Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Budućnost radničke klase...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Budućnost radničke klase...

Evo čitam malo prije ovaj tekst: http://ftw.rs/biznis-lekcija-pogled-...oliko-mislite/ (ima na početku i link na originalnu, englesku verziju) i razmišljam o svojoj budućnosti i budućnosti moje djece i što im predstoji na poslovnom planu i programu.

Znam da je ovo kapitalizam kojeg smo "tražili" i sa puno podataka u tekstu sam suglasna, ali ipak me uspio ubiti u pojam. Za sve 'nesretnike' koji se ne uhljebe u državnoj firmi, znači predstoji rad od jutra do sutra, izolacija od djece (ako se nekim čudom i odluče na njih), a da ne govorim o neoliberalizmu koji sa sobom nosi vječiti outsourcing i šibanje s posla na posao (čitaj konstantnu neizvjesnost, dokazivanje i prilagodbu, što je u redu gledano s aspekta kako mnogi danas žive na državnoj sisi bez imalo pokrića, ali je, za ljude koji jesu spremni raditi i obrazovati se, stresno i može dovesti do granica razuma). Socijalna osjetljivost ide dakle up your ass, da prostite.

Što vi kažete na sve to skupa i koji su, prema vašem mišljenju, mogući scenariji?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

slazem se da ce biti takva prognoza za sve koji nastave u svojim glavama zivjeti u socijalizmu, no, osim onih koji je uhljebe u drz firmama, postoje mogucnosti i u privatnom sektoru za ljude spremne riskirati, mislim na malo poduzetnistvo, vjerujem da je to jos jedna od opcija, ali nije za mase

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mala vilo, nisam te baš shvatila. Pa tekst i govori o malim poduzetinicima, kakvi će vjerojatno prevladati, a koji ne žele zapošljavati žene ni osobe iznad 50 godina.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Budućnost radničke klase...

pa u revoluciji

u hrv. uvjetima od cca 1 400 000 zaposlenih, 800 000 radi u državnom sektoru, a 600 000 radi u privatnom sektoru.
    ako dodamo i 300 000 nezaposlenih - 53 % radno aktivnog stanovništva se može zamisliti nad poslovnom politikom iz članka.

politika održavanja socijalnog mira konstantno radi na povećanju broja zaposlenih u drž.sektoru, nikako na poboljšavanju uvjeta u privatnom.
    uz pomoć kredita-dosada je uspijevalo. sad krediti postaju preskupi, postotak onih što brinu o uvjetima rada u stvarnom svijetu će se svaki dan povećavati.

i jedan dan se vidimo na ulici

nema tu po meni puno mudrolije, gule nas dok puštamo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam čitala baš svaku riječ, ali ja se uglavnom slažem s autorom teksta

posebice na kraju
    Svi bi stanove i automobile, a niko ne bi da deset godina drlja guzicu i ne spava. Svi bi da piju kafe i ručaju po restoranima, ali niko ne bi da zaradi. Niko ne bi da podmetne leđa, niko ne bi da snosi odgovornost, ali bi svi da dele savete i uče sve oko sebe kako se radi. Oni to najbolje znaju, oni su gledali ljude kako rade, oni su čitali o ljudima koji rade… U poslednjih dve godine sam čuo toliko saveta od ljudi koji nikada nisu popunili formular i stavili pečat, da mi se želudac prevrće. Toliko ljudi mi je pričalo o načinima da svoje poslovanje poboljšam, a da sekunde jedne u životu nisu ništa radili, ne daj Bože, snosili odgovornost za nešto ili nekog.

a kako je ovaj forum vezan uz roditeljstvo posebno mi je dio gdje odlaze na porodljni čim vide plus...

(op. da ne mislite da sam ja u povoljnom položaju - trenutno s 40 i troje djece me samo zakon štiti još godinu dana da ne završim na burzi, a poslije Bože pomozi ...)

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Mala vilo, nisam te baš shvatila. Pa tekst i govori o malim poduzetinicima, kakvi će vjerojatno prevladati, a koji ne žele zapošljavati žene ni osobe iznad 50 godina.
    eto sad vidim da nisam ni procitala tekst, ovo je samo moje misljenje o buducnosti, ali nevezano za tekst

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •