Stranica 40 od 288 PrviPrvi ... 3038394041425090140 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam baš na doniranje. Na brzinu sam samo preletila preko tih formulara jer sam ih tek danas isprintala.
    Da, ima pitanje teških bolesti u obitelji i o poremećaju kromosoma.
    Na tečaju su nam rekli da prvorotkinje iznad 30 (a u tu skupinu spadam i ja) rađaju od 15- 22 sata pa ću imati vremena za prolistati papire.

I ja sam se sa svojom djevojčicom porazgovarala da dođe poslije Božića jer sam spremila cijeli jelovnik do 27.12. Nakon 27 i stare godine bi mi dobro došlo klistiranje.
    Gdje ćeš ti roditi?
    Fakat planiraš između trudova listati papire? Svaka čast!
    Ma ne... Samo sam te htjela upozoriti, da se ne nađeš u situaciji da ti odbiju donaciju, a vi pod svaku cijenu želite sačuvati matične stanice, pa da ti ne bi onda rekli da ne može za privatne svrhe zbog nekih čisto proceduralnih stvari... Ja sam ti štrebo, pa volim sve unaprijed imati razrađeno...

Da, meni se baš 27-i čini kao dobar datum za rođendan - taman između Božića i Nove - kao što veliš, taman klistir nakon božićnih menu--a, a doma smo ponovo za slavlje Nove !

Ja ću na Merkuru roditi, tu i vodim trudnoću...
    A ti?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako vi planirate taj klistir maaaaajkoooooo mila valjam se - ja sam planirala doma zadnje prežderavanje danas i sutra prije odlaska u bolnicu u utorak. I sva se prestrašim kad osjetim nešto neobično što prije nisam osjećala. Srećom ona užasna bol u preponi je nestala i sad mi je najveća muka okretanje u krevetu i dizanje za toalet po noći - pitam se kako ću u bolnici Mislim da su i moji dečki čuli iste nagovore kao i vaše cure (oko ostanka u trbuhu bar još dva dana) i nadam se da će poslušati.

Pathuljchice dobro si primijetila da nam nema nee već par dana, a bila je i prenijela termin, pa sam sigurna da se najljepši susret već dogodio Želim joj kućni božić, prvi s malenom ljepoticom pod borom

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mile moje evo nas u 41. tjednu, do cetvrtka zatvoreni i tada jeeeedva uspili napraviti amnioskopiju (ne zelim vam niti opisati kako je bilo na "otvaranju" ). Da nismo uspili vidit PV u petak poslao bi me u bolnicu. Kako smo pak uspili svako drugi dan sam na amnio a svaki na ctg Nece moja cura vani nikako ... Mislim da našem dr-u padne mrak na oči kad me vidi
    Ja nemam nikakvih grcenja, kontrakcija ma nista mogla bi ovako u nedogled. Nadam se da necu morati na inducirani ...
    Šaljem vam tisucu poljubaca

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da bi bilo najbolje da odemo sve 27 i to obavimo!

Takav pritisak i bol u preponama još nisam imala kao noćas. Malo me počela i maternica grčiti. Nisam pametna dal da legnem ili da napravim još koji kolač.
    Ispunila sam papire za doniranje pa ako prođe dobro, ako ne ne.
    Uglavnom, sve je spremno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mia tu bol u preponama dobro poznajem,evo me iz kreveta pisem jer boooliiii cak i sada. I potpisujem,najbolje da nas 3 obavimo 27.og da se ne pitamo dugo kad cemo. Mogla bi i nea tada, za drustvo (grlim te draga,brzo ce cura van,ne brini) A da li ste napisale plan poroda? Ima li smisla?

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo da se i ja javim sa svojim prvim grčevima, dan i pol me opako grčilo, jedva sam hodala i ležala, bila kod soc. gina, srca kucaju, ne vidi se krvarenje, zatvorena jesam... pa nisam htjela ić na SD jer bi me sigurno zadržali, a ne da mi se prek božića bit u bolnici. Pijem puno tekućine, po jedan ili dva normabela i magnezij, ležim i zasad je dobro, ako se ponovi do pon. onda idem u bolnicu. Inače, bila sam u srijedu na kontroli, sve je ok, bebe su velike i super izgledaju, jedna je curka, jedan dečko a jedna beba je sramežljiva.

Čuvajte se i svako dobro vam želim za blagdane.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nea tvojoj bebici je jako lipo unutra

ja sam 2 dana šepala po kući od boli u preponi,desnoj,nevjerojatno koliko me bolilo, sada samo povremeno uhvati bolit

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Joj sve smo u nekom bolovima...cini mi se da je to neka(forumska) viroza...mi lezimo a nasi muzevi jurcaju okolo.

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Drage ženice; evo nas dvije se dokoktrljale do laptopa...pa da vam samo javimo da smo bili na pregledu i da je sve ok...žemska ima 2000 g...te jako je dugačka...ima noge na mamu i nos na tatu...hm
    Sada smo 31+5...a prema svim UZV mjerama odgovara za 33 tt...mala dubi na glavi i dosta je nisko...dr nam najavljuje mogući raniji porod...što mene u jednu ruku veseli a u drugu hvata panika jer joj mater se ponaša kao imamo vremena....odoh u šoping poslije NG što je sigurno sigurno...
    Šaljemo vam veeeeeliku pusu i najljepše želje za blagdane...dok mama piše mala štuca sve u 16...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sretan Božić i sve najbolje svim trudnicama i novopečenim majkama!!!!! da dogodine sve imamo bebača ispod bora!

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Setan Božić svima!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure, sretan Božić i da ste mi sve zdrave i vesele!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

... i nakon bakalara jučer i purice danas, kćenja bora i šetnji i čestitarenja obitelji, naša curica nedaje nikakve naznake da bi ona van... Jedino se malo gura kad se ja naklopam... možda joj je malo mjesta ?
    Cure drage, svima želim najljepše praznike!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo samo da se pohvalimo da je jučer tata uspio osjetiti ples male mrvice u buši

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    sretan Božić i sve najbolje svim trudnicama i novopečenim majkama!!!!! da dogodine sve imamo bebača ispod bora!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

drage moje pisem vam zadnju vecer od doma, od sutra sam u bolnici do poroda. Da ne idem sutra planski isla bih svejedno jer sam skroz otekla,pocela zadrzavat tekucinu u tijelu i vise ne mogu ni hodati normalno od bolova u preponama i ledjima, sve me to pocelo zabrinjavati... Nadam se da ce doktori sutra znat sta sa nama...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sumskice sretno...nadam se da je to oticanje normalno jer imas ''dupli'' teret na bubrezima i cijelom organizmu.Mozda je doslo vrijeme za najljepsi susret Nadam se da ce sve dobro proci i da ces nam se uskoro javiti ovdje da ti cestitamo na bebicama.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Šumskice, sretan put sutra!
    Što se tiče oticanja i zadržavanja vode, meni su počeli prsti i zglobovi na nogama prošli tjedan malčice oticati, pa sam pitala na kontroli doktoricu - kaže to obično prethodi trudovima... Dakle, sve ok!
    Mene moja curka nekako opako počela gurkati, baš mi je bila moja frendica/doktorica kod nas u čestitarima i probala trbuh i kaže - sprema se... ...
    Mene ništa ne boli, samo se trbuh svaki toliko (ne redovito i ne prečesto) stvrdne na par sekundi i to odozgora, i onda se opusti... Jedino što me djevojčica pod rebra pika -e, to boli!
    Dakle Šumskice - spremamo se! Možda fakat sutra, po dogovoru, ha? (iako ja mislim da će moja štreberica još malo pričekati i doći taman kad se njoj bude htjelo točno 280 dana od začeća - 01.01.2012. ...
    Pozdrav svima!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sumskice sretno i da nam se što prije javiš kao novopečena mama! drži se!

alma kako si ti?

patuljchica i tebi je još malo ostalo, drži se i možda mala stvarno čeka da ti napravi novogodišnji party!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga šumskice i ja sutra za bolnicu, sutra sam na +10 i nema se sto cekati kaze moj doktor. Nadala sam se doci do 42. tjedna pa onda ako treba intervenirati međutim sutra sam u bolnici. Nadam se da ce malena veceras ipak malo potpomoci a ako ne ne znam sto nas sutra ceka - inducitani ili jos koji dan na odjelu. Bilo kako bilo Šumskice mila želim ti puno srece i lagan porod

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sumskice sretno i citamo se nakon najljepseg susreta drzi se! Nadam se da ce ti biti lagan porod!

Patuljchica i nea, i vama sretno do sretnih susreta uskoro

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja juce i danas opet pomalo krvarila.Stomak mi se par puta u toku dana tako stvrdne da mislim da ce eksplodirati.Predpostavaljam da su to BH kontrakcije i da je to normalno.Sutra idem kod dr pa cu mu i to spomenuti.Jedva cekam sutra da cujem kad cu dobiti te injekcije Dexametazona.Valjda cu sutra imati vise informacija.Nea sretno u bolnici i da porod bude bas onakav kakav zelis

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

drage moje rodilje sretno!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Šumskica i Nea, sretno!!!

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam baš na doniranje. Na brzinu sam samo preletila preko tih formulara jer sam ih tek danas isprintala.
    Da, ima pitanje teških bolesti u obitelji i o poremećaju kromosoma.
    Na tečaju su nam rekli da prvorotkinje iznad 30 (a u tu skupinu spadam i ja) rađaju od 15- 22 sata pa ću imati vremena za prolistati papire.

I ja sam se sa svojom djevojčicom porazgovarala da dođe poslije Božića jer sam spremila cijeli jelovnik do 27.12. Nakon 27 i stare godine bi mi dobro došlo klistiranje.
    Gdje ćeš ti roditi?
    Draga pusti priče s poroda i sa tečaja...iz mog iskustva nemaju veze sa zbiljom.
    Moja klinceza je rodjena tjedan dana prijemog 34. rodjendana, prvo dijete, prirodnim putem, bez ijedne injekcije za bolove niti bilo sto drugog. u 15 i 30 doma posli rucka mi pukao vodenjak, dosla u bolnicu u 17, bez osjetnih trudova, u 22 i 25 poljubila moju jedinku :) nisam se ni snasla.sve je to individualno i ne moze se predviditi. Moja je mama bila sigurna da cu radjati 2 dana, jer je ona tako

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Šumskica i Nea, sretno!!!
    Do neba sretno!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sumskice sretno!!!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Voćkice, sretno!
    Zna li itko išta o tikici78? Prijavila je dvije bebice...a ako se ne varam, ovaj je tjedan trebala na utz da se utvrdi vitalni embrionalni odjek...

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Šumskice sretno...
    Nea i Patuljchice isto...brzo i bezbolno...za najsusret života

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo i nas sa pregleda.Beba se okrenula na glavu,tezak je 2400gr ali je placenta definitivno preko cervixa i nece se stanje mjenjati,tako da cu na carski.Dobila sam vec injekciju dexametazona(samo jednu) kazu da je to dovoljno.Ako ne dobijem jace krvarenje carski je u 36tt a ako krene jace krvarenje onda je ranije.Sad je samo cekanje i nadanje da cemo izgurati nekako do tog termina.Ja imam osjecaj kao da sjedim na nagaznoj mini i samo cekam kad ce exsplodirati Nadam se da nece biti nekog jaceg krvarenja do kraja,ovo svakodnevno pomalo nije opasno.Kaze dr. da ako se beba rodi nakon 32tt nema trajnih posljedica,a u 36tt je sto se njih tice sve OK.Sad je svaki novi dan koji provedemo ovako 2 u 1 veliki uspjeh

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Šumskovoće, Nea, Patuljchica, bek vam bude sretnoooo i bezbolnoooo

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

sretan Bozic sa zakasnjenjem drage trudnice.... zelim vam svima sto uspjesniju trudnocu i sto laganiji porod...
    a patuljchice,sumsko,nea zelim vam da sto prije ugledate svoje male mrvice. sretnooo

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

alma, drago mi je da su vijesti (relativno) dobre! Mališa se očito revno priprema za izlazak (kao i moja djevojčica koja je okrenuta glavom dolje od 20 tjedna - mala štreberica ), pa te zato i stišće po posteljici.... Držim fige da izdržite što dulje! Ali u svakom slučaju, dečkić ti je već veliki i sigurna sam i dovoljno snažan za sve što ga čeka!
    Čuvaj se!
    Nea, Šumskica, s nestrpljenjem čekamo izvještaj! da sve super prođe!
    Ja sam sutra na kontroli, pa ćemo vidjeti... da li je naša curica spakirala kofere, ili planira se još neko vrijeme zadržati kod mame... Kaže muž da se ona taman spremi van, ali onda ja gledam Dnevnik, pa čuje što se vani događa, i zaključi da će još malo ostati kod mamice...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    x i puno ~~~~~~~~~ za almu

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    x i puno ~~~~~~~~~ za almu
    potpisujem~~~~~~~~~~~~

kako si mi ti crrvenkapice? Ja muku mučim s niskim tlakom,od njega imam glavobolje i laganu mučninu

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

draga alma, držim ti palčeve da dogurati do 36 tt!
    koliko si sada?

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Samo da javim da sam jutros obavila prvi utz (6+6), tako je nestvarno vidjeti jedno kako kuca......

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alma ~~~~~ da dogurate do 36TT!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo Sara, čestitam na srčeku!
    Ja imam novi UZ u ponedjeljak (bit ću 8+5), pomalo me strah, od početka stalno neki stresovi. Danas sam napravila krvnu sliku i urin, sve je u redu, samo da prođe još tih par dana do UZ...

sali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Šumskovoće, Nea, Patuljchica sretno cure, da vam porod bude brz i bezbolan
    Alma ~~~~~~~~~~~~~~~~da što duže ostanete 2u1
    Sara bravo za junačko srce

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj inaa prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem~~~~~~~~~~~~

kako si mi ti crrvenkapice? Ja muku mučim s niskim tlakom,od njega imam glavobolje i laganu mučninu
    hvala na pitanju , osim krvarenja koje jos uvijek traje- GV se jos cisti i moze trajat tjednima , nije lose
    mucnine tu i tamo ako ne jedem ,
    danas smo 7+3
    jutros vadila krvne pretrage i urin , u utorak ponovo na uzv tada cemo biti 8+2
    strahovi eh strahovi , ja umirem od brige , kazu opusteno , optimisticno , tesko je to ...
    sta se meni sve mota po glavi Boze sacuvaj , citajuci potpise od cura ovdje to su spontani u 8tt , 11tt, 12tj uh valja to izdrzati
    jos uvijek nikom ( osim obitelji) ne govorim o trudnoci a mislila sam da cu ponosno svima objaviti , tipa na fb
    drzite se curke

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sara, bravo za srčeko, a sada dalje ~~~~~~~~~~~~ za školski nastavak.
    Alma, dijete je već veliko ali ipak da dogurate što duže ~~~~~~~~~~
    Cure koje čekate najljepši trenutak, svima ~~~~~~~~~~~~~~~

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem i dodajem za Almu ~~~~~~~~~~~~~~!
    Charlie za ponedjeljak, bit će sve ok ~~~~~~~~~~~~!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

evo da vam javim napravila prvi ultrazvuk kod svog ginekologa.sve je ok.(vide se nožice,ručice i glava) kako fansinantno.
    sad slijedi kompletni pregled krvne slike i urina

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hello ! darkice hvala ti što pitaš!
    jučer sam bila na uzv.. dr. je potvrdila dvije bebice dvojajčane su i kaže da je to dobro, moj muž i dr.su vidjeli treperenje malih mrvica što bi bilo srčeko
    ali ja nisam.. uglavnom u ponedjeljak imam opet uzv..valjda će se sve vidjeti bolje, jer jučer sam bila 6+4 tek..

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

alma drži se...kad god bude carski, nema veze...jer tvoj dečko je već tolko velik (što me pozitivno iznenadilo) da će sve izdržati....sad mi je jasno zašto krvariš...težak je mali..nije ni čudo)

cure koje trebjau na porod sretno također....
    crvenkapice...a čega se ti konstantno bojiš? pa nemreš hodat po svijetu stalno na način kao da bi ti svaki čas mogla cigla past na glavu..ili klavir....kaj ti je???kakav je to život....daj budi bezbrižna za svoju bebu....to vrijedi i za druge...kaj bude biti će,to je sve prirodno....

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sara38, Tikica78, bravo za slatke otkucaje . Čuti srce u 6.tt je odlična prognoza da se trudnoća privede školski do kraja! Neka se ne brinu one koje ga čuju malo kasnije jer je možda u pitanju lošiji uzv ili možda mamin špekić amortizira udarce (ovo zadnje ne shvaćajte ozbiljno - to sam izmislila
    Alma izdrži još malo
    Mirjana S čestitke na 1.uzv

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ćao cure
    imam jedno pitance dali je koja od vas slučajno dobila umjesto ultrića - duphaston?
    kakve su nuspojave?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mirjana s prvotno napisa Vidi poruku
    ćao cure
    imam jedno pitance dali je koja od vas slučajno dobila umjesto ultrića - duphaston?
    kakve su nuspojave?
    Ja sam u početku uzimala vaginalno utriće i to 3xpo dva. MIslim da sam od 12 tt na Duphastonu; najprije 1 ujutro, 1 navečer, a od nedavno samo po 1 dnevno. Jedina nuspojava je što sam lakša za 50ak kuna, a utrići su bili besplatni

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

nina70 hvala na odgovoru meni je napisao 3x1
    znam da su ultrići besplatni ali se koriste samo do 12tj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •