Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Pismo "Želim prijateljsko rodilište i porod bez straha"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Preskočite ovaj post, ako želite, ne treba vam to, ali moram napisati ( zato jer je ovo doba godine).
    Kad bih ja pisala pismo rodilištu, liječnicima, bilo kome tko ima veze s porodima, bila bi samo jedna rečenica:
    "Molim vas učinite sve da se svaka beba rodi živa!"
    U dubokoj nadi da nijedna mama neće takvo pismo morati pisati, približavam se 1.1. datumu rođenja i...moje curice.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Preskočite ovaj post, ako želite, ne treba vam to, ali moram napisati ( zato jer je ovo doba godine).
    Kad bih ja pisala pismo rodilištu, liječnicima, bilo kome tko ima veze s porodima, bila bi samo jedna rečenica:
    U dubokoj nadi da nijedna mama neće takvo pismo morati pisati, približavam se 1.1. datumu rođenja i...moje curice.
    A zašto ne bi napisala takvo pismo?

Pa taj je strah najprirodniji i najčešći.

I kad bi oni meni na to odgovorili - "Ništa se ne brinite, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se vaše dijete rodi živo i zdravo, da se vi kod nas osjećate ugodno i bez straha...."

ja bih bila presretna.

No, ni oni nisu svemogući i ne mogu nikome ništa zagarantirati. Ljudi mogu učiniti samo ono što je u njihovoj moći, i majka i medicinsko osoblje, pobrinuti se za svoje postupke, svoje riječi, ambijent...

Ostalo je u Božjim rukama. To je meni jedan ginekolog često puta rekao - mi djelujemo, ali konačni ishod nije na nama...

To kažem ja sa svog stajališta, netko drugi će reći - stvar svemira, slučajnosti, spleta okolnosti, sreće, sudbine...

Trebamo raditi najbolje što možemo, svatko iz svog kuta i pritom se nadati, vjerovati u najbolje.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 23.12.2011. at 12:10

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čitam i čitam temu, spremam se podržat (već sam pričala s jednim doc )
    i onda, bum, hladan tuš:

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    većina beba će se roditi i bez doktora sasvim zdrava, dakle i živa
    s druge strane, nije mali broj djece, a i mama, doživio traume upravo zbog doktora i njihovih postupaka
    isto tako, postoji i onaj broj djece, majki, koji su doživili tragediju zbog doktorskog nepostupanja, neuplitanja..
    a u Hr se rađa valjda 99,99% djece u rodilištima
    i onda ti kreneš valjda na svaku rodilju i njeno dijete preslikavat svoju situaicju o kojoj si sama rekla da nema veze s porodom (a da i ima...nema veze)....
    strašno

nego, imate li neki vremenski rok od poroda unutar kojeg bi slale ta pisma??
    i što mislite, bili bilo pametno na pojedine bolnice slat pisma približno u isto vrijeme?? nekako piomam da bi to bilo "lakše" za nas majke....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    i što mislite, bili bilo pametno na pojedine bolnice slat pisma približno u isto vrijeme??
    ajmo dogovorit priblizno vrijeme i tu negdje ponovit i akciju ispred bolnica, nesto kao ono 2006., cini mi se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •