Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 109

Tema: Naši božični ukrasi :)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Osuše se na radijatoru za 2-3 dana.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam napravila nekoliko varijanti ovih pahuljica ali pojedinačno. nisam spajala 6 pahuljica da bi dobila jednu veliku. kako to izgleda pogledajte ovdje

Ma stvarno su super, eto od jednog predloška može se okititi cijela kuća. Jedna cura je te samostalne dijelova lijepila uzdužno kao girlande, isto je super!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Savjet za cure koje misle sušiti limune i naranče- zaboravite na limune, oni nekako posmeđe i ne izgledaju lijepo, naranče su puno bolje za to.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ali mogu se pošpricati nekim srebrnim ili zlatnim sprejem pa budu lijepi...
    Ja baš prije nego sam ovo pročitala stavila sušiti dvije kriške za probu, javim na kaj to liči..

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A možete i jabuke sušiti na taj način, isto super izgleda!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koje je ljepilo najbolje za ljepljenje tih ukrasa. Konkretno, ljepit ću kokice na kuglice od stiropora!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Divni ukrasi, stvarno ste kreativni.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam mislila nizati kokice na konac ali jos moram promisliti kako tj na sto ih je najbolje nanizati, naprait cu malo staklenih keksa ( ako mi se stakalca ne istope kao prosle godine do Bozica), nasla sam one ukrase na forumu sa karbofixom, (kršitelj koda)om i cimetom i sinoc sam bila sigurna da cu ih raditi ali jutros nesto razmisljam ja ovako smotana da mijesim to lijepilo u kuhinji ....onad se mislim mogu li slano tijesto napraviti sa cimetom? i moze li se ono izrezati onim kalupcicima za kekse ?

narandze cu susiti htjela sam i limune ali ako mijenjau boju onda cu ih preskociti mozda osusim koju jabuku .

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo našeg prošlogodišnjeg podhvata:
    http://public.fotki.com/jkitanov/medena-kucha/kuca.html

MM i ja skupa napravili, a izdržala je 7mj, bilo nam žao baciti.
    Od smjese za medenjake je.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam mislila nizati kokice na konac ali jos moram promisliti kako tj na sto ih je najbolje nanizati, naprait cu malo staklenih keksa ( ako mi se stakalca ne istope kao prosle godine do Bozica), nasla sam one ukrase na forumu sa karbofixom, (kršitelj koda)om i cimetom i sinoc sam bila sigurna da cu ih raditi ali jutros nesto razmisljam ja ovako smotana da mijesim to lijepilo u kuhinji ....onad se mislim mogu li slano tijesto napraviti sa cimetom? i moze li se ono izrezati onim kalupcicima za kekse ?

narandze cu susiti htjela sam i limune ali ako mijenjau boju onda cu ih preskociti mozda osusim koju jabuku .
    Kokice - samo iglom na konac 10-15 kom i zavežeš u prsten, pa bude kao pahuljica.

Za slano tijesto s cimetom ne znam, ali ideja je odlična, mi ćemo to svakako probati... Slano tijesto se bez greške reže kalupićima, moji klinci (iako su to već klipani) tražili su prošli tjedan i napravili si jednu rundu ukrasa. Nažalost, nije mi palo na pamet da stavim cimet u smjesu.

Naranče i limuni - paaaa - mijenjaju boju, kora posmeđi i posivi (ne znam kako bih to opisala, nekako potamni). Unutarnji dio se osuši i bude proziran. Najljepši su koluti crvenog grejpa, ali ako to misliš sušiti na radijatorima, već ti je prilično kasno, jer agrumi su puni vode i treba im dosta dugo da se osuše kako treba. Tja, probaj, ali nemoj računati 100% da se bude stiglo osušiti. Ako imaš turbo pećnicu s ventilatorom, onda još stigneš... Jabuke se suše brže jer imaju manji udio vode, ali treba i njima vremena (kako koja
    vrsta).

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo nekih naših pothvata prijašnjih godina, ove godine još ništa nisam slikala jer mi se ne da prazniti fotić

http://picasaweb.google.com/ickusanic/DolaziBozic#

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam radila i ovakve anđeleke

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam slano tijesto radila ovako (recept je iz knjige "365 dana bez televizije"):

3 šalice oštrog brašna
    1 šalica sitne soli (bolja je kamena jer je sitnija, pa tijesto ispadne glatko, a ne zrnato kao od morske soli)
    1,5-2 šalice mlake vode

Izmiješati suhe sastojke pa pomalo dodavati vodu. Paziti da se s vodom ne pretjera, jer će se tijesto lijepiti, a i ukrasi će se kasnije dulje sušiti.
    Tijesto treba ostaviti da odstoji bar pola sata, da škrob nabubri.

Razvaljati na debljinu 4-5 mm i izrezivati "kolačiće" koji se kasnije suše. Ne zaboravite izbušiti rupicu za traku (slamkom).

Mi smo ih sušili na radijatorima (u poklopcima kutija za cipele) nekoliko dana ili u pećnici na 50oC nekoliko sati, ako nam se baš žurilo.

Gotove i osušene su klinci obojali običnim temperama, a nakon toga smo ih prelakirali bezbojnim lakom. Neke sam poprskala zlatnim sprejem. Lijepo izgleda kad se tako pozlati na tamnu boju (crvena, zelena, tamnoplava) i stavi neka trakica koja paše...
    Evo ja upravo napravila oblike (prije koji sat) ali sma previdjela ovo gdje piše da tjesto mora dostajati...Nadam se da će ipak biti dobri, za sada dobro izgledaju.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

radili smo i ove

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam nadobudno kupila one stiropor kuglice da cemo mala (23 mjeseca) i ja raditi neke lijepe kuglice, ali kako nam bas nije islo na kraju sam samo uzicala u DM-u ostatke od njihovog papira za zamatanje poklona (one viskove i krivo odrezane komade - bio je pun kos prekrasnog plavog, ljubicastog, crvenog i zlatnog papira) i samo zamotala kuglicu u taj papir i svezala uzicom. Ispale su bas slatko, super izgledaju na boru (kao velki bombon), mrvica se isto igrala s njima i vjesala ih (jedva sam je uvjerila da unutra nije cokolada ) a mozemo ih iskoristiti i iduce godine za nesto kreativnije

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naši ukrasi su obješeni i meni bor izgleda preidvno! Bum stavila fotkice..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, dižem topic.
    Stiže Božić pa me zanimaju vaš ovogodišnje ideje.

Zapela sam da imamo zelene kuglice + ukrasi izrađeni doma.
    Eto, samo da mi sine što da izrađujemo.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja jutros napravila ukrase od slanog tijesta po Peterlininom receptu, dodala sam i malo cimeta i muskatnog orascica zbog boje. tijesto se stvarno super razvalja i reze; stavila sam na papir susit na radijator, a sad vidim da se skroz zalijepilo za papir. Jel se to moze izbjec? Inace, mozda sam stavila premalo cimeta; boja je dosta izblijedila u susenju, kao da je sol izbila na povrsinu? ali lijepo mirisu.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam danas izlila od gipsa razne figurice pa ćemo bojati
    a i ovdje ima zgodnih ideja
    http://zlatna-djeca.blogspot.com/201...eda-mraza.html

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj hatatitla prvotno napisa Vidi poruku
    ja jutros napravila ukrase od slanog tijesta po Peterlininom receptu, dodala sam i malo cimeta i muskatnog orascica zbog boje. tijesto se stvarno super razvalja i reze; stavila sam na papir susit na radijator, a sad vidim da se skroz zalijepilo za papir. Jel se to moze izbjec? Inace, mozda sam stavila premalo cimeta; boja je dosta izblijedila u susenju, kao da je sol izbila na povrsinu? ali lijepo mirisu.

Staviti na masni papir za pečenje i neće se zalijepit

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam danas izlila od gipsa razne figurice pa ćemo bojati
    a i ovdje ima zgodnih ideja
    http://zlatna-djeca.blogspot.com/201...eda-mraza.html

joj, mene je taj gips jučer koštao živaca. prvo, očito nije napisana dobra mjera tj. omjeri, drugo kalupi su mi neki spigani.
    tako da sutra moram ponovo. aaaaaaaaaaaaa

inače, mi smo napravili zvončiće od kartona za jaja, za sada su pofarbani i ukrašeni, kad ubacim zvončiće pofotkat ću i zakeljit.
    danas ćemo radit dedeke mrazeke.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam odustala od običnog gipsa. Kupim onaj u Chemacu i ukrasi ispadnu jako čvrsti, uopće nisu krhki, ne pucaju tako lako kao od običnog gipsa. Naravno, skuplji je, ali ako se radi na malo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi je lakše...znači nisam ja problem već gips!!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ti nikad nisi problem, problem je uvijek u nečem drugom. To je moj moto

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja kak ih zapeglaš?
    Meni se sve raspada, pokušala sam i preko papira i preko gaze .
    Ajme, Iki, ja tek sad vidim tvoj post.

Ja ih zapeglam preko papira za pečenje i uvijek mi ispadnu skroz u redu.

Gotovi ukrasi izgledaju ovako: http://img291.imageshack.us/img291/8383/jeszim052.jpg

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, prekrsano izgleda! Nisam pojma imala da to može tako dobro ispast. Jel se mogu kuglice rastavit kad ti dojedi, pa ispočetka ili ostaje ovako?
    Moje još nisu u toj fazi, ali B. bi baš mogla koliko je opsjednuta kreativnim zadacima.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, prekrsano izgleda! Nisam pojma imala da to može tako dobro ispast. Jel se mogu kuglice rastavit kad ti dojedi, pa ispočetka ili ostaje ovako?
    Moje još nisu u toj fazi, ali B. bi baš mogla koliko je opsjednuta kreativnim zadacima.
    Hvala, Val.

Ukrasi su takvi kakvi jesu, kad ih jednom zapeglaš, ne možeš više ništa s njima; tj. ukrasi se mogu raspasti, ali perlice nisu više upotrebljive.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, Iki, ja tek sad vidim tvoj post.

Ja ih zapeglam preko papira za pečenje i uvijek mi ispadnu skroz u redu.

Gotovi ukrasi izgledaju ovako: http://img291.imageshack.us/img291/8383/jeszim052.jpg
    Hehe, bolje ikad nego nikad, bum sprobala sa pek papirom, tnx!
    Totalno smo izgubile volju jer sve kaj napravi nismo uspjevali povezat.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sanja imaš veliki poljubac!
    Preko pek papira ide ko pjesma, za 10sec. sve je savršeno povezano!
    Dijete mi je oduševljeno, napravila je tri ukrasa i rekla da jedva čeka jutro da dalje radi. I baš joj ide, npr. unutar srčeka napravi cvijetić, a leptirića je napravila baš ko da je živ, kaj se tiče boja i kombinacije boja. Ima smisla dijete. Tak da bumo ove godine čini se imali bor ukrašen "pikačima" kak ih ona zove.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi sve već radili ukrase modlicama od slanog tijesta, a jučer smo zagipsali Adventski kalendal, pojeli smo ga prije vremena , izvadili onu plastiku i stavili gipsa (miješa se u omjeru 2:1 s vodom) u one kalupiće, čekamo da se posuši pa ćemo otraga lijepiti (to ću ja onim pištoljem) magnetiće i imati zgodne pokloniće, možete odmah ubosti rupice čačkalicama da ih možete objesiti
    p.s. ako ima 2 kalendara, nalijepiti jednobojan papir na poleđinu pa onda izrežite sličice koje su ispod kalupića i imate božićnu memo
    što reći osim da je taj Adventski kalendar čudo od proizvoda

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

još razmišljam gdje kupiti onaj smeđi papir kao za pakiranje paketa, kupim božićni ukras od filca, nalijepim ga na komad stiropora i dam djetetu da ga umaće u boju kao žig i na papir koji će nam onda služiti kao ukrasni za božićne poklone, još na zamotani poklon zalijepim gipsanu home made figuricu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Curka(4.5 god) i ja smo ove godine odlucile bili kreativne. vec 10 dana izljevamo male bozicne likove od gipsa, bojamo vodenim bojama i lakiramo.
    na svaku figuricu stavile smo omcice od zice ,priredile smo srebrnu traku za vezanje i imat cemo jedno jako jako sareno bozicno drvce okiceno samo nasim rukotvorinama. napravit cemo i koji lik s magneticima pa ce to ona poklanjati.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja imaš veliki poljubac!
    Preko pek papira ide ko pjesma, za 10sec. sve je savršeno povezano!
    Dijete mi je oduševljeno, napravila je tri ukrasa i rekla da jedva čeka jutro da dalje radi. I baš joj ide, npr. unutar srčeka napravi cvijetić, a leptirića je napravila baš ko da je živ, kaj se tiče boja i kombinacije boja. Ima smisla dijete. Tak da bumo ove godine čini se imali bor ukrašen "pikačima" kak ih ona zove.
    Hej, Iki, baš mi je drago. Ukrasi vam zvuče super.

Btw mi ih kod kuće zovemo "pikići".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dižem...opet!!!!

Ideje na sunce!!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Polako razmisljamo o bozicnim ukrasima, ove godine bi ih radili doma.
    Imate novih ideja?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pratim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure i ja smo speglale perlice po Sanjinom receptu (gore negdje je opis).
    I gledam, toliko imamo home-made ukrasića od tijesta, glinamola, tkanine, paprinatih zvončića da bismo trebali štand otvorit.
    A ponestaje nam ideja za nešto drugo/novo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo jučer pekli gingermane, toliko su mi lijepi da mi ih je žao jesti, najradije bih s njima okitila bor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što jest jest...lijepi su!!!!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nije baš ukras ali je poklon i sami smo radili (ne i sapun)
    http://www.ijabito.com/?p=770

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi smo za vikend radile čestitke.
    Prvo je Smjehuljica vodenim bojama pofarbala list papira, pa smo skupa pomoću okruglih oblika napravile krugove po kojima smo rezale i dobile kuglice, pa ih je ona namazala glitterom, a ja sam za to vrijeme izrezala podloge (vrlo na brzinu jer je mala bila brža, pa su neuredne), pa je ona nalijepila kuglice na podloge, pa smo skupa nacrtale trakice na kojima kuglice vise.
    Kako su nam čestitke vanstandardnih dimenzija, ovaj vikend pravimo koverte.

Jako su jednostavne, ipak se radi o trogodišnjakinji. ČESTITKE

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mojca, super je napravila!

Mi smo se danas ispikali ukrasom za vrata. I nasaugala sam se iglica, nema gdje ih nije bilo. Zadovoljna sam kako je ispalo!!
    Susjeda mi je pokucala da kaže kako je super i da ona nema nekih ideja pa uvijek vjenčić.
    Meni fali vrata, ideja ne fali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super je poklon, ali daj i sliku tih vrata! Sad sam znatiželjna
    Čestitke su baš kako treba! Bravo za malu umjetnicu!

Mi, pak, ako izuzmem adv.kalendar, nismo radili ništa.
    Naime, sinak je zaključio da želi bijeli bor pa smo pobrali bakine ukrase i evo ga, bor, već tjedan dana okićen.
    I baš nam je lijepi.
    Klinci su nešto radili u školi i izgleda da smo ispucali ovogodišnju kreativu, a meni baš fali

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Super je poklon, ali daj i sliku tih vrata! Sad sam znatiželjna
    Čestitke su baš kako treba! Bravo za malu umjetnicu!

Mi, pak, ako izuzmem adv.kalendar, nismo radili ništa.
    Naime, sinak je zaključio da želi bijeli bor pa smo pobrali bakine ukrase i evo ga, bor, već tjedan dana okićen.
    I baš nam je lijepi.
    Klinci su nešto radili u školi i izgleda da smo ispucali ovogodišnju kreativu, a meni baš fali

u mom potpisu je link i slike

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bih lego bor
    ukućani me gledaju kao da sam luda, ali moram smisliti kako
    bor stoji na balkonu jer imamo bebu hodačicu čupačicu svega

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

je l imate dovoljno legića? Možda posuditi od ekipe po kanticama, to je teško zbog vraćanja kasnije, ali može se...Pa 3D napraviti ili vrlo plošan, a onda ga na zid priheftat ili samo obris od legića na zid a unutrašnjost da zalijepite kuglice patafixom

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo ove godine radile zvončiće od malih plastičnih čaša- omotale smo ih sa alu folijom, i na njih ljepile vatu i mašnice...baš su fora ispali, jako jednostavno za raditi
    već smo tri godine za redom radile ukrase od tijesta tak da ih već imamo toliko da ne znamo kud bi sa njima, pa smo ove godine malo promijenili
    možda još napravimo sniježnu kuglu i čestitke i to je to

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imamo dugi staž legača puna ih je kuća baš zato
    ma ja bih legače na pravi bor

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa to je bar lako!