Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: izgovor glasova /s/, /š/, /č/, /ć/, /đ/, /dž/, /ž/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A moj kaže R od malena, ali ne kaže L, a umjesto L u riječima kaže R
    Č,š,ž kaže mekano, više je to c,s,z
    Lj također ne može.
    Kad vježbamo pojedinačno onda izgovori sve ok, a jedino je L otežano.
    Nismo bili kod logopeda, nekak se nadam da će s vremenom uspjeti, ali ne surađuje baš kad ponavljamo riječi.
    Sestra ga valjda malo frustrira kad čuje da ona može.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    A moj kaže R od malena, ali ne kaže L, a umjesto L u riječima kaže R
    Č,š,ž kaže mekano, više je to c,s,z
    Lj također ne može.
    Kad vježbamo pojedinačno onda izgovori sve ok, a jedino je L otežano.
    Nismo bili kod logopeda, nekak se nadam da će s vremenom uspjeti, ali ne surađuje baš kad ponavljamo riječi.
    Sestra ga valjda malo frustrira kad čuje da ona može.
    oka ako ne kaze slovo L onda vjerojatno ni slovo R ne izgovara ispravno. mozda da ipak odete kod logopeda. ako ste u vrticu mozes traziti i kod njega pregled. nama je vrticki logoped ostavio poruku da mu se javimo i tako je BC krenuo na vjezbe. naime nije izgovarao ni L ni R ispravno. L je brzo savladao, ali R jos uvijek nije. sad ga zna ispravno reci ali ga ne koristi u govoru. cekamo tzv. klik u glavi da ga pocne koristiti

balerina je 4.5 ne izgovara slova s kvacicom, ali kako je logopedica vidi jednom tjedno kaze da jos sacekamo i kako je neko vec gore rekao to je najlaksi problem i cesto to sami rijese bez vjezbica.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    oka ako ne kaze slovo L onda vjerojatno ni slovo R ne izgovara ispravno. mozda da ipak odete kod logopeda. ako ste u vrticu mozes traziti i kod njega pregled. nama je vrticki logoped ostavio poruku da mu se javimo i tako je BC krenuo na vjezbe. naime nije izgovarao ni L ni R ispravno. L je brzo savladao, ali R jos uvijek nije. sad ga zna ispravno reci ali ga ne koristi u govoru. cekamo tzv. klik u glavi da ga pocne koristiti

balerina je 4.5 ne izgovara slova s kvacicom, ali kako je logopedica vidi jednom tjedno kaze da jos sacekamo i kako je neko vec gore rekao to je najlaksi problem i cesto to sami rijese bez vjezbica.
    Ja ovo tek sad vidim

Ali on je R izgovorio među prvima skroz sam, prvo kroz igru brrr, frrrrr i oda u riječima bez ikakvog poticanja ili sl.
    i izgovara ga totalno pravilno, ali stvarno.
    Jedino još uvjek umjesto L koristi R i još ne želi surađivati sa ponavljanjem riječi.
    Kuži da krivo veli i kao da ga je sram ponavljati.
    A ja sam mislila da će to doći samo isto kao njegovoj sestri iz L u R, znači ovo bi ipak mogao biti veći problem unatoč pravilom R?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •