Stranica 4 od 31 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Opačić kod Stankovića upravo. Bit če riječi o zakonu. Bilo na najavi...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Gledamoooooo......

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ipak nece Stanković ništa pitati. Šteta....

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

Sretno Miga i čuvaj svoju mrvu, a za otvorene i argumentirane rasprave sam ja kao i ostale cure vjerujem uvijek raspoložene.

No moram priznati da me je iznenadilo kako nemaš u svom okruženju ni susjedu, ni tetku, ni kumu, ni tetkinu prijateljicu, ni radnu kolegicu koja misli da je umjetna oplodnja nešto iz čega se rađajau umjetna djeca..... Stvarno su me uvijek fascinirala takva elitistička društva..... nije mi jasno kako ih odabireš i kako održavaš.
    Kadauna hvala i naravno da ću je čuvati!!
    A ovaj drugi dio bi netko mogao shvatiti kao provokaciju ali sva sreća pa ja neću. Shvatit ću to kao kompliment - elitističko društvo - nice! Ne znam, očito imam sreće što sam okružena takvim ljudima. Meni je užasno žao kad vidim u kakvim okolinama neke žene žive i kakve gluposti moraju slušati od drugih ljudi...Kako ih odabirem i održavam - ne znam. Ljubavlju, razumijevanjem i ne osuđivanjem, a sve to mi se to i vrati. Veoma jednostavno. Voljela bih da svi budu te sreće, stvarno bih.

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

miga, vidim da si u sijecnju imala hiperstimulaciju i da je beta bila 7. Ima li to kave veze jedno sa drugim, i kakve si bolove imala u hiperu? ja sam vadila betu 12.dnt i ona je bila 3.3, ocito nemam razloga ponavljat betu ali me i eto 14 dan toliko boli da ne znam jel to od dolaska vjestice ili sto, pa ako imas koji info molim te javi mi...hvala

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

koji kupus!

vratit ću se kasnije kad stignem i razdvojiti teme
    a sad nastavite na temu zakona
    a sve drugo na za to pripadajućim tememe ili na pp
    (kiarad i post o hiperstimulaciji ću prebaciti na za to pripadajuću temu)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

i ja se pridružujem kapanji... ipak sam na svom fejsu vodila bitku protiv tadašnje vlasti i propagirala sadašnju vlast...
    jedino me strah što su se ušutili po pitanju mpo, a prije izbora su bili poprilično glasni po tom pitanju.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajde, dakle već koncem siječnja će se moći zamrzavati zameci, da li to znači i oplodnja svih dobivenih j.s. ili je to tek dio druge etape novog zakona? vidjet ćemo, ali brzo idu izmjene

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Posljednje uređivanje od matahari : 03.01.2012. at 13:15

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Kaduana, ja se ipak nadam da znači oplodnju svih stanica odmah: " Do kraja siječnja u proceduru će ići izmjene Zakona kojima se uvodi mogućnost zamrzavanja zametaka, a hoće li to biti dva, tri ili više zametaka, reći će struka"

ovu rečenicu shvaćam da ako moj mpo dr kaže oploditi sve da će tako i biti.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sviđa mi se zadnja rečenica članka:

A »zlatni standard« MPO-a, koji prakticira golema većina europskih zemalja, podrazumijeva da se dopušta oplodnja svih jajnih stanica dobivenih u jednom postupku hormonske stimulacije te zamrzavanje zametaka koji nisu odmah transferirani.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mene i dalje zbunjuje na koji način oni misle uopće ograničiti broj zametaka koje se mogu krioprezervirati osim ograničenjem opolodnje svih dobivenih jajnih stanica. Doktor s Vuka je rekao da bi on bio zadovoljan i s maksimalno 5 jajnih stanica koje se oplođuju, možda idu na takvo rješenje dok ne izmijene cjelokupan zakon.

U Jutarnjem osim toga još piše:

Zadovoljna Roda
    U Udruzi Roda zadovoljni su što je Kukuriku Vlada ispunila svoje predizborno obećanje te Zakon o MPO-u odmah stavila na svoj dnevni red.
    - Nadamo se da će zakonske izmjene biti gotove brzo, već za koji mjesec. Zadovoljni smo i sadržajem izmjena koje je ministar Ostojić najavio, a to je oplodnja većeg broja jajnih stanica te mogućnost zamrzavanja zametaka za one koje to žele, komentirala je Jelena Koprić iz Rode. Za one pak parove koji ne žele da se zamrzavaju embriji, i dalje će ostati mogućnost zamrzavanja jajnih stanica. Kako je ova metoda bila jedina dopuštena tijekom protekle tri godine, mnogi su centri, primjerice Odjel za humanu reprodukciju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, njezinom primjenom postigli dobre rezultate.
    Mogućnost zamrzavanja zametaka i oplodnje više jajnih stanica, što ih je "Milinovićev" zakon zabranio, presudna je za dio parova s najtežim dijagnozama neplodnosti. Svima njima sada je konačno laknulo jer neće više morati po svoje bebe u strane klinike.
    Ako nova Vlada uspije riješiti praktične probleme s donacijama spolnih stanica te se konačno formira centar gdje će ih se pohranjivati, bit će bolje ne samo pacijentima, nego i državi jer će tako uštedjeti. Naime, kako donacija u Hrvatskoj trenutno nema, pacijentima kojima su one jedini način da postanu roditelji, HZZO sada plaća postupke u inozemstvu koji su vrlo skupi.

Vesna ROLLER, Ljerka BRATONJA MARTINoViĆ

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni isto nije baš sasvim jasno kakve će biti izmjene ali se nadam da neće ići na polovična i nedorečena rješenja. Već vidim da će dr.Šimunić kao član Povjerenstva biti najveći borac za naša prava.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Milanka na novoj tv kaže da će oplođivati sve js

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sad gledam na Dnevniku NoveTV jednu članicu Udruge Roda kako priča o novom zakonu. Ljepotica prava. (Jesu sve tako lijepe u Udruzi?)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne... nisu, ustvari ne vjerujem da jesu jer bi Roda u protivnom išla na bilo koje od MISS natjecanja)) naša je Jelena jaaaaaaaaaakooooooooooooooo lijepa

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nađ neko link? (ne stignem tražit)

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Nađ neko link? (ne stignem tražit)
    evo mare

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/o...mrzavanje.html

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala
    (i da, naše cure su prekrasne)

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Drage trudilice želim vam šta prije da uspijete po novome zakonu,da se šta manje pikate i imate šta više vjerojatnosti za začeće i ET u godini a ne 1-2.
    Ja sam eto uspial i lipo je slušati kako se beba miče u stomaku i želim vam svima to šta prije da osjetite.

A šta se tiče riječi umjetna oplodnja ne treba svako uzimati za zlo i ja koristim tu riječ kada pričam šta sam sve prošla,oko 150 ampula hormonskih injekcija sveskupa, jednostavno mi je ta riječ prva napameti a ne potpomognuta opl.

Sretno svima!!!!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Podižem, dajem podršku Ministru da ustraje i omogući pravo svakom građaninu da se liječi u okvirima optimalnih medicinskih standarda i pravo na izbor onima koji takvo liječenje ne žele.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

danas izislo u novinama - tjednik Forum:

"u embriotransferu moći će se vratiti najviše 2 zametka. Također, zakon određuje blage postupke stimulacije ovulacije pa se lijekovi moraju dozirati tako da se dobije najviše 12 jajnih stanica. ...Mjera koja se uvodi kao zaštita od staranja prekomjernog broja "viška" zametaka za zamrzavanje ograničenje je oplodnje na najviše 8 jajnih stanica, dok ostale idu na zamrzavanje. Par će, dakle, moći birati broj jajnih stanica koje želi oploditi do maksimalno 8, pa nako sježeg embriotransfera jednog zametka, teoretski, ostaje ih 7 za zamrzavanje. "

prema onom što sam pratila po portalima, zakon ide u saborsku proceduru krajem veljače <3 <3 <3

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uf, moram se onda požuriti, mi dobijemo maks. 3 stanice i maks. tri zametka, pa mi nije jasna ova odredba o vraćanju max. 2 po ET-u, ja svog trećeg ne želim bacati, a nijedan do sad nije bio i sumnjam da će biti toliko kvalitetan za zamrzavanje. Nama ovakav prijedlog izgleda još i manje ide na ruku od (ne mogu vjerovati da ću ovo napisati) sadašnjeg zakona. O blagim stimulacijama neću niti govoriti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

anddu, nije mi jasno jel se zezaš ) ali ovom odredbom žele izbjeći višeplodne trudnoće čiji je broj očito ipak narastao a koje predstavljaju rizik kako za mamu tako i za plodove. PO tome što piše u novinama neće se bacati prekobrojni embriji nego zamrzavati za neki sljedeći postupak.

Iznimke čine ipak po onome što piše u članku neke grupacije kojima se može oploditi više od 8 j.s. odnosno SVE dobivene u jednom postupku, a takve iznimke čine npr. žene iznad 38 g s više neuspjelih IVF postupaka iza sebe, teški muški faktor, onkološke bolesnice, ..... njima bi bilo moguće vratiti i maksimalno 3 zametka a ne 2 zametka kao i ostalima.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ali čak i te iznimke opet ne uključuju žene koje imaju PCOS i mlade žene koje jako dobro reagiraju na stimulaciju. Pogledajte moj potpis- ja spadam u one sa više neuspjelih IVF-ova ali nemam više od 38. A i k tome žene iznad 38 rijetko i dobiju više od 8js.
    Ovo je opet neki kompromis sa kojim se ja nikako ne slažem i mislim da nam predstoji još jedna velika borba

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

baš žalosno i tužno od našeg ministra zdravstva koji je očito popostio pod pritiskom ljudi koji nemaju pojma o tome.
    totalno sam razočarana.....

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ispravljam se, sorry Kadauna nisam sve pročitala, i naravno da se slažem da se treba izbjeći i smanjiti što je moguće više rizik višeplodnih trudnoća. Znam da su one rizične i za mamu i za bebe. Nego iz izvađenog dijela članka mislila sam da se to po defaultu odnosi na sve slučajeve. Ja sam samo reagirala na naš slučaj, a vjerujem da nisam osamljena, budući da ne bi mogla podnijeti bacanje jednog od tri zametka, a kao što sam rekla teško da bi mi s našim dijagnozama (a to govorimo i po dosadašnjim embrijeima) uspjeli doći do toga da je onaj treći kvalitetan za zamrzavanje. Sad kad sam pročitala cijeli članak vidim da ima iznimki, pa se zato još jednom ispričavam na prethodnom postu.
    Posljednje uređivanje od anddu : 04.02.2012. at 12:23

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure znam da je off topic ali evo ja upravo bjesna nakon što sam otvorila svoj mail box moram vam ovo ispričati...
    dakle, ova nova građanska inicijativa '' i ja sam embrij '' mi šalje 2 e -maila ( ne znam samo odakle im moj e-mail) u kojima me poziva da ih podržim, pišem ministru, vladi itd protiv novog zakona..ma našli su crkvu gdje će se Bogu moliti..
    Dakle pišu sljedeće:
    PODRŽITE I ŠALJITE DALJE!
    Građanska inicijativa „I ja sam bio embrij“ – 2. faza

Poštovani,
    MI NISMO SPAMOVI, NEGO GRAĐANI KOJI BRANIMO LJUDSKA PRAVA EMBRIJA (NOVOG ČOVJEKA)! Prvo - hvala svima koji ste se do sada uključili u ovu akciju. Drugo- pozivamo vas da se uključite u novu protestnu e-mail peticiju predsjedniku Hrvatske Vlade, kao odgovor na neprimjerene izjave ministra zdravlja Rajka Ostojića o početku ljudskog života i izjave predsjednika Vlade Zorana Milanovića da preko 1500 mailova zabrinutih građana nije ništa drugo nego „mali spamovi“.
    Kako?
    1. Pročitajte niže navedeno pismo za predsjednika hrvatske Vlade g. Zorana Milanovića.

2. Ako se slažete sa sadržajem, onda copy/ kopirajte sadržaj i paste/ zalijepite na vaš osobni e-mail račun. Na dnu pisma navedite vaše ime i prezime. Upišite ove adrese u 'to:' predsjednik@vlada.hr ; zoran.milanovic@vlada.hr , a u cc: embrij@vigilare.org (kako bismo mogli pratiti koliko je premijer dobio pisama). Onda Send/ pošaljite.

3. Ako imate malo vremena, nazovite osobno Ministarstvo zdravlja (tel: 01/4607506 ili 01/4607555) i Vladu (tel: 01/4569220 ili 01/4569210) i iskažite svoje nezadovoljstvo.

4. Informacije i vijesti o inicijativi vidite i pratite na www.vigilare.org

5. Like Facebook stranicu inicijative: „I ja sam bio embrij“: http://www.facebook.com/pages/I-ja-sam-bio-embrij/144255262357360?sk=wall

6. Šaljite ovu poruku dalje svojim prijateljima i znancima.
    Hvala vam što ste obavili svoju građansku i demokratsku dužnost.
    Krešimir Miletić
    Voditelj inicijative
    embrij@vigilare.org
    www.vigilare.org
    095/8306391 ili 098/1631295

(pismo za copy/ paste)

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
    n/p predsjednika Vlade
    gosp. Zorana Milanovića

Zagreb, 24. siječnja 2012.

Predmet: Nisam SPAM nego sam građanin koji je bio embrij!

Poštovani g. Milanoviću,
    S obzirom da se Vi i ministar zdravlja Rajko Ostojić još niste očitovali u svezi sa konkretnim pitanjima koja Vam je prošli tjedan uputilo preko 2000 građana, a nastavljaju ih upućivati i dalje, a koja se odnose na izjavu dr. Ostojića na portalu danas.hr (4.1.2012.), prisiljen(a) sam Vam se (ponovno) obratiti.Prije svega, građani koji Vam šalju pisma elektronskom poštom NISU SPAMOVI, kao što ste izjavili u Hrvatskom Saboru18. siječnja 2012., nego su građani koji koriste svoja građanska prava kako bi unutar demokratskog sustava u ovom slučaju izrazili svoje nezadovoljstvo. Na Vama je kao izabranom predstavniku naroda (još više, predsjedniku Vlade) da odgovorite na postavljena pitanja! Jednako tako, tražimo da se što prije nađete s vodstvom građanske inicijative „I ja sam bio embrij“ kako biste odgovorili na naša ranije postavljena pitanja i razmotrili naše zahtjeve. Još jednom tražimo javnu ispriku ministra zdravlja, kao i zaustavljanje donošenja Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji bez otvorene, javne i stručne rasprave.S poštovanjem,
    (ime i prezime)

a evo što sam im odgovorila sva crvena u licu i s parom u ušima...

oštovani,

Molim da mi ne šaljete daljnje e-mailove jer s prijezirom gledam na vašu inicijativu budući da sam upravo noseća zahvaljujući potpomognutoj oplodnji!
    Razumijem da imate svoje stavove protiv zamrzavanja embrija ali svatko za sebe može odlučiti da li pristaje na nešto ili ne ali je bezobrazno i nehumano da vi sebi uzimate za pravo da odlučujete za druge ljude i parovima kojima je to jedini način da dođu do djeteta to spriječite.
    Upravo je dr Ostojić dao slobodnu volju svim građanima, dakle ja to hoću a ti to nećeš i nemoj pa gotova stvar.
    I da, rasprava da li je embrij u stadiju od 3 dana kad se obično zamrzava živo biće je predmet spora filozofa, vjere, politike, etike već godinama. Osobno smatram da embrij postaje živo biće s 5 tjedana trudnoće kada počne kucati srce.
    Ja svoje zamrznute embrije neću baciti, sve ću ih iskoristiti i borim se za svoju sreću, svoje djete u naručju i ako je to grijeh onda neka sam grješnica, Vi me možete osuđivati ali mi nemate pravo oduzeti pravo slobodne volje i izbora.
    I da, ja sam vjernik i smatram da koliko god su mi dr pomogli u nastanku mog djeteta bez Božje volje tj Duha Svetog djete se ne bi rodilo.

Dakle molim vas solite pamet nekome drugome a meni ni slučajno više niti jedan jedini e mail.

I još za kraj pretpostavljam da ste svi vi iz udruge sretni biološki roditelji koji nisu imali problema s začećem pa sad filozofirate a da vam se ne daj Bože dogodi ovakva situacija vidila bih vas.

Bez srdačnog pozdrava

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bez srdačnog pozdrava

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bez srdačnog pozdrava
    I ja na ovo odvalila od smijeha!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

MI NISMO SPAMOVI, NEGO GRAĐANI
    To je istina, jer spam je elektronička poruka, a oni su građani koji šalju spam. Tu su se osigurali da ne moraju i tu laž ispovijediti.

Sram ih bilo! Ovo je samo još jedna u nizu nepotrebnih afera i zlostavljanja građana koje si crkva u Hrvata sama čini.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zene,parovi,crkva je spaljivala vještice,na to ih treba podsjetiti,i njih i javnost.Treba ih bespoštedno pitati gdje je tu bilo pravo na život,po čemu su tada sudili.tako će im se budućnost zgražati i nad ovom inicijativom,pritiskom,uplitanjem u stvari koje ih se ne tuči.Medicinu treba prepustiti liječnicima,a izbor liječenja pacijentima i to treba osvješćivati u javnosti i biti glasan i pametan.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj santana prvotno napisa Vidi poruku
    zene,parovi,crkva je spaljivala vještice,na to ih treba podsjetiti,i njih i javnost.Treba ih bespoštedno pitati gdje je tu bilo pravo na život,po čemu su tada sudili.tako će im se budućnost zgražati i nad ovom inicijativom,pritiskom,uplitanjem u stvari koje ih se ne tuči.Medicinu treba prepustiti liječnicima,a izbor liječenja pacijentima i to treba osvješćivati u javnosti i biti glasan i pametan.
    Slažem se sa svime, jedini problem je što se dižu uvijek iste osobe, izlažu i sebe i svoje obitelji (prekrasnu dječicu uvijek nasmijanu koje nemaju veze s onim slikama iz novina) medijima "na izvol'te", a novi se ne javljaju. Šteta, jer ovi kojih se MPO ne tiče (nekakvi Embriji i sl.) iskaču na razne tribine, emisije, radio, TV, bez pol' frke, a nama je problem naći jednu noviju osobu koje se Zakon itekako tiče. Većina tih osoba je i naveliko postalo majkama ali se i dalje bore - za nas koje to još nismo. Meni nije frka nikakva za radio ili novine, teško mi je istupiti pred kamere, najprije zbog daljine.
    Zato pozivam sve koje nemaju problem istupa nek se jave, jer se javljaju i zbog sebe ali i zbog stotine, tisuće drugih parova koji to ne mogu!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

curke,

iz povjerljivih izvora, zakon o mpo-u ide u proceduru za 10 dana!!!!

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zapravo za 10 dana ide na Vladu, a tek kad Vlada blagoslovi seli u Sabor. Na raspravu...pa glasanje pa 15 dana od objave u NN.

Ja računam do kraja ožujka

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kakvi povjerljivi izvori!? Jučer je bilo u svim medijima; evo jednog članka http://www.plivazdravlje.hr/novosti/...o-14-dana.html

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvi povjerljivi izvori!? Jučer je bilo u svim medijima; evo jednog članka http://www.plivazdravlje.hr/novosti/...o-14-dana.html
    bilo posvuda obajvljeno

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čekamo prijedlog zakona, najave nisu optimistične. Ponovo se govori o ograničenjima, ovaj puta na oplodnju 6-8 jajnih stanica. Što mislite o tome? Ako niste zadovoljne, što poduzeti?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Čekamo prijedlog zakona, najave nisu optimistične. Ponovo se govori o ograničenjima, ovaj puta na oplodnju 6-8 jajnih stanica. Što mislite o tome? Ako niste zadovoljne, što poduzeti?
    Kakvih sad 6-8 stanica??? Pa nije bilo tako obečano....

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Gledala sam nedavno emisiju o Rocku u bivšoj Yu.Jasenko Houra rekao je kako se u ovoj zemlji živi Kozaračko kolo,svi plešu,pa kada se jedni zaljube odu u šumu,a na njihovo mjesto dodju drugi i opet plešu..
    Znamo tko su plesači , znamo i tko su svirači,a mi trebamo biti VATRA!Samo o nama ovisi hoće li se sada ta vatra razbuktati ili će tinjati i ugasiti se.Treaba početi i to odmah s mailovima, podsjetiti na predizborna obećanja,podsjetiti tko su ljudi iz komisije iliti Kozaračkog kola,početi npr.od Opačić ona je imala sluha i te kako,zasipati ministra mailovima,predsjednika,organizirati se,istupiti,čuti se,tko ima prijedlog neka obznani.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da... nije tako obećano... kako se lako zaborave obećanja... kao, želi se postići vraćanje Hrvatske na svjetski vrh u MPO-i, a opet ćemo biti jedina europska zemlja s ograničenjem oplodnje js... a imali su spreman prijedlog zakona... i na kraju ipak odlučili skrojiti drugačiji... a tko ga kroji? u velikom broju oni koji su stali uz bok Milinoviću kada su trebali stati uz pacijente...
    umjesto da se liječenje prilagodi individualnim potrebama pacijenata, eto nam opet ograničenja - 8 js za sve osim za one koji toliko spolnih stanica ionako ne bi dobili... sad ćemo valjda sve odreda početi producirati baš 8, kao što je do sada, gle čuda, većinom bilo 3! tužno...

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    da... nije tako obećano... kako se lako zaborave obećanja... kao, želi se postići vraćanje Hrvatske na svjetski vrh u MPO-i, a opet ćemo biti jedina europska zemlja s ograničenjem oplodnje js... a imali su spreman prijedlog zakona... i na kraju ipak odlučili skrojiti drugačiji... a tko ga kroji? u velikom broju oni koji su stali uz bok Milinoviću kada su trebali stati uz pacijente...
    umjesto da se liječenje prilagodi individualnim potrebama pacijenata, eto nam opet ograničenja - 8 js za sve osim za one koji toliko spolnih stanica ionako ne bi dobili... sad ćemo valjda sve odreda početi producirati baš 8, kao što je do sada, gle čuda, većinom bilo 3! tužno...
    X
    Što poduzeti?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvih sad 6-8 stanica??? Pa nije bilo tako obečano....
    da ali tako je pisalo u medijima
    ima negdje gore link

ako je vjerovati tome,onda će opet biti ograničenje

i potpis na frku

ponovo jedini u europi imamo restrikciju
    i ponovo će biti diskriminiranih parova
    žalosno ako je tako

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

sramotna je i oplodnja samo 8 js, kao i ograničenje za žene nakon 42 godine, mada moram priznati da nisam shvatila radi li se o zabrani MPO postupka nakon 42 godine ili (samo?!) nemaju pravo na besplatan postupak.

iako se ministar ogradio od iznošenja osobnih stavova, rekao je da će usporediti dobiveni prijedlog/nacrt s praksom u europskim zemljama, pa se nadam da će sporna odredba biti izbačena prije slanja na Vladu, odnosno čitanja u Saboru. ili sam ipak vječni optimist.... :/

iskreno, voljela bi da postoji organiziranija kampanja, da se organizira skup podrške novom zakonu (bez ograničenja o kojima se spekulira), da nas se vidi, da nam se prestane dodijeljivati epitet ubojica, jer ovako ispadamo kao neke kreature koje zaskaču malu djecu kad otvore frižider...

medijski prostor je, uz časne izuzetke, rezerviran za ove ekstremiste. a kako očekivati nešto bolje kad im se 2700 liječnika pod zajedničkim nazivnikom hrvatsko katoličko liječničko društvo prikloni. i to su ljudi koji bi trebali omogućiti "zlatni standard" civiliziranog svijeta svima nama, a ne medicinske postupke odobrene od strane katoličke crkve. pa nije im rim platio školovanje za liječnika, već ja, moji roditelji, njihovi roditelji, svako od nas koji svojim radom uplaćuje u proračun. kada im školovanje plati crkva i kad budu zaposleni u zdravstvenim ustanovama u vlasništvu iste, onda imaju pravo ograničiti se na postupke koje je kaćunko, pozaić ili benedikt preporučuju

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

BigBlue mi stalno nudimo medijski prostor, nude ga i nama ali nitko ne želi. Ili ne može.
    Meni je drago da se javljaju novi ljudi i da žele pomoći ali dok god ćemo se čahuriti i dok nećemo htjeti u javnosti, novine, radio, TV, ostat će 3 neplodna para u ovoj državi i tko bi nas onda shvatio?

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

BigBlue, slažem se s tobom.
    Kakva će biti kampanja, ovisi o NAMA. Nitko neće umjesto nas. Pa ajmo se organizirati. Mi najbolje znamo što nas tišti, što smo prošle, gdje su nas oštetili zakonskim rješenjima, kako će se ovi prijedlozi za koje smo doznali opet obijati nama o glavu. Imamo priliku i pravo to izreći. Ministar upravo čita prijedloge, ali ne naše. Vrijeme je da mu uputimo i naše zahtjeve do kojih smo došle iskustvom, koji se podudaraju s predizbornim obećanjima. Ne opet restrikcije. Oštećivali su nas s 3, sad namjeravaju s 8. Obećali su zlatni standard liječenja.
    Da bi naši prijedlozi došli do ministra, zastupnika koji će odlučivati, medija koji će senzibilizirati javnost, mora nas se čuti.
    Napišite pismo, mejl. Javite se da je učinjeno da znamo da nas ima.
    I recite, mi ne šaljemo spamove, i ne proslijeđujemo mailove koji nam je netko drugi napisao, mi pišemo svoje osobne priče jer osobno prolazimo taj problem i zahtjevamo...
    Ako ste ZA, krećemo.
    Link za pisati ministru Ostojiću **************, drugu adresu nisam našla.
    Prijedlozi nekih adresa: Milanka.Opacic@sdp.hr
    predsjednik@vlada.hr
    cc: adrese zastupnika, nemem vremena sad tražiti.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 16.02.2012. at 15:18 Razlog: greška

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zanemarite link za ministra, nije to adresa, krivo postavljeno, u žurbi sam.
    Posljednje uređivanje od reny123 : 16.02.2012. at 14:00

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo ću kratko - tko je na fejsu nek se sprijatelji s vladom rh i nek ih tagira i napiše i tamo što ih muči

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Fala, ksena. Dobar prijedlog. Pozivam i na slanje osobnih mejlova.

Stranica 4 od 31 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •