Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Dojenje gnjavaža?!?!?!

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Dojenje gnjavaža?!?!?!

Nazalost al jako puno mojih prijateljica tako misli....ja sam trudnica i jako puno sam se informirala o dojenju i ja se nadam da ce bit sve uredu i da cu uspjet ISKLJUCIVO dojit! Al nazalost i nemam neke podrske jer sve mlade mame oko mene mi govore suprotno..da sam luda...da je to gnjavaza ..da nakon 4mj treba prestat jer to vise nije kvalitetno mljieko..da necu valjda bit rob djeteta..da treba dati nesto "jace" neko bolje mlijeko da beba duze spava..kao kravlje ili kozje..uzas a da i ne spominem auto-stolice..bas sve do jedne mi govore da sam luda kako cu s djetetom izac u "jajetu"iz bolnice..da je to najneudobnija AS kao vidjet cu ja kad beba dode..nece mi htjet bit u jajetu...ma uzas!!! da je tako malo ljudi informirano o dojenju i o sigurnosti djece u prometu

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a čuj, ima nas svakakvih, ne znam zašto se čudiš

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jedino ti mogu reći da se pripremiš, jer to su samo početci komentara koji će uslijediti.
    Naoružaj se samo voljom i sve će biti u redu
    Da mi je kuna za svaki komentar o dojenju i kakvoći mlijeka koje sam svih ovih godina čula, vjeruj mi, ne bih imala minus na računu (čak bih imala i otvorenu štednju ).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je dojenje postalo gnjavaža kad je mlađi imao nekih godinu i pol. Izdržala sam još pol godine i to je bilo to.

Prijateljicama koje misle da je to gnjavaža samo reci koliko košta mlijeko u prahu i da vidiš kako će se preokrenuti ploča, he he he... Naime, kod takvih jedino takva logika i pali. I reci da će prije skinuti kile budu li dojile.

A sad ozbiljno - gledaj ti dobrobit svog djeteta i sebe, a prijateljice koje misle bitno drugačije od tebe sad će se same profiltrirati... Dojenje je tek prvi korak, bit će toga još, od spavanja, nosanja, ustajanja po noći i slično. Trebat će ti snage za tvoje dijete i obitelj. A prijateljice (mislim na one prave) će s tobom naći zajednički jezik. Ostale će otići mazat nokte. Takvih ti ne treba biti žao. Sretno!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da sam negdje pročitala da formula košta oko 1000 kn mjesečno u prvih par mjeseci, a dojenje je zdravo i besplatno.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni bi bila gnjavaza dizati se po noci i djetetu pravit bocicu. Ovako ga samo prikljucis na cicu i nakon papanja nastavite svi lijepo spavati sretni i zadovoljni bez ustajanja i maltretiranja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja svima govorim da sam prelijena za bilo sto osim dojenja....izvadis sisu na lezecki i nahranis...nes ti gnjavaže

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpis na sve rečeno!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

bembola, dojenje nije gnjavaža. Za mene dojenje nema alternative. To je prirodno, normalno, jednostavno, zdravo.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    bembola, dojenje nije gnjavaža. Za mene dojenje nema alternative. To je prirodno, normalno, jednostavno, zdravo.

Ma apsolutno! Da je gnjavaža ja, a i mnoge druge žene, nebi uspjele dojiti po dvoje djece odjednom (tzv. tandem), i to na dug period, a još besplatno

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni to s gnjavažom nije jasno. ostaneš trudna, brineš se za to dijete u sebi, ima sve. i onda se rodi i sad bi da si malo na miru. sjećam se kad je tin imao s nekih 9 mj ludu fazu nespavanja da nema skoro tko mi nije rekao da mu dam bocu i rješim se muke. a mislim stvarno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Potpisujem sve cure.
    I moj ti je savjet na jedno uho nutra na drugo van!

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nema ljepšeg osjećaja nego kad se mali sisavac stisne uz majku, prebaci svoje nožice na mamina bedra, slatko uvuče u usta majčinu bradavicu i ritmično guta tako ukusno mlijeko, a drugom rukom navlači majčinu majicu sebi preko očiju. A majka ponosna što je proizvela hranu za svog sisavca i svakodnevno ga gleda kako od njezina mlijeka raste.

Budi ustrajna u onim odlukama za koje smatraš da su najbolje za tvoje dijete.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam od dvije (DVIJE) zene cula da one nisu htjele dojit da ne uniste sise... Doslovno je jedna rekla da sta ce njoj dijete navlacit sise, valjda je bolje da ih cuva za muza... Nikad necu shvatit takve ogranicene mozgove...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma da, jedna takva "biserka" je bila samnom u sobi u rodilištu zadnji put; njoj prvo - meni treće dijete; pa ona sva u čudu zašto ja HOĆU dojiti (a ja objašnjavam da je meni doma još jedna dojeća beba ostala koja čeka željno mene i ciku i seku); a ona: a sise?! Ja pitam što sise? Pa kao, budu ti se objesile, pa nećeš nikud moći bez djeteta (ona je tu mislila na večernje izlaske!) ako se ne hrani s AD na flašicu i tsl. Sto žena, dvjesto sisa, svaka ima svoj faktor.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja nisam dojila, jer on jednostavno nakon 8 dana bocice u bolnici nije znao/ mogao sisati i sve sto sam isprobala nije dalo rezultate. Pa sam se izdajala. E, to ti je gnjavaza! Ali za svoje dijete sam ustrajala.
    Gdje bi mi bio kraj da je on prosisao. Ali na zalost nije.
    Tebi saljem dobre vibre da ti porod prodje lako i da ti se beba odmah zakvaci .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bembola prvotno napisa Vidi poruku
    Nazalost al jako puno mojih prijateljica tako misli....ja sam trudnica i jako puno sam se informirala o dojenju i ja se nadam da ce bit sve uredu i da cu uspjet ISKLJUCIVO dojit! Al nazalost i nemam neke podrske jer sve mlade mame oko mene mi govore suprotno..da sam luda...da je to gnjavaza ..da nakon 4mj treba prestat jer to vise nije kvalitetno mljieko..da necu valjda bit rob djeteta..da treba dati nesto "jace" neko bolje mlijeko da beba duze spava..kao kravlje ili kozje..uzas a da i ne spominem auto-stolice..bas sve do jedne mi govore da sam luda kako cu s djetetom izac u "jajetu"iz bolnice..da je to najneudobnija AS kao vidjet cu ja kad beba dode..nece mi htjet bit u jajetu...ma uzas!!! da je tako malo ljudi informirano o dojenju i o sigurnosti djece u prometu

Bok bembola,

dobrodošla! koliko imaš još do poroda?

ako želiš dojiti bilo bi super da se kreneš na vrijeme informirati o dojenju, to zaista može puno olakšati sam početak. Ako si u mogućnosti otiđi na neka predavanja ili radionicu o dojenju, u Zagrebu imaš Rodu, a u Splitu Klub trudnica i roditelja Split,.

Što se tiče drugačijih stavova o odgoju i brizi za dijete, na to ćeš nailaziti stalno, bilo kod poznatih ili nepoznatih ljudi koji ti imaju potrebu reći da "oni znaju bolje" na to se najbolje već sad navikni a za sebe izabrei ono što TI smatraš najboljim za sebe i za svoje dijete.

Što se tiče dojenja, ono nekad zaista može biti i gnjavaža, pa me ne čudi da neke tvoje prijateljice imaju negativan stav. Zaista se djetetu treba posvetiti i u to uložiti energiju, netko to vidi kao robovanje, a netko kao ulaganje u svoje dijete. Ja mislim da je dojenje kao i svaka stvar koja se dugročno gledao višestruko isplati zaista nešto u što je dobro uložiti trud i energiju. Dojenjem činiš dobro svome djetetu, majčino mlijeko je najbolja hrana za dijete i nema bolje ili "jače" hrane za bebu od toga, djetetu daješ imunitet koji mu ni jedna druga hrana ne može nadmjestiti i još bezbroj drugih prednosti.

Ja recimo mogu razumjeti da ima žena koje mogu dojiti ali ne žele, jer im je gnjavaža, jer ne žele promijenit izgled svojih dojki, jer ... šta god ... i to mi je prihvatljivo, ne mislim da je to nešto strašno loše, samo se ne slažem s ovim argumentima koje si i ti navela
    da nakon 4mj treba prestat jer to vise nije kvalitetno mljieko..da necu valjda bit rob djeteta..da treba dati nesto "jace" neko bolje mlijeko da beba duze spava..kao kravlje ili kozje..
    zato jer ovo nisu istina.

Ako je nekom gnjavaz dojiti, to mogu razumjet, nismo svi isti i ni ne moramo biti, pa nemoj i ti upast u zamku u koju su uplae tvoje prijateljice, one se zgražaju nad tobom, ali nemoj i ti nad njima. Vjerujem da su ti to prijateljice koje i dalje želiš u svom životu, ako je tako, pokušaj ih razumjet i ne zgražat se.

Ti ne trebaš nikom od njih opravdavat svoje odluke, dobro se informiraj i izaberi za sebe i svoje dijete ono što vama najviše paše i što ti sama smatraš ispravnim. Osim toga možeš i ti njima ponudit neke druge informacije pa im budu korisne za ubuduće.

Možda će bit trenutaka u kojima ćeš i sama pomislit kako dojenje zaista je gnjavaža, no budi tada blaga prema sebi, nemoj osjećat grižnju savjesti zbog toga, to je isto dio majčinsva i vjerovatno trenutak u kojem ti je potreban odmor.

Sretno sa trudnoćom i na dobro si mjesto došla ako želiš podršku za dojenje!
    Posljednje uređivanje od zhabica : 13.03.2012. at 00:54

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da mi post ne zvuči previše "savjetnički" evo malo mog iskustva.

Meni dojenje je stvaro nešto prekrasno i predivno, ali ima i trenutaka kad bude malo i gnjavaža, no to mi svakako nisu dovoljno dobri trenutci niti situacije zbog kojih bi prestala dojiti.

Da, istina je da se u početku malo dijete koje isključivo doji ne može ostaviti satima bez mame i sike, ali je isitna i da ako nešto moraš obaviti ili negdje želliš ići uz malo truda i organizacije možeš to ostvariti. Sa zhapcem mi recimo nije palo napamet da bi mogla izać van sa prijateljicama i ostavit ga tati sve dok već debelo nije prešao godinu dana, a sa zhabicom sam izašla kad joj je bilo 3 mjeseca.

Mogla sam i sa zhapcem napravit isto, ne bi se ništa strašno dogodilo, al tada mi je to bilo nepojmljivo, zato jer sam imala osjećaj da će se dogodit ne znam ni ja šta ako ga malo ostavim s tatom navečer. Sad znam da neće ništa bit, ista je stvar ostavila ga/ju navečer na 3 sata ili po danu na 3 sata, ako se dobro organiziramo sve se stigne i dijete je zbrinuto.

Meni je ko Peterlin isto počela bit gnjavaža dojenje kad se počela bližit zhapčeva druga godina, lagano me počela hvatat nervoza i htjela sam da prekinemo, moram priznat da mi je smetalo stalno potezanje majce i nespavanje po noći i svaštanešto, ali te osječaje smatram normalnima i dijelom procesa prestajanja, prekinuli smo nekoliko mjeseci poslije toga i sve je super i lijepo završilo. Zato me ne čudi da nekom to zaista može bit gnjavaža, mogu razumjet da se neka mama i puno ranije krene osijećat kao da je zarobljena, ali svejedno mislim da je za mene i moju djecu to vrijeme i energija uložena u dojenje zaista jako dobar ulog gledano dugoročno.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam od dvije (DVIJE) zene cula da one nisu htjele dojit da ne uniste sise... Doslovno je jedna rekla da sta ce njoj dijete navlacit sise, valjda je bolje da ih cuva za muza... Nikad necu shvatit takve ogranicene mozgove...
    meni su sise lipše nakon dojenja nego prije, beat that

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

AAjoooooooooojjjjjj!!!!!
    MOram i ja dodati svoja iskustva. Ovako: dojila jedno dijete godinu i dva mj., drugo jedno dva dana kako treba. Poslije jedno mjesec i po mučenja da ga natjeram da sisa.
    Ne može se porediti koliko je lakše i zdravije dojiti.
    Sa prvim djetetom sam mislila: jest gnjavaža dojiti po pola sata a iskapila bi flašicu za minut i zaspala. Za 15 dana podojila bih je za svega 5, 10 minuta, spavanje čitavu noć. Eventualno jedno dojenje u neznanju.
    Mali je gnjavio onu flašicu, ako vjerujete po čitavih 40 minuta! I tako jedno 3 mjeseca. 30- 40 minuta da pije 90ml mlijeka!
    Od dojenja mi se cicke nisu nimalo otegle, samo se za mrvicu smanjile i izgubile čvrstine. Zato sam omršavila bez po muke, mala je sve izvukla iz mene.
    Još sam se tješila da će mali od adaptiranog bolje napredovati. I to zabluda. Trpala sam u njega toliko da je stalno bljuckao, nijednom nije dobio preko 800g. Curicu bih onako usput brzinski dojila, dobijala po 1kg prva 4mj, jednom 1,5 za jedan mj.
    Kad je god mali kmeknuo noću, svaki put bih bauljala do kuhinje po flašicu i onako bunovno psovala babicu koja mi je pripomogla zeznuti dojenje.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I da, navodno dijete na adaptiranom ima manje obroka dnevno. Mali je jeo na 2, 2,5 sata. Ruke mi se ofucale od pranja flašica.
    A što se tiče slobode kretanja kod dojenja ja nisam imala nekih problema. Nekad bih izmuzla malo mlijeka, nekad skuhala čajića... nije bila neka gladnica pa zato nije bilo problema. Kad sam se vratila na posao već je ručkala sve.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma prava sloboda kretanja je meni bila kad bi pokupila svoje cure i otišla s njima u grad/šetnju/bilo kud bez dodatnih voda, čajeva, sokova i sl. Ono, cice su tu, djeca su tu, kolica, novčanik, mobitel i voooziii!!!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja mislim da je prednost majčina mlijeka pored one najvažnije - zdravlje i razvoj djeteta- njegova najveća prednost što je uvijek s tobom
    i uvijek je prave temperature, i nema boca, kuhanja, mućenja i svega ostalog što je komplicirano za popi....

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

gnjavaza mi je pomisao da se moram usred noci x puta ustati muckati flasicu dok djete vec vristi razbudi cijelu kucu a i sebe...

ovako sam izbacim ciku i nastavim spavati skupa s njom...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    gnjavaza mi je pomisao da se moram usred noci x puta ustati muckati flasicu dok djete vec vristi razbudi cijelu kucu a i sebe...

ovako sam izbacim ciku i nastavim spavati skupa s njom...
    Tko je odlučio ne dojiti ili je prelabav u odluci, poći će linijom manjeg otpora kod problema i poteškoća i naravno da će reći da je gnjavaža.

Dojenje može biti gnjavaža, ja ga neću stavljati u nebesa jer praktična izvedba kod žena kod kojih ne ide sve glatko, tipa- imam mlijeka ko u priči, samo curi, prištekam, ištekam- super, može biti gnjavaža.

Moj osobni, subjektivni problem su uski mliječni kanali, zato mi djeca teško povuku mlijeko u startu, duže im treba da se najedu, podoj dulje traje i tek negdje s tri mjeseca, kad im čeljust zbilja dobro ojača, ide curkom i podoj se znatno skrati. Zavidim ženama kojima mlijeko curi jer meni ne curi, ima ga dosta, vagala je pedijatrica još u rodilištu, mala je treći dan života u jednom obroku cuclila po 100 ml (mnoga djeca jedva 30), ali je to jedva jedvice išlo. Dakle, može biti gnjavaža. Iz ovih i onih razloga, zašto to posve negirati?

Drugo, česti podoji po noći nisu običaj kod adaptiranog mlijeka jer je zasitno i dijete dulje spava, nema tih milijun buđenja pa da sad roditelji svako malo idu grijati i mućkati bočice.
    Treće, mama je slobodnija jer može dijete ranije ostaviti nekome, a ne funkcionirati kao hodajuća mliječna cisterna.
    Ragade, nedoumice je li dijete sito, gladno, šta mu je, ima li dosta, koliko je pojelo, kad opet, to su sve "gnjavaže" dojenja i idealiziranje tu ne pomaže.

No, koliko je prednosti, koliko je dobrobiti za dijete, za majku, što se sve dobije dojenjem, to nikakva gnjavaža ne može ni umanjiti ni poništiti.

Već ste sve prednosti navele pa ih neću ponavljati.

Samo od cijene kupljenoga mlijeka neka počnu oni praktični, oni brižni nek promisle o zdravlju djeteta jer nema te gnjavaže noćnog dojenja koliko jada može prouzročiti nespavanje zbog grčeva i bolesti malog djeteta. Dojenjem se nevjerojatno puno ulaže u njegov imunitet.

Postoje problemi, no tko je odlučio dojiti mora biti načistu da se teškoće ovog i onog tipa mogu riješiti (većina) i da dojenje jednostavno nema ni približno kvalitetnu alternativu.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 14.03.2012. at 13:52

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa meni je dojenje drugog djeteta bila čista gnjavaža.
    izdajala sam se intenzivno cijelih 6 mjeseci i dodavala joj to izdojeno jer je gospođa bila prelijena za najest se.
    poslije 6 mj. je bilo malo lakše...

u usporedbi s dojenjem prvog djeteta kod kojeg je sfve bilo školski, teška gnjavaža...

da mi je ona kojim slučajem bila prvo dijete vjerovatno bi odustala od dojenja.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

potpisujem sve što su cure napisale,ja ovu "gnjavažu" s dojenjem ne bi mijenjala nizašto drugo

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja mislim da se ovdje prica o mamama kojima se zaista neda dojiti iz x glupavih razloga ...ne ukljucujuci one mame kojima zaista tesko ide, za njih i razumijem da im je "gnjavaza"

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisam dojila ni curu ni decka. Tko misli da je lakse nositi sa sobom cijelu hrpu pribora za hranjenje, steriliziranog, muciti se sa pravom temp vode, taj se da oprostite gadno za.ebao u startu. Da ne govorim o peripetijama nocnog hranjenja, dok se hrana pripremi, beba se skroz razbudi i place...

Ok, prednost je da ne mora mama biti uz bebu cijelo vrijeme, ali cinjenica je da je obicno mama ionako na porodiljnom, barem 6 mj i u pravilu rijetko netko drugi uskoci

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prvo nisam dojila,
    s drugim sam se izdajala od 2.mj nadalje,
    treće sam dojila.....

Tak da sam evo prošla sve opcije.....
    A što je veća "gnjavaža", ovisno o situaciji

Meni nit je problem dojiti, nit mi je bome teško napraviti bočicu (al meni ionako niš nije problem..)...

I da, kod nas je najdulje dojen ispao najboležljiviji.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 14.03.2012. at 19:07

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je super sto moja frendica, kojoj je dojenje takoder uzasna gnjavaza, mora dojiti jer malena ne zeli adaptirano. Dala joj je sve vrste moguce, potrosila novaca i novaca a mala nece! I taaaaako mi je drago!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iz prespektive hranjenja djeteta AD-om (nakon entuzijazma i potcrtavanja Rodinih skrpiti u rodilištu, polaska na radionicu o dojenju (i muž i ja), meni se čini da je mit da je to neka teška gnjavaža i jako komplicirano, ali... ko što je gore rečeno, svaka žena svoj "faktor". Postavljačici topica poručujem poroku od Forresta Gumpa - life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get inside. A zgraž-zgraž topici su mi ionako... Da, postoje različiti svjetovi roditeljstva, ti ustraj u svome, obrani se od upada sa strane, ali nemoj niti ti bit agresivni misionar... i bit će sve OK (s tobom i bebom, a i s drugima i njihovim bebama), znači bez jupppiiiii oko tuđih beba, kao i (((. To ti je moj nestručni savjet, barem za one njihove postupke koji su unutar zakonskih okvira. Sretno i uživaj!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.03.2012. at 10:52

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni je frendica koja ima dvoje djece došla u posjet nekoliko tjedana nakon što sam rodila i u šoku me pitala "pa ti još dojiš", a ja , ne mogu vjerovati što me pita. Ona je nakon par dana odustala jer kao nema vremena za to, nego bi bebi napravila bocu, legla je kraj jastuka, uglavila bocu na jastuk i pustila je da se sama hrani.

juby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Naše iskustvo: kriva informiranost u bolnici rezultrala jest izgriženim grudima. Sva sreća da smo naletili na prodojeću patronažnu koja mi je (napokon) pokazala kako postaviti dijete da doji i da pravilno vuče. Sada nakon dvije godine i dva mjeseca još dojimo. Nisam planirala tako dugo jer od kada radim me podoji iscrpljuju, pa ostatak dana ne funkcioniram dobro. No, to je tema za drugi thread. Želim reći da bez obzira na sve DOJENJE jest ono što sam htjela i da (većinu vremena) uživam u njemu. Tek na početku dojenja su me takvi komentari prilično nervirali. Jednom sam čak verbalno napala par njih koje su počele napadati dojenje. Rezultat: blejanje Skužila sam da nema smisla...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja potpisujem inu
    mada je to kod mene osobno još uvijek proces koji učim
    međutim stvarno je lakše držati jezik za zubima i preći ležerno na neke druge, manje bitne teme
    ovo mislim za neistomišljenike, po pitanju prehrane najviše jer je to dio u kojem sam se najviše puta sukobila
    i nisam ništa profitirala, vjeruj
    nitko nije posato malo osvješteniji i pripazio na prehranu zato jer tamo neka flopica misli da je to i to loše
    ionako tko ima volje i želje da nešto sazna nauči ili promijeni nađe i sam put
    kome to nije bitno, džabe mu sve informacij, stručnjaci, istraživanja...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nekim ljudima je, na žalost, i samo dijete gnjavaža

Kad rodiš najbolje ćeš vidjeti, moj ti je savjet da slušaš srce i slijediš instinkt - mene je navedeno spasilo dok nisam dolutala do ovog foruma i našla napismeno da sam u nebrojeno situacija, instinktivno, postupila ispravno, pogotovo vezano uz dojenje

Pitanje autosjedalice nije pitanje ludosti ili gnjavaže
    to je jednostavno zakonom određeno i ako ništa drugo, obveza je svakog roditelja na taj način osigurati i maksimalno zaštiti dijete.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    međutim stvarno je lakše držati jezik za zubima i preći ležerno na neke druge, manje bitne teme.

Upravo tako!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Igzektli! A i vrlo često puno produktivnije. Pogotovo kad krene diskusija o glupoći razloga itd., to je diskusija u kojoj pobjede nema jer svako se ušačni u svom stavu, uostalom, nema šanse stvorit prijemčivo uho kad se krene... a džonom, ma kako bi rekli da "istina boli" - ovdje to neće donijet ništa. Što kažu savjetnice, ako sam to dobro zapamtila - dat savjet samo ako se pita. U stvari, vrhunski izazov u životu je suzdržat se od davanja neželjenih savjeta. I stvarno nije bezvez poslovica "put u pakao popločan je dobrim namjerama". I ja to još učim, naravski, ali mislim da napredujem (ili se tako tješim). Također, nikakve psihološke vajde od zgraž-zgraž gratifikacije, bothways, samo kratkoročna psihička gratifikacija, dugoročno, ništa u tome dobroga baš nema, tj. nije to dugoročno preporučljiv state of mind. Skoncentirat se na sebe, bit asertivan, nevermind druge, ako za savjete nisu prijemčivi, dok ne krše zakone i to je to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.03.2012. at 15:47

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi bila gnjavaza dizati se po noci i djetetu pravit bocicu. Ovako ga samo prikljucis na cicu i nakon papanja nastavite svi lijepo spavati sretni i zadovoljni bez ustajanja i maltretiranja.
    x

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je super sto moja frendica, kojoj je dojenje takoder uzasna gnjavaza, mora dojiti jer malena ne zeli adaptirano. Dala joj je sve vrste moguce, potrosila novaca i novaca a mala nece! I taaaaako mi je drago!
    super, hehe

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Veliki potpis na inu!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prvo nisam dojila jer nisam imala nikoga kao potporu i nije išlo,ali zato se rodila sisiljupka s kojom je od prvog trena sve išlo sjajno.S prvim beskrajno steriliziranje,mućkanje,pitanja da li je dobra temperatura,da li mu je dosta...milion peripetija,a s sisoljupkom beskrajno uživanje.
    Uvijek znam da je temperatura idealna,da je količina idealna,prespavane noći jer samo izvadiš sisu i spavaš dalje,a najvažniji je osjećaj povezanosti i u tom trenu smo postojale samo nas dvije,savršena ravnoteža,jedno tijelo jedan duh.Od praktičnosti bilo mi je puno važniji taj osjećaj,potpuna ravnoteža.Ma...mogla bih pisati o tome satima,zato još uvijek osjećam ljubomoru kada vidim neku mamu kada doji

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja potpisujem inu
    mada je to kod mene osobno još uvijek proces koji učim
    međutim stvarno je lakše držati jezik za zubima i preći ležerno na neke druge, manje bitne teme
    ovo mislim za neistomišljenike, po pitanju prehrane najviše jer je to dio u kojem sam se najviše puta sukobila
    i nisam ništa profitirala, vjeruj
    nitko nije posato malo osvješteniji i pripazio na prehranu zato jer tamo neka flopica misli da je to i to loše
    ionako tko ima volje i želje da nešto sazna nauči ili promijeni nađe i sam put
    kome to nije bitno, džabe mu sve informacij, stručnjaci, istraživanja...
    potpis

Naučila sam jednostavno da niš ne komentiram pogotovo što ti kažeš za prehranu jer ispadnem neki freak, a baš niš ne postignem.
    Taman da vidim da netko hrani tromjesečno dijete sa kruhom i putrom!

ma dobro, lažem, sigurno bih bar nešto rekla...

Samo ti bembola, šibaj po svome i što te briga.
    Iskreno, meni je dojenje "gnjavaža" i stresno i svašta prvih par mjeseci, pogotovo bilo s drugim djetetom, bilo je i nadohrane i puno suza, i mojih i njegovih, ali eto preživjeli smo. Meni je to nešto za što se isplati borit. Sad nam je lijepo.
    Pretpostavljam i da ima trudnica koje dojenje zamišljaju na jedan lijep "romantičan" način, a kad se sretnu sa beskrajnim nacicavanjima, ragadama, mastitisima i drugim "blagodatima" dojenja, brzo odustanu. Trebaš jednostavno bit spremna na sve, možda će početak biti težak, a možda će vam ići bez problema (to ti stvarno od srca želim).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja takvima kažem : zbog kakvih smo budala pješačile preko pola grada usred noći, sad mi ne može biti teško dojiti/nositi(...) ovako slatko stvorenje
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.03.2012. at 13:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ja takvima kažem : zbog kakvih smo budala pješačile preko pola grada usred noći, sad mi ne može biti teško dojiti/nositi(...) ovako slatko stvorenje
    E, ovaj mi je OK i simpa . Nema ono direktnu tu ti poruku, koja je tako ono... a ništa se s njom ne postiže, fakat ništa. Jer imam i ja svoje "he-he" epizode kad je sestra "katapultirala" prodojećeg starca koji joj je išao komentirat nedojenje, ostao se (verbalno) okretat oko svoje osi. Of kors da je u pozadini bila prava priča, ali sve i da je ta grozomorna Komocija bila, ima stat kuco čovjek i šlus jer ga se to ne tiče.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

"Komocija-glupi razlozi" isprika-obrazloženje - of kors da je moja sister (bila) jako prodojeća i educirala se, uz pomoć Roda itd. Sad na to malo drugačije gleda... manje "žestoko".

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam sama sebi rekla da kad dođem iz bolnice jedini posao će mi biti naučiti malce da sisaju. Ne zanimaju me nikakvi drugi poslovi. Ionako će mi mama i svekrva pomoći, a ja ću se potruditi oko dojenja i nadam se da ću uspjeti.
    Bila sam neki dan kod kume koja je nedavno rodila i baš je došla patronažna. Pitala sam je kako ću dojiti blizance i da li to funkcionira. Odmah mi je rekla da zaboravim na dojenje jer kao da im neće biti dosta.
    Još nisam ni rodila, a ona me ubila u pojam.
    I šta da ja sad mislim? Jel se uopće blizanci mogu samo dojiti ili treba nadohrana?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema ljepšeg osjećaja nego kad se mali sisavac stisne uz majku, prebaci svoje nožice na mamina bedra, slatko uvuče u usta majčinu bradavicu i ritmično guta tako ukusno mlijeko, a drugom rukom navlači majčinu majicu sebi preko očiju. A majka ponosna što je proizvela hranu za svog sisavca i svakodnevno ga gleda kako od njezina mlijeka raste.

Budi ustrajna u onim odlukama za koje smatraš da su najbolje za tvoje dijete.
    he he, čitam i razvlači mi se osmijeh od uha do uha
    to isto radi i moja dvoipogodišnja beba koja je po potrebi i velika djevojka, ha ha
    ali kad u krevetu tako primi siku, a majicu navuče na oči, eh, kao da se jučer rodila

bembola, ne brini ti ništa, najbolje ti je da poslušaš Anu i na jedno uho unutra, na drugo van
    istina, ja to ne mogu pa se sa svima prepirem, pametujem, ali ne odustajem
    sretno!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma sve je to super ina što ti pričaš, ali kad mene sveki svakih mjesec dana pita do kada ja mislim dojiti
    ili dolazi s hrpetinom, ma ne znam ni kako nazvati to dno dna od priča koje mi servira, što ja trebam?
    ja nisam tip kroz jedno uđe, kroz drugo izađe, ja se satrem da objasnim
    kad ne ide, uputim je doktoru jer možda ima Alzheimerovu

drugima ne pametujem, baš me briga, danas je toliko informacija da mi ne pada na pamet govoriti o dojenju, dohrani...
    kad me netko pita, kažem kako sam/bih ja i to je to

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sama sebi rekla da kad dođem iz bolnice jedini posao će mi biti naučiti malce da sisaju. Ne zanimaju me nikakvi drugi poslovi. Ionako će mi mama i svekrva pomoći, a ja ću se potruditi oko dojenja i nadam se da ću uspjeti.
    Bila sam neki dan kod kume koja je nedavno rodila i baš je došla patronažna. Pitala sam je kako ću dojiti blizance i da li to funkcionira. Odmah mi je rekla da zaboravim na dojenje jer kao da im neće biti dosta.
    Još nisam ni rodila, a ona me ubila u pojam.
    I šta da ja sad mislim? Jel se uopće blizanci mogu samo dojiti ili treba nadohrana?
    Nemam iskustva s blizancima, ali sveki moje jedne dobre frendice je dojila svoje blizance, i to mi je bas nedavno pricala, i valjda joj se jednu vecer upalila jedna dojka, uglavnom, zaradila je mastitis, te je izgubila mlijeko na toj dojci, te ih je nastavila obojicu hraniti samo sa jednom cicom, a dojila ih je do 2 god. I samo da naglasim da je to bilo prije 20 godina, za vrijeme rata, kada nije bilo ni interneta ni di drugdje se informirati, jednostavno je slijedila svoj majcinski instinkt i uspjela je.
    Mozda da je i ona imala nekoga da joj kaze da nema sanse da moze dojiti blizance, i da je imala dostupno AD, mozda ni ona ne bi, no meni je ovo dovoljan dokaz da se moze, samo treba biti ustrajan i zeljeti to (naravno, ako je sve drugo ok).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •