OK,znaci dosli smo do zakljucka da nisu sve pahuljice iste,dakle one od proizvodjaca ˝djecje hrane˝ su pune dodataka,a one vulgaris kupljene u ducanima zdrave hrane su OK....
Ivanna kaze da su sve pahuljice generalno nutritivno slabije od cijelog zrna,eto to ja nisam znala.... u biti nemam pojma kojim se procesima prerade dobivaju pahuljice,moze li itko precizirati? Meni se cini da bi one trebale biti lakse probavljive,zar ne? Bas oko rize su se vodile polemike,neki kazu ne smedja u startu,neki da.....pa onda ne zvuci lose pocet sa lakse probavljivom verzijom te zitarice- u obliku pahuljice?
Mislim da bi generalno bilo dobro ispod tablice (mozda u iducem izdanju prirucnika?) pojasniti i precizirati zasto i kada se pojedina namirnica uvodi jer se vidim stalno povlace ista pitanja,tipa:zasto mrkva tako kasno,zasto krastavac prije neceg itd....da je razlika ako imas svoje iz vrta pa je svjeze ubrano itd....
Vjerujem da bi bilo puno manje nedoumica...
E,sad Blekonja je dobro pitala,npr. kuglice quinoe izadju maltene u istom obliku kao sto su usle pa se pita koliko toga uopce ostane u organizmu,koja je iskoristivost?....
Bome,meni je tako kod N, sa svakom hranom....jutros tocno vidim u stolici komade blive i mrkve u obliku u kojem su joj usli u usta...
Probava se tek navikava na krutu hranu i bas me zanima koliko oni toga u startu uopce iskoriste?

Odgovori s citatom