Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
a.

velim ja: pa ima na netu gomila materijala i "protiv"
...
al sva ta gomila materijala je na razini onoga što se ovdje linka, kako kaže cubana - pamfleti i proglasi, "uzeti će nam naše more".
i zato sam ja linkala onu referendum stranicu. da se barem pročita ono osnovno što regulira eu. ali badava, i dalje se linkaju iste stvari.

a fakat ne možeš naći objektivnu analizu. osim po tribinama koje se organiziraju (drugi tjedan je npr jedna u opatiji za obrtnike), pa onda moraju odgovoriti na konkretna pitanja.
pa kad ribar pita a što će biti sa mnom, koji imam dozvolu za mali ribolov za osobne potrebe, onda je odgovor baj baj, ta kategorija se ukida krajem 2014. godine. ostaje profesionalni i rekreativni ribolov.
ako pitate bilo kojeg ribara, koji ima svoj obrt, koji ozbiljnije radi, ulaže u brod, u ribarske alate - reći će vam, mali ribolov nas uništava, to je najveći poticaj crnom tržištu koje je jako izraženo u ribarstvu. profesionalni ribari su već godinama za to da se mali ribolov ukine.
s druge strane, taj mali ribolov je obilježje našeg ribarstva, budimo realni. ako pitate ribara s prvića, koji baci parangal, proda ribu na crno i na taj način si poveća svoje prihode, njemu je to teški nedostatak ulaska u uniju. a takvih je oko 15 000.

e rasprava na taj način bi bila produktivna. ali zanimljivije su teorije o starcima iz engleske koji su nahrlili na prelijepi jadran.