Stranica 20 od 121 PrviPrvi ... 1018192021223070120 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #951
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    meni je uvjerljivo najbolji onaj sa slanutkom

    ubaciš ćimule u zakipjelu vodu, na minutu-dvije, tek toliko da uvenu
    na maslinovu ulju popržiš par češnjeva češnjaka, baciš kuhani slanutak (ja stavim onaj konzervirani), propržiš par minuta i baciš gore obarene ćimulice
    miješaš nekoliko minuta i gotovo

    za ovo se stvarno svi otimamo

    (posoliš u fazi u kojoj inače soliš)

  2. #952
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    thanx
    čak i imam doma slanutak u konzervi

  3. #953
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    jesam ja jedina koja ne znam što su čimulice?

  4. #954
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    nisi

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    jesam ja jedina koja ne znam što su čimulice?

  5. #955
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

  6. #956
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

  7. #957
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ali nisu samo to ćimulice

    ćimulice su mladi izdanci zelenih lisnatih biljaka, tipa kupus, kelj, raštika...

  8. #958
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    thanx
    čak i imam doma slanutak u konzervi
    javi kako ti je ispalo, meni je to bilo otkriće (mara dala recept)
    poslije smo svaki tjedan dva puta to jeli, nekad sa ćimulicama, nekad mišancija, špinat, blitva... što god je zeleno pod ruku palo, ja sa slanutkom

  9. #959
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    nikad čula ni jela, ali čini mi se jako fino

  10. #960
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    hvala!


    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali nisu samo to ćimulice

    ćimulice su mladi izdanci zelenih lisnatih biljaka, tipa kupus, kelj, raštika...

  11. #961
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali nisu samo to ćimulice

    ćimulice su mladi izdanci zelenih lisnatih biljaka, tipa kupus, kelj, raštika...
    pa kad sam na brzinu samo tu sliku našla, tj. činila mi se najbolj za ilustraciju

  12. #962
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    eee, ali si milijune mogla dovesti u zabludu!

  13. #963
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno


    mea culpa

  14. #964
    lucifer avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    43

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Toga je danas bilo ujutro na Kvatriću na placu

  15. #965
    lucifer avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    43

    Početno

    Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    luciferkako radiš zapečene mahune?
    Mjere su mi odokativne
    izrežem 1-2 mrkve na kolutiće, korjen peršina isjeckam, nekad i celera, glavicu luka na kolutiće i sve pržim na ulju. Dodam oko 1/2- 1 kg mahuna, sol (ili vegetu) biber i bijeli luk. Dinstati 20 min. Prebaciti u tepsiju, po gore posložit isjeckanu rajčicu i peršinovo lišće (u sezoni kad je ima, sad je vadim iz zamrzivača, ali može i bez). Umuti cca 3 jaja i 1/2 litre mlijeka (nije puno). Prelit mahune u tepsiji i peć u pečnici dok tečnost ne ishlapi.
    Nama je jako fino, k tomu neki komadić mesa i malo salate!

  16. #966
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    I meni su ćimulice dosad bile nepoznanica.

    danas: krumpir-gulaš, salata

  17. #967
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    javi kako ti je ispalo, meni je to bilo otkriće (mara dala recept)
    poslije smo svaki tjedan dva puta to jeli, nekad sa ćimulicama, nekad mišancija, špinat, blitva... što god je zeleno pod ruku palo, ja sa slanutkom
    apri
    hvala ti puno za info o slantku i blitvi ....davano sam pokupila tvoj recept sa cimulicama i slantukom ali kod nas cimilica ni na vidku jucer citav dan slinim nad vasom prepiskom o slanutku i cimulicama i ti mi jutros uljepsas dan ...znacai kuhamo :
    danas kupovnu sirnicu
    sutra blitvu sa slanutkom
    petak podvarak sa domacom piletinom u expres loncu by Peterlin ( ima na topiku o kiselom zelju super objasnjen recept

  18. #968
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Mahune varivo!

  19. #969
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    danas svinjska jetrica, pire krumpir, juha od brokula i kupus salata.
    navečer mi dolaze gosti i moram smislit nešto, ne mogu pronaći onaj topic koji se i zvao nekako kada nam dolaze gosti ili nešto slično?!
    Totalno sam bez ideje

  20. #970
    lucifer avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    43

    Početno

    Musaka od kelja i mljevenog mesa, salata, krem juha od poriluka

  21. #971
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    danas svinjska jetrica, pire krumpir, juha od brokula i kupus salata.
    navečer mi dolaze gosti i moram smislit nešto, ne mogu pronaći onaj topic koji se i zvao nekako kada nam dolaze gosti ili nešto slično?!
    Totalno sam bez ideje
    Meni su za ovakve posjete super mufini sa šunkom,sirom i kiselim krastavcima(imaš recept na Coolinarci),uz to malo narezaka i odlično

    Ili Grčka pita,prefina

  22. #972
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ili koliko toliko slanci - u njih možeš dodati što hoćeš a relativno brzo gotovi.

    kod nas je danas(a i sutra ) grah

  23. #973
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    navečer mi dolaze gosti i moram smislit nešto, ne mogu pronaći onaj topic koji se i zvao nekako kada nam dolaze gosti ili nešto slično?!
    Totalno sam bez ideje
    ja sam zadnjih par tura gostiju dočekala falšo brusketama

    poslažem tost u tepsiju, namažem maslinovim uljem, pospem bosiljkom i gore samo narezane cherry rajčice.
    uz to masline i sir.
    i vino.

    (jednom mi nije uspjelo jer sam uslijed gužve zaboravila regulirati temperaturu pećnice, pa nije ispalo hruskavo, nego mekano. onda smo gore naribali sira i opet zapekli, pa je ispalo kao male pice. i to se sve pojelo)

  24. #974
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    danas svinjska jetrica, pire krumpir, juha od brokula i kupus salata.
    navečer mi dolaze gosti i moram smislit nešto, ne mogu pronaći onaj topic koji se i zvao nekako kada nam dolaze gosti ili nešto slično?!
    Totalno sam bez ideje
    Ja sam jučer imala goste. Ispekla sam hrpu Amaltheinih klipića jer se to očekivalo (ljudi koji su ih jednom probali obično ih naruče, a ako dolaze s većom djecom moram napraviti i duplu smjesu). Uz to sam servirala hladni narezak (šunka+kulen+sir). Mogu se ti klipići i puniti, ali ja sam ih ostavila prazne, posipala sezamom, a meso, sir i masline servirala odvojeno.

    Imala sam i dan prije napravljene špric kekse i dizano tijesto s rogačem, ali to se slabo prodalo jer ljudima je dosta slatkog nakon blagdana. Alternativa za klipiće bili su slanci sa friškim sirom, ali nisam imala sira doma, pa je ispalo ovako.

    Slano se pojelo, sve. Do kocena. Slatkog je ostalo.

    Druga varijanta koju ću vjerojatno raditi u subotu je slana gris štrudla, to je isto super. Može se puniti dinstanim mljevenim mesom, gljivama i sirom ili šunkom i sirom... Sve opcije otvorene.

    Danas za ručak varivo od brokule i krumira + krvavica.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.01.2012. at 12:15

  25. #975
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Danas za ručak varivo od brokule i krumira + krvavica.
    Možeš li, molim te, napisati kako radiš varivo od brokule?

  26. #976
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    za početak ... od jučer ne mogu prestat mislit na ćimulice tako da sam danas pobrstila trešnjavački plac ... nabavila sam ćimice zelja, kelja i u revijalnom tonu uzela još i raštiku...
    kad me MM vidi s punom vrećom travurine

    namjera je dakle, ćimice sa slanutkom!

    a gosti na večeri ... u posljednje vrijeme ih dočekujem tako da naribam sir i šunku, dodam jaje i vrhnje, sve promiješam i slažem na šnjitice francuza ili tosta i pečem kojih 15 min...dok nije onako zapečeno .. i svi kao nisu gladni, a znam ispeč i po četiri, pet onih velikih crnih plehova.
    Posljednje uređivanje od ninik : 11.01.2012. at 12:28

  27. #977
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš li, molim te, napisati kako radiš varivo od brokule?
    Najjednostavniji način - skuham krumpir na kocke skoro do kraja u što manje vode, posolim, dodam brokulu kasnije jer joj treba kratko (debelu stabljiku ogulim i narežem na kocke, ostalo razdijelim na cvjetiće da ne bude prekrupno). Obično dodam i na krupno sjeckan češnjak (jedan češanj) jer ne smrdi tak jako ako se skuha. Kad je povrće kuhano, zgusnem zobenim pahuljicama (cca 2 žlice - treba ostaviti par minuta da se napuhnu i paziti s količinom jer sam puno puta pretjerala). Kad je sve gotovo, dodam 2-3 žlice vrhnja za kuhanje i svježi papar.

    Inače, ovo se može zgusnuti i klasičnom zaprškom (masnoća + brašno) ako ne volite zobene pahuljice. Može se u to dodati i ribana mrkva, na početku skupa s krumpirom.

  28. #978
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Za Kosjenku link na topic o gostima: http://forum.roda.hr/threads/9440-he...ighlight=gosti

  29. #979
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Najjednostavniji način - skuham krumpir na kocke skoro do kraja u što manje vode, posolim, dodam brokulu kasnije jer joj treba kratko (debelu stabljiku ogulim i narežem na kocke, ostalo razdijelim na cvjetiće da ne bude prekrupno). Obično dodam i na krupno sjeckan češnjak (jedan češanj) jer ne smrdi tak jako ako se skuha. Kad je povrće kuhano, zgusnem zobenim pahuljicama (cca 2 žlice - treba ostaviti par minuta da se napuhnu i paziti s količinom jer sam puno puta pretjerala). Kad je sve gotovo, dodam 2-3 žlice vrhnja za kuhanje i svježi papar.

    Inače, ovo se može zgusnuti i klasičnom zaprškom (masnoća + brašno) ako ne volite zobene pahuljice. Može se u to dodati i ribana mrkva, na početku skupa s krumpirom.
    Dobar način, ništa se ne pirja. Hvala!

  30. #980
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Hvala Peterlin

  31. #981

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    jučer: juha od povrća, pečena bundeva i krumpir, cvjetača
    danas: juha od crvene leće, pečeni batat, grašak, cous cous
    sutra: krem juha od brokule, oslić sa kuhanim krumpirom

  32. #982

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,048

    Početno

    goveđa koljenica s krumpirom
    juha od leće s rižom

  33. #983
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    ubila se od ćimulica sa slanutkom!
    super su!
    dodala sam još i malo sezama na kraju!
    ma za prste polizat!

    možda nije na odmet za dodati za sve nespretnjakovićke u kuhinji kao što sam ja, da kad stavljaju slanutak na ulje ... šprica!!!!

  34. #984
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    javi kako ti je ispalo, meni je to bilo otkriće (mara dala recept)
    poslije smo svaki tjedan dva puta to jeli, nekad sa ćimulicama, nekad mišancija, špinat, blitva... što god je zeleno pod ruku palo, ja sa slanutkom
    ok ispalo, ali za moj pojam malo premršavo jelo za ručak
    kao prilog da, ali ovako sam bila nakon 1h opet gladna

  35. #985
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Juhica od teletine,paštašuta i cikla na salatu

  36. #986
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    juha, povrće sa mesom na saftu sa tjesteninom i cikla na salatu

  37. #987
    orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    227

    Početno

    mesna štruca od piletine (i još svašta nešta unutra), riža sa graškom i zelena salata....

  38. #988
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    juha od celera i luka
    pečena vratina
    grašak iz ekspres lonca (jedno od jela koje mi je bolje iz ekspresa nego iz ceptera, kao kesten je)
    zelena salata

    čaša vina za mene

  39. #989
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ok ispalo, ali za moj pojam malo premršavo jelo za ručak
    kao prilog da, ali ovako sam bila nakon 1h opet gladna
    pa pojedi dva tanjura!

    bojim se da je sve stvar navike i onoga u glavi.
    mi oduvijek jedemo samo "priloge", pa nam je ok

    evo, ja sam sada nakon tog graška s mesom... ko balon. samo čekam da se raspuknem.

  40. #990
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    salata od tunjevine
    za desert slavonske kocke
    (jucer smo navecer umirali za necim slatkim, pa sam danas dok se tijesto kuhalo, smuckala ovaj kolac, bio je gotov taman kad smo pojeli tunu, brzo, jeftino i finoooo)

  41. #991
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    musaka od krumpira i ječma? molim recept
    ovo dugujem recept, pa evo ga:

    Skuhati jecmenu kasu, ocijediti
    Krumpir narezati na krupne ploske, nauljiti i posoliti
    U protvan ili vatrostalnu posudu sloziti krumpir, posuti protisnutim cesnjakom ili granulama, gore posuti kasu, na to sloziti ostatak krumpira.
    Zaliti do vrha juhom (u nedostatku iste, u vodi rastopim kocku pa to glumi juhu, moze i samo voda, ali je okus puno siromasniji na kraju)
    Prekriti folijom (izbockati ju na par mjesta, da para moze izlaziti), u pecnicu na 200, cca 1 sat, odnosno dok tekucina ne ispari i krumpir na omeksa.
    Na kraju preliti smjesom 2 jaja i 1 vrhnja, i pustiti da se zapece.

  42. #992
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    - juha od buće
    - riža s graškom, mrkvom i kukuruzom (+ maslinovo ulje)
    - pohana piletina
    - zelena salata

  43. #993
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    jučer: lungić i povrće (paprike i šampinjoni) sa grilla
    danas: kozice na buzaru
    sutra: slavne ćimulice sa slanutkom

  44. #994
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    kisela repa i grah, pogačice sa sirom i sezamom

  45. #995
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    juha,tijestenina sa sirom

  46. #996
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    danas mesna štruca, pire krumpir šampinjoni za velike i kupus salata
    za juhu se još premišljam, najvjerovatnije paradajz juhica

  47. #997

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    za velike kisela repa sa grahom i žgancima

    za male juha od povrća, krumpir sa porilukom i puretinom

  48. #998

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    juha, smeđa riža sa graškom i piletinom

  49. #999
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    pečene orade i krumpir salata

  50. #1000

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    juha od povrća, bulgur sa rajčicom, puretina

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •