Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: Info o porodu kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nena-Jabuka, sve si lijepo pobrojala. osim onih stvarno hitnih situacija.
    1. Prolaps pupčane vrpce.
    2. Čvor na pupkovini i smanjenje otkucaja bebina srca.
    3. Snažno krvarenje.

Iskusna babica će sve ovo prepoznati i omogućiti hitan transport rodilje u ležećem položaju. Mama sama neće prepoznati.

4.Porod na zadak ako ne prednjači nožica, nego su noge visoko uz glavu. No, to bi se trebalo znati unaprijed. Babica može povući bebine noge da omogući porod, no zahvat je vrlo bolan i relativno riskantan.

Našlo bi se još toga...

Hvala, pomikaki, ustvari sam i ja htjela tu staviti post, ali bilo je već kasno pa sam pobrkala.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nena-Jabuka, sve si lijepo pobrojala. osim onih stvarno hitnih situacija.
    1. Prolaps pupčane vrpce.
    2. Čvor na pupkovini i smanjenje otkucaja bebina srca.
    3. Snažno krvarenje.

Iskusna babica će sve ovo prepoznati i omogućiti hitan transport rodilje u ležećem položaju. Mama sama neće prepoznati.

4.Porod na zadak ako ne prednjači nožica, nego su noge visoko uz glavu. No, to bi se trebalo znati unaprijed. Babica može povući bebine noge da omogući porod, no zahvat je vrlo bolan i relativno riskantan.

Našlo bi se još toga...
    Apsolutno treba navesti sve, to se i traži, treba biti upoznat sa svime prije bilo kakve odluke. Ja sam navela redom čisto laički, čega sam se dosjetila, očekujem dopunu, naravno.

Placenta previa se vidi prije, ako žena ide redovito na preglede, a znaju se i simptomi. Povišen krvni tlak, preeklampsija, opasnost koju se također treba prepoznati odmah, nema veze s mjestom poroda...to se sve skuži.

A na koje snažno krvarenje misliš, tijekom trudova u prvom porođajnom dobu ili nakon poroda?

Meni na prvom porodu nisu skontali da sam jako krvarila, doma nisam krvarila,
    a nakon što sam rodila u rodilištu pala sam dva puta u nesvjest, tada su mi izvadili krv i shvatili da trebam transfuziju krvi zbog iskrvarenja i jake anemije.
    Najbolje pitanje na odjelu babinjača bilo je - "Gospodjo, jeste li jako krvarili tijekom poroda?"

Pitanje upućeno meni ,pokrivenoj zelenoj plahtom tijekom poroda na stolu u rađaonici, koja nisam mogla vidjeti što to sve ni koliko curi iz mene jer su me polegli na bok i da se ne mrdam. Babice su mijenjale te plahte, tu je bio i doktor, a ja uopće nisam imala uvida u količinu izlučevina niti sam mogla znati je li to plodna voda, sluz ili krv.

Oni nisu uopće primijetili pojačano krvarenje!

To bi netko doma tko non-stop bulji u ženu primijetio, garant.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 15.02.2012. at 13:59

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    4.Porod na zadak ako ne prednjači nožica, nego su noge visoko uz glavu.
    Nije li ovo upravo najjednostavniji položaj na zadak? Kad beba izlazi guzom?
    Tako je rođen moj A.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Nije li ovo upravo najjednostavniji položaj na zadak? Kad beba izlazi guzom?
    Tako je rođen moj A.
    je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •