Osuše se na radijatoru za 2-3 dana.
Osuše se na radijatoru za 2-3 dana.
Savjet za cure koje misle sušiti limune i naranče- zaboravite na limune, oni nekako posmeđe i ne izgledaju lijepo, naranče su puno bolje za to.
Ali mogu se pošpricati nekim srebrnim ili zlatnim sprejem pa budu lijepi...
Ja baš prije nego sam ovo pročitala stavila sušiti dvije kriške za probu, javim na kaj to liči..
A možete i jabuke sušiti na taj način, isto super izgleda!
Koje je ljepilo najbolje za ljepljenje tih ukrasa. Konkretno, ljepit ću kokice na kuglice od stiropora!
Divni ukrasi, stvarno ste kreativni.
ja sam mislila nizati kokice na konac ali jos moram promisliti kako tj na sto ih je najbolje nanizati, naprait cu malo staklenih keksa ( ako mi se stakalca ne istope kao prosle godine do Bozica), nasla sam one ukrase na forumu sa karbofixom, (kršitelj koda)om i cimetom i sinoc sam bila sigurna da cu ih raditi ali jutros nesto razmisljam ja ovako smotana da mijesim to lijepilo u kuhinji....onad se mislim mogu li slano tijesto napraviti sa cimetom? i moze li se ono izrezati onim kalupcicima za kekse ?
narandze cu susiti htjela sam i limune ali ako mijenjau boju onda cu ih preskociti mozda osusim koju jabuku .
Evo našeg prošlogodišnjeg podhvata:
http://public.fotki.com/jkitanov/medena-kucha/kuca.html
MM i ja skupa napravili, a izdržala je 7mj, bilo nam žao baciti.
Od smjese za medenjake je.
Kokice - samo iglom na konac 10-15 kom i zavežeš u prsten, pa bude kao pahuljica.
Za slano tijesto s cimetom ne znam, ali ideja je odlična, mi ćemo to svakako probati... Slano tijesto se bez greške reže kalupićima, moji klinci (iako su to već klipani) tražili su prošli tjedan i napravili si jednu rundu ukrasa. Nažalost, nije mi palo na pamet da stavim cimet u smjesu.
Naranče i limuni - paaaa - mijenjaju boju, kora posmeđi i posivi (ne znam kako bih to opisala, nekako potamni). Unutarnji dio se osuši i bude proziran. Najljepši su koluti crvenog grejpa, ali ako to misliš sušiti na radijatorima, već ti je prilično kasno, jer agrumi su puni vode i treba im dosta dugo da se osuše kako treba. Tja, probaj, ali nemoj računati 100% da se bude stiglo osušiti. Ako imaš turbo pećnicu s ventilatorom, onda još stigneš... Jabuke se suše brže jer imaju manji udio vode, ali treba i njima vremena (kako koja
vrsta).
evo nekih naših pothvata prijašnjih godina, ove godine još ništa nisam slikala jer mi se ne da prazniti fotić
http://picasaweb.google.com/ickusanic/DolaziBozic#
ja sam radila i ovakve anđeleke
radili smo i ove
Ja sam nadobudno kupila one stiropor kuglice da cemo mala (23 mjeseca) i ja raditi neke lijepe kuglice, ali kako nam bas nije islo na kraju sam samo uzicala u DM-u ostatke od njihovog papira za zamatanje poklona (one viskove i krivo odrezane komade - bio je pun kos prekrasnog plavog, ljubicastog, crvenog i zlatnog papira) i samo zamotala kuglicu u taj papir i svezala uzicom. Ispale su bas slatko, super izgledaju na boru (kao velki bombon), mrvica se isto igrala s njima i vjesala ih (jedva sam je uvjerila da unutra nije cokolada) a mozemo ih iskoristiti i iduce godine za nesto kreativnije
![]()
Naši ukrasi su obješeni i meni bor izgleda preidvno! Bum stavila fotkice..
Evo, dižem topic.
Stiže Božić pa me zanimaju vaš ovogodišnje ideje.
Zapela sam da imamo zelene kuglice + ukrasi izrađeni doma.
Eto, samo da mi sine što da izrađujemo.
ja jutros napravila ukrase od slanog tijesta po Peterlininom receptu, dodala sam i malo cimeta i muskatnog orascica zbog boje. tijesto se stvarno super razvalja i reze; stavila sam na papir susit na radijator, a sad vidim da se skroz zalijepilo za papir. Jel se to moze izbjec? Inace, mozda sam stavila premalo cimeta; boja je dosta izblijedila u susenju, kao da je sol izbila na povrsinu? ali lijepo mirisu.
ja sam danas izlila od gipsa razne figurice pa ćemo bojati
a i ovdje ima zgodnih ideja
http://zlatna-djeca.blogspot.com/201...eda-mraza.html
joj, mene je taj gips jučer koštao živaca. prvo, očito nije napisana dobra mjera tj. omjeri, drugo kalupi su mi neki spigani.
tako da sutra moram ponovo. aaaaaaaaaaaaa
inače, mi smo napravili zvončiće od kartona za jaja, za sada su pofarbani i ukrašeni, kad ubacim zvončiće pofotkat ću i zakeljit.
danas ćemo radit dedeke mrazeke.
Ja sam odustala od običnog gipsa. Kupim onaj u Chemacu i ukrasi ispadnu jako čvrsti, uopće nisu krhki, ne pucaju tako lako kao od običnog gipsa. Naravno, skuplji je, ali ako se radi na malo...
sad mi je lakše...znači nisam ja problem već gips!!![]()
Ti nikad nisi problem, problem je uvijek u nečem drugom. To je moj moto
![]()
Ajme, Iki, ja tek sad vidim tvoj post.![]()
Ja ih zapeglam preko papira za pečenje i uvijek mi ispadnu skroz u redu.
Gotovi ukrasi izgledaju ovako: http://img291.imageshack.us/img291/8383/jeszim052.jpg
Sanja, prekrsano izgleda! Nisam pojma imala da to može tako dobro ispast. Jel se mogu kuglice rastavit kad ti dojedi, pa ispočetka ili ostaje ovako?
Moje još nisu u toj fazi, ali B. bi baš mogla koliko je opsjednuta kreativnim zadacima.
Sanja imaš veliki poljubac!
Preko pek papira ide ko pjesma, za 10sec. sve je savršeno povezano!
Dijete mi je oduševljeno, napravila je tri ukrasa i rekla da jedva čeka jutro da dalje radi. I baš joj ide, npr. unutar srčeka napravi cvijetić, a leptirića je napravila baš ko da je živ, kaj se tiče boja i kombinacije boja. Ima smisla dijete. Tak da bumo ove godine čini se imali bor ukrašen "pikačima" kak ih ona zove.
![]()
mi sve već radili ukrase modlicama od slanog tijesta, a jučer smo zagipsali Adventski kalendal, pojeli smo ga prije vremena, izvadili onu plastiku i stavili gipsa (miješa se u omjeru 2:1 s vodom) u one kalupiće, čekamo da se posuši pa ćemo otraga lijepiti (to ću ja onim pištoljem) magnetiće i imati zgodne pokloniće, možete odmah ubosti rupice čačkalicama da ih možete objesiti
p.s. ako ima 2 kalendara, nalijepiti jednobojan papir na poleđinu pa onda izrežite sličice koje su ispod kalupića i imate božićnu memo
što reći osim da je taj Adventski kalendar čudo od proizvoda![]()
još razmišljam gdje kupiti onaj smeđi papir kao za pakiranje paketa, kupim božićni ukras od filca, nalijepim ga na komad stiropora i dam djetetu da ga umaće u boju kao žig i na papir koji će nam onda služiti kao ukrasni za božićne poklone, još na zamotani poklon zalijepim gipsanu home made figuricu![]()
Curka(4.5 god) i ja smo ove godine odlucile bili kreativne. vec 10 dana izljevamo male bozicne likove od gipsa, bojamo vodenim bojama i lakiramo.
na svaku figuricu stavile smo omcice od zice ,priredile smo srebrnu traku za vezanje i imat cemo jedno jako jako sareno bozicno drvce okiceno samo nasim rukotvorinama. napravit cemo i koji lik s magneticima pa ce to ona poklanjati.
Dižem...opet!!!!
Ideje na sunce!!![]()
Polako razmisljamo o bozicnim ukrasima, ove godine bi ih radili doma.
Imate novih ideja?
Ovdje mi ima dobrih ideja! Prvenstveno jednostavnih!
http://domidizajn.jutarnji.hr/fotoga...dekoracije/30/
http://domidizajn.jutarnji.hr/fotoga...-dekoracije/6/
Pratim![]()
Cure i ja smo speglale perlice po Sanjinom receptu (gore negdje je opis).
I gledam, toliko imamo home-made ukrasića od tijesta, glinamola, tkanine, paprinatih zvončića da bismo trebali štand otvorit.
A ponestaje nam ideja za nešto drugo/novo.
Mi smo jučer pekli gingermane, toliko su mi lijepi da mi ih je žao jesti, najradije bih s njima okitila bor![]()
što jest jest...lijepi su!!!!
Nije baš ukras ali je poklon i sami smo radili (ne i sapun)
http://www.ijabito.com/?p=770
Mi smo za vikend radile čestitke.
Prvo je Smjehuljica vodenim bojama pofarbala list papira, pa smo skupa pomoću okruglih oblika napravile krugove po kojima smo rezale i dobile kuglice, pa ih je ona namazala glitterom, a ja sam za to vrijeme izrezala podloge (vrlo na brzinu jer je mala bila brža, pa su neuredne), pa je ona nalijepila kuglice na podloge, pa smo skupa nacrtale trakice na kojima kuglice vise.
Kako su nam čestitke vanstandardnih dimenzija, ovaj vikend pravimo koverte.![]()
Jako su jednostavne, ipak se radi o trogodišnjakinji.ČESTITKE
Mojca, super je napravila!
Mi smo se danas ispikali ukrasom za vrata. I nasaugala sam se iglica, nema gdje ih nije bilo. Zadovoljna sam kako je ispalo!!
Susjeda mi je pokucala da kaže kako je super i da ona nema nekih ideja pa uvijek vjenčić.
Meni fali vrata, ideja ne fali.
Super je poklon, ali daj i sliku tih vrata! Sad sam znatiželjna
Čestitke su baš kako treba! Bravo za malu umjetnicu!
Mi, pak, ako izuzmem adv.kalendar, nismo radili ništa.
Naime, sinak je zaključio da želi bijeli bor pa smo pobrali bakine ukrase i evo ga, bor, već tjedan dana okićen.
I baš nam je lijepi.
Klinci su nešto radili u školi i izgleda da smo ispucali ovogodišnju kreativu, a meni baš fali![]()
ja bih lego bor
ukućani me gledaju kao da sam luda, ali moram smisliti kako
bor stoji na balkonu jer imamo bebu hodačicu čupačicu svega
je l imate dovoljno legića? Možda posuditi od ekipe po kanticama, to je teško zbog vraćanja kasnije, ali može se...Pa 3D napraviti ili vrlo plošan, a onda ga na zid priheftat ili samo obris od legića na zid a unutrašnjost da zalijepite kuglice patafixom
mi smo ove godine radile zvončiće od malih plastičnih čaša- omotale smo ih sa alu folijom, i na njih ljepile vatu i mašnice...baš su fora ispali, jako jednostavno za raditi
već smo tri godine za redom radile ukrase od tijesta tak da ih već imamo toliko da ne znamo kud bi sa njima, pa smo ove godine malo promijenili
možda još napravimo sniježnu kuglu i čestitke i to je to
imamo dugi staž legača puna ih je kuća baš zato
ma ja bih legače na pravi bor