Vidi rezultate ankete: Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Glasači
241. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • DA

120 49.79%
  • NE

121 50.21%
Stranica 9 od 34 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1681

Tema: i EU zaslužuje temu :)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj solange, jel se osjećaš bolje i pametnije od nas "gusaka u magli", kao netko tko ima povlaštene informacije do kojih je nemoguće doći, a ti si, eto došla? pa je to onda fora?
    ne kužim

točke 10, 11, 12, i 13 su pregenijalne, a naročito ona koja spominje najljepše more na svijetu. je rajt, nema takve divote nigdje na svijetu.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zao mi je sto cu ti porusiti iluzije i lijepi film koji si od njih splela, ali to nisu nikakve povlaštene info, već najobičniji mail od prijatelja.
    Točka ne spominje najljepše more na svijetu, već jedno od 30, to je ipak daleko od najljepšeg, što bi bilo PRVO. vidiš, nije kod tebe problem što ti ljudi ne govore neke stvari, ili uskraćuju informacije, već prije nekakvo selektivno čitanje, percepcija, štoli...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

greškica je u kopiranju maila (dijete skakuće oko mene), tako da Cvijeta ipak dobro čita, samo ne razmišlja dok čita jer NARAVNO da na svijetu nema samo 30 mora.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Isprike i nadam se da nećemo više započinjati ad hominem napade, nepotrebno je i destruktivno.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sto vise citam i saznajem vise sam protiv
    i dalje vas pratim...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je kao i na cijepljenju, uvijek je ona anti-struja puna linkova, članaka, pamfleta, proglasa...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ti si za?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja nemam pojma, nisam se jos posvetila temeljitom proucavanju, samo bacim oko kad mi se bas nesto servira, a i to onako povrsno pogledam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovi spotovi ne pružaju ni u približnoj mjeri informacijski resurs građanima koliko bi trebali kako bi im poslužili u informiranoj debati i racionalnoj odluci na referendumu. Obradajudi im se u neravnopravnom položaju (skrivajudi se iz 3D animacija, anonimnog profesionalnog čitača, slikovnih iluzija i tekstualnih demagogija), Ministarstvo ih zamišlja kao neinformirane potrošače kojima ulazak u EU treba prodati idejom ničim zarađenog ekonomskog boljitka zemlje.
    Iako četiri od 51 spota uključuje natruhe podataka o priključenju Hrvatske Uniji, ovo nisu informacijski spotovi; oni bi, naprotiv, kao informativne platforme trebali ispunjavati tri osnovna kriterija:

i. osigurati ravnopravan dijalog ('stvarnome' građaninu na cesti odgovara jednako stvarna osoba iz Ministarstva) temeljen na uvažavanju i poštovanju (građaninu odgovara stručnjak iz Ministarstva bez da mu se ruga ili da ga, kao da nešto krije, automatski opovrgava ili da negira građaninov strah ili da preusmjerava u pitanja „nove Juge“, kao što je sve bio slučaj u ovim spotovima),

ii. osigurati uravnoteženu zastupljenost informacija o prednostima i manama ulaska u EU (a ne isključivo isticati percipirane prednosti). Ako svaka politička odluka ima 'dobre' i 'loše' strane, dobro je u izradi spota pretpostaviti da građani i o EU imaju ambivalentno mišljenje (nikad samo i u potpunosti afirmativno ili negativno) – pokazujudi svijest o tome da je i ulazak u EU nužno i dobar i loš, uvažila bi se teškoda s kojom se građani susredu: informacije koje su im uoči referenduma dostupne često su nepotpune, kontradiktorne i nejasne.

iii. jasno prezentirati što je sve ispregovarano za Hrvatsku (građani trebaju donijeti odluku temeljem toga, a ne temeljem grafičkog ilustriranja povedanja postotka standarda u Estoniji i Poljskoj) jednako kao i onog što se nije uspjelo ispregovarati, nego se je moralo prihvatiti.

Ovo je opet kopirano iz linka od mala-vile. Čitam kako stignem
    Posljednje uređivanje od makita : 12.01.2012. at 14:26

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    To je kao i na cijepljenju, uvijek je ona anti-struja puna linkova, članaka, pamfleta, proglasa...
    Nit linkam nit čitam, meni je indikativno što su zagovornici za ulazak u EU ljudi kojima kruh svagdašnji direktno ovisi o "papirologiji EU", koji rade projekte za firme i EU (i moja frendica isto radi za takvu firmu), od toga žive godinama i naravno da je savršeno logično da su već sad u Uniji.

Što se mene tiče, i moja je struka nešto što bi trebalo vidjeti otvoren put u EU, no ja čekam da čujem kako svoju svijetlu budućnost tamo vidi moj otac koji se bavi lozama i maslinama (ne vidi ju), stvarno onaj u škveru (no to čekamo svi da provide oni u našoj vlasti - koliko nam znači brodogradnja), zaposleni mali ljudi bez VSS i znanja pet jezika, koji rade za poslodavca jer nismo svi bogom dani za genijalno poduzetništvo i nisu ljudi zbog toga vrijedni prezira, dapače, neki su da snuju i pokreću, a neki da rade...tako je bilo otkad je svijeta i vijeka, ne vidim razloga omalovažavanju "običnog" radnika koji nije sposoban biti poduzetnik.

I dalje mi ostaje svjetla točka pravosuđe, uređivanje zakona i propisa i....i to je to.
    No, nije to malo. Meni je samo tužno što i nemamo baš neku alternativu i što nema ni poleta ni veselja što ćemo dobiti velike šanse za naprijed, ne novce nego bolje šanse.

Ako ne skupim pare, a neću jer nemam otkud, kakvo šugavo djetetovo studiranje "tehnike u Pragu" i to za konstruiranje svemirskog broda?!

Najgoru antipropagandu ulasku u EU čini HTV i tvorci onih stupidnih reklama i PRO monologa političara.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cijepisa ili ne, evo dobila sam jos jedan mail (naravski anti eu ), pa opet copy-paste

Imam puno prijatelja u EU, a i po prirodi nisam ksenofobičan već vjerujem da su svi ljudi braća. I mislim da naša braća u EU imaju ozbiljnih problema i gledam to sa suosjećajem. Ako će im trebati pomoć, tu sam za njih. Ali jedno je izdvojiti nekoliko posto prihoda za sirotinju, a drugo je stupiti zbog toga u brak. Zašto uopće mislim da su državljani EU sirotinja? Osim (ne)čistoće zemlje, prirodnih bogatstava i prosječno nepovoljnije klime tu su brojke:

Javni (državni) dug po stanovniku
    Hrvatska: 7864,00 USD
    EU: 25853,19 USD

Hvala im na "pomoći". Kada svakom stanovniku pošalju razliku (17.988,58 USD), što bi za Hrvatsku iznosilo 80.657.251.416,17 USD (80,6 milijardi USD) onda možemo razgovarati.
    To npr. preračunato u kilometre novih autocesti iznosi 5266 kilometara! Samo za usporedbu, duljina naše kopnene granice, usprkos obliku kifle iliti bumeranga iznosi SAMO 2.197 KILOMETARA! Mogli bismo 2,4 puta obići cijelu Hrvatsku s autoputom, i to slijedeći krivudavost naše granice!!!

Iz ovih brojaka vam je jasno da bismo u EU vrlo brzo više davali nego primali, baš kao i Slovenija, čiji je javni dug po stanovniku skoro u dlaku isti: 7.894,89 USD
    Ako ne vjerujete ovim brojkama u att. je tablica, inicijalni podaci su iz CIA factbook, ostalo je množenje i dijeljenje

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Neno, pa tko može bolje uništiti poljoprivredu i brodogradnju od nas samih?
    Pa koliko godina već "saniramo" tu brodogradnju?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam kako da stavim tablicu, ispadne nepregledno

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Neno, pa tko može bolje uništiti poljoprivredu i brodogradnju od nas samih?
    Pa koliko godina već "saniramo" tu brodogradnju?
    x

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moram reci i da se jezim ove ksenofobije i silnog straha, kako ce nas sada naseliti kinezi i drugi narodi. naprosto grozno.
    da ne spominjem cinjenicu, da se velike migracije dogadaju iz jasnih razloga, te da se one u eu nisu dogodile.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

"S obzirom na planove naseljenja Hrvatske, vaše lokalne jedinice
    uprave ili gradonačelnik će biti birani iz redova stranaca koji će vas
    i brojčano nadjačati nakon poplave useljenika, a koja će uslijediti upravo
    zbog hrvatske sačuvane ljepote kakvu je EU sebi već odavno uništila i
    hrvatskog Jadrana, i službeno najljepšega od tridesetak mora na svijetu, koje bi takvom politikom
    useljenja stranaca postalo europsko, kada ne može biti hrvatsko."

populizam je jedno od vecih zala ovoga svijeta. skupa sa gluposcu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i upravo trazim te horde doseljenika u austrijskim alpama koje spadaju medu 10 najljepsih na svijetu.
    i zamislite, nema ih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma u principu, a zato mi je bio smiješan robi k, ove reklame su možda i uzrok ovakvim mailovima koji kruže. sve ima svoje prednosti i mane.

evo, na pamet mi pada jedna. prestaje važiti zakon o brdsko-planinskim područjima i zakon o područjima posebne državne skrbi i zamjenjuje se zakonom o potpomognutim područjima. e sad, sigurno da oni koji imaju registriranu tvrtku u okolici dubrovnika, u općini sa statusom ppds, a općina se u međuvremenu razvila, al nema veze, njima je promjena ovog zakona nedostatak. puno je tu bilo zloupotreba, sad će se na drugi način utvrđivati (ne)razvijenost općina. što će opet za neke sigurno biti prednost.

i tako, kako kaže jelena, ima tu puno scenarija.

npr poljoprivrednici, voćari, ribari - sigurno da će se mali voćari, ribari morati udruživati da bi mogli opstati, da mogu dobiti sredstva, a način dobijanja subvencija se mijenja. no, one bi trebale biti veće nego do sada. a sad kako će to biti, znamo da se zadruge vežu uz socijalizam, da su svi kombinati i zadrugarstvo devedesetih uništeni...
    npr u italiji je nezamislivo da ribar nije član zadruge.
    tko to može predvidjeti. al to svi oni dobro znaju.
    mislim da propisi eu, koji su ionako već pretočeni u naše zakone, su jedno. njihova realizacija je drugo - mogu donijeti puno prednosti, a sigurno će nekima, koji se ne uspiju snaći donijeti i propast. al to opet nije ništa novo.

pretpostavljam da će pasti cijene proizvoda. pa vino naši proizvođači, osim ako se ne radi o vrhunskim i kvalitetnim vinima, neće moći prodavati po sadašnjim cijenama kad ćemo na polici imati vino iste kvalitete, a niže cijene po koje smo do sad išli u trst. to je prednost za jedne proizvođače, prednost za građane sigurno, a nedostatak za druge proizvođače. koji će morati nešto napraviti, da budu konkurentni. ili na području kvalitete ili na području cijene.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a vidiš...

ja danas bila na gradilištu sa tri majstora; sve neškolovani ljudi, ali životno mudri.
    i kažu oni meni: gdje da mi čujemo nešto protiv ulaska u EU, kada TV pokazuje samo jednu stranu, onu afirmativnu.

velim ja: pa ima na netu gomila materijala i "protiv"
    eh, šefice, gdje smo mi od neta?!

i to ti je to...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a vidiš...

ja danas bila na gradilištu sa tri majstora; sve neškolovani ljudi, ali životno mudri.
    i kažu oni meni: gdje da mi čujemo nešto protiv ulaska u EU, kada TV pokazuje samo jednu stranu, onu afirmativnu.

eh, šefice, gdje smo mi od neta?!

i to ti je to...
    Eh da mi je tvoja mudrost! U jednoj sličici iz života toliko jezgrovitosti i poruke!!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Srećko Sladoljev o EU
    http://danas.net.hr/intervju-tjedna/page/2012/01/11/0745006.html
    Financijski fašizam u EU će nas napraviti robovima

Posljednje uređivanje od zmaj : 12.01.2012. at 20:11

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    Srećko Sladoljev o EU
    http://danas.net.hr/intervju-tjedna/page/2012/01/11/0745006.html
    Financijski fašizam u EU će nas napraviti robovima
    Taj je pak postao stručnjak za sve.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ja čitam i čitam, i ime mi je poznato...pa mislim možda je to drugi istog imena.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene sad zanima sto ce biti ukoliko na referendumu "pobijede" oni koji su protiv.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bit ce - nista novo, a onda ce za sve skupa opet biti kriv netko treci. Tako nekako.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mene sad zanima sto ce biti ukoliko na referendumu "pobijede" oni koji su protiv.
    Mislim da je to nemoguće.Naime, prezentirat će rezultati se onako kako Vladi odgovara. Tko će ih iskontrolirati? Gong? Ha-ha...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja radim na referendumu i tu gdje sam ja neće biti krivih rezultata. A ima nas takvih dovoljno da sve bude ispravno.

Ili insinuiraš da će sve mijenjati "gore" i da neće ni pogledati volju naroda? Pa zar toliko malo vjeruješ svojim vođama?

Meni je moja zemlja najdraža na svijetu, moj kamen uz more, moj hrvatski jezik...ali mi je isto toliko drago da kao Hrvatica budem dio Evrope, ravnopravan dio, neograđen dio, a još mi je važnije da to budu moja djeca.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

smijala se sova sjenici

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    onda smo u banani (iako smo već sad, ali potrudimo li se možda našoj djeci bude bolje)

i najsmješnije mi je kak će se svi doseliti u hrvatsku zbog naših prirodnih ljepota, dakle, ako već ljudi ne putuju, ali televiziju bar ima svatko.

i bogu hvala da se ne služe svi netom, bar nisu izloženi bedastim mailovima.

pitajte se samo koja je alternativa ulasku u eu, i eto vam odgovora. van eu smo 20 godina i gdje smo???
    samo što nismo postali švicarska, zar ne?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    smijala se sova sjenici
    I ti to imaš obraza reći?
    Čudim se kako te ne vidim na temama o MC i platnenim ulošcima.
    Garant imaš svoje stručno gledište za podijeliti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim na referendumu i tu gdje sam ja neće biti krivih rezultata. A ima nas takvih dovoljno da sve bude ispravno.

Ili insinuiraš da će sve mijenjati "gore" i da neće ni pogledati volju naroda? Pa zar toliko malo vjeruješ svojim vođama?
    Ispada da su euroskeptici ipak samo skeptici po zvanju. Ne vjeruju ni u ulazak u EU, ne vjeruju ni svojoj vlasti, ni u običan puk koji radi na prebrojavanju glasova, ni nama koji imamo iskustvo s EU. Vjeruju samo negativnim "informacijama" iz mailova koje samo dolijevaju ulje na njihovu vatrenu sumnjičavost.

Eto, sad je na TV-u emisija koja bi trebala komentirati ove mailove.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Upravo je na Provjerenom bilo o EU. Netko iz vlasti, očito zadužen za EU (možda bih trebala znati čovjeka, možda je i ministar, al ja ga ne znam...) konstatirao je kako će Hrvatski glas vrijediti kao i glasovi drugih zemalja jer se neke odluke donose jednoglasno. Kakav je to odgovor?!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam kakav je to odgovor
    ja se taman spremala spat
    kad li mi naleti ovo:
    Europska unija priprema najveći udar na slobodu pojedinca u povijesti čovječanstva

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=17528 :europska-unija-priprema-najvei-udar-na-slobodu-pojedinca-u-povijesti-ovjeanstva&catid=86:goran-maji&Itemid=357

stvarno nisam niš namjerno tražilia, al sam morala tu stavit

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bome, jedna hvalevrijedna stranica, obavezno ću ju bukmarkirati...

najljepši mi je ovaj dio:

"Zamislite kako noći šetate po gradu pa gledajući na vaš sat shvatite da kasnite na autobus. Vi se odlučite potrčati, kako bi stigli na kolodvor. Iznad vas kruži jedna bespilotna letjelica, koja skenira vaše lice i odmah sazna tko ste vi. Letjelica podatke pošalje na jedno središnje računalo koje uspoređuje sve druge informacije o pješaku. Gdje je bio u poslijednjih nekoliko tjedana, koje mailove je slao, koga je zvao telefonom, i što je sve objavio na internetu?
    Što zvuči kao nevjerojatna noćna mora ili scenarij iz filma, moglo bi postati stvarnost - ako će se ići po volji Europske unije."

sutra ujutro stavljam alufoliju na glavu da mi euro vanzemaljci ne bi skenirali misli. sicher ist sicher.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    bome, jedna hvalevrijedna stranica, obavezno ću ju bukmarkirati...

najljepši mi je ovaj dio:

"Zamislite kako noći šetate po gradu pa gledajući na vaš sat shvatite da kasnite na autobus. Vi se odlučite potrčati, kako bi stigli na kolodvor. Iznad vas kruži jedna bespilotna letjelica, koja skenira vaše lice i odmah sazna tko ste vi. Letjelica podatke pošalje na jedno središnje računalo koje uspoređuje sve druge informacije o pješaku. Gdje je bio u poslijednjih nekoliko tjedana, koje mailove je slao, koga je zvao telefonom, i što je sve objavio na internetu?
    Što zvuči kao nevjerojatna noćna mora ili scenarij iz filma, moglo bi postati stvarnost - ako će se ići po volji Europske unije."

sutra ujutro stavljam alufoliju na glavu da mi euro vanzemaljci ne bi skenirali misli. sicher ist sicher.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa meni bi se sviđala takva neka letjelica koja pazi na mene da me noću netko ne napadne, da se ne spotaknem, da mi ne pozli...no, problem je što se ja ne vozim autobusima...hoću imati takvu bespilotnu (ili možda sa nekim zgodnim pilotom) letjelicu iznad glave i ako sam u autu?

Ima još tako zabavnih stvari u tim Europama u koje se spremamo...?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo je na Provjerenom bilo o EU. Netko iz vlasti, očito zadužen za EU (možda bih trebala znati čovjeka, možda je i ministar, al ja ga ne znam...) konstatirao je kako će Hrvatski glas vrijediti kao i glasovi drugih zemalja jer se neke odluke donose jednoglasno. Kakav je to odgovor?!
    Gledala sam prilog. Paralelno samo radila za računalom pa nisam baš zapamtila tko je što govorio, a prekratak je bio prilog.
    Moj zaključak je da nisu samo loši prilozi ZA ulazak u EU, nego očito i ovi prerijetki - protiv. Ja sam iščitala iz tog priloga da ni oni koji bi trebali znati argumentirano govoriti ne znaju, tu nisu krivi novinari. Baš taj tip kojeg spominješ djeluje totalno nesigurno. Neovisno što smo na istoj strani, u čudu sam ga gledala što govori.

Drago mi je da je onaj neki znanstveni tip, (a ne političar) s početka komentirao kako se kampanja još od Jacine ekipe vodi u smjeru - samo treba potpisati papire i dobit ćemo novac od EU. Slažem se s likom da ćemo dobit onoliko koliko ćemo znati zaraditi (a ne uzeti).

Vjerojatno je to puno papira za poljoprivrednike za dobivanje sredstava. Domaći pak poticaji poljoprivrednicima, često nisu uopće uloženi u ono za što su bili namijenjeni. Previše je onih kojima ne odgovara definiranje konkretnih ciljeva. Jedan primjer - pčelari:

Spor Ministarstva i pčelara nastao je zbog programa kojim se uspostavlja novi sustav potpora pčelarstvu vrijedan 18 milijuna kuna. Za razliku od ranijeg prema kojem su se poticaji isplaćivali izravno po kilogramu meda i broju košnica, novi sustav podijeljen je na šest programa i trebao je biti usklađen s pravilima EU-a. Prema tekstu koji Hrvatski pčelarski savez smatra konačnim, pčelari bi imali pravo na potpore za suzbijanje bolesti pčela (varooze) za što je namijenjeno čak sedam milijuna kuna, kontrolu kvalitete meda, obnavljanje pčelinjeg fonda, racionalizaciju troškova selećeg pčelarstva, tehničku pomoć pčelarstvu i primijenjena istraživanja u pčelarstvu.
    Ja sam uvijek prije za detektiranje problema i ciljano rješavanje i po meni je ovo puno logičniji način isplaćivanja potpora kada se točno zna u što se ulaže, a mora se konkretno obrazložiti papirnato za što vam treba novac.

Ja ne znam za negativni primjer uvođenja evropskih regulativa, tj. da je njihova bila lošija od naše, a da smo ju mi prihvatili. Ne poznam sva područja i teško mi je nekada onda i razumjeti je li nešto bolje ili nije. Znam nešto o zaštiti okoliša, nešto o industriji, nešto o znanosti i vjerojatno bih čula (morala bih), da se tu nešto loše uvodilo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prilog u Dobro jutro Hrvatska - Blaža, sada. Zagrebačka nadbiskupija s jednim stranim trgovačkim lancem donira hranu neposredno pred istekom roka trajanja siromašnim obiteljima. Vidim u prilogu da je kruh donirao Spar, al taj se spominje kao drugi strani donator, ne znam tko je prvi.

Prema prilogu u 17 država članica EU ne plaća se porez na donacije. Kod nas je taj prvi lanac donirao hranu u vrijednosti od 5 000 000 kn i na to plaća PDV. Isto kao i mi što plaćamo kad zovemo telefonom SOS telefone. (Spar donira samo kruh, a na kruh se ne plaća PDV).

Mi smo u EU trajnim nalogom plaćali neke socijalne projekte koje smo smatrali dobrima. To nam je bila porezna olakšica, a ne da smo još i plaćali porez od 23%. Ovdje nisam nikad nazvala SOS telefon, jer nisam htjela plaćati Jacinu ekipu istovremeno kroz PDV. Isključivo uplaćujemo na konkretne žiro račune od konkretnih osoba za koje pouzdano znamo da im treba (a na moju veliku žalost sve ih više poznajem ).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a.

...
    al sva ta gomila materijala je na razini onoga što se ovdje linka, kako kaže cubana - pamfleti i proglasi, "uzeti će nam naše more".
    i zato sam ja linkala onu referendum stranicu. da se barem pročita ono osnovno što regulira eu. ali badava, i dalje se linkaju iste stvari.

a fakat ne možeš naći objektivnu analizu. osim po tribinama koje se organiziraju (drugi tjedan je npr jedna u opatiji za obrtnike), pa onda moraju odgovoriti na konkretna pitanja.
    pa kad ribar pita a što će biti sa mnom, koji imam dozvolu za mali ribolov za osobne potrebe, onda je odgovor baj baj, ta kategorija se ukida krajem 2014. godine. ostaje profesionalni i rekreativni ribolov.
    ako pitate bilo kojeg ribara, koji ima svoj obrt, koji ozbiljnije radi, ulaže u brod, u ribarske alate - reći će vam, mali ribolov nas uništava, to je najveći poticaj crnom tržištu koje je jako izraženo u ribarstvu. profesionalni ribari su već godinama za to da se mali ribolov ukine.
    s druge strane, taj mali ribolov je obilježje našeg ribarstva, budimo realni. ako pitate ribara s prvića, koji baci parangal, proda ribu na crno i na taj način si poveća svoje prihode, njemu je to teški nedostatak ulaska u uniju. a takvih je oko 15 000.

e rasprava na taj način bi bila produktivna. ali zanimljivije su teorije o starcima iz engleske koji su nahrlili na prelijepi jadran.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u EU trajnim nalogom plaćali neke socijalne projekte koje smo smatrali dobrima.
    jelena, mislim da je porezna politika u nadležnosti svake članice, nema eu ništa s tim. ako se ne varam. osim nekih trošarina i sl.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, mislim da je porezna politika u nadležnosti svake članice, nema eu ništa s tim. ako se ne varam. osim nekih trošarina i sl.
    naravno, samo 17 zemalja članica ima donacije oslobođene od poreza. da je to politika EU, morale bi sve članice imati takav zakon.
    Regulative EU se rade na osnovi dobrih primjera nekih članica. Ne izmišljaju se s ciljem da se upropasti Hrvatska i Litva. Htjela sam ustvari dati primjer da nije EU praćenje građana, nego da su stare članice društvo s razvijenijom svijesti. Ja volim od njih učiti i slijediti njihove dobre primjere.

Hvala na primjeru s ribarstvom, odličan je! Mislim da se kroz konkretne primjere može lakše dobiti osjećaj što dobivamo uvođenjem regulativa EU. Zašto se u medijima ne daje više naglaska na takve primjere? Možda zato što ovih 15000 ribara daje možda 30000 glasova na referendumu. Neovisno o tome što je to ilegalno crno tržište.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj primjer s pčelarima nije tako dobar kao ovaj s ribarima, ali iz njega treba nešto drugo iščitati. Svjedočim kako u puno područja ljudi koji žele za sebe zadržati novac, muljati nešto, razvijati strategiju institucija na nekim autokratskim načelima koja samo njima odgovaraju, u kojima se razvija samo podrška mediokritetima, da se ne bi netko pametan istaknuo, njima odgovara da se "plaća po kg meda". Oni koji žele ciljano razviti neku granu, oni su za konkretna ulaganja u nešto. A to nešto se onda prilagođava u ovisnosti o konkretnim problemima.

Ne može se dobiti projekt s temom "Pomoć hrvatskim pčelarima", nego (sad će me neki agronom popljuvati, ali samo dajem banalan primjer): "Pojava nametnika u pčelarstvu u ovisnosti o vrsti pašnjaka" ili "... o nadmorskoj visini" ili whatever, nešto specifično, što će pomoći u rješavanju konkretnog problema.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

al ako pitate ribara s prvića, koji baci parangal, proda ribu na crno i na taj način si poveća svoje prihode, njemu je to teški nedostatak ulaska u uniju.
    i bez parangala nas ima koji lovimo u mutnom.
    i onda se pitam treba li glasati "ne" zbog vlastite *uzice.
    totalni sukob interesa.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj primjer s pčelarima nije tako dobar kao ovaj s ribarima, .
    primjer je odličan, samo na ovom forumu nit ribara, nit pčelara, nit obrtnika, nit poljoprivrednika, sami filozofi

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prilog u Dobro jutro Hrvatska - Blaža, sada. Zagrebačka nadbiskupija s jednim stranim trgovačkim lancem donira hranu neposredno pred istekom roka trajanja siromašnim obiteljima. Vidim u prilogu da je kruh donirao Spar, al taj se spominje kao drugi strani donator, ne znam tko je prvi.

Prema prilogu u 17 država članica EU ne plaća se porez na donacije. Kod nas je taj prvi lanac donirao hranu u vrijednosti od 5 000 000 kn i na to plaća PDV. Isto kao i mi što plaćamo kad zovemo telefonom SOS telefone. (Spar donira samo kruh, a na kruh se ne plaća PDV).

Mi smo u EU trajnim nalogom plaćali neke socijalne projekte koje smo smatrali dobrima. To nam je bila porezna olakšica, a ne da smo još i plaćali porez od 23%. Ovdje nisam nikad nazvala SOS telefon, jer nisam htjela plaćati Jacinu ekipu istovremeno kroz PDV. Isključivo uplaćujemo na konkretne žiro račune od konkretnih osoba za koje pouzdano znamo da im treba (a na moju veliku žalost sve ih više poznajem ).
    ?
    ti ne razlikuješ PDV od poreza na dobit/dohodak; niti donaciju od proizvoda/usluge ( pa misliš da se u hr plaća porez na donacije )
    nit kužiš tko i kako kreira fiskalnu politiku države (bila/ne bila u EU)
    no nekako iz onog što si čula, bez da si išta shvatila od toga, zaključiš da je to eto, vrijedan pro argument. spominje se EU i hrvatska, dobro je, pišemo + za EU. tko to nemože vidjeti na način ko ti , ne smije ni glasati na referendumu, ovo je ultimativni test.

i nemoj da se sad javljaju neki što su skeptični prema svemu, takve ih majka rodila ( pročitaš ljiljanu i sve ih znaš) oni su takvi i za cijepljenje, sikter!
    i još da linkove stavljaju ( koji su btw ) , zna se koja strana može stavljati linkove

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam još uvijek neodlučna, ali što više čitam ove protiv to sam više za.
    Nekidan su mi gosti mudro objasnili svekru i svekrvi da će nam EU uzet vodi i pokupovat sve što je ostalo.
    Ne znam kako bi nam mogli uzet vodu, ako netko od vas zna kako bi nam mogli uzet vodu neka mi objasni.
    Meni prvo što padne napamet kada čujem voda, kupovina vidim Janu i Todorića. O Todoriću ne bi.
    Živim u Slavoniji, bavimo se poljoprivredom na malo ali imam puno prijatelja koji su veliki i koji se bave isključivo time, kad se sjetima kakve su oni drame prolazili, na koje načine se otkupljivala državna zemlja i kome se prodavala zlo mi je, kad se sjetim voćara i povrćara koji mahom prodaju robu Todoriću zlo mi je.
    Iz ovih mojih cipela ja sam uvjerena da nam u EU ne može biti gore. Jel ni sada nitko nije zaštitio poljoprivrednika i njegov proizvod, uvozi se gomila hrane dok naša proizvodnja stoji.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

primjer je odličan, samo na ovom forumu nit ribara, nit pčelara, nit obrtnika, nit poljoprivrednika, sami filozofi
    ima ima, samo ih nema među pobornicima ulaska u EU , a ovdje ste malo netolerantni prema takvima
    hint: vidi rezultate ankete

a o pčelarima, iz prve ruke, najprije je bilo po broju košnica, pa po kilu meda, sad će po zdravstvenom kartonu pčele. njima je ustvari svejedno, smeta im što svake 2 godine moraju keširati nekom mutnom tipu koji kuži sistem subvencija masnu lovu da im "sredi papire", jerbo prosječan pčelar nema vremena to savladavati, kad ionako zna da će za 2 god biti po horoskopskom znaku pčele. kad su se uvodile subvencije po kilu meda-kao najjači argument je isticano da je na taj način mogućnost manipulacije svedena na minimum-i to je jako logičan argument, zašto se sat to napušta i kako se obrazlaže ?

Stranica 9 od 34 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •