Pokazuje rezultate 1 do 50 od 313

Tema: Da sam ja Vlada.....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a i ova stavka 6 mi ne štima ,što je sa onima koji nemaju javnog prijevoza,znaš ne žive svi u Zagrebu i da imaju sve pred nosom,kao npr javni prijevoz.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj BOZZ prvotno napisa Vidi poruku
    a i ova stavka 6 mi ne štima ,što je sa onima koji nemaju javnog prijevoza,znaš ne žive svi u Zagrebu i da imaju sve pred nosom,kao npr javni prijevoz.
    Moralo bi se naći pošteno rješenje za sve. Rijetki su slučajevi gdje nema javnog prijevoza,kakvog takvog, ali i u tom slučaju bih pronašla poštenije rješenje.
    Puno su češće lažne prijave prebivališta.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naravno da ne žive svi u Zagrebu, ali ljudi bi trebali biti fleksibilniji, prilagođavati se i mjestu i uvjetima posla, ne pod svaku cijenu,ali nekakav kompromis je bitan.
    Ne mogu očekivati da živim 70 km od Zagreba, bogu iza nogu, gdje nema javnog prijevoza i oNda očekivati da to riješi moj poslodavac u Zagrebu tako da mi isplati troškove benzina. Jednostavnija i logičnija je varijanta uzeti drugog radnika.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ne žive svi u Zagrebu, ali ljudi bi trebali biti fleksibilniji, prilagođavati se i mjestu i uvjetima posla, ne pod svaku cijenu,ali nekakav kompromis je bitan.
    Ne mogu očekivati da živim 70 km od Zagreba, bogu iza nogu, gdje nema javnog prijevoza i oNda očekivati da to riješi moj poslodavac u Zagrebu tako da mi isplati troškove benzina. Jednostavnija i logičnija je varijanta uzeti drugog radnika.
    je, to je odlična varijanta. Bilo bi najbolje da svi izvan velik mjesta budu nezaposleni ili da se dosele u zone javnog prijevoza da bi plaćali podstanarske stanove. Ne misliš da je netko smislio tako nešto da bi smanjio nezaposlenost u manjim mjestima, što znaći zaposlio ljude da državi plaćaju porez, a ne da su na socijalnoj pomoći te da ih drugi financiraju?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    je, to je odlična varijanta. Bilo bi najbolje da svi izvan velik mjesta budu nezaposleni ili da se dosele u zone javnog prijevoza da bi plaćali podstanarske stanove. Ne misliš da je netko smislio tako nešto da bi smanjio nezaposlenost u manjim mjestima, što znaći zaposlio ljude da državi plaćaju porez, a ne da su na socijalnoj pomoći te da ih drugi financiraju?
    Pretjeruješ. Kao da sa Zagrebom prometno nisu povezana skoro sva mjesta u bližoj i daljoj okolici.
    I u manjim gradovima postoje redovne linije između sela i gradova.

I nigdje nisam napisala da bih ukinula putne troškove već da bih tu uvela neki red.
    Posljednje uređivanje od mama od formata : 28.12.2011. at 15:11

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pretjeruješ. Kao da sa Zagrebom prometno nisu povezana skoro sva mjesta u bližoj i daljoj okolici.
    Da živiš tamo znala bi koliko su loše povezana i da ljudi putuju automobilom iz potrebe, a ne hira (moja kolegica iz gornjeg stupnika je radnim danom u špici imala vezu sat vremena, a nedjeljom samo tri autobusa cijeli dan, a stupnik je skoro u zagrebu.)

Ali imaš pravo. Ja nisam Vlada, samo sam obićna građanka koja niti u snovima ne može biti upućena u sva područja kojima se Vlada bavi, ali očekujem da oni koji jesu u njoj budu: pametniji, upućeniji, proračunatiji i sa dugročnim planom da bude bolje .

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I nigdje nisam napisala da bih ukinula putne troškove već da bih tu uvela neki red.
    pa vidiš kod mene je linija tri put na dan,a moj suprug koji radi u smijenama bi nočnu trbo iči pješke 15 km ili možda stopom...kaj misliš

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odličan prijedlog! Budem prodala obiteljsku kuću na Pelješcu u kojoj nas živi devetero, da uzmem stančić u Orašcu gdje mi radi muž, prijaviti djeda i baku u dom za nezbrinute na račun države, prijaviti svekra i svekrvu kao nezaposlene, jer bez zemlje više ne mogu biti poljoprivrednici, i živjeti ko bubreg u loju!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Odličan prijedlog! Budem prodala obiteljsku kuću na Pelješcu u kojoj nas živi devetero, da uzmem stančić u Orašcu gdje mi radi muž, prijaviti djeda i baku u dom za nezbrinute na račun države, prijaviti svekra i svekrvu kao nezaposlene, jer bez zemlje više ne mogu biti poljoprivrednici, i živjeti ko bubreg u loju!
    Nitko tvom mužu ne bi uzeo putne troškove. Samo treba uvesti red da se putni troškovi zaista koriste za putne troškove.

I ne bi dopustila didama i bakama besplatni smještaj u Dom za nezbrinute ako su u dogledno vrijeme prodali kuću na Pelješcu pa podijelili sve unucima i sad su namjerno socijalni slučajevi bez kune u džepu. To po meni nije socijala u pravom smislu riječi.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidi se da ne znaš koliko košta kvadrat stana u Orašcu. Ono što bi im ostalo ne bi dostajalo ni za otrguz papir

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Treba se riješiti višaka u državnom aparatu, silnih općinara koji sjede na guzici i organiziraju ručkove na kojima tračaju ko babetine. Pročešljati konačno registar branitelja i skinuti lažne invalide s grbače. Organizirati radne akcije (plaćene) za nezaposlene, tipa berba naranača...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Organizirati radne akcije (plaćene) za nezaposlene, tipa berba naranača...
    Znaš ti koliko bi ih se javilo? Jedva tko. Kod nas se sezonski traže radnici za rad na zemlji, vinogradima, ali tad dosta tih nezaposlenih trči liječniku po razne potvrde da nisu sposobni za rad. Jer imaju malu djecu kod kuće, jer ih boli kičma, jer baš tad idu u posjet kćerki u Njemačku bla, bla.
    Ne prolazi to kod naših nezaposlenih sve dok se od socijale može živjeti kao i uz rad.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Red u socijali u smislu da nezapsolena osoba od socijalne pomoći i raznih doplataka NIKAD ne može imati prihod kao zaposlena osoba na minimalcu.

I što se tiče mirovina, da obiteljska mirovina ne može iznositi više od najmanje mirovine osobe s punim radnim stažem. Nevjerojatno mi je da moja susjeda nakon 40 god staža ima manju mirovinu, crkavicu za razliku od žene koja nikad nije radila i sad ima tu sreću da ima mirovinu od pokojnog muža.

Koliko je samo udovica branitelja koje sada na temelju par godina braka primaju po devet tisuća kn mirovine. Svaka čast braniteljima, pomogla bih njihovoj djeci u svakom smislu, ali davanje TOLIKIH iznosa njihovim udovicama ili roditeljima po meni je čisto bacanje proračunskog novca.
    Posljednje uređivanje od mama od formata : 28.12.2011. at 17:40

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Red u socijali u smislu da nezapsolena osoba od socijalne pomoći i raznih doplataka NIKAD ne može imati prihod kao zaposlena osoba na minimalcu.

I što se tiče mirovina, da obiteljska mirovina ne može iznositi više od najmanje mirovine osobe s punim radnim stažem. Nevjerojatno mi je da moja susjeda nakon 40 god staža ima manju mirovinu, crkavicu za razliku od žene koja nikad nije radila i sad ima tu sreću da ima mirovinu od pokojnog muža.

Koliko je samo udovica branitelja koje sada na temelju par godina braka primaju po devet tisuća kn mirovine. Svaka čast braniteljima, pomogla bih njihovoj djeci u svakom smislu, ali davanje TOLIKIH iznosa njihovim udovicama ili roditeljima po meni je čisto bacanje proračunskog novca.
    e sa ovim se slažem

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bih to ukinula samo za one koje su se ponovo udale.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ima tu sreću da ima mirovinu od pokojnog muža.
    .
    Fakat sretnica kojoj je muž umro,
    a tek ona kojoj je poginuo...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

??? Par godina braka? To znači da su mladi ljudi dali svoje živote da bi ti (i ja ) sad mogle forumašiti i da su njihove obitelji ostatak života živjele bez oca. Hvala lijepo! Devet tisuća kuna mjesečno ne košta život oca moje djece ili mog oca! To nije bacanje proračunskog novca. To su mirovine na koju djeca poginulih imaju pravo dok se školuju. Je li to kompenzacija za nešto Svaka majka koja koja izgubila sina, sigurna sam da bi odmah dala sve novce svijeta da je mogla svoje dijete gledati kako živi.

Da sam ja Vlada, ne bih dopustila da ljudi životare u stračarama dok ne prodani gradski stanovi zjape prazni.
    Da sam ja Vlada, napravila bi zakon o MPO dostojan žene i svakog čovjeka i života.
    Da sam Vlada, ne bi dopustila da se službenička plaća smatra plaćetinom, niti da liječnici zarađuju ko tramvajdžije. Svi bi meni pristojno živjeli od svog rada!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •