Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Uspavljivanje i spavanje

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Uspavljivanje i spavanje

Kako uspavati živahnog momka od 12mj?

Negdje sa 6,7mj je počeo ok spavati, nekih 8h u komadu.

I tako sve do nekih 11mj, od kada postaje neizdrživo.

Po noći se budi ili plaće u snu i po 3-10x. Probali smo razne kombinacije večernjih obroka i pića (malo, puno, lagano, zasitno...ništa). Probali smo svašta kombinirati svašta sa dnevnim spavanjem, ali ništa..uvijek sve isto.

Uspavljivanje je isto problem, nikako: ako ga stavim u kinderbet, ustane i plaće. Ako ga stavim u krevet i legnem kraj njega, skakuće po meni, smije se, čupa me...Bez obzira kada je popodne spavao, bez obzira da li ga uspavljujem u 21h, 22h ili npr u ponoć

Jedino što donekle uspijeva je ljuljanje u staroj AS (jaje), no uskoro ostajemo bez nje. U toj AS najmirnije spava, da ga pustimo u njoj, možda bi mirno prespavao i 3,4h.

Ako ga ljuljam na rukama, baca se...ako ga nosim, baca se...a da ne govorim o svojoj kičmi...

Po danu spava cca. 2x po 30-40min, dakle zanemarivo.

MM i ja smo već totalno iscrpljeni...Taman se oko 6 ujutro smiri, a mi onda na posao.

Dakle, imate li neki savjet, kako ga uspavati i kako mu smiriti san?

Totalno smo izgubljeni, starija cura je od mjesec i pol spavala po cijelu noć, po 12h u komadu, sada valjda nadoknađujemo propušteno.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 05.12.2011. at 16:57

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, ja iskreno nemam nikakvo rešenje, ali te razumem. Moja je sisala pa se tako donekle mogla smiriti, ali to samo ako je jako, jako umorna, inače je znala da posisa pa da opet skače i tako. Pa je nekako, vremenom, prerasla taj problem.
    Uglavnom je pomagalo da se sat, dva pre spavanja smire aktivnosti, da prigušimo svetlo, ugasimo TV, tiše pričamo i lagano se igramo. Pa polako da je privedemo na spavanje.
    Ne znam koliko vam je to izvedivo, nama je bilo teško, MM je kasno dolazio sa posla pa se razigra sa njom, pa se razlude, jure po krevetu....
    Kad legnemo, ugasimo svetla i ja se pored nje pravim da spavam, ili stvarno zaspim. Ona ustaje, priča, seda, leže a ja ćutim i ignorišem. Pa se posle nekog vremena smiri, legne, zaspi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nešto ovakvo, ako imaš gdje staviti
    mi smo imali ovakvu, koristili smo za popodnevno uspavljivanje od godine dana do cca 3 godine. Po noći se nije budila (osim za cicu), pa ne znam bi li pomoglo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nažalost, nemam savjet.
    osim da ti kažem kako je R. vjerojatno takvo dijete i da nema pomoći (al sam te utješila)
    ja ne bih kupovala nikakve ljuljačke, to može biti opasno za dijete koje se već samostalno diže, a i već je potežak i povelik

mi smo izdržali
    s oboje
    i da rodim još desetoro takvih (a tvoj je "mila majka" naspram mojih), opet ne bih znala drugačije

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jesu možda zubići u pitanju? da ga ta bol ne budi i zbog toga se ne da umirit? ppokušaj mu mazat desni dentinoxom ili nečim drugim za desni, nama to pomogne.

kod nas su zubići izgleda problem, isto se budi češće nego prije i svako malo traži cicat, a desni su joj jako natečene, srećom ne razbudi se skroz i ja još ne moram na posao pa se da izdržat alje češće nego prije i nije svaka noć ista, ima ih i kad spava bolje.

nemam ti baš neki pametan savjet :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Znam kako je to kada mjenjaju ritam, naročito iz "dobrog u loše", al dođe i vrijeme kada se vrate, a do tada puno strpljenja i snage.
    Frendici je mala tek sad sa 3,5 godine počela s nekakvim (stvarno nekakvim) "normalnim" ritmom uspavljivanja i spavanja tek su nedavno skužili da mala nakon klope sigurno neće zaspati još jedno 2 sata dok se ne pokaka.
    Nama se uvijek čini da nas klinci zezaju i namjerno rade neke stvari (nekad da, ali samo ako im dopustimo) ali ne znaju nam čak i kad znaju pričati uvijek objasniti što ih mući.

Pa još jednom dok ne otkrijete o čemu se radi PUNO STRPLJENJA I SNAGE VAM ŽELIM

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo čekali da prođe, nije neko ohrabrenje, ali proći će.
    Moj je relativno dobro spavao do nekih 6-7 mjeseci a onda su krenula buđenja i traženje cice milijun puta po noći, i dok sam krenula raditi isto tako. dobro, vrlo brzo nakon što sam krenula raditi je prestao cicati, no međutim nije se prestao buditi (bar ne odmah). tek sad s 2 godine spava cijelu noć (osim ako se ne svađa s nekim u snu ili traži vode)

a što se tiče uspavljivanja, nosili smo ga do otprilike 11 mjeseci, godine dana, a od onda legnemo s njim i bilo je OK.
    Isto tako oko godine dana bi on skakao, igrao se itd. kod uspavljivanja, ali kad smo se pravili da spavamo i on se uskoro smirio i zaspao.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

S obzirom da je ovo skupina 1-3, kako uopce prolazi uspavljivanje ovih losih spavaca za dnevno spavanje kad ga mora uspavati teta cuvalica ili teta u jaslicama? iz ove nase perspektive (dobro, mi imamo tek 10mjeseci, jos se do ozujka kad ce nam to bit aktualno mozda stosta promijeni) to mi se cini tezi sf. kod nas za dnevno pali samo cica i eventualno kolica vani.

i nemam isto nikakav savjet, i sama sam dosla vidjet ima li koji neisprobani . spremamo se probat ukinut nocno dojenje u nadi da ce se prestat budit i odvagujemo moguci rizik da tek onda bude veselja ako ne bude vise htio zaspat ni s cicom.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svjež zrak i kretanje u bilo kojem obliku mogu učiniti čuda. Kod nas jesu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja starija je u dobi od 1-2 godine spavala grozno
    sa bezbroj buđenja, nacicavanja, napipavanja ....

osim utorkom i četvrtkom, tada smo išli na bebe ribe
    45 minuta u vodi, skakanje u vodi i hodanje trčanje kroz vodu, spuštanje niz tobogan u vodi
    dugo tuširanje nakon bazena (tamo na bazenu, kao velika cura)
    i znala je odrapiti pet sati sna u komadu
    a ja nakon toga kao preporuđena nakon mjeseci nespavanja

znači, fizička aktivnost
    kod nas je palila večera najkasnije u pola sedam, primijetila sam da dulje divljaju kada kasnije večeraju
    Posljednje uređivanje od sne : 06.12.2011. at 17:48

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

.
    Posljednje uređivanje od enchi : 06.12.2011. at 18:43

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Balarosa je otvorila temu oko uspavljivanja jednogodišnjaka bez dojenja - možda tamo pronađeš koju korisnu ideju:
    http://forum.roda.hr/threads/69182-U...ka-bez-dojenja

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi smo bili u istom problemu u toj dobi, ali nama se stvar rijesila sama od sebe kad je krenuo u jaslice... jednostavno se dogodilo cudo - prenio je naviku iz jaslica doma i kad se ide spavati onda ide spavati... nekad mu treba malo duze ali su nam se uspavljivanja skratila sa sat vremena na 15-20min.
    sto su mu tamo uradili nemam pojma ali sam im do groba zahvalna pospremili smo klokanicu zauvijek i sad spavamo ko veliki
    a nocna budenja su druga tema skroz...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Balarosa je otvorila temu oko uspavljivanja jednogodišnjaka bez dojenja - možda tamo pronađeš koju korisnu ideju:
    http://forum.roda.hr/threads/69182-U...ka-bez-dojenja
    eno i tamo mene s mojom ljuljačkicom
    ali zbilja nam je bila super

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •