Results 1 to 27 of 27

Thread: 41+ sta dalje?

kukunka's Avatar

Default 41+ sta dalje?

Cure, prenila san 10 dana... Svi cekaju da mi pocnu trudovi i nitko ne zeeli inducirati... Stavljena san u bolnicu za svaki slucaj, plodna voda je cista,beba je zdrava i zapravo mogu biti sritna sta je sve u redu... Ali ovom nema kraja! Otvorena sam samo jedan prst i ne znan sta dalje? Je li moguce da cu morati na carski ? Kad odlucuju dati umjetne? Umorna san! pozz sa odjela

zmaj's Avatar

vjerujem da ti je teško
    al zapravo, nemaš razloga za takvu brigu
    imamo mi ovdje na forumu jednu koja je rodila u 43tj. (ušla u 43., napunila 42tj.)
    nije se dala na indukciju sve dok je sve bilo uredu i na kraju rodila spontano
    očito tvojoj bebi još nije vrijeme i ne vidim razloga zašto onda požurivat stvar.
    i da, kako bi se reklo: nisi prnijela.
    termin je sve od 37 do puna 42tj.!!
    a, ak bi i prešla puna 42tj., postoji dobra mogućnost da su ti krivo izračunali "termin" poroda.
    zato, zaista mislim da nemaš razloga za brigu.
    a rodbinu i ostalu ekipu, otkantaj
    ne treba ti takav pritisak..a možda ti takva doza stresa može i prolongirat porod

yasmin's Avatar

mene su hospitalizirali 9. dan nakon termina
    rodila drugo jutro
    krenulo spontano
    nadam se da će i tebi

Inda_os's Avatar

Quote Originally Posted by yasmin View Post
    mene su hospitalizirali 9. dan nakon termina
    rodila drugo jutro
    krenulo spontano
    nadam se da će i tebi
    Isto ovako i ja!

Znam koliko duuugo traje svaki dan poslije termina ali izdrži još malo, bebica će jaaaako brzo biti s tobom.

(maša)'s Avatar

Meni prenašanje nije bilo strašno, možda zato jer sam prenjela drugo dijete. Prenjela 11 dana.
    Hospitalizirali me 10 dan, odbijala sma hospitlaizaciju dok je voda i sve bilo ok, malac krenuo sam jutro prije vizite.
    Nadam se da se već mazite

koksy's Avatar

Nemoj si zeljet indukciju, vjeruj mi, osim ako bas bude nuzna. Puuuno je lakse rodit s prirodnim trudovima. Termin se racuna po prvom danu menge a tad vjerovatno nisi zatrudnila jel tako? Pusti nek se priroda pobrine za sve, u bolnici si, na sigurnom si, ne brini. Setaj koliko god mozes, hodaj po stepenicama ako se osjecas dobro. Mene su slali na indukciju jer sam, navodno, bila 41+3. Odbila sam. Pa su opet htjeli kad sam bila 41+5 i onda sam morala al sva sreca vec sam se napola sama otvorila. Kasnije se ipak ustanovilo da sam bila 40+5.
    Sretno! Zelim ti da ti krene prirodno i da porod bude brz i lagan!

Osoblje foruma pujica's Avatar

ja sutra punim 41, najgore mi je sto svaka dva dana krenu trudovi, cak budu i pravilni ali slabi i onda opet stanu..vec dvaput odbila indukciju, sad je dogovor da prije 41+5 necemo nista dirat, ali ja se nadam da ce to ipak krenut samo..

Osoblje foruma blackberry's Avatar

ja sam prvo dijete, po njma prenijela 15 dana...znači bila sam već u 42 tjednu i odbijala sam hospitalizaciju čitavo vrijeme. i svaka dva dana išla na preglede...
    čitavo vrijeme sam sa sigurnošću tvrdila da termin nije točan, i da je sve kako treba biti, jer su moji ciklusi duži...i to 15 dana...
    sve je krenulo samo na početku 43.tjedna...
    i po rođenju je zaključeno da sam rodila u terminu i uopće nisam prenijela...

znam da ti je teško...meni su to bili najteži dani...svi u nekoj panici...a ti pokušavaš biti mirna...a teško je to...
    drži se!!

Osoblje foruma leonisa's Avatar

pujice ~~~~~~~~~ da nam u roku 5 dana rodis

Beti3's Avatar

Dok god je beba OK, nemoj požurivati.
    Iako, znam koliko je dug svaki dan nakon termina, pa ispraćaš svih u rađaonu, a tebi se čini da ostaješ zauvijek trudna...Pa tako meni bilo dugih 13 dana.

Želim ti što kraće čekanje.

Quote Originally Posted by blackberry View Post
    ja sam prvo dijete, po njma prenijela 15 dana...znači bila sam već u 42 tjednu i odbijala sam hospitalizaciju čitavo vrijeme. i svaka dva dana išla na preglede...
    čitavo vrijeme sam sa sigurnošću tvrdila da termin nije točan, i da je sve kako treba biti, jer su moji ciklusi duži...i to 15 dana...
    Pa to je super kad znaš točno kad si zanijela, ali ako je začeće bilo stvarno 2 tjedna nakon početka zadnje menge, onda je "njihov" račun točan.

off topic: nisam trudna, nedavno sam napunila 41 godinu i kad god vidim naslov ove teme ("41+") bude mi LOL

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Danka_ View Post
    off topic: nisam trudna, nedavno sam napunila 41 godinu i kad god vidim naslov ove teme ("41+") bude mi LOL
    prvi dio:
    drugi dio: HB

Pa to je super kad znaš točno kad si zanijela, ali ako je začeće bilo stvarno 2 tjedna nakon početka zadnje menge, onda je "njihov" račun točan.

to je samo račun...ako je na uzv beba konstantno manja cca 2 tjedna, a moj ciklus 2 tjedna duži...i doktor se složi da bi onda to što ja govorim moglo biti u redu jer se sve poklapa...ali, on ipak ne želi pomaknuti termin jer mu se ne preuzima odgovornost i mora računati kako se računa

Osoblje foruma mikka's Avatar

ja sam isto u grupi 41+, ili jos tocnije 42+

dvoje od troje je rodeno na puna 42 tjedna

samo pomalo, rodit ces kad tad, najteze je cekati

Quote Originally Posted by blackberry View Post
    to je samo račun...ako je na uzv beba konstantno manja cca 2 tjedna, a moj ciklus 2 tjedna duži...i doktor se složi da bi onda to što ja govorim moglo biti u redu jer se sve poklapa...ali, on ipak ne želi pomaknuti termin jer mu se ne preuzima odgovornost i mora računati kako se računa
    To je samo racun, ali dogodi se i da je tocan - to sam pokusala reci. Jer neke su zene stvarno zanijele tocno dva tjedna nakon pocetka zadnje menge i onda je izracunato trajanje trudnoce ok. Pa je 42. gestacijski tjedan stvarno 42. i to nije nebitno.

Za tebe racun ocito nije bio tocan, ali nekima se stvarno poklapa.

Ako si 100% sigurna kad je dijete zaceto i ako dodavanjem dva tjedna dobijes broj koji je manji od broja tjedana koji se broje od pocetka tvoje zadnje menge, onda ti je ciklus dulji i sve pet. Kazes na prvom uzv da se ne sjecas tocno kad je bila zadnja menga i neka naprave procjenu starosti prema velicini embrija. Doktor ne moze preuzeti na sebe odgovornost za pomicanje termina jer on, za razliku od tebe, ne zna kad si tocno zacela. Ali moze napraviti zabiljesku o tome.

leonisa, ma nisam bas nesto ni planirala jos jednu bebu.

To je samo racun, ali dogodi se i da je tocan - to sam pokusala reci. Jer neke su zene stvarno zanijele tocno dva tjedna nakon pocetka zadnje menge i onda je izracunato trajanje trudnoce ok. Pa je 42. gestacijski tjedan stvarno 42. i to nije nebitno.

Za tebe racun ocito nije bio tocan, ali nekima se stvarno poklapa.

Ako si 100% sigurna kad je dijete zaceto i ako dodavanjem dva tjedna dobijes broj koji je manji od broja tjedana koji se broje od pocetka tvoje zadnje menge, onda ti je ciklus dulji i sve pet. Kazes na prvom uzv da se ne sjecas tocno kad je bila zadnja menga i neka naprave procjenu starosti prema velicini embrija. Doktor ne moze preuzeti na sebe odgovornost za pomicanje termina jer on, za razliku od tebe, ne zna kad si tocno zacela. Ali moze napraviti zabiljesku o tome.

leonisa, ma nisam bas nesto ni planirala jos jednu bebu.
    slažem se. znam samo da su neki doktori voljni pomaknut termin prema veličini embrija...moj nije. zato sam u drugoj trudnoći i napravila to što si rekla...odn.slično...malo sam muljala datum zadnje menge i tad se sve poklapalo...i termin i veličina bebe na uzv u svim tjednima...i nisam prošla ono sve na kraju trudnoće.

Pa da, preuzela si odgovornost na sebe, fair enough.

Ifigenija's Avatar

Znam kako je čekati! Ja sam dobrano prenijela oboje djece. Sve razumijem, drži se, brzo će to proći, stvarno hoće! Ja sam imala dva carska jer nisam imala trudove, moji se nisu dali vani. I preživjela sam, i dugo dojila, i sve je jako dobro. kako god bude, dobro će biti!

i mi smo čekali prvi put. Puna dva tjedna nakon termina. Bilo je tako duuugo ali se isplatilo! Naravno, to će ti biti jasno tek nakon nekog vremena. . Sigurno je sve o.k. Želim ti puno strpljenja

kod mene je tak, ja sam imala ovulaciju tocno 12dc, nakon jednog ciklusa koji je bio anovulatoran. Tako da sam po datumu zadnje M danas 41+0, ali sam recimo onda po ovulaciji i 2 dana vise. I zato mi je sve manje jasno sto ovo moje dijete jos ceka

hocu rec da sve vise razmisljam pristat i na indukciju za nekih 3-4 dana nego da na kraju zavrsim na carskom, to je ono sta mene sad muci

Pa i na carski ono moraš pristat i sigurno ti ga neće radit ako je moguća indukcija. Ne znam ni zašto bi indukcija bila takvo zlo, ono kad za nju postoji medicinska indikacija, mutna plodna voda, fetalna patnja ili takvo što, a ne tjedan trudnoće. Ja sam napunila 43. tjedna trudnoće otvorena 4 prsta na pregledu je bila čista plodna voda i u Splitskom rodilištu su me htjeli slat doma da čekam trudove, tako da mislim da i doktori danas tako razmišljaju.

Rene2's Avatar

pujice, držim fige da sve krene (i završi) prirodno

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by casa View Post
    Pa i na carski ono moraš pristat i sigurno ti ga neće radit ako je moguća indukcija. Ne znam ni zašto bi indukcija bila takvo zlo, ono kad za nju postoji medicinska indikacija, mutna plodna voda, fetalna patnja ili takvo što, a ne tjedan trudnoće. Ja sam napunila 43. tjedna trudnoće otvorena 4 prsta na pregledu je bila čista plodna voda i u Splitskom rodilištu su me htjeli slat doma da čekam trudove, tako da mislim da i doktori danas tako razmišljaju.
    (vrlo) mutna plodna voda i fetalna patnja su indikacija za CR , a ne za indukciju (ako dijete pati nije poželjno da još provede sate u porodu).

superx's Avatar

Ja sam bila 41+3 i na kraju zavrsila na cr! Ali zbog veeelike bebe! Na kraju nije bilo strasno! Dobro sam se oporavila! Najgore je cekati! Sretno

kljucic's Avatar

Moj D. je odlučio krenut van sa 42+0, dakle u 43. tj. Samo strpljivo. Dok je sve u redu s bebom, nema žurbe.
    I ponovit ću martu s jednog drugog topica. Doktori nisu spremni preuzet odgovornost za prenešenost. A šta je sa odgovornošću ako se ustanovi da je dijete rođeno nezrelo? Tko onda preuzima odgovornost?

Osoblje foruma mikka's Avatar

ja sam nedavno jednoj curi cija beba isto nije htjela van rekla da zamisli da nema satova i kalendara

onda bi cekala spokojno dok se beba ne rodi i to bi bilo to, nikakvo smaranje datumima i ocekivanjima

neke bebe su duze u trbuhu neke krace, sve je to ok

ja sam se svojih isto nacekala