Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 532

Tema: Prijava poreza na dohodak za 2009. godinu

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ramona007 prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me da li je itko u splitu dobio povrat poreza
    Evo, provjerena informacija, moja prija, jučer častila ručkom , papire je predala 2.2.!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da je bilo nekaj pošteno za klopu, i da je ostalo još nekaj bakšiša.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam dobila povrat prvi dan kad su počeli dijeliti.
    Predala sam 01.02. prije gableca

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja sam dobila povrat, a predala sam zahtjev predzadnji dan

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel ko zna da li je u Zadru počeo povrat poreza i ima li neki broj da se može provjeriri da li su moji papiri obrađeni?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pitanje za porez 2010.godine
    totalni sam laik i neznalica što se tiče poreza, to je neka sfera koju ne razumijem

mala je prijavljena na muža
    prebacit ćemo je na mene jer ja imam veću plaću...
    počela sam raditi 1.7., do tada sam bila na porodiljnom...situacije ovakva:

mala je prijavljena na muža 1,2,3,4,5,6 mjesec
    7 na nikoga (jer su nekaj u mojo firmi zeznuli, ja već dobila plaću za srpanja, a nisam je prebacila do tada)
    8,9,10,11,12- biti će prijavljena na mene

e sad da li za taj 7mj gdje nije ni na koga prijavljena ja mogu dobiti lovu na kraju godine kroz poreznu prijavu, ili da ostane na mužu još taj 7mj, jer on dobiva plaću oko 10.8. za srpanj

i da li ja mogu tražiti nešto-kao olakšicu ili kaj se već traži i za prvih 6mj(tad sam bila na porodiljnom), a da muž vrati dobivenu lovu jer ja imam veću plaću od njega

hvala....pomozite meni bedaku

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovak da bi tebi i jemu obračunali nekaj više love u svezi male , ona mora u dotičnom danu biti na toj i toj poreznoj kartici. Sad ak ti hoćeš malu prijavit na sebe, odmah uzmi svoju i njegovu IP karticu i odnesi u poreznu , njemu obriši , a sebi malu upiši ( i pazi da to predaš u svojoj firmi par dana prije nego je plača, tak da ti tetka zna izračunati nofčeke). To kaj je 7 mjesec bila nigdje nema veze, na kraju godine je možete pisati ili na tvoju ili na njegovu poreznu prijavu, i taj bu dobil neke novce od države.

E sad u svezi tebe, ti opet i ovih 6 mjeseci kaj nisi radila imaš pravo na svoju olakšicu, pa sad ovisi kakva ti je plača, ( a već u plači većoj od cca 3500 ti buš dosta dobila i za tih svojih 6 mjeseci, kaj nisi imala praktički prihoda). To se sve sređuje kod prijave poreza, čak ak ti bude pasala može se u toj prijavi napisati svakakve kombinacije.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ovak da bi tebi i jemu obračunali nekaj više love u svezi male , ona mora u dotičnom danu biti na toj i toj poreznoj kartici. Sad ak ti hoćeš malu prijavit na sebe, odmah uzmi svoju i njegovu IP karticu i odnesi u poreznu , njemu obriši , a sebi malu upiši ( i pazi da to predaš u svojoj firmi par dana prije nego je plača, tak da ti tetka zna izračunati nofčeke). To kaj je 7 mjesec bila nigdje nema veze, na kraju godine je možete pisati ili na tvoju ili na njegovu poreznu prijavu, i taj bu dobil neke novce od države.

E sad u svezi tebe, ti opet i ovih 6 mjeseci kaj nisi radila imaš pravo na svoju olakšicu, pa sad ovisi kakva ti je plača, ( a već u plači većoj od cca 3500 ti buš dosta dobila i za tih svojih 6 mjeseci, kaj nisi imala praktički prihoda). To se sve sređuje kod prijave poreza, čak ak ti bude pasala može se u toj prijavi napisati svakakve kombinacije.
    hvala na odgovoru
    taj 7mj je otišao za sada u vjetar jer su moji meni isplatili plaću već 19.7. za srpanj, a inače plaćaju oko 25, pa nisam stigla to obaviti...budem prebacila na sebe , a njemu se briše..znam postupak za poreznu

e sad s obzirom da ja imam veću oko 5000 kn plaću u bruttu, kad ja tražim olakšicu za prvih 6mj, onda on mora vratiti neku lovu državi jel tak?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad bude to aktualno, i kad buš imala sve papire onda ćemo pričati o tome kaj je najbolje, u svakom slučaju treba složiti da vi ništ ne p,lačate, nego da ak treba država plača vama. Ali o tome potom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ako može ovdje jedno pitanje o prijavama za 2011., pa tko stigne odgovoriti...

1. Nisam više u toku, što se od dokumenata predaje uz prijavu, -za samca, a što ako postoji uzdržavani član (i djeca)?
    2.Jesu li za ovu godinu ostale olakšice osobnog odbitka za supružnika i djecu?
    3. Što ako je osoba pola godine radila a onda otišla u mirovinu, uzima se osobni odbitak za cijelu godinu, a što s mirovinom? Ništa se iz mirovine ne uplaćuje, dakle, ne računa se kao neto isplata ili?
    4.Što je s područjima posebne državne skrbi, jel ostalo sve kao ranijih godina?

Hvala svima koji bilo što znaju, nemam vremena tražiti a moram znati...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ako može ovdje jedno pitanje o prijavama za 2011., pa tko stigne odgovoriti...<BR><BR>1. Nisam više u toku, što se od dokumenata predaje uz prijavu, -za samca, a što ako postoji uzdržavani član (i djeca)?<BR>2.Jesu li za ovu godinu ostale olakšice osobnog odbitka za supružnika i djecu?<BR>3. Što ako je osoba pola godine radila a onda otišla u mirovinu, uzima se osobni odbitak za cijelu godinu, a što s mirovinom? Ništa se iz mirovine ne uplaćuje, dakle, ne računa se kao neto isplata ili?<BR>4.Što je s područjima posebne državne skrbi, jel ostalo sve kao ranijih godina?<BR><BR><BR>Hvala svima koji bilo što znaju, nemam vremena tražiti a moram znati...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ima li netko možda excel obrazac za prijavu poreza na dohodak za 2011.? Pokušavam naći na netu, ali izgleda da još nema.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo sam pročitala sve i ne vidim nigdje da se spominje za čitavu godinu komplikacije i porodiljni, pa me zanima budući sam rodila 29.03. i naravno cijelu prošlu godinu bila najprije na komplikacijama, a potom na porodiljnom, može li mm i mene staviti na prijavi poreza kao uzdržavanu osobu? A koliko sam shvatila za bebu rođenu 29.03. već u tom mjesecu povisujem faktor kad popunjavam prijavu?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Suprug tebe ne moze navesti kao olakscu jer si ti zaposlena i iako nisi bila obavezna placati porez za proslu godinu ti si i dalje porezni obveznik.

Sto se bebice tice to je istina, povisujes faktor za 3. mjesec pa na dalje.
    Uz prijavu se prilaze kopija rodnog lista djeteta i na prvi list gdje se upisuju uzdrzavani clanovi upisujes datume uzdrzavanja 1.3.2011-31.12.2011

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ako može ovdje jedno pitanje o prijavama za 2011., pa tko stigne odgovoriti...

1. Nisam više u toku, što se od dokumenata predaje uz prijavu, -za samca, a što ako postoji uzdržavani član (i djeca)?
    2.Jesu li za ovu godinu ostale olakšice osobnog odbitka za supružnika i djecu?
    3. Što ako je osoba pola godine radila a onda otišla u mirovinu, uzima se osobni odbitak za cijelu godinu, a što s mirovinom? Ništa se iz mirovine ne uplaćuje, dakle, ne računa se kao neto isplata ili?
    4.Što je s područjima posebne državne skrbi, jel ostalo sve kao ranijih godina?

Hvala svima koji bilo što znaju, nemam vremena tražiti a moram znati...
    1. za samca - IP obrazac od poslodavca, potvrda isplatitelja honorara (ako ih je bilo naravno).
    Ako postoji uzdrzavani clan onda za dijete samo rodni list, a ako se radi o punoljetnoj osobi potvrda da osoba nije imala prihoda u 2011. godini ili da su ti prihodi bili manji od 10.800kn (ako se ne varam, neka me netko ispravi ako sam fulala)

2. Osobni odbici se nisu mjenjali, ostaju isti

3. I iz mirovina se placa porez, samo se osobni odbici mjenjaju u toku godine

4. Tu se nije nista mjenjalo

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na brzom odgovoru

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo još jedne neznalice pa molim pomoć. Moja prošla godina ima svega pa mi je jako teško iz zakona jednostavno zaključiti imamo li pravo na povrat ili ne.
    Ovako ide - do 20.05.2011. nezaposlena - roditeljska naknada, od 21.05.2011. - 31.08.2011. nezaposlena - naknada sa biroa, od 01.09.2011. pa na dalje zaposlena. Ja sam dobila obrazac za ova tri mjeseca prošle godine od poslodavca, ali mene zanima ovih prvih 9 mj u godini. Da li to spada pod uzdržavanog člana obitelji? I ako da, može li me muž naknadno staviti na poreznu karticu, kako? Tj. koja je procedura ako imamo pravo na poreznu olakšicu.?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ti si ostvarila naknada i plaće više od 10.800,00 kn u 2011? to je granica za biti uzdržavani član.

znači samo ti predaješ zahtjev za povrat poreza, upisuješ samo iznos plaća sa IP obrasca od poslodavca (naknade sa biroa i hzzo ne pišeš) a poreznu olakšicu stavljaš za svih 12 mjeseci.
    vjerovatno ćeš sav porez vratiti natrag.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala.... samo tri plaće mi skoro prelaze limit za biti uzdržavani član. Hvala puno na pomoći. Računam samo za svoje 3 plaće u godini sa IP obrasca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali imaš još i 8330 naknade za porodiljni, pa jošza nezapolsene pa je to puno više. pa po mom nisi uzdržavani član

Ali da računaš svoje plače imaš 100% pravo na povrat poreza za sebe, ako si porez uopćeplačala u to vrijeme zaposlenosti.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.01.2012. at 14:03

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zna li netko da li trebam i da li imam koristi od predavanja porezne prijave naime prošle sam godine bila na njezi a imam i jedan kratak ugovor o autorskom dijelu.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne moras, ali imas koristi. Dobit ces sav porez i prirez natrag.
    (ako imas pravo raditi na takav ugovor dok si na njezi-to ne znam)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko da li trebam i da li imam koristi od predavanja porezne prijave naime prošle sam godine bila na njezi a imam i jedan kratak ugovor o autorskom dijelu.
    izračunaj si i predaj, vidi ak bi po proračunu trebala kaj platiti pa si ubaci klinca u prijavu za onaj +1 bod, ak imaš kakvih pitanja pošalji mi.

Dobro izračunaj i njegovu karticu, vidi si točno od kad do kad imaš rješenja za njegu.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jelena šaljem pp.

MarijaP hvala.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da li se priznaju dana darovanja u prijavi za 2011?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa Vidi poruku
    da li se priznaju dana darovanja u prijavi za 2011?
    priznaju, ako zadovoljavaju kriterije:

darovanja dana u tuzemstvu u naravi i u novcu doznačenim na žiroračun, a u kulturne, odgojno-obrazovne, znanstvene, zdravstvene, humanitarne, športske i vjerske svrhe, udrugama i drugim osobama koje te djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima, do visine 2% primitaka za koje je u prethodnoj godini podnesena godišnja porezna prijava i utvrđen godišnji porez na dohodak.
    Iznimno, osobni odbitak se uvećava za darovanja dana iznad propisane visine, pod uvjetom da su dana prema odlukama nadležnih ministarstava o provedbi i financiranju posebnih programa i akcija, ali ne i za redovnu djelatnost primatelja darovanja.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mora li se prijaviti dohodak od osiguranja ako mi je osiguranje isplatilo ugovoreni iznos prema polici životnog osiguranja i prema mojoj potvrdi od porezne koliko sam olakšice koristila, već pri isplati uplatilo porez na dohodak.
    Navodno se taj obračun pri isplati smatra konačnim obračunom, ali iz osiguranja su nam poslali potvrdu o uplaćenom porezu i uvjeravaju nas da i to moramo prijaviti u prijavi poreza na dohodak (mi prijavljujemo i ove godine jer selimo djecu ovisno o tome kako nam najbolje odgovara), a sad ispada da smo još dužni i platiti porez iako se ne radi niti o nekim plaćama koje bi se oporezovale s 40%, a baš niti nekom pretjeranom dohotku od osiguranja

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Mora li se prijaviti dohodak od osiguranja ako mi je osiguranje isplatilo ugovoreni iznos prema polici životnog osiguranja i prema mojoj potvrdi od porezne koliko sam olakšice koristila, već pri isplati uplatilo porez na dohodak.
    Navodno se taj obračun pri isplati smatra konačnim obračunom, ali iz osiguranja su nam poslali potvrdu o uplaćenom porezu i uvjeravaju nas da i to moramo prijaviti u prijavi poreza na dohodak (mi prijavljujemo i ove godine jer selimo djecu ovisno o tome kako nam najbolje odgovara), a sad ispada da smo još dužni i platiti porez iako se ne radi niti o nekim plaćama koje bi se oporezovale s 40%, a baš niti nekom pretjeranom dohotku od osiguranja
    za dohodak od osiguranja ne moraš obavezno podnositi poreznu prijavu, ali ako ju podnosiš iz drugog razloga (radi drugačijeg korištenja olakšica), moraš prijaviti sve dohotke, pa tako i taj od osiguranja.
    jesi sigurna da kad presložiš sve moraš još platiti poreza? (ne moraš sigurno, jer ne moraš podnositi prijavu), nego jesi sigurna da ne možeš i koju kunu dobiti natrag?
    možeš na pp brojke, ako želiš

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nažalost ništa nisam sigurna - zato moram i odvagati je li mi uopće pametno prijavljivati
    znam samo da kad ne upišem dohodak od osiguranja (u prijavi pod 4.5. - ne znam jel uopće dobro upisujem) u obje naše prijave, ispada da imamo razliku za povrat, a kad upišem podatke iz potvrda koje smo dobili od osiguranja, ispada da još postoji razlika za uplatu
    naravno, kad bih bila sigurna da mogu prijaviti bez toga i da ćemo dobiti povrat na račun olakšice za djecu (a trebali bi) - prijavljivali bismo jer razlika nije za bacit, ali ovako ne znam što nam je pametno i to pokušavamo doznati s različitih strana
    normalno da ako ispada da još moramo nešto platiti - nećemo ni prijavljivati

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nešto krivo radiš,
    možeš na pp

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    priznaju, ako zadovoljavaju kriterije:

[COLOR=#000000][FONT=verdana]
    hvala

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja bi molila ako mi možete odgovoriti na dva (glupa) pitanja-ovako-dal ja imam pravo na kakav povrat poreza (mada mislim da nemam ali ipak pitam
    pošto sam prošlu cijelu godinu nezaposlena i provela dio vremena na komplikacijama, dio na zavodu a dio na porodiljnom?
    i ako ja nemam dal možda mogu biti mužu kao olakšica?
    hvala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure, jel se mijenjao formular za prijavu poreza od prošle godine?
    imam doma još 1 čisti od prošle godine pa se pitam je li iskoristiv..

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa Vidi poruku
    i ja bi molila ako mi možete odgovoriti na dva (glupa) pitanja-ovako-dal ja imam pravo na kakav povrat poreza (mada mislim da nemam ali ipak pitam
    pošto sam prošlu cijelu godinu nezaposlena i provela dio vremena na komplikacijama, dio na zavodu a dio na porodiljnom?
    hvala
    jesi li uopće uplatila ikakav porez prošle godine? čini mi se da nisi, a opet nezaposlena na komplikacijama me zbunjuje.
    ako imaš nekakav IP od poslodavca gdje je iskazano koliko je poreza uplaćeno-možeš tražiti povrat.
    ako si zaista čitavu godinu bila nezaposlena, na rodiljne naknade se ne plaća porez, stvarno nemaš što tražiti natrag

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    cure, jel se mijenjao formular za prijavu poreza od prošle godine?
    imam doma još 1 čisti od prošle godine pa se pitam je li iskoristiv..
    mijenjao se. možeš printati sa neta, ne moraš kupovati novi.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne nije ništ bilo uplačeno, nezaposlena sam cijelu godinu ali sam več bila na komp kad sam ostala bez posla tako da su mi se
    i dalje vodile komplikacije a bila sam nezaposlena!
    Ma mislila sam da nemam pravo na ništa, al bolje pitati za svaki slučaj
    Hvala na odgovoru!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, treba mi netko koga mogu malo ugnjavit na pp, u vezi izračuna povrata poreza.

Kalkuliram s djecom pa bi htjela potvrdit da se nisam preračunala.

Ima koja dobra duša da mi pomogne?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pošalji pp

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa Vidi poruku
    hvala
    Imam slicnu situaciju i slicno pitanje.

Do sada sam bila nezaposlena i na muzevoj poreznoj kartici prijavljena kao uzdrzavani clan obitelji.

Sada bih trebala dobivati rodiljnu naknadu pa me zanima da li i dalje mogu biti prijavljena na muzevoj poreznoj kartici kao uzdrzavani clan obitelji ili s obzirom na moja mjesecna primanja iz naslova rodiljne naknade to vise nije moguce?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dali netko zna dali u dohodak ide i zaštitni dio koji se isplaćuje uz mirovinu? Imam 2 mirovine po 2000 kn i zaštitni dodatak po 500 kn. Dali u poreznu prijavu tamo pod "mirovina" pišem samo 4.000,00 kn(2x2000) bez poreza (koji prijava dalje zbraja s dohotkom) ili uračunavam i ovih 500 pa upisujem 5.000,00 (2x2.500,00). Izračun u excellu mi daje razliku povrata u nekih 150 kn, pa mi nije svejedno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zaštitni dodatak je na osnovi njege ili nešto slično, ak da ne pišeš

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je neki zaštitni dodatak, samo tako piše. U obavijesti o mirovinskim primanjima piše mirovina...2.000,00 zaštitini dodatak....2.500,00 iznos za isplatu 2.500,00 kn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kolko si onda platila poreza, i kak to da ih imaš 2 komada

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kolko si onda platila poreza, i kak to da ih imaš 2 komada za istu osobu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Imam slicnu situaciju i slicno pitanje.

Do sada sam bila nezaposlena i na muzevoj poreznoj kartici prijavljena kao uzdrzavani clan obitelji.

Sada bih trebala dobivati rodiljnu naknadu pa me zanima da li i dalje mogu biti prijavljena na muzevoj poreznoj kartici kao uzdrzavani clan obitelji ili s obzirom na moja mjesecna primanja iz naslova rodiljne naknade to vise nije moguce?
    ne možeš više bit na njegovoj kartici u ovoj 2012 godini jer buš dobila više od 10800kn

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Poštovani ,
    firma mi je sama obračunala da nemam pravo na povrat poreza, tako da nisu slali poreznu karticu.Međutim ja imam pravo na povrat za honorarni rad, pa me zanima da li moram svejedno priložiti PK od matične firme prilikom predaje zahtjeva. Hvala

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ramona007 prvotno napisa Vidi poruku
    Poštovani ,
    firma mi je sama obračunala da nemam pravo na povrat poreza, tako da nisu slali poreznu karticu.Međutim ja imam pravo na povrat za honorarni rad, pa me zanima da li moram svejedno priložiti PK od matične firme prilikom predaje zahtjeva. Hvala
    treba i iz firme

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a kolko si onda platila poreza, i kak to da ih imaš 2 komada za istu osobu

Ma ne radim to za sebe, za strica je. Ima za 2 mjeseca, iste obračune. Prije toga je bila plaća,5 mjeseci. Pa stanka. Pa mirovina.

Nema ništa obračunatog poreza,za svaki mjesec je zasebno po 2.000,00 kn +500= isplaćeno 2.500,00

I da, Prima i Jelena-veliko hvala...
    Posljednje uređivanje od corny : 12.02.2012. at 20:27

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ak nije platil porez ne može ništ ni dobiti,provjeri 2 puta

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ak nije platil porez ne može ništ ni dobiti,provjeri 2 puta
    Pa primao je plaću 5 mjeseci, za to bi trebao dobiti povrat.

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •