meni je ovo jako zanimljiva priča i primjer, felix, hvala ti što si stavila da možemo još stvari razjasniti. bar ja.

mene zanima jedna stvar - da li smatrate da je u ovom slučaju drip opravdan? da li je ovo medicinska indikacija za drip? koliko znam, odent kaže da drip nikad nije indiciran (to se ovdje jako puno puta ponovilo) nego ako ne ide prirodno, onda carski.
dakle, ovaj porod je, kako kaže piplica, više pravilo nego iznimka kod prvorotkinja.
ono, rekli bi - školski.
nisam sigurna da se radi o nepripremljenosti rodilje. umorilo je ženu, trudovi su je jednostavno - umorili.

kad gledam onaj drugi topik - pa punticu, pa pepitu, majko moja - to sve nešto nabrzinu. onako kako sam se ja nadala da će i moj porod proći. kao moje mame. kad tamo - figa.
meni je vodenjak pukao u 5 ujutro, bez trudova, rodila u 9 navečer.
voda - mekonijska.

onda, imamo i drugi momenat
a to je epiziotomija. opa, međica tvrda i predugačka - to postoji?
nećete mi zamjeriti malo šale.

i treći, najbitniji momenat, a to je psiha.
pomikaki, ti imaš traume (možda je prejaka riječ, al ako ju stavim pod navodnike onda opet ispada da se rugam ) od prvog poroda, koji je brat-bratu, vjerojatno protekao više-manje kao ovaj.
ova rodilja - nema. napravila je onako kako je htjela, probala doma, umorila se, nije išlo, došla u bolnicu - e sad više nije imala traume ni od dripa, ni od epiziotomije (sakaćenja!) ni od pregleda (sigurno ju je netko pregledao)...
tu odmah izuzimam bezobrazne doktore i sestre.
pretpostavka je da su ljubazni.
ili, sad mi je pao na pamet porod od blackberry, prvi. ako se ne varam, osoblje je bilo ljubazno i uviđavno.

ne znam jel me kužite što hoću reći. al sad moram ići doma