Citiraj ivanas prvotno napisa Vidi poruku
Ja na ovoj temi nisam našla ništa uvredljivo od strane Silan, možda sam nešto propustila.

Meni je jako žao kad se pljuje po svim vrstama alternativne medicine, dok u nekim razvijenim zeljama postoji popis priznatih alternativnih metoda liječenja koje djelomično ili u potpunosti pokriva polica osiguranja. Da bi neka metoda došla na popis mora biti temeljito provjerena, terapeuti proći određenu edukaciju čije trajanje i opseg je propisano zakonom te imati licencu koju moraju obnavljati s redovnim doškolovavanjem. Šarlatanima jednostavno se ne isplati postojati jer su kazne ogromne. Sanjam o toj mogućnosti i kod nas.
Primjerice akupunkturu je na jedvite jade priznala napokon i zapadna medicina, postoje sustavi liječenja koji su razvijani tisućama godina, puno stariji od zapadne medicine i umjesto da se potrudimo proučavati i probati uzeti od svega najbolje lakše je pljuvati po onima koji to pokušavaju.
Ja sam korisnik alternativne medicine, ali je oko mene pomrlo previše ljudi od raka da mi nebi bila uvredljiva pomisao na pročišćavanje duše onakvom boli kakvu je moja none proživljavala. Također vjerujem da bi moderna i tradicionalna medicina davale puno bolje rezultate kada bi se udružile te grane, umjesto da pljuju jedni po drugima. Što se tiče prehrane, ja sam s otoka na kojem nema prometa, vrtovi su premaleni za korištenje pesticida, hranili smo se izrazito dobro, pa ipak 15 sprovoda ove godine, od toga 10 posljedica raka, populacija od cca 100 ljudi.