šta stvarno mirna? ja sam mislila da spada 1-3 mjesec u prvo, 4-6 mjesec u drugo i 7-9 mjesec u treće tromjesečje.
Nije ni bitno, prošla su prva tri mjeseca zbog čega sam baš sretna.
šta stvarno mirna? ja sam mislila da spada 1-3 mjesec u prvo, 4-6 mjesec u drugo i 7-9 mjesec u treće tromjesečje.
Nije ni bitno, prošla su prva tri mjeseca zbog čega sam baš sretna.
inesz rezultati su f-beta 68,56, Mom 2,04, Papp-a 5041 Mom 1,53
Slazem se sa Mirnom,ulazak u 2.tromjesecje je 16.tjedan.
Glede Elancyla,evo ga preda mnom,dobila kao poklon i citam na ambalazi:"This cream can be used as from the 3rd month of pregnancy."
Tako da cu je ja ipak iskoristiti.
Inace draga Simicv,cestitke na decku i curi,idealna kombinacija! I sretno i dalje!
Cestitke Mia Lilly na krasotici!!!!!
Moj djecak se vrti li ga vrti,kao loptica je,i ne udara vise kao prvih dana.Sad ga osjecam samo kao lopticu skocicu.
Ja u problemima.Od jucer popodne boli me nisko u ledjima,otkako sam se podizala iz cuceceg polozaja ,samo me (ne jako),ali
znacajno hladno zaboljelo u trtici iza.Prestrasila sam se i danas ne izlazim iz kuce,a mislila sam do HZZO.I dalje osjecam nesto,
nije to bol vec kao da me nesto pritisce.Uopce nisam sigurna jel taj osjet ima veze sa tim podizanjem(bio je i teret u rukama nazalost)
ili je to za ocekivati sad kad se trba ispupcila?Necu panicariti,molim savjet.
Posljednje uređivanje od Sela : 27.01.2012. at 10:29
A što se tiče narodnog ljeka za grčeve-MUŽ.Nakon što sam ga dva puta prepala u snu,sada mi svakodnevno masira nogice.Meni pomaže za sada.
onda moj narodni lijek ne zna kako,i to radimo,imam osjećaj da ništa ne pomaže
Ja sam imala tako bolne grčeve da sam zapomagala na glas, to stvarno paralizira (sad u ovoj drugoj trudnoći puno manje doduše). Najbolje je staviti nogu-taban isti moment na tvrdu podlogu (pod, zid ako je ležeći položaj) i pritiskati. ma kakva masaža, meni je to tako bilo bolno (u razini trudova) da sam se jedva mogla pomaknuti da i to napravim.
mene zna bolit maternica dosta da mi je teško i sjediti i ležati...ali cca po 2 dana i onda se smiri...nakon toga primjetim ili primjete ostali da mi se trbuh povećao...biti će da je to širenje i niš drugo...a pika na sve strane ..dole gore..lijevo desno...bubrezi, jetra, slezena, cervix, jajnici.....mali moj mišonja...pika al ga pika al više niti ne obraćam pažnju
...sve je u redu kad god dođem na uzv i vaginalni pregled, ultrazvučno je cervix dugačak i zatvoren, posteljica visoko i baš me briga....pa nek gura pomalo naprijed uz božju pomoć...
![]()
kao što kažeš da si zapomagala na glas,ja sebe i muža probudim kako jauknem i kad se to desi u snu nema šanse doći do zida poda ili slično,dok ne uspijem nekako prste pomaknut prema gore i dok grč ne otpusti ne mogu se pomaknut,jedino da probam zaspati sa nogama na zidu ili podu(),a ti grčevi se jave baš uvijek u snu,još me više muči što cijelu večer ne mogu smiriti noge,samo me tjera da ih mičem masiram,guram ,i onda od toga ne možeš ni zaspat
![]()
da, grčevi se javljaju bar kod mene isključivo po noći, a primijetila sam da sekundu dvije prije već znam prepoznati kad stiže pa brinom munje stavim nogu na tvrdu podlogu. Moram priznati da koliko god uživam u T, zbog ovakvih pojava (a sada i mojeg ogromnog trbuha zbog kojeg sam kao slonica), jedva čekam svečani trenutak...
a dada...to ti vjerujem, jer tako i ja razmišljam....trpim sve te slatke muke,ali jedva čekam svečanost...a i ti si već pri samom kraju pa ti je još gore...
nema tu puno pomoći za grčeve...trpit i gotovo sve se meni čini....ma kakav muž...ne pomaže meni ništa,a nisam još ni 6ti mjesec završila...i sjećam se da je netko ovdje spominjao kako nije više mlad da ga niš ne boli i nije razgiban itd....ja recimo vježbala redovito i svejedno me sve boli.....to je tako individualno..
Mia Lily, čestitke draga na maloj Mii. Sve najbolje vam želim od sveg![]()
Posljednje uređivanje od nina70 : 27.01.2012. at 17:26
Cure bila san na pregledu kod dr Kosa i dobila sam puno sličica os svega i svačega,od mjera bebe,svakakvih tih protoka,ali mi nije jasna jedna piše d1 i d2i dimenzije d1 :2.47cm i d2: 3.24cm od čega je to ako bi mi mogle pomoći,?
Uglavnom sve je u redu,trbuščić zaostaje za 10 dana, a šta ćemo,kaže dr to je još u referentama.
Mia Lilly, čestitke na djevojčici!!! Uživajte i mazite se!!!
mirna26, na tvoje postove koji nemaju nikakve svrhe ni koristi osim pametovanja ili zachatavanja tema koje bi trebale biti informativne smo već svi navikli pa tako i ja... ali lijepo te molim da u takvim postovima (jer je i ovaj post provokacije upućen meni zachatavanje) više nikad ne spominješ moj nick (a sasvim očito će ih i dalje biti jer ti, kao što se i vidi, ne reagiraš na upozorenja bila ona upućena od moderatorica ili mene). ovakve su provokacije ispod nivoa forumske komunikacije koju ja smatram prihvatljivom i molim te da mene i moj nick ubuduće izbjegavaš. sad ćeš sigurno napisati da si se samo...hehehe...šalila, ali i ti i ja jako dobro znamo da je u pitanju provokacija (jako sam dobro zapamtila početak tvog forumskog staža i što si sve i na koji način pisala o drugim forumašima). eto...unaprijed zahvaljujem i najavljujem da, što se mene tiče, direktna komunikacija tu staje.
cure, sretno vam u svemu što vam treba!!! uživajte - jako brzo prođe tih 40-ak tjedana!!!![]()
hop....ako su to pijeloni..izlazne čašice bubrega...meni se to čini sasvim ok i u redu....ma i da su veće ne bi bio problem...ali ustvari ne...ako pišu milimetri onda su čašice...a ako pišu centimetri..onda je to nešto drugo...bo
Posljednje uređivanje od mirna26 : 27.01.2012. at 19:21
simicv, drago mi je da su bebice dobro, i super kombinacija, sin i kćer![]()
hop draga, pa ako ti je Kos rekao da je sve ok, zašto se idalje opterećuješ i zamaraš novim ''brojkama'' daj opusti se i uživaj u trudnoći..to ti kažem za tvoje dobro!!!
cure to što je gledao i to što piše d1 i d2 i te mjere to je gledao vaginalno.,tako da nebi rekla da ima veze sa bubrezima, njih je gledao preko trbuha ali nije ih mjerio to se sječam.
E da 25tt sam. i mislim da te mjere nemaju veze sa bebom jer su rađene vaginalno, a onda je preko trbuha gledao bebu i sve to.
..i kod mene je prije par dana počelo s bolovima u nogama i preko dana i po noći ,,inače imam takav posao da stojim cijeli dan i nikad mi to nije bio problem ..sad počinju bolovi nakon sat vremena stajanja,sjela bi doslovno na pod gdje god),pomaže mi magnezij/direkt/ ujutro i navečer po 300mg
E da na jednoj slici je d1 :4.49cm, a šta je ovo d1 i d2 na drugoj slici.
......e ne znam..meni piše samo D:3,70 cm a to je dužina cervixa....možda ti se javi netko tko ima slične oznake ili je bio kod Kosa....
Cure sada sam i malo zabrinuta ali ima li koja od vas vijesti sta je sa Neom?
mirna 26 , ako cemo iskreno , ni meni se ni malo ne sviđa nacin na koji se obracas nekome, komentiras ili sl.
pa ne sviđa se niti meni što šta ovdje...ni tvoje ponašanje mi se recimo ne sviđa...ali svejedno ti dajem potporu,a ako to ne znaš cijeniti i prepoznati..onda mi je žao
Pa mogli bi biti jajnici to d1 i d2,al eto nisam znala da se i oni mjere i gledaju u trudnoći, jer meni moj dr nije ih od početka trudnoće nje niti jednom mjerio?
Ako ima koja cura da ide kod dr Kosa pa eto da mi kaže dal su i njij mjereni jajnici dal im je dr mjerio jajnike, tj dal im gdje piše d1 i d2 i te mjere d1:2.47cm i d2:3.24?
A šta ću kada sam znatiželjna!
e sad sam se sjetila pitati te..da li je na slici tamno(crno) to što je mjereno ili bjelkasto.ako je bjelkasto od početka do kraja mjereno onda je jajnik..ako je crno mjereno od ruba do uba crnoga..onda može biti nešto u vidu žutog tijela jer crno se na uzv prikazuje kao neka tekućina...a bijelo je tkivo,parenhim
Jedno je crno što je mjereno znaći recimo d1 je crno a d2 je bijelkasto.
možeš poslikat sliku i poslat mi na pp.možda prepoznam.ovak je to teško.izgledaju kao mjere jajnika...a to crno može biti nakupina tekućine ali čim ti nije niš spominjao,to je sve u redu.ja imam neš slično u posteljici i isto mi je rečeno da je to normalno..dimenzije su mi ful male..neš 1cm sa 2cm
Hvala svima na čestitkama!
Ušla sam u 42 tt skroz zatvorena sa tvrdim cerviksom. Nisu mi uspjeli ni amnioskopiju napraviti.
Da su me stavili na indukciju vrlo vjerojatno bi završila na carskom rezu tako da sam se zajedno sa dr. odlučila na carski.
Moram priznati da se oporavljam bolje nego što sam mislila. Pogotovo sad kad smo došle doma.
Mia Lilly cestitamUzivajte u vasojmaloj srecici
Moj bebo je odlucio da sebi napravi malo prostora pa mi je nogama ispraznio zeludac,ispovracala sam ko luda(to mi je inace prvo povracanje u trudnoci),a sad misli da moze isprazniti i jetru
Juce je na UZ izmjeren kao 2900gr.Baloni,karte,bombone...sve je naruceno i spremno.Sad jos samo sacekati 18 dana do 37tt i carskog reza(nadam se da nece biti ranije).
alma bravo,gurate vi to dobro
ja sam danas imala osjećaj da mi mala skače po mjehuru kao po trampulinu
cure jedno pitanje,pogotovo koje ste prešle 30tt, da li je ok ako ne curi mlijeko,ništa mi ne curi,jer sam čitala da već tamo u 6mj počme nešto,a meni eto ništa,nisu mi ni bolne sise
Alma, drago mi je što si na konju! uvjerena sam i da ćeš dogurati do 37tt.
Sela, kažu da su bolovi u leđima uobičajeni nakon 17-18tt. Piše kod dr.Harni na stranici.
Đurđa, i mene jako bole koljena i prepone. Čak kao da osjećam škljocanje u preponi kada se pomaknem.
Moja je baka za probleme sa kostima uvijek koristila masažu domaćom rakijom...ali, ima jedan recept za podmazivanje
i D vitamin. Ovo su vrijednosti u kilama, ali može se prepoloviti količina na 1/2 kg:
1kg mrkve
1kg oraha
1kg meda
1kg šećera
20dkg hrena
Sve se samelje i pomiješa, te stavi u staklenke na hladno. Jede se po jedan jušna žlica dnevno,
po potrebi tri (ujutro, u podne i uveče).
Ovo pomaže kod gubitka kalcija (ona je to uzimala zbog osteoporoze, a bebe vuku kalcij iz
kostiju i zubi ako ga trebaju) no ne i kod nakupljanja tekućine i povećanoga opterećenja na koljenima.
Hvala na čestitkama za bebe, i ja sam jako sretna.![]()
Klara ja sam 38 tt i sise niti su narasle, niti me bole, niti vidim neke naznake kolostruma..e sad..hoću li imati mlijeka i ja se pitam...ali evo po iskustvima nekih prijateljica, poznanica to ništa ne znači..moja nevjesta je bila kao ja, pa je imala mlijeka i dojila do 2g nećaka. a znam neke kojima su sise poresle za 3 broja pa ni m od mlijeka..
i inače na tečaju trudničkom su nas učili da mlijeko dolazi tek poslije poroda, najprije krene kolostrum pa možda i dan-dva iza pravo mlijeko..
Cure da li je kojoj od vas dr mjerio jajnike u trudnoći?
Meni je nešt mjereno d:2.471 i d2:3.24,pa neznam jel bi to mogli biti jajnici,jer meni moj dr u trudnoći nije mjerio još ni jednom jajnike.
Lilly čestitam na malom anđelu....ime mi se jako sviđa...i ja sam razmišljala o Mii..ali pao je drugi dogovor...uživajte, čuvajte se![]()
joj alma baš mi je drago da je mali već toliko vejik...joj kak catk....a kaj neće on malo ranije van kad si vec dobivala injekcije za sazrijevanje pluća...pa komotno bi mogao..jer sve mi se čini ak budeš čekala tih 18dana da ce narast do 4000g....ma neka neka...baš mi je drago da je sve u redu....samo nek tako i ostane
nego cure ja imam jedno pitanje u vezi pokreta bebe.....kad se drndam u autu moj bebone se uvijek uznemiri i počne me lupat....recite mi molim vas...da li se to dešavalo i vama i da li je to znak da mu smeta bućkanje...?ili mu možda pašu te lagane vibracije preko sjedala od auta....bojim se da ga nepotrebno ne uznemiravam..
Mirna stvarno imaš pitanja....najbolje od svega da sjediš kod kuće i ništa ne radiš...daj ženska budi sretna da nemaš velikih problema i uživaj u trudnoći...najbolje da lebdiš po zraku
Aurora, promjenila si avatar (prekrasan je) pa te nisam prepoznala
Iskrene čestitke od sveg![]()
Posljednje uređivanje od nina70 : 28.01.2012. at 20:49
Hm, ako ćemo iskreno, meni se baš sviđa. I kaj sad? Skroz nebitno. A koliko sam primjetila ti fakat draga nemaš razloga tako razmišljati. Fakat ti ženska nikad nije ništa ružno rekla. Niti ikome drugome...Ali dobro valjda ja onda nisam normalna ili imam lošu moć zapažanja...No dobro, sto ljudi sto čudi. Kak ti se u real life ne sviđa svatko tako neke zaključke doneseš i na forumima i jednostavno ti se netko ne dopadne. I dobro. To je isto jedan sasvim razuman i zdrav i prirodan odnos.
Ženo fakat si znatiželjna kao što i sama reče!Pa jel zbilja tak bitno? Ja te mjere iskreno nisam ni pogledala jer sam znala da neću imat blage što znače. Rekao mi je doc da je sve u redu i ostalo mi je bilo nebitno. Ajd pogledat ću ja sutra svoju vaginalnu snimku pa ću vidjet imam li ja što slično i dal ću imat pojima što bi to moglo biti.
miga24 tebi su u redu komentari koje mirna upućuje frci??????