možda ti je prilikom punjenja spremnika soli sol iscurila u bubanj, pa od toga fleke na čašama.....
Takve se fleke čiste običnim octom, barem ja tak radim....
možda ti je prilikom punjenja spremnika soli sol iscurila u bubanj, pa od toga fleke na čašama.....
Takve se fleke čiste običnim octom, barem ja tak radim....
@ Ibili - te fleke koje opisuješ vjerovatno nastaju jer je voda pretvrda
potraži u suđerici regulator tvrdoće vode (kod mene je to u vratima) i podesi na tvrdu/najtvrđu (jer je obično takva)
ako imaš set za testiranje tvrdoće vode koji stigne uz mašinu, tim bolje - moći ćeš tačno utvrditi stepen tvrdoće vode i podesiti mašinu (ja sam ga onomad imala, bio je skupa sa uputstvom za upotrebu)
[QUOTE=Ibili;2033669]evo i nas u klub, ponosni vlasnici Beko suđerice od 45 cm.
1,5 kg soli iz Lidla sam stavila prvi put kao i litru vode, jer tako piše. mislim da poslije ne treba dodavati vodu, da je to samo za prvi put.
isprobala sam već somat tablete, finish i sada najobičniji prašak iz DM ali sve mi se čini da mi se čaše ne peru dobro zbog sjajila. na njima mi ostaje onakav bijeli "curak" od vode,![]()
osim kaj sam smanjila sjajilo, imate li kakvu drugu ideju? mada meni u uputama piše da u tu kućicu ide sredstvo za ispiranje, ja sam stavila sjajilo...to je to, jel tak? sjajilo=sredstvo za ispiranje?[/QUOTE
Imam također Beko suđericu i nemam ovakvih problema, ali mi se je dogodilo jednom dok sam još koristila Candy mašinu isto ovo s čašama.
Stvar je bila u tome da nisam bila dobro zatvorila onaj čep spremnika za sol pa mi je puno soli "pobjeglo" u stroj i tako zamutilo stakleno posuđe. To bi bilo na tragu ovoga što ti je i Cheerilee rekla.
Ako nije do toga poslušaj vještičicu.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 29.12.2011. at 19:30
Curke, hvala na savjetima.
istina da sam ja, da što prije upogonim stroj, preskočila onaj dio sa ispitivanjem tvrdoće vode a dobila sam onu trakicu...
a i onaj šaraf na otvoru za sol moram provjeriti.
hvala
cure gdje kupiti prašak za sudjericu?gdje god gledam samo tablete i gelovi !
Ajde neka netko od "starih korisnika suđerice" pojasni meni kao potpuno friškoj.....te tablete 7 u 1 Somat (kupili danas) šta imaju u sebi? Jel onda treba sol i sjajilo? Danas smo prvi puta isprobali, imamo Bekovu i stavila sam Finish sol, Denk mit sjajilo i te Somat tablete, ali ne kužim da li treba sjajilo i sol ako ova tableta to već sadrži......
Nemam vremena sad guglati detalje, pa molim nekoga samo kratko objašnjenje.![]()
Uz tablete mi koristimo i sol i sjajilo jer je naša voda pretvrda pa je iz tog razloga preporucljivo stavljati i spomenuto.
Bolji je rezultat pranja ako staviš i sol i sjajilo. Ja stavljam uvijek, jer ako nema soli svijetli mi jedna žaruljica upozorenja. Iako sada koristim neke finish tablete sa svime...
To sam i pretpostavljala da bi svjetlio indikator za sol, ako nema soli (iako je valjda ima u tim tabletama).
A jel netko zna šta je to sve 7 u 1, čak sam negdje vidjela i 10 u 1......
Svekrva koja ima suđericu već dugo koristi sol, sjajilo i prašak, šta je 3 u 3.... :D
Pretpostavljam da je rezultat pranja bolji sa svim tim, ali me baš zanima jel netko odgonetnuo šta je unutra?![]()
Bolje mi operu najjeftinije tbl iz DM-a ili Muellera + sjajilo + sol, nego 10u1 tbl. bez soli i sjajila.
ja cak ne koristim ni tablete vec praskasti detergent, naravno sa sjajliom i solju.
iako nisam to bas puno proucavala, bas mi se tak i cinilo. Dakle, sol i sjajilo svakako, pa te tablete i nisu prevazne ni koliko u koliko vec jesu....![]()
Probao sam praškaste i nisu se pokazali. Pretvore se u blato koje ne želi izaći iz dozirke![]()
Najbolji su gelovi, al i najkuplji. Pa onda perem s najjeftinijim tabletama. S obzirom na starost sudjerice super se opere.
Ja koristim ovaj tekući Čarli: http://www.labud.hr/proizvod_detaljn...gid=1&status=E , može se kupiti povremeno za cca 40kn, a ima ga (bar) za 40 pranja pa mi se to čini dobra cijena. Jako mi dobro opere i nema slučajeva da se nešto ne rastopi ili ne ispere dobro. Uz njega dodajem i sol.