Da li je ritmika namjenjena samo curama ili mogu i decki (od 3 godine)?
Ako mogu i decki, gdje je najbolje povesti jednog koji voli i pjevati i plesati i "glumiti"? N. Zagreb, zapad, jug i centar, sve mi odgovara.
Da li je ritmika namjenjena samo curama ili mogu i decki (od 3 godine)?
Ako mogu i decki, gdje je najbolje povesti jednog koji voli i pjevati i plesati i "glumiti"? N. Zagreb, zapad, jug i centar, sve mi odgovara.
Zagrebački mališani imaju ples od 3+ u Sigetu. Mislim da je za dečke i za cure.
Kod Edite Cebalo idu mali decki. Preslatki su kako plesu.
pa ak imaju u vrtiću istu stvar za cure, samo ubaci dečka i voila.
mene to najviše smeta ovo je žensko , ovo muško. tak da moji nose sve boje i šare, i ako baš žele idu na sve kaj hoćeju.
Kod nas je samo jedan deckic u grupi. Isao bi i Suncicin prijatelj iz vrtica, ali ga je sram pa se nije htio ukljuciti
Hvala svima na odgovorma, idem sada u trazenje daljnjih detaljnih informacija.
U vrticu nemaju nista. Da imaju ne bih trazila izvan vrtica.
Nisam ni ja neki tradicionalista- moj sin ima pokoji komad robe u orza boji, za igranje ima na raspolaganju i lutke i kuhinju i pegleraj i autice i lopte itd. Pitanje sam postavila zato sto je na ostalim topicima te vrste uvijek bio naglasak na ritmici za cure. I jos nisam srela nikoga ciji sin ide, pa eto, tko pita ne skita.
Ima ritmika i ritmika. Tamo gdje se sve svodi na to da curke obuku kostime princeza ili balerina i skakuću po sceni vjerojatno ne bi bio sretan. Ako netko vodi ples kao bilo koju drugu sportsku igraonicu onda da. Ne znam koliko imate godina, ali umjetničko klizanje je super ako kliže, rade i ples i kondiciju, ali je i sportski zanimljivo i dečke se jako cijeni.
raspitaj se tamo di bi ga upisala ali ja mislim da onako u globalu dečki ne idu na ritmiku. Ne znam kojeg smisla ima upisati ga pa da mu se drugi dečki rugaju.
A zašto baš ritmika?
Inače, za mušku djecu nema većeg poniženja nego kad ih netko smatra djevojčicom.
Gle, a zašto bi mu branila ako baš dečko voli plesati. Moj je sam od sebe izrazio želju da ide se sekom na klizanje svidjele mu se akorbacije na klizaljkama i skokovi. Dok je njega to veselilo nije niti trepnuo kad su se dobornamjernici iščuđavali što ne ide na hokej. Jednom ga je prodavač klizaljki pet minuta tupio da kupi "muške" odnosno hokejaške klizaljke, a on ladan ko špricer "Treba mi špica za piruete"Jedino je postavio uvjet da sam bira glazbu i kostim i tako je i bilo (da je morao obući šljokastu košulju ne bi išao). Baš zato što je bio u velikoj manjini među curama imao je poseban pristup i pokoju privilegiju. Nakon jedne sezone i odličnih rezultata oboje su zadovoljili znatiželju i otišli dalje. Curku više zanima čisti ples, a sineka borilačke. I totalno je zaboravio na tu epizodu, dakle nema traume. Čudio se zlatnoj pirueti ko pura dreku neki dan. Ali zato kliže i rola, skija fantastično nakon toga.
Stvarno ima ritmika na kojima se radi dosta ozbiljno i raznovrsno se pristupa pokretu i glazbi i tu nije bitno što će biti u manjini.
Posljednje uređivanje od pikula : 15.12.2011. at 09:09
Klara, sorry draga, ja sam ti nepismena i ne vidim i dalje gdje ide Suncica.
Koliko god to smijesno i pretenciozno zvuci da sad velim da mi je sin od 3 godine vrlo muzikalan, zaista je tako. Ima smisao za ritam i za melodiju i voli "plesati", ono voli pokret ko i svako dijete u toj dobi. Pa sam nekako mislila da bi bilo zgodno da krene na neku grupu gdje su obuhvaceni elementi pjevanja ili plesanja i da se malo zabavlja. Jedino mi ritmika pala na pamet. Ali naravno da ne mora biti ritmika. Bitno je da ima muzike i da se plese ili pjeva.
Sto se tice ponizavanja od strane druge djece, ne znam tko bi ga u ovoj fazi mogao zezati, jer nema vanvrtickih prijatelja, tj jedina djecu koju zna su u vrticu, a oni nece znati da li on poslije vrtica ide na ritmiku ili ragbi.
Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 15.12.2011. at 09:25
ma OK, to poznaješ svoje dijete i njegov raspored. Ja ti samo kažem jer imam dva sina, da za njih zaista ne postoji gora stvar nego kad ih netko, u bilo kojem kontekstu usporedi sa curama.
meni bi prvo palo napamet da bi mu se rugale curice s ritmike. Ali kažem, ti znaš svoje dijete i nisi ja, prema tome radi kako znaš i umiješ
Moj srednji je u vrtiću nagovorio tetu da ih nauci heklati i tkati. Bio je jako ponosam na svoje uratke. Niti u jednom trenutku da se nije ni najmanje dojmila usporedba s curama.
Ovaj stariji si je nedavno u Mulleru kupio neki set uradi sam za curice. Ono, roza kutijetina sa slikama curica, roza slova i sl. Mi smo ga doma malo podbadali - nije trepnuo.
Stvarno, ali stvaaarno je potpuno svejedno tko se cime bavi ako ga to veseli.
Nije mi uopce palo na pamet da bi gha curice s ritmike mogle podbadati, hm. Sjecam se da je u mom razredu u srednjoj skoli bilo nas preko 30 curai JEDAN decko i sjecam se da su ga ponekad profesori malo favorizirali ejr kao njemu je bilo tesko. Tada nisam kuzila kako i zasto, ali sada si mi ti otvorila oci. S druge strane valjda i taj voditelj/ica ritmike imaju duznost da kreiraju dobru atmosferu za svu djeci i da se svi dobro zabavljaju. Vjerujem d ao voditelji ovisi kako ce se novi clan prihvatiti. Mozda nisam u pravu??
U pravu si, naravno da se voditelji trebaju pobrinuti za atmosferu.
Gle, to što su moji dečki takvi, ne znači da je i tvoj. nama je ta tema često prisutna jer obojica imaju dugu kosu i najteže im pada kad ih počnu zahebavati na tu temu.
lijepo im objasni da su oni koji im se rugaju nesigurni u sebe, inače to ne bi činili (i možda bi i sami imali dugu kosu, plesali ili nosili ružičasto).
Ja imam baletana. Cure ga obožavaju i on njih također.
Vrlo rano je počeo pokazivati naklonost plesu.
Ukoliko se tvoj dječak ne uklopi na ritmiku, dok bude spreman za neki plesni klub ili školu, moj ti je savjet uključiti ga na sport koji obuhvaća vježbe istezanja, gimnastiku i sl. istovremeno doma plešite, plešite, potiči ga da sam osmišljava koreografiju, uoči kakvi ga plesovi zanimaju (mi smo se nekako brzo našli u baletu), neka uživa![]()
Mušku djecu upišite na neki muški sport... karate, tekvando... Ritmika je za cure i one koji se tako osjećaju...![]()
Briši odavdeak voliš muške svlačionice, tvoj izbor
![]()
moj D. ide u dramski studio De eN Di u Mandaličinu. za predškolce je samo plesna točka. bas jucer su nastupali u Exitu
http://klinci-kreativci.blogspot.com/p/o-nama.html
svida mu se, al posto je to bas priprema za predstavu i imaju pred kraj ucestale probe na kojima ovi mali jako puno sjede i cekaju da veliki uvjezbaju malo mu se to zamjerilo. i sad trazimo nesto drugo, malo manje ambiciozno, a da je ples, glazba, pokret
razmisljam o euritmiji za djecu na horvatovcu. izrazavanje pokretom kroz bajke.
http://drumtidam.hr/download/Euritmi...%20odrasle.pdf
gledala sam malo i studio edite cebalo, imaju ritmiku. jel ide tko tamo da podjeli iskustva?
ja sam malo skepticna, bojim se da nije prezenskasto (tipa barbie stil). ovdje gdje smo bili su i cure i decki imali crne tajice i crne slape pod obavezno.
mi nemamo problema s podbadanjima, za D. ionak vecina ljudi prvo pomisli da je curica, a preostali kazu da je ko curica, tako da se dijete vec naviklo. a i da nije, ne bi mi to bio neki problem.
steta je sto su kod nas ples i ritmika rezervirani za curice, al mi smo tu da to promijenimo![]()
meda editu cebalo ja ne preporučam ni za cure a kamoli za dečke
Šteta što tvoj dečko ne ide u naš vrtić. Ritmiku vodi striček!!![]()
Hvala ti na linku isla sam malo pogledati i meni se to cini vrlo O.K. nazvala sam voditelja koji mi se isto cini izuzetno simpa.
Mozda ce te zanimati, promijenili su lokaciju, pa ce krenuti od sjecnja na lokaciji u Waldorfskoj skoli na Jakusevcu.
Nama na zalost utorak ne odgovara, nego ponedjeljak ili petak, pa ako ima jos zainteresiranih da se formira grupa... Voditelj se cini otvoren za sugestije novih termina.
To mi je bas drago cuti, pa kad dobijem na Lotu i kupim si Ferrari, vi decki uopce necete biti ljubomorni![]()
A ja sam mislila da pravi muskarci vole Volvo sa pogonom na sva 4. Moram obvjestiti muza da nije pravi muskarac![]()
Baletani su danas nekaj sasvim drugo nego prije.Razlozi su OT. Sad se ti vicevi pričaju za operne pjevače.
Ni mojeg cure nisu zezale na klizanju, dapače - bio je glavni.