Kitty sretno!~~~~~~~~~~~~~~~~~za ponedjeljak!
Kitty sretno!~~~~~~~~~~~~~~~~~za ponedjeljak!
hvala miga24!
meni je sad divna teta u labu rekla da su se od 3 smrzlića 2 oplodila! jupiii![]()
kitty ~~~~~~~ za uspjesan postupak da ne moras cekati promjenu zakona
nadam se da cu i ja u sijecnju stopama mige i crvenkapice.
@ miga24: zaboravih koji je tebi dan bio transfer? doc me narucio 8. dan ciklusa na prvi uzv. znaci opet minimalno izostanak s posla od 2 tjedna.... uh nadam se da cu zapravo izostati godinu i devet mjeseci
i sad jedno biserno pitanje: s obzirom da u sekundarnom postupku nema punkcjie JS, znaci nije bitno ako ona pobjegne recimo vec navecer a doc tek sutra ujutro vidi da je nastupila ovulacija? nema stoperice i sl?
hvala vam cure na lijepim željama.
od moje 3 smrznute js, 2 su se oplodile ali je jedan embrij stao u razvojutako da je danas obavljen transfer jednog ali vrijednog 8-staničnog trodnevnog embrija
.
eto me i ovdje ali nisam uspjela pročitati svih 18 stranica pa možda ponavljam pitanje stoga odmah isprike. Zanima me moram li iskoristiti svojih 5zamrznutih js ili mogu pri sljedećem IVFu koristiti samo svježe? Radi se o VVu. Hvala!!
evo me crvenkapice...sada čekam da dobijem (trebala bi oko 20-tog) pa zovem doktora da mi kaže što dalje i onda polako odbrojavati dane i nadati se najboljem. Što si istražila da je najbolje za povećanje endometrije? Vezano uz štopericu ja imam noćne more od bilo kakve neovisno o tome kakava je i što ima unutra
Super si upućena u sve...baš mi je drago da ćeš konačno držati svoje zlato u rukama to želim i svima vama ostalim.
Zato se i ja želim informirati da mi ništa ne promakne![]()
Smijem li pitati zasto imas nocne more od stoperice,sto je bilo?
oukej, vec sam se pobojalacekas vjesticu? ja brojim vec 31. dan i ne sjecam se kad sam je zadnji put tako nestrpljivo cekala
jesi li vec bila na postupku sa smrzlicima? meni je prvi put, 5 ih imam
da da čekam trebala bi dobit oko 20.01. I meni je prvi put sa smrzlićima pa me je strah. imam 6 js. Treba se opustit pa če doči? Su ti rekli možda šta treba za taj sekundarn?
Dr mi to uopce nista nije spominjala jer smo se vrlo kratko cule kad sam joj javljala za betu i tad mi je rekla javiti se tek u veljaci pa ne znam dal uopce razmisljala
O tom da imam i zamrznutih ili je mislila kako cemo u 2.mj na stimulirani pa sam ju odlucila nazvati 1.dc a sad taj dan nikako da dode,od 13.cekam i cekam i cekam![]()
na ananasu smo od ljeta
a zalihe cikle smo iscrpili,sad cu morat kupovat.Hvala,draga
![]()
cure moje još jednom sam jučer pročitala cijeli forum kako ne bi pitala sto puta isto ali na neka moja pitanja nema konkretnog odgovora ili mi nisu do kraja jasna pa evo redom pitam i nadam se odgovorima
1. nakon početka ciklusa cca. 10 dana ne treba ništa?
2. nakon toga ultrazvuk i trakice do ovulacije?
3. kada javlajte doktoru kad se započne vidjeti crtica ili kad je jednake jakosti kao i kontrolna
4. kolika bi trebala biti debljina endometrije na prvom ultrazvuku i kasnije (koliko je vama bila i da li je to ok)
5. kolika bi trebala biti debljina endometrije na dan transfera (koliko je vama bila i da li je to ok)
6. što mislite da li je bolje 3 ili 5 dan vratiti embrije (prema vašem iskustvu, trudnica pogotovo)
7. koliko cca vode popiti da mjehur bude pun za transfer (a da je dovoljno i da ne pretišće)
8. koliko ste na stolu mirovale kad stave embrije, kada se dignule i kad otišle piškiti (ja sam mislim popila previše pa me jako stiskalo i poslije ginekološkog stola morala sam ići piškiti pa sam tek onda legla na krevet, ima netko da mu je bilo isto tako?)
9. da li ste ležale na leđima ili na trbuhu, koliko dugo
10. da li ste pile šta za smirenje i cirkulaciju (normabel, andol100 ili neke druge tablete prije, za vrijeme ili poslije transfera)
11. koliko dana ste strogo mirovale nakon transfera (doslovno ležale)
12. kada ste prvi put otišle u šetnjicu
13. poslije najbolje sve normalno raditi (prema onome što ste pisale čini mi se tako)
14. kada najranije napraviti test a kada betu
mislim da nisam ništa izostavila ali ako jesam slobodno dodajte, sve informacije su dobro došle pogotovo one koje su bile dobitne kod Vas trudnica![]()
pokust cu odg. na neka pitanja
1. ja sam isla 9dc na folikulometriju , ok netko ide i kasnije, nista ali mozes,m trebas piti sok od cikle naravno vec 2-3dc i ananas jesti
2.ja nisam koristila lh trakoice osim zadnji dan pred ovulaciju, ti si u cita ha ? ako si blizu ne trebaju ti trakice ides na uzv , ja sam malo dalje , osim ako dr. kaze
3.crtice trebaju biti jednake , onda nastupa ovulacija , ne brini nazoves dr. i kazes
4.meni endic bio 9dc samo oko 5mm , pozeljno je vise ali eto meni je uspjelo, valjda se stigao dovoljno podebljati
5.koliki je meni bio to ne znam ali kazu najmanje 8mm bi trebao , sve vise je super
6. 5 dan naravno ali kod mene je bio 3ipak nema pravila
7.e sad....tesko odg. nismo svi isti, ja tesko trpim , prije se nisam mokrila od kuce ( 2h) onda sam vidjela da nema smisla pa sam mokrila i pila u cekaonici vodu , brzo se mjehur napuni , cak sam ga i praznila kod dr. jer me bolilo , vidjet ces, ako te boli ides u wc i ispustis malo mokrace, nemoj trpit bol
8.na stolu mirujes oko 10min, onda ides mokrit , pa legnes na krevet , na trbuh, i jos tako 15min,
10.od odmrzavanja uzimas utrice, ostalo ce ti dr. reci -napisati ne brini
11.doslovno lezala 2 dana , treci isla u kratku setnju , uvijek mirovala pa odlucila da vise necu , naravno sve laganini
betu mozes raditi 14dpt vec
ja i dalje cekam vjesticu pa da se javim dr za odmrzavanje a njoj se bas i ne zuri ovaj puta kad treba doci. btw, sluzbeno mrzim ciklu vise.
Hvala još jednom na informacijama, osim tebe crvenkapice i gecete vidim da ove godine nema baš aktivnih na forumu, čak ni na drugim temama, nadam se da nije sječanjska depresija već da skupljaju snage oni koji se spremaju za ponovne postupke ili da uživaju oni koji više to ne trebaju prolaziti.
da, i ja sam u citu ali isto tako nisam blizu, odnosno daleko sam pa ću ultrazvuke odbavljati kod svoje ginekologice a kod dr. P otići na dan ovolulacije sa mužom.
čitala sam da je puno bolje 5 dan ali na prvom postupku dobila sam na čuvanje jednu lijepu blastocistu i nije uspjelo, tako da neznam što da mislim ali o tome odručuju oni pa se neću zamarati, kao što kažeš nema pravila, voljela bi čuti još koje iskustvo trudnice ali malo tko se vraća na ovo temu kako vidim...
ono što se dosta raspravljalo na forumu ali bilo ih je puno za i protiv su tablete za smirenje, znam da ih dr. P neće propisati ali neznam da li bi svejedno bilo dobro nešto uzeti jer po mom mišljenu psiha najviše utječe na sve a ja u tom vrewmenu jednostavno ne mogu biti smirena ma koliko se trudila pa me strah da to bude razlog neuspjeha. S druge strane ne želim ništa na svoju ruku raditi jer ipak doktori bi trebali najbolje znati.
geceta je konacno jucer dobilasutra idem na pregled, po te neke tablete pojma nemam koje i onda kad vec u odmrzavanje. Koliko obicno cca puta cu morati ici na preglede? cisto da si znam posao isplanirati
samo da se javim, dakle ledo medo stanice prezivjele odmrzavanje, oplodile se, doduse jedna se ne djeli pravilno ali transfer ipak u utorak.
svima puno ~~~~~~~~~~~~~~ za uspjesne postupke
sretno~~~~~~~~~neka ti ovaj put bude uspješno
Dobila sam estrofem 3*1 i da je sve uredno,u sub opet moram doc da vidimo debljinu endometrija,drugo jos nista ne mozemo znat.ti jos nisi dobila?meni je dosla tek 36.dan
bok cure,evo i ja se javljam da idem u sekundarni u 2.mj, ovaj sam mj.morala odgodit jer me pokosila neka viroza i visoka temp.
Imam 2js i nadam se da će se oplodit obe, makar znam da i nisu neke šanse...ja sam u Ri, tamo se leži nakon transfera 2h na ledjima, tu sam pročitala da vi ležite na trbuhupa sam zbunjena!!!????
sretno svima i neka su nam eskimići dobitni...![]()
Posljednje uređivanje od butterfly101 : 24.01.2012. at 12:34
leptiriću, trbuh, leđa, ležanje 2 sata ili 20 minuta - sve ti se to na isto svodi... u nekim klinikama prakticiraju trbuh čini mi se kod žena sa zavaljenom maternicom... VV je recimo bila najuspješnija MPO klinika u HR, a bila je tolika gužva da su žene nakon transfera ležale po 10-15 minuta jer jednostavno nisu imale gdje ležati... ne zamaraj se time - jednom kad embriji dospiju do maternice, van ne mogu. a trbuh, leđa i mirovanje ili nemirovanje nemaju veze s njihovom implantacijom (koja se ionako ne dešava odmah nakon transfera).
sretno svima!
sretno s smrzlićima, javljaj nam detalje a ja se budem javila kad konačno dobijem vješticu uff
![]()
hvalamoze, drzim fige da to bude skoro!
taj estrofem ima kakvih nuspojava, kako se uzima oralno ili vaginalno? ja se bojim poslje šta sam pila bromargon koji mi je radio užasno slabo
Ima hrpu nuspojava,citala to sinoc pa nisam
Spavala do 3!bolje da nisam.a gle,meni je bilo od gonala svasta,od utrica,sad sam
Pocela i ovo osjecat al sto mozemo
kako ti je danas... koje simptome osjećaš?
Hvala na pitanju,draga.Lagane mucnine,slabost,posebice odmah nakon sto uzmem estrofem,u biti nije onako strasno kao kod gonala,tad je bila i ona grozna napuhanost.eh da,i glavobolja ali to je i od ciklusa.a ti,jesi dobila?
eto da se i ja javim
bila sam prije 10 dana na transferu smrzlića na SD, nisam nikakve štoperice ni punkcije imala prije transfera
od 3 smrznuta 2 su se oplodila od toga jedan bc i jedan cc, transfer 5 dan
nakon transfera, drugi dan decapept 1 i brevactide 1, 3 dana kasnije još jedna brevactide i to je to
sutra idem na betu pa ćemo vidjet
e da...razlika između ovog i klasičnog ivf-a.....imam samo jače vrtoglavice, vjerojatno od utriča, osječam vrlo lagane grčeve s vremena na vrijeme
nema bolova ko prije, nema krvarenja, nema nervoze.....čisti zen.....kao da sam bila na papi pa sad čekam da mi jave dal je sve u redu![]()
mishica_zg sretno sutra i nek je beta lijepa velika borojka![]()
Mishica, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i svakako nam javi rezultat. Hvala ti za info, jesi i ti bila prije na estrofemima ili? ja sam i inace imala mucnine od utrica, valja ne bu gore
hvala,draga!nadam se istom ishodu
![]()
evo ja se vratila kuci i dokopala se interneta. jeee. uglavnom drage cure evo kratkog update-a: odledile su se sve 3 js, 3 su se i oplodile ali se jedna nije pravilno razvijala, tranferirali su mi 2 3dn embrija. biolog ih nije pohvalio pa ne gajim neke velike nade. ali uvijek postoji mogucnost da to bude to. sestra mi je rekla ako ne dobijem m kad bi ju inace trebala dobit da vadim betu.
najcudnija stvar je sto stalno osjecam jajnike iako nije bilo nikakve stimulacije. pijem jedino estrofem pa je mozda od njega. s obzirom koje nuspojave ima taj ljek bit ce dobro ako mi rogovi na glavi ne narastu
e da, jucer su mrvice imale prvi test izdrzljivosti, naime let zg-du i slijetanje po buri. inace se volim voziti avionom ali sam se sinoc tako us.... od straha. nadam se da stres nece utjecati na implataciju.