Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Promuklost i šlajm

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Idi svakako doktoru, vjerojatno će ti trebati antibiotik.

Ostalo - za promuklost nama pomaže propolis (u spreju) ili tantum verde (to trenutno olakšava bol kod grlobolje i to koristimo da dijete s upaljenim grlom uopće može jesti).

Šlajm - piti puno tekućine, ali stvarno puno (i to pomalo), davati juhu u kojoj je skuhana glavica luka, davati čaj kroz dan (na slamku, obično se lakše proguta) da razrijedi tu gustu sluz.

Ostalo - ako je dijete manje, pomaže ritmično lupkanje po leđima da se sluz odlijepi.

Redovno treba čistiti nos (koji je često uzrok sviju zala), ispirati morskom vodom ili fiziološkom otopinom i poticati dijete da ne guta šlajm nego da ga pljuje kad god osjeti u ustima (ja svojima znam staviti kantu ili lavor kraj kreveta, unutra papirnate ručnike, tako da se ne treba dignuti za svako pljuvanje ako imaju još i temperaturu).

Eto, to mi trenutno pada na pamet.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Idi svakako doktoru, vjerojatno će ti trebati antibiotik.
    ma neće, ako je laringitis, a po opisu bih rekla da je, neće trebati antibiotik.

nama je za šlajm bila zakon ariana, aspirator za nos koji ide na usisavač.
    to nas je spasilo mnogih bronhitisa i komplikacija, preporučam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ma neće, ako je laringitis, a po opisu bih rekla da je, neće trebati antibiotik.

nama je za šlajm bila zakon ariana, aspirator za nos koji ide na usisavač.
    to nas je spasilo mnogih bronhitisa i komplikacija, preporučam.
    Nadam se da je tako.... ali imam loše iskustvo od prošlog tjedna. Držala dijete doma, krpala kako sam znala, a kad smo se otpremili doktoru jer se stanje nije poboljšavalo, ispalo je da je streptokok u grlu i eto ga na silapenu. Bilo je bolje u roku 1 dana. Bolje pitati...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da je tako.... ali imam loše iskustvo od prošlog tjedna. Držala dijete doma, krpala kako sam znala, a kad smo se otpremili doktoru jer se stanje nije poboljšavalo, ispalo je da je streptokok u grlu i eto ga na silapenu. Bilo je bolje u roku 1 dana. Bolje pitati...
    dobro, to je druga stvar.
    govorila sam isključivo o laringitisu.
    ali ja bih ga isto svakako odvela dr. jer ima laringitisa i laringitisa, a na liječniku je da prepozna koji je i kako će se tretirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •