Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Javni prijevoz i djeca u kolicima

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Javni prijevoz i djeca u kolicima

Kako se ne vozimo stalno i isključivo automobilom, već povremeno koristimo i javni prijevoz, zanima me da li je pametno voziti bebe u kolicima tramvajem, odnosno autobusom i koji bi bio naj pametniji položaj kolica kad smo već unutra.
    Znam da se često radi gužve ne može birati mjesto i položaj, ali eto neka sam barem malo mirna kad si mogu zauzeti bolji položaj.
    Ponekad mi se čini da naši vozači poprilično luduju sa busevima ili sam jednostavno ostarila.
    Znam neki će reći da prošetam, ali relacije od nekih sat vremana pješice uz smrdljive prometnice i nisu neka alternativa.

hvala

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Puno sam se vozila busevima i tramvajima s djetetom u kolicima. Uvijek ulazim na vrata gdje su nacrtana kolica jer je tamo i mjesto za kolica.
    Nije briga je li gužva ili nije, ako ljudi stanu na mjesto predviđeno za kolica lijepo ih molim da se maknu!
    I kolica vozim obrnuto od smjera vožnje!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja kolica stavim u smjeru vožnje na mjestu za kolica i obavezno stanem iza njih, zakočim kotače, inače sve manje imanje se inače vozimo s kolicima,jer smo jaaako veliki

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    ...ako ljudi stanu na mjesto predviđeno za kolica lijepo ih molim da se maknu!
    I kolica vozim obrnuto od smjera vožnje!
    ovako i ja + obavezno zakočim kotače

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kao i autu ja bih preferirao položaj suprotan od smjera vožnje, pogotovo kod beba. logika je ista kao i kod sjedalica. svakako zakočiti kotače i držati kolica i drugom rukom držati se za rukohvat. naime zakočena kolica se neć otkotrljati ali se lako mogu prevrnuti (ovisi naravno o dizajnu).

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kolica parkirati tako da je beba okrenuta suprotno od smjera voznje, zakociti kotace + nogu podmetnuti pod kotace za dodatnu zastitu

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    ako ljudi stanu na mjesto predviđeno za kolica lijepo ih molim da se maknu!
    I
    Ovako i ja. Samo jednom mi se jedna gospođa nije htjela maknuti, iako je tram bio poluprazan, jer i "ona mora negdje stajati". Kazna ju je sustigla ekspresno: na sljedećoj stanici je ušao kontrolor i uhvatio ju bez karte!!

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala društvo na odgovorima, nažalost pre često sam offline tu na otoku, pa ne mogu pratiti temu redovno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •