Pokazuje rezultate 1 do 50 od 296

Tema: Je li papa u pravu...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    kaae, mislila sam da ti potvrđuješ svojim postom ovaj

Ja sam to doslovno shvatila da se izvlači gen, a nije mi jasno kako. Slušala sam jedan semestar nešto o proteinima, RNA i DNA, al nisam baš neki stručnjak po tom pitanju. Peptidna veza i protein folding su mi krajnji domet Isto tako kad su mi u small talku objašnjavali na koji se način radi genska manipulacija, tipa da vinska mušica dobije bijele umjesto crvenih očiju, pola sam zaboravila, ali znam da sam bila lagano razočarana napikavanjem. A nisam nešto in the mood u slobodno vrijeme čitati takve stvari. Doći će i za to vrijeme. Iz toga koliko sam shvatila, čini mi se gotovo čista slučajnost da bi znali s kakvom će kiselinom utjecati na koji gen. Aj ti sad riješi neku nasljednu bolest preko slučajnosti.

mare, odličan point! Nikoga ne interesira nešto gdje konkretno mogu nešto poduzeti-pomoći, a previše ih ima koji nas žele osloboditi. No thanks!
    Ne, ne, nista se ne izvlaci, samo su u mogucnosti prepoznati vec poznati gen i samim time znati koji embriji su njegovi nosioci, a koji nisu. I onda odlucujes sto ces i kako ces, ili vec unaprijed znas.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne, nista se ne izvlaci, samo su u mogucnosti prepoznati vec poznati gen i samim time znati koji embriji su njegovi nosioci, a koji nisu. I onda odlucujes sto ces i kako ces, ili vec unaprijed znas.
    samo da pojasnimo i drugima-iz embrija (od 8 stanica) izvuče se jedna stanica i na njoj se detektira ciljani gen, ako ga nađeš-taj embrij vratit nećeš, nego onog koji to nema. Ta jedna stanica se u kasnijoj diobi nadoknadi. Jelena, možda si to zapamtila kao da se nešto izvlači...
    Nena, aj nek me neko shvatio (osim mojih domaćih). Dojmili me i narkomani, al prošla baba s kolačima...
    Posljednje uređivanje od mare41 : 01.03.2012. at 07:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •