Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: spavanje dvogodišnjaka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno spavanje dvogodišnjaka

mi od rođenja muku mučimo sa spavanjem, ali proteklih 10 ak dana je stvarno grozno. kao kad se tek rodio....noću se budi bar 10-ak puta pa priča, pa plače gdje mu je autić, vlak, pa pokrij, pa otkrij, pa vode, pa nosi, sisaj...veći dio toga eliminiram i samo kažem spavaj, ne može sad nego ujutro i nekad to prihvati, a nekad cvili dok ja ne popustim. e sad ja ne znam, postoji li neka luda faza nespavanja sa dvije godine za koju ja nisam znala ili što se događa, zube ima sve osim petica...kažem, imamo problema i inače, ali bi se unatrag 3-4 mjeseca probudio 2-3 puta, malo posisao i nastavio spavati. ovo sad mi je koma...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I nama je bilo tako tačno oko drugog rođendana. Uz sve to baš smo tad skidali i noćnu pelenu pa sam ja skakala na svako njeno mrdanje da se ne upiški.
    Uglavnom, kad stvarno više nisam mogla, ukinuli smo noćno dojenje. Budila se oduvek za sisanje, bar 3-4 puta, ali tad je postalo nepodnošljivo. I pošto je već dosta razumela, objasnila sam joj da sika spava, mleko spava, mama spava i da se noću SPAVA! Pričala sam o tome nekoliko dana, a onda sam joj jedno veče rekla: od sad nema noću sike, svi moramo da spavamo. Ako se noću probudiš mama će te zagrliti i nastavićemo da spavamo. A kad bude dan onda ćeš sisati.
    I tako je i bilo. Dve tri noći se još budila, sasvim malo kenjkala i odustala. Ali ja sam bila stvarno preumorna i čvrsto rešena da ne dam sisu pa makar urlala.
    Nastavila je da sisa još 2.5 godine posle toga, ali spava od tada celu noć.
    Čak sam napravila par izuzetaka i dala joj noću da sisa kad je bila bolesna, pod temperaturom, ali ona sama nije tražila više.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    I nama je bilo tako tačno oko drugog rođendana. Uz sve to baš smo tad skidali i noćnu pelenu pa sam ja skakala na svako njeno mrdanje da se ne upiški.
    Uglavnom, kad stvarno više nisam mogla, ukinuli smo noćno dojenje. Budila se oduvek za sisanje, bar 3-4 puta, ali tad je postalo nepodnošljivo. I pošto je već dosta razumela, objasnila sam joj da sika spava, mleko spava, mama spava i da se noću SPAVA! Pričala sam o tome nekoliko dana, a onda sam joj jedno veče rekla: od sad nema noću sike, svi moramo da spavamo. Ako se noću probudiš mama će te zagrliti i nastavićemo da spavamo. A kad bude dan onda ćeš sisati.
    I tako je i bilo. Dve tri noći se još budila, sasvim malo kenjkala i odustala. Ali ja sam bila stvarno preumorna i čvrsto rešena da ne dam sisu pa makar urlala.
    Nastavila je da sisa još 2.5 godine posle toga, ali spava od tada celu noć.
    Čak sam napravila par izuzetaka i dala joj noću da sisa kad je bila bolesna, pod temperaturom, ali ona sama nije tražila više.
    joj ja bi to ali je moj premali da bi mu se objasnilo... bojim se da ce nasa borba s nocnim cicanjem biti mukotrpna i nikako da se na nju odlucim

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako ikako možete uključite tate u sve to, od njih ne očekuju sisanje. Moj se do prije mjesec dana uspavljivao isključivo sisanjem i onda je jedno večer tata uzeo stvar u ruke. Par dana mu je pričao priče i dragao ga dok ne zaspi i onda kad je mali ulovio shemu samo ga stavi na krevet, ušuška i ode. Na moj užas, mali u 99% situacija odmah zaspi. Po noći, kad MM nije preumoran, ja ga ubacim u ta buđenja. Sinoć mu je glumio nježno hrkanje na uho i tako je ponovno zaspao bez mene :D. Samo nek budu kreativni... tate. Inače, kad ja pokušam metodom ušuškavanja i odlaženja dere se na sav glas uz krokodilske suze

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •