Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 372

Tema: Što vama znači izraz "zdrava prehrana"?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A možda ova koja izgleda starije, a promovira health food, promovira i ono... no sham-pooo real poo itd. pa apstinira od kozmetike, ko bi znao, možda nije i to svodivo samo na hranu..... biće se bidna žena boji konzervansa u kremama za lice ... ko zna što je sve tamo stavljeno . Ne se ljutiti, malo šale samo.

A propos onoga jedi ovo iz tvog podneblja.. .u stvari, ne brijem previše na to. Da, u smislu logistike, ali, evo, mislim da je masno jednako nezravo za Slavonce kao i za Dalmatince, da bi svima bilo bolje da jedu kao Dalmatinci, iako, s ozbirom na temperature, definitivno ima smisla za Slavnoce ipak nešto masnija hrana, ali mi se ne da zabrijavat s umboshi gljivama, noni sokovima itd. Ali, neki kus-kus, ovo ono, zašto ne.

Također, mislim da bi Eskimi bidni crkli u tim uvjetima da budu stila vegani.

Isto kao i prehrana po krvnim grupama... i svi ti neki ključevi tog stila.

Onako.. srednje... na tragu vertex i tih.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.11.2011. at 12:22

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sve, opet, ovisno o "potrošnji" goriva - tj. je li osoba ima sjedalački život ili fizički radi, i opet, u kojim to uvjetima - pri nižim, višim vanjskim temperaturama, ovoj ili onoj količini vlage itd.

Stila - da idem živit s eksimima, vjerojatno bi mi bilo zdravije jest sirovog tuljana, od ne znam... ribe na lešo zalivene s maslinovim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ostavljam za kasnije elaborat, samo mi se čini da su u zadnje vrijeme ljudi pretjerali s tom pričom o masnoćama
    ok, treba smanjiti ugljikohidrate, taj dio mi je jasan. Ali bojim se da će mnogi koji pročitaju ove sažetke novih saznanja o prehrani to shvatiti malo... previše doslovno
    mislim, na što prosječan Hrvat pomisli kad mu kažeš da se treba hraniti proteinima i masnoćama

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja na ćevape.
    Al ne ide bez somuna, nema šanse. I luka.
    Al me je.. što u ćevapima ima više soje nego mesa.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ostavljam za kasnije elaborat, samo mi se čini da su u zadnje vrijeme ljudi pretjerali s tom pričom o masnoćama
    ok, treba smanjiti ugljikohidrate, taj dio mi je jasan. Ali bojim se da će mnogi koji pročitaju ove sažetke novih saznanja o prehrani to shvatiti malo... previše doslovno
    mislim, na što prosječan Hrvat pomisli kad mu kažeš da se treba hraniti proteinima i masnoćama
    Dakle u mojoj familiji i komšiluku je glavna zabluda da je mast nezdrava pa smo počeli pohati na ulju , da je barem tome prilog kelj na lešo nije nego pire krumpir ako se zdravo hranimo, ako smo se odlučili omastit jedemo pečene krumpire i naravno barem pola kriške kruha

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo zgodnog linka za proteine, s pomikaki friendly site-a http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1021

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sad sam baš gledala na zdravojkravi onaj izračun kalorija. Stavila sam sjedalački tip života i unjela 2 jajeta, komad srednje masne govedine i 2 žlice maslaca i kaže taman bjelančevina i masti. Stavila sam i dvije kriške mješanog kruha, to je malo, fali mi UH.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uh htjela sam napisati odmah po otvaranju teme…ali dok sam obavila što sam morala, 50 odgovora
    i većina je već rečeno

zdrava hrana je po meni raznovrsna i svakodnevno jedan obrok kuhani
    što više domaće i umjereno sa svim namirnicama, a s nekima malo više umjereno nego s drugima
    nezdravo mi je prženje, friganjem, pohanjem...masni umaci

što se izbora hrane tiče
    zdravo mi je:
    povrće i voće, mahunarke
    riba, jaja i meso (ne pretjerivati i manje svinjetine)
    žitarice (pretežno integralno)
    maslac, maslinovo ulje
    punomasni mliječni proivodi

nezdravo mi je:
    grickalice, svakovrsni junk, slatkiši, sokovi
    šećer
    proizvodi od bijelog brašna
    instant jela i prerađevine posebno industrijske-umjetni zaslađivači
    sve što ima hrpu dodataka (puno vremena provodim čitajući deklaracije)

e sad meni je ok kuhati tradicionalno ( s iznimkom onig friganja i sl koje sm gore navela...znači variva, grah,kiseli kupus i sl), isto tako i povremeno konzumirati domaće suhomesnate proizvode jer znam da u njima ima soli i prirodne masnoće i ništa drugo, a isto kao što radije odobravam ponekad domaći sok bez obzira što mislim da u njemu ima šećera, ali sam barem sigurna da nema apsolutno ništa drugo nezdravo (Eovi. stabilizatori i tko zna što sve ne)

ali isto tako mislim da je za dijete ok da konzumira maslac, jaja i meso u većim količinama nego mi odrasli kojima iza ugla vrebaju svakovrsne bolesti

naravno, ne uspijevam se 100% pridržavati svega, odnosno nisam se uspjela pridržavati jer sad jedemo još 'strože'

jer mm se, nakon što se razbolio, mora ravnati po nekim drugim kriterijima (gdje neki stavovi koje smo prije imali moramo promijeniti i prilagoditi se)

naime on mora ograničavati i neku hranu koju smo mi do sad smatrali zdravom (time se pak relativizira 'zdravoća' ako ona doista tako intenzivno pospješuje bolest krvožilnog sustava)

i zapravo sve je relativno jer ti nešto što šteti, sada pomaže

tako mm od svih masnoća smije konzumirati samo maslinovo ulje pa čak i to ne previše
    ništa od bijelog brašna čak i integralne namirnice samo ponekad i u malim količinama…
    šećere, ili smeđi šećer, agavin sirup i sl. odnosno sve što u osnovi sadrži ugljikohidrate
    mliječne proizvode samo s malo mm (eto recimo jedan od stavova koje je morao žrtvovati)
    zaslađivače umjesto šećera (koristi steviu kad nabavimo, inače zaslađivač, drugi stav)
    čak i voće ne smije sve…ne smije ono što ima puno voćnog šećera (u prijevodu sve slatko)
    orašaste plodove samo povremeno i u malim količinama
    suho voće ne
    ribu samo plavu
    morske plodove ne
    meso samo pileće i pureće te povremeno teletinu, kunića, janjetinu i s.

tako kuhamo
    ja se trudim da mu se pridružim zbog kilaže
    iako kćer i ja jedemo punomasno mliječno, više jaja i to…a i zgriješimo s čokoladom ili kolačima i sl.
    mm ne

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da.. morski plodovi su ono katastrofa za kolesterol... žalila nam se naša iznamljivačica s Visa da su je pitali kako to da živi na otoku, a ima visok kolesterol - lignje, škampi, hobotnice... sve je no-no vezano za kolesterol, žutanjak od jaja, svi punomasni mliječni proizvodi..

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, to su te stvari koje mi smetaju i kako sad složiti sok iz novog sokovnika mirne savjesti.
    Gdje je tu kraj, koje znanje moramo imati o svemu, zar ipak ne bi ovdje dobro došla ona stavka o umjerenosti, znači radi se o jednoj čaši soka dnevno radi
    vitamina koje unosimo za ručak. Sad bi trebalo reći bolje čaša tog soka nego neki slatki kolač...baš filozofija.
    Ajme al ste se raspisali

nisam dalje čitala, ne znam koliko ste zabrijali, pa možda pada s marsa sa svojim odgovorom. Da me se ne shvati krivo, uopće ne mislim da bi itko trebao imati grižnju savjesti ako konzumira cijeđeni sok. Čak i ako osoba uopće ne jede voće/povrće, ja prva ću u toj situaciji prihvatiti da osoba konzumira voće samo kroz cijeđene sokove - bolje išta nego ništa. No i to je sad relativno, neki sokovi su fakat gusti i puni i vlakana.

No da, još uvijek mislim da je bolje pojesti cijelo voće nego popiti sok, iako ću ga i ja s vremenom popiti s guštom cijeđenog

Al ak ćemo po onoj staroj - naši bake i djede nisu imali cijeđeni sok pa ergo...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Evo zgodnog linka za proteine, s pomikaki friendly site-a http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1021
    pomikaki friendly
    šta sam postala veganka?
    mislim da ovi izvori proteina sadrže ipak puno više ugljikohidrata.
    Možeš i tako preživjeti, naravno, i ima mi smisla ali prije zbog ideala, nego zbog zdravlja.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo - moja mala mora izbjegavat mahunarke (mora ograničit unos kalcija).
    Oni bademi td. - pola djece na to alergično.
    Al ste zabrijali

Pa nećemo sad pojedinačno nabrajati na što je netko alergičan. Naravno - u ovoj raspravi mislim na osobu koja nije alergična na ništa posebno. Dakle, zdrava osoba, što bi toj osobi značilo "zdrava" prehrana.

Ja se ne mogu složiti da nema zdrave hrane. Mislim možda je nema zdrave, al definitivno ima hrpa nezdrave, jel može tako?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se, sve treba stavit u kontekst. U kontekstu života da se 9+1 sat vožnje sjedi, doma uglavnom stoji (kuhanje), a sva fiskultura najčešće prohodavanje od spavaće do dnevne, što će meni ujutro slanina, mast i jaja. Ja bi, valjda, trebala jesto one alge ko Japanci.
    Pa da, ali isti ti ljudi koji se ne kreću će po cijele dane jesti ugljikohidrate (pa samo pogledajte količinu otvorenih pekara u ZG u zadnje vrijeme ), toliko ugljikohidrata ne konzumiraju ni profesionalni biciklisti

Tako da bih ja rađe pojela i slaninu i mast i jaja nego bilo koje od onih "zdravih" žitarica za doručak poslije kojih ću biti gladna za pola sata pa onda ubiti zub na opet nešto iz pekare.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, da.. morski plodovi su ono katastrofa za kolesterol... žalila nam se naša iznamljivačica s Visa da su je pitali kako to da živi na otoku, a ima visok kolesterol - lignje, škampi, hobotnice... sve je no-no vezano za kolesterol, žutanjak od jaja, svi punomasni mliječni proizvodi..
    Ako sam dobro zapamtila (a neka me netko ispravi slobodno tko bolje zna), kolesterol kada se ne unosi dovoljno u organizam kroz namirnice onda ga naše tijelo krene proizvoditi, i tu onda najčešće dolazi do problema. Pogotovo imajući u vidu količinu nekretanja.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uopće ne mislim da treba.. Al da bi svi hrvati mogli manje posjećivati pekare i više se kretati, mogli bi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    mmm.. da, potpisujem

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam sad zdravo pojela dvadeset žličica Nutele. Bem ti, totalno sam nekontrolirana. A ogladnila sam zbog ove teme

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pitala sam u Intersparu zašto imaju tri vrste ćevapa, i onda mi je tip objasnio da jedni imaju soju, drugi i treći nemaju, ali su od različitih vrsta mesa.
    Tako da sada čitam deklaracije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sad zdravo pojela dvadeset žličica Nutele. Bem ti, totalno sam nekontrolirana. A ogladnila sam zbog ove teme

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vezano za one slike baba u najboljim godinama.

Onoj objesenoj je koza takva zbog soje, a onoj utegnutoj zbog noza.
    Nema to veze sa kozmetikom.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pomikaki friendly
    šta sam postala veganka?
    mislim da ovi izvori proteina sadrže ipak puno više ugljikohidrata.
    Možeš i tako preživjeti, naravno, i ima mi smisla ali prije zbog ideala, nego zbog zdravlja.
    Ma zato jer su prijatelji životinja

Inače se slažem s anchie o pekarama, ja sam sretna što ih bar oko posla nemam, ali baš mi je posao najčešći izvor nezdrave hrane, tj. gableci.
    (to me ne ždere, da me ne biste sad zasuli savjetima o zdravim gablecu )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da me netko ne bi krivo shvatio, ono što sam ja napisala, to za mene znači zdrava prehrana. To ne znači da je nužno uvijek provodim Ali da kažem "da, ja jedem zdravo" - onda bi to sadržavalo sve ono što sam pobrojala. Ja mogu reći da se trudim jesti zdravo - što ipak nije isto kao i da jedem zdravo

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro zapamtila (a neka me netko ispravi slobodno tko bolje zna), kolesterol kada se ne unosi dovoljno u organizam kroz namirnice onda ga naše tijelo krene proizvoditi, i tu onda najčešće dolazi do problema. Pogotovo imajući u vidu količinu nekretanja.
    ovo ću proučiti detaljno
    ali mislim da negdje mora biti kvaka
    jer mm prije infarkta nije stogo pazio na neunošenje masnoća (dakle nije mu tijelo moralo samo proizvoditi)
    a nakon infarkta i ostalih dijagnoza je dobio onu (gore navedenu) strogu dijetu...upravo da se ne stvara plak u krvožilnom sustavu (a on dolazi od kolesterola i triglicerida)
    istina uz puno šetnje
    istina, on jest bolestan čovjek, ali vučem paralelu s tim da ne unos pospješuje stvaranje
    morat ću se više posvetiti tom pitanju

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Pitala sam u Intersparu zašto imaju tri vrste ćevapa, i onda mi je tip objasnio da jedni imaju soju, drugi i treći nemaju, ali su od različitih vrsta mesa.
    Tako da sada čitam deklaracije.
    Da, shodno tome razlika u cijeni, ovi sa sojom su često na akciji, a sarajevski i banjalučki jok (kila oko 45kn).
    Zato kažem da je zdravo hranjenje postalo privilegija.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

je, i ja se slažem da su pekare zlo

i još nešto, ono jedenje uz put. jedno vrijeme (valjda kad su te pekare tek krenule) nisam mogla proći po korzu, a da ne kupim nešto i ne žvačem uz put. npr one masne piroške sa sirom. dok hodam. potpuno bezveze.
    ok, sjedneš negdje i pojedeš kolač, ako ti je gušt. al onako uz put - to je katastrofa.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ukrast ću misao jedne super pametne cure koja ovdje ne piše: svakako zdrava prehrana znači i prehrana prilagođena podneblju u kojem živimo, u onom smislu da ono što je zdravo Masaima u Keniji nije jednako zdravo meni u Zagrebu.
    Ni dostupno, niti je moj organizam genetski predodređen da bi na takvom režimu cvao.
    potpis kao kuća!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma zato jer su prijatelji životinja

Inače se slažem s anchie o pekarama, ja sam sretna što ih bar oko posla nemam, ali baš mi je posao najčešći izvor nezdrave hrane, tj. gableci.
    ovako i kod mene
    baš sam se danas nezdravo prehranila

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    ovo ću proučiti detaljno
    ali mislim da negdje mora biti kvaka
    jer mm prije infarkta nije stogo pazio na neunošenje masnoća (dakle nije mu tijelo moralo samo proizvoditi)
    a nakon infarkta i ostalih dijagnoza je dobio onu (gore navedenu) strogu dijetu...upravo da se ne stvara plak u krvožilnom sustavu (a on dolazi od kolesterola i triglicerida)
    istina uz puno šetnje
    istina, on jest bolestan čovjek, ali vučem paralelu s tim da ne unos pospješuje stvaranje
    morat ću se više posvetiti tom pitanju
    samo ovako na brzinu...rekla mi je jedna doktorica kada sam se jadala o svom povišenom kolesterolu a jadna uopće ne jedem masno..pa me ošinula pogledom i rekla da jedem puno slatkog i ugljikohidrata...na moj zbunjeni pogled mi je rekla da kad unosš previše slatkog i UH, neprocesuirani dio se pretvara u masti i kolesterol...
    tako da mislim da bi oni s povišenim kolesterolommorali i na to malko više obratiti pozornost!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da budem u temi...
    ja sam u svojoj obitelji proglašena koa "ona koja se hrani zdravo" a samo zato što ne upotrebljavam vegetu, ne radim zaprešku, znam što je kus kus, znam skuhati ručak i bez mesa, branim kikiće, ne pečem na svinjskoj masti i ne pijem čaj iz filter vrećice...
    eto to su kriteriji za proglasit me frikušom što se hrane tiče

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A zašto braniš kikiće? Mislim, onako, baš si kategorična?
    I svinjska je mast još jedna od novoizvučenih zdravijih alternativa ulju, nije li?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

organski uzgojeno, bez pesticida

selektirane namirnice (krumpir, kruh, riza i tjestenina, seceri ni u kakvom obliku ne idu pod zdravo ali kako mi to kao svaki pohlepni pajcek nemrem ne jesti onda isto poksuavam da je organsko)

tu dolazi i nacin pripremanja hrane

mlijeko i mlecne preradjevine je nezdrav, a opet ako i koristim mlijeko pokusavam uzeti na najblizoj farmi koja ima free range kravice i kupujem sirovo i ide direkt i staklenu ambalazu. sireve kupujem iskljucivo sa vegeterijanskim renetom

ne konzumiramo kupovne sokove, cijedimo sami

gaziran sokove (cola i fanta) ako koristim uzimam organsku varijantu

pokusavam jesti sto vise sirovo i sto manje termicki obradjeno, izbjegavamo przeno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja baš gledam na čijem kolinju bih se mogla ogrepsti za kanticu masti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što je to "organska varijanta cole i fante" ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I svinjska je mast još jedna od novoizvučenih zdravijih alternativa ulju, nije li?
    vele da je zbog toga sto ne gori

ali... rijec je o svinjskoj masti svinja koje su zivile idealno, pasle zireve po sumi. nemam pojma koliko je ok jesti svinjsku mast svinja koje su sopane antibioticima, koncentratom i ostacima ljudske prehrane

kokosovo ulje (izgleda ko mast) je veganska zamjena za svinjsku mast

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gazirana voda sa cijeđenom narančom =fanta, a sa stevijom kola
    Posljednje uređivanje od Cubana : 30.11.2011. at 14:24

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jezuš, svašta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.oggu.com/?lang=en

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gazirana voda sa cijeđenom narančom =fanta, a sa stevijom kola
    to radim sa limunom, samo ne zasladjujem

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e nema šanse da sad s maslinovog ulja pređem na svinjsku mast

pa što god pisalo na internetu

a ni kokosovo ulje me previše ne zanima

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma nije to prelazak nego dodatak.
    Za nas koje pohamo, pržimo, radimo zapršku...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Šugo koji je radila moja nona je jednostavno savršen, moja ga mama nikad s tim istim mesom nije tako napravila-pa mi je nona rekla da je to zbog svinjske masti.
    Ali ni ja je ne koristim, preferiram domaću belicu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne pušim te "organske" priče jer ne vjerujem nikome ništa. I da, nemam ja novaca za kupovati organsko i da oću.

Moj svekar je jedina osoba za koju znam da se hrani zdravo. (ja mislim a sam to već pisala negdi) On svaki dan jede ribu i ostale morske plodove koje je isti taj dan sam ulovio, sve s maslinovim uljem, jede zelenjavu iz svog vrta i to zalije bevandom. Zalijeva on malo više bevande ali ajde, pravit ćemo se da nije. Ne jede slatko uopće, popije malu kavicu ujutro, ne puši, ne živcira se, ne druži se sa ženom (svojom) i tako....Ima 60 i nešto godina a izgleda nekih 15 godina mlađe. Mršav, poletan, vesel i zadovoljan čovjek.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e nema šanse da sad s maslinovog ulja pređem na svinjsku mast

pa što god pisalo na internetu

a ni kokosovo ulje me previše ne zanima
    ja maslinovo dodajem na kraju, da ga termickom obradom ne unistim (vidim da na bocama pise da se mild moze koristiti za przenje)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovo što ću sad napisati je za neku drugu temu (kako tuđe mišljenje uječe na vas ili tome slično), ali ipak je vezano:mogu ja pričati koliko hoću da se ne opterećujem i spominjati ptičje kite, ali me ovakvi topici, bezbroj tekstova na netu itd ipak natjeraju da me peče savjest svaki put kad poham ili pržim, pa to dam djetetu.
    No, ne radim zapršku, možda me to izvuče?

I onda me depra prođe pa dođem do onog što ovdje pišem, ali drugim riječima-ta pretjerivanja me se ne dotikavlju.
    Jer su to za mene pretjerivanja.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 30.11.2011. at 14:47

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

za mene zdrava prehrana znači konzumiranje raznolikih namirnica, po mogućnosti ekološki uzgojenih (nažalost, ekološko porijeklo je po meni vrlo upitno i ne svima dostupno, ne vjerujem baš da je svo povrće, voće, brašna i sl. koja se prodaju pod ekološka uistinu takva, s druge strane u mom gradu i nema eko prodavaonica, a i priznajem da je kupovina svih namirnica u takvim trgovinama, vrlo skup sport, pa kad imam nešto iz svog, maminog ili svekrvinog uzgoja, presretna sam što jedemo stvarno eko, a kad nemam, kupim u običnom trg. centru)
    smatram da u dnevnoj prehrani treba biti zastupljeno i povrće i voće i žitarice i meso (vegetarijanstvo mi je skroz ok i osobno konzumiram vrlo male količine mesa, ali djetetu dajem redovito i meso i ribu jer smatram da joj treba u prehrani, ne želim uvrijediti ničiji izbor po pitanju vegetarijanstva, ovo je samo moje mišljenje)
    svi pijemo samo vodu, ok mi jednom mjesečno popijemo jednu colu, dijetetu ne dajemo, njoj sam probala umjesto te naše cole dati neke sokiće koje sam kupila od eko proizvođača, od jabuke i borovnice (znači cijeđeno voće i voda), ali ona je toliko navikla na vodu da joj ništa drugo ne paše
    grickalice uopće ne smatram zdravom prehranom, osim suhog voća
    od slatkog bi u zdravu prehranu ubrojila tamnu čokoladu i možda pokoji domaći keks s maslacem umjesto margarinom i pločice od žitarica i suhog voća
    za dijete mi je bilo bitno od početka dohrane da ima zdravu hranu, do skoro godine i pol nije probala nikakve 'nezdrave' stvari i sretna sam što joj je danas temelj prehrane zdrav iako pojede i pokoji štapić i pokoju netamnu čokoladu, ali opet hrana nije samo fizički već i društveni faktor

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zašto je pohano loše nekome tko nema problema s težinom (a Ivan sigurno nema), a dio je raznovrsne prehrane?
    Mene više od pohanog brinu utjecaji onoga na što nam je teško utjecati pa i onih nano mambo džambo tava.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zašto je pohano loše nekome tko nema problema s težinom (a Ivan sigurno nema), a dio je raznovrsne prehrane?
    Mene više od pohanog brinu utjecaji onoga na što nam je teško utjecati pa i onih nano mambo džambo tava.
    Ma zato jer tako kaže apri (apri, ne znam jesi li to rekla, ali vjerojatno jesi ).
    Bitniji je ovaj drugi dio posta, kad se skuliram.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nisam kategorična, dam joj ponekad....ali ako joj dam, ni ne okrenem se već fali pola vrećice, i onda kreće njen supertalent show... kojm nema kraja....doslovno poludi ko oni klinci iz američkih filmova...
    i branim sve bombone jer se ne može suzdržat...
    čokolade i kekse ne branim jer pojede jedan, dva i gotovo...kad su bonkasi u pitanju... ne zaustavlja se!

a svinjska mast...nekako mi nije apetitlih...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zdrava prehrane je ona od koje je čovjek zdrav.
    Nije za sve ljude jednaka.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ma nisam kategorična, dam joj ponekad....ali ako joj dam, ni ne okrenem se već fali pola vrećice, i onda kreće njen supertalent show... kojm nema kraja....doslovno poludi ko oni klinci iz američkih filmova...
    vidiš, da joj daješ češće, tijelo bi se naviklo

Stranica 2 od 8 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •