Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 226

Tema: Ponovo izmjene Zakona o rodiljinim i roditeljskim potporama???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    pikula, pa ne dogadja se jos nista, ne vidim na sto bi u ovom trenutku i trebalo skakati i reagirati
    valjda bi se, da tako radimo, istrosile prije nego ista i krene

meni je nevjerojatno kako, nakon svih ovih godina sto nas pratite, ne dajete nam niti toliko kredita
    Ja bih rekla da je krenulo. Ako je donesen plan da se taj zakon mijenja, znači da već postoji negdje neki kostur toga što će se mijenjati. A osobito ministrica bi trebala znati okvirno što će se mijenjati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti pikulo, što sve izvrneš koliko god možeš.
    ti si optužila da se ne reagira na ovo (ne)pravo koje nitko još nije niti pošteno najavio, a da se reagiralo na na MPO, jer je ono najavila lijeva vlast, a MPO desna.
    Ako to nije uvredljivo i ponižavajuće, ne znam što jest.
    Dobro je poznato da je Roda s Jacom Kosor surađivala na POSTIZANJU ovih prava. A surađivala bi i s Milankom i s bilo kim ko se pojavi, a bavi se istom problematikom.
    Ja i dalje naglašavam da je moj stav da je pravo na imanje djeteta i liječenje MPO-om od neplodnosti NEUSPOREDIVO važnije pravo od ovoga.
    A nisam liječena od neplodnosti i mislim imati još djece.
    I da nekoga ovo pravo ne može motivirati na više djece.
    Tj. čitavo vrijeme niti jednom nisam rekla da ga treba ukinuti , nego da mi je jasno da je moguće da nije donijelo očekivane rezultate. Rekla sam i zašto to mislim.
    Nadam se da ti nećeš govoriti o pravu na 3.g. na javnim nastupima u ime rode, jer ako ne vjeruješ u to onda nećeš nikad imati taj žar u zagovaranju istoga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    l... ali me smeta kada ga se predstavlja kao relevantan razlog za proširivanje obitelji i jednoznačno glorificira kao nešto apsolutno pozitivno i nadasve potrebno.
    Žao mi je što se nemaš gdje vratiti i želim ti da nađeš nešto što ti odgovara.
    Ali meni ovaj 3g jest bio relevantan razlog i apsolutno mi je pozitivno. Zapravo, kad počnem sada razmišljati da li bi se upustila u treću avanturu da sam znala da neće biti taj 3g, nisam sigurna da li bi...
    Meni je najstariji prvi razred, znači ima par sati škole na dan i gotovo. Ako ja budem doma, to bi mu bilo idealno. Drugi vrtićavac isto. A o bebaču da ne pričamo, 3g bi bio doma, ne bi bilo onog očajnog odvajanja za u jaslice i sl...
    Ako taj 3g nije pronatalitetna politika, onda ne znam što jest.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je pdf pravni savjeti pa sam mislila da cemo raspravljati o cinjenicama, ali uvijek se nadje kvorum frustriranih pa od rasprave nista.
    Gle, to je bila i moja namjera.
    Činjenica je da je donesen plan objavljen u NN. I činjenica je da će se to usklađivati s EU. Ajde da nađemo onda šta je to u EU drukčije nego kod nas. I Ivarica, ako stvarno možeš kontaktirati ministricu, daj ju pitaj onako usput koje točke bi oni dirali. (bez ljutnje )

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije ivarica halo vlada, nego direktorica NGO koja ima nekakav kredibilitet i to je način na koji kontaktira vlast, valjda
    To dali je 3g pronatalitetna politika ili nije mogu reći samo brojevi.

luna, moram ti priznat da ja uistinu ne kužim kako misliš da su 3g važnije od npr. regulacije cijene studija, neuvođenja većih troškova na lijekove, jačanja privrede radi boljeg zaposlenja, kontrole kamata..
    mislim, poštujem ja tvoje mišljenje i nemam ništa protiv da se to pravo plaća i koristi! ali ne razumijem, jer djecu moraš uzdržavati do 23.-e, ako je sve po PSu :D i dugoročno je važno kako će nam život izgledati.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 14.03.2012. at 20:47

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čuj, ako ukidaju nama sa blizancima 3 godine, onda neka nam daju 1660 kn po djetetu, mi moramo fakat sve duplo kupovati, od pelena, preko robe do hranilica, kolica... 1660 kn mi je taman ad/pelene za njih dvije mjesečno.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ti si trudna? rodila? neće ti dijete dovijeka imati samo par sati škole, obaveze se povećavaju. dječji interesi se mijenjaju. a jaslice... rekla sam da o tome ne bi jer nema veze s temom, a i ne da mi se.

znaš li ti ijednog šefa igdje koji je pozitivno reagirao kad mu je radnica rekla da je neće biti 3 godine? ili nekog koji ne prevrne očima na svaki spomen bolesti zbog koje te nema (i djeca starija od 3 godine budu bolesna, zar ne?), informacija ili roditeljskog zbog kojih moraš izaći ranije? ili kad anzoveš više od dvaput u danu doma s posla da vidiš kako je dijete koje netko čuva, a bolesno je, jer si ne možeš i ne smiješ priuštiti bolovanje? ja bi radije da se mijenja svijest ljudi ( prije svega poslodavaca u privatnom sektoru), da znam da nisam radnik drugog reda jer rađam i brinem o svojoj djeci.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

odgovarala sam lunis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

luna, moram ti priznat da ja uistinu ne kužim kako misliš da su 3g važnije od npr. regulacije cijene studija, neuvođenja većih troškova na lijekove, jačanja privrede radi boljeg zaposlenja, kontrole kamata..
    mislim, poštujem ja tvoje mišljenje i nemam ništa protiv da se to pravo plaća i koristi! ali ne razumijem, jer djecu moraš uzdržavati do 23.-e, ako je sve po PSu :D i dugoročno je važno kako će nam život izgledati.
    Brojevi, odnosno statistika.
    Prva stvar koju nas je profesor koji nam je predavao statistiku na faksu naučio jest da je statistika k...a. Može se namjestiti kako god odgovara naručitelju.
    I meni je važnije kako mi je sada i kako će mi biti u skoroj budućnosti. Tko zna di ću i da li ću biti za 23g.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Do njihove 23-će će se promijeniti x vlada i xyz zakona pa zato ne raspravljamo o tome kao o nečemu što trenutačno utječe na trenutačnu odluku o imanju/neimanju djece.

A kakvim to brojkama barataš kad tako gorljivo tvrdiš da trogodišnji dopust baš nikako ne utječe na natalitet? Radila si neka istraživanja?

Pinky, ovo za blizance je čista krađa i nadam se da će biti ispravljeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si trudna? rodila? neće ti dijete dovijeka imati samo par sati škole,
    Neće dovijeka, ali eto baš slijedeće tri godine hoće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    čuj, ako ukidaju nama sa blizancima 3 godine, onda neka nam daju 1660 kn po djetetu, mi moramo fakat sve duplo kupovati, od pelena, preko robe do hranilica, kolica... 1660 kn mi je taman ad/pelene za njih dvije mjesečno.
    Fakat bi bilo logično da dobivaš duplo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
    Gle, to je bila i moja namjera.
    Činjenica je da je donesen plan objavljen u NN. I činjenica je da će se to usklađivati s EU. Ajde da nađemo onda šta je to u EU drukčije nego kod nas. I Ivarica, ako stvarno možeš kontaktirati ministricu, daj ju pitaj onako usput koje točke bi oni dirali. (bez ljutnje )

naravno da ne mogu kontaktirati ministricu na taj nacin, zašto se sprdate sa mnom, jesam ja nekim svojim postom to skrivila??
    bila sam na sastanku s njom na drugu temu, ali kako nam je ova jako vazna, pitala sam je za namjere njenog ministarstva i ove vlade oko eventualnog smanjenja prava roditelja i ona mi je rekla da toga sigurno nece biti
    naravno da u to ne vjerujem samo zato jer je ona tada to rekla, ali vjerujem da u tom trenutku takve namjere nije bilo
    a to se nije dogadjalo davno nego nedavno

samo ministarstvo vjerujem da jos nije pocelo raditi na ovom nego da je listu zakona naslijedilo
    pa jos se nisu valjda ni poslozili po odjelima, pola ministarsva im je jos na drugoj adresi (ksaver), nemaju ni internetske stranice, ne mozes naci nista o njihovim djelatnostima i pa bas da su tako brzi bili oko izmjena ovog zakona - sumnjam
    pa u drugom ministarstvu zakon o mpo-u, koji im je bio "prvi zakon koji ce se mijenjati" jos nema svoj oblik, sve to ide sporo
    ali ako i jesu u nekoj namjeri, vec sam pisala na sindikate koji bi trebali biti ukljuceni i znati o namjerama mijenjanja prava roditelja, pisala sam i na neke zagovaracke mreze s kojima suradjujemo, a uskoro cemo pisati i ministrici
    ja se nadam da ce tada svak od vas kad pootvaram stoti topik s molbom da vas trebamo za medije, ići pred kamere i izgovoriti zašto je važno ne dirati u vaša prava
    u moju iskrenost ne trebate sumnjati
    ja imam jedno dijete i bila sam s njim tri i po godine doma
    nije mi nitko za to dao niti kune, niti me potaknuo nikakav način, dapače
    nismo digli kredit za auto, digli smo nenamjenski kredit i ostala sam s djetetom
    Posljednje uređivanje od ivarica : 14.03.2012. at 21:31

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Do njihove 23-će će se promijeniti x vlada i xyz zakona pa zato ne raspravljamo o tome kao o nečemu što trenutačno utječe na trenutačnu odluku o imanju/neimanju djece.

A kakvim to brojkama barataš kad tako gorljivo tvrdiš da trogodišnji dopust baš nikako ne utječe na natalitet? Radila si neka istraživanja?

Pinky, ovo za blizance je čista krađa i nadam se da će biti ispravljeno.
    sve sam uvjerenija da uopće ne čitate
    stoput sam ponovila isto, moguće je da oni imaju podatke koji kažu da pronatalitetna politika ovog tipa nije uspjela . moguće.
    nego, da, kad se ima dijete, štadakažem, moraš mislit na svaki dan dok ne umreš, ne na 3g koje oćeš/nećeš bit doma za 1600kn, npr. na ovo što kaže boys.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 14.03.2012. at 21:34

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivarice žao mi je što sam bila gruba u afektu
    hvala ti što si usprkos svemu i svačemu napisala što se poduzima,djeluje umirujuće
    iskreno se nadam da neće trebati, ali ako bude potrebno, nadam se da ću moći pomoći, da se ne skidaju prava roditelja, niti blizanca, nikome
    i ja sam bila godinama doma na vlastit račun,uglavnom račun minusa, švicaraca i zdravlja
    Posljednje uređivanje od pikula : 14.03.2012. at 22:47

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Radi so o tome da oni nemaju apsolutno nikakve podatke. Ne vode evidenciju o ničemu.

No, sigurna sam da će se naći netko tko će za milju-dvije napraviti studiju radnog naziva utjecaj produženog porodiljskog dopusta na povećanje nataliteta

Napravim im ja za 500k, pa si mogu zadržati produženi porodiljski.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tu si sigurno u pravu, to je istina-moguće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Znala sam, znala sam, znala sam. nikad neću zaboraviti intervju jedne sdp-ovke kad su ga prošli put ukinuli koja je rekla da taj porodiljni ničemu ne služi jer je to marginalna skupina. Roditelji više djece... potpisujem- fuj!
    ja sam njih ranije pitala dok su bili plan 21,dal to namjeravaju i oni su tvrdili da ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam njih ranije pitala dok su bili plan 21,dal to namjeravaju i oni su tvrdili da ne.
    tako stoji i na stranicama kukuriku koalicije
    ali vidimo i da se cjenkaju i oni sa oplodnjom jajnih stanica pa to sto pise...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja pak ne znam niti jednu koja ima troje, a koja je ostala 3 godine
    naprotiv dvije od njih su se vratile s 9 mjeseci trećeg djeteta
    vidiš ja ih znam čak takvih tri, prva sam ja ( radnička familija), druga žena moga šefa ( dogovorili se unapred da će ona ostat doma do 3.5 godine 4. sina), a treća je frendica( prosječna plača), doksu se sve ostale vratile prije godinu dana deteta.

Vjerovatno sam tu jedina koja je i s ostalom djecom bila doma duže, prvo 3 godine, drugo 2godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radi so o tome da oni nemaju apsolutno nikakve podatke. Ne vode evidenciju o ničemu.

No, sigurna sam da će se naći netko tko će za milju-dvije napraviti studiju radnog naziva utjecaj produženog porodiljskog dopusta na povećanje nataliteta

Napravim im ja za 500k, pa si mogu zadržati produženi porodiljski.
    nije problem u podacima i evidenciji
    imas svake godine izvjesce o provedi npp na bar dvjesto stranica
    hzzo ima dobre statistike, sve se moze i izvuc i pitat, vode mjesecnu evidenciju i znaju se u broj svi oblici koristenja RIRP

ali netko ce, s obzirom da je npr lani rodjeno 1500 djece manje, a ulozeno milijune kuna vise, reci da rezultata nema
    jer je njihov ocekivani rezultat:
    xy kuna jednako toliko i toliko djece vise

ali vec godinama nema pravih mjera koje bi pomogle, rjesavanja stambenog pitanja za mlade ljude, mogucnosti zaposljavanja mladih, smanjenja broja ugovora na odredjeno vrijeme za zene, i godinama se nije islo na takve mjere, nego na povecanje djecjeg doplatka, uvodjenje pronatalitetnog bonusa, povecanje rodiljnih naknada, jednokratne potpore po gradovima - svim roditeljima i sl.
    Za RIRP ne dvojim, ali jesu li ove druge naknade i nacin na koji se ostvaruju stvarno nesto sto se ne smije preispitati? ovo je samo moje razmisljanje, nije nitko od politicara to dosad spominjao

u tom istom razgovoru ministrica mi je rekla da ce se oni usmjeriti na ove gore navedene mjere - rjesavanja stambenog pitanja i zaposlenja jer misle da su to preduvjeti za roditeljstvo i naknade nisu djelotvorne zato jer nema ovog prvog.
    nisam je cula, ali je moguce i izjava medijima koja vas je izivcirala isla u tom smjeru
    Posljednje uređivanje od ivarica : 15.03.2012. at 08:00

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim isto što i ivka, al ne znam to formulirati, očito, ove vatrogasne mjere za kratko zadovoljenje potreba dijela ljudi nisu sustavan rad na natalitetu niti dobrobiti obitelji i djece.
    Sustavan rad bi bila sigurnost u kojem bi se, kao prvo, nakon 1-2-3 godine SVAKA žena imala gdje vratiti...pa onda dalje.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

meni je trogodišnji roditeljski dopust, te mogućnost skraćenog radnog vremena uvelike utjecala na lakše donošenje odluke. nadam se da se ovo pitanje neće rješavati uz kavicu i isprdavanje nas koji se hvatamo za to. radim u državnoj službi, sa visokom spremom za plaću od 5000 kuna. vrtić plačam u osijeku 640 kuna. svaku dječju bolest sam kući sa djetetom i na tu činjenicu u mojoj firmi (porezna) ne gledaju nimalo blagonaklono. računam da kada se vratim na posao premještaj bliže smrdljivom toaletu i mobing čim stignem. eto a baš bi voljela biti do treće godine moga trećega djeteta na skraćenom radnom vremenu, da lijepo pokupim dvoje malih sa poludnevnog u vrtiću i jaslicama (800 kuna) i i dočekam Daku iz škole. I još mi je odlično što bi mogla još uzeti za svako dijete pri polasku u školu po godinu skraćenog radnog vremena, da ih ne ostavljam same prvu godinu. eto meni taj "stari" zakon baš odgovara. Ne gubim puno na plaći 2500+1600 a uštede za vrtić i boravak u školi su sasvim ok- kada već pričamo o novcu. a s druge strane porezna bi mogla još nekoga zaposliti na pola radnog vremena. ova vlast je već u prošlom njihovom mandatu dokazala i pokazala da nije nimalo osjetljiva socijalno, pa smo to mogli očekivati i ovaj puta. oni su ok samo kao oporba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moguće je da oni imaju podatke koji kažu da pronatalitetna politika ovog tipa nije uspjela . moguće.
    nego, da, kad se ima dijete, štadakažem, moraš mislit na svaki dan dok ne umreš, ne na 3g koje oćeš/nećeš bit doma za 1600kn, npr. na ovo što kaže boys.
    Pa nemoj se onda pozivati na neke podatke koji je moguće da postoje, a zapravo ih nemaš. Djeluje zbunjujuće i nepotrebno.

Pa zar je toliko teško zamislit da netko ima više manje osiguranu budućnost i da želi te 3g?
    Nisu svi na rubu egzistencije. Netko neće dizati kredit za auto, nego će ići pješice/biciklom... Netko će radije živjeti kod roditelja u domaćinstvu nego dignuti stambeni kredit u švicarcima. I još povrh toga biti zadovoljan jer živi s roditeljima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ariana
    I meni je to tako logično.
    Čini mi se da ove cure koje nisu za 3g nemaju troje djece, pa im je zato svejedno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Al kad mješamo sto stvari, to što je nama nešto ok i odgovara nam, ne znači da je prepoznato ko adekvatna pronatalitetna mjera. (niti znači da mi koji to mislimo da bi ukinuli nečija prava)
    Samo su to dvije različite stvari.
    Kužim ja da npr. ima mama koje nikad nisu radile i da imaju petero djece i da im odgovara da se može 3 godine porodiljne trošiti kad god, nakon što prođe "redovni" porodiljni za svih 5.
    Jer onda nemaju 0kn, nego 1600kn, sve skupa 1+1+3+3+3= 11 godina.
    I nemam ništa protiv toga, naravno, i jasna mi je ova tvoja kalkulacija, Arianna.
    I naravno da neće rodiljni dopusti utjerat ovu kakvaje državu u gore probleme, nema šanse. Utjerat će ovo što Marija spominje.

Ali mi je jasno da (većinu) je moguće da mjera od 3godine dopusta nije polučila uspjeh u količini povećanja nataliteta. E tu se jedino možemo razić u mišljenjima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa nemoj se onda pozivati na neke podatke koji je moguće da postoje, a zapravo ih nemaš. Djeluje zbunjujuće i nepotrebno.

Pa zar je toliko teško zamislit da netko ima više manje osiguranu budućnost i da želi te 3g?
    Nisu svi na rubu egzistencije. Netko neće dizati kredit za auto, nego će ići pješice/biciklom... Netko će radije živjeti kod roditelja u domaćinstvu nego dignuti stambeni kredit u švicarcima. I još povrh toga biti zadovoljan jer živi s roditeljima.
    mi se uopće ne razumijemo, samo radi toga jer se vi borite za pravo koje vam uopće nije ukinuto zasad, ne razgovaramo iz iste pozicije.

neki od nas možda misle imati još djece, ali odluka o količini porodiljog može biti plus, nikako presudna.
    Odluka o tome da npr. smanje radnička prava-meni je presudna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim isto što i ivka, al ne znam to formulirati, očito, ove vatrogasne mjere za kratko zadovoljenje potreba dijela ljudi nisu sustavan rad na natalitetu niti dobrobiti obitelji i djece.
    Sustavan rad bi bila sigurnost u kojem bi se, kao prvo, nakon 1-2-3 godine SVAKA žena imala gdje vratiti...pa onda dalje.
    Ja se imam gdje vratiti i 3g nije vatrogasna mjera. Naprotiv, baš taj 3g je dugoročna pronatalitetna mjera.
    Ja bi recimo uvela sankcije za one koji uzimaju državi za dječji doplatak i sl. stvari, a uopće ne žive u rh. Plaćaju poreze drugim državama, a ovdje ubiru lijepih 1600 kn ili kolko već mjesečno. Mislim da država puno više ide u minus s ovakvim stvarima, nego to što bi potrošili na meni te 3g.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

luna, nemaš se zašto žestiti, nitko ti neće od nas uzet tvojih 3g niti to promovirati, probaj se staviti u poziciju npr. boxice koja se nema gdje vratiti.
    ja mogu reći da je meni svejedno, 1600kn il neplaćeno. mogu reći da meni ne dolazi u obzir da preskočim 4godine u struci (mošmislit :D), da ja smatram da treba dobiti pola godine kad djeca kreću u školu...
    ali općenito gledano, da bi imali djecu VEĆINA ljudi prvo treba stalan posao, sigurnost da se ima di vratiti, normalno stambeno pitanje riješeno, itd..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se uopće ne razumijemo, samo radi toga jer se vi borite za pravo koje vam uopće nije ukinuto zasad, ne razgovaramo iz iste pozicije.

neki od nas možda misle imati još djece, ali odluka o količini porodiljog može biti plus, nikako presudna.
    Odluka o tome da npr. smanje radnička prava-meni je presudna.
    Ma razumijem ja da ti gledaš svoju guz..., kao i ja svoju
    Šalu na stranu. Poznavajući našu državu, zakoni i prava se mijenjaju i ukidaju brzinom svjetlosti. Zato ja pušem i na hladno (što ovdje nije slučaj, netko je gore čuo na tv-u da se priča o ukidanju 3g.).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mojoj gu*ici bi više odgovaralo delimitiranih godinu dana, ako ćemo pravo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

luna, nemaš se zašto žestiti, nitko ti neće od nas uzet tvojih 3g niti to promovirati, probaj se staviti u poziciju npr. boxice koja se nema gdje vratiti.
    ja mogu reći da je meni svejedno, 1600kn il neplaćeno. mogu reći da meni ne dolazi u obzir da preskočim 4godine u struci (mošmislit :D), da ja smatram da treba dobiti pola godine kad djeca kreću u školu...
    ali općenito gledano, da bi imali djecu VEĆINA ljudi prvo treba stalan posao, sigurnost da se ima di vratiti, normalno stambeno pitanje riješeno, itd..
    E pa jedva čekam da dobiješ stalan posao, pa da pričamo dalje.
    Meni je važno da mi te 3g ide staž. I primamljiva mi je činjenica da mogu do 3g raditi pola radnog vremena i ja i MM.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojoj gu*ici bi više odgovaralo delimitiranih godinu dana, ako ćemo pravo
    Meni je važnije dobiti vrijeme nego novac.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma, neeeee, ja imam stalan posao, ne pričam o sebi, mislim općenito
    Stvarno ja ne pričam o sebi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja bih uvela jedno pitanje, zasto sva djeca nemaju dječji doplatak? AKo se to i sluzbeno zove tako, onda je to očigledna diskriminacija. Šta su moja djeca manje vazna zato sto mi zaradjujemo vise xy kuna po glavi?
    Cijela masa stvari oko roditeljstva i djece u ovoj zemlji ne da nije uredjena nego je katastrofa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Šalu na stranu. Poznavajući našu državu, zakoni i prava se mijenjaju i ukidaju brzinom svjetlosti. Zato ja pušem i na hladno (što ovdje nije slučaj, netko je gore čuo na tv-u da se priča o ukidanju 3g.).

nije ariana to cula na teveu
    kako ja nju čitam, ona je tako interpretirala izjavu da trogodisnji porodiljni nije pridonio povecanju nataliteta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je važnije dobiti vrijeme nego novac.
    I meni. Pogotovo sad s cetvero djece, treba mi vise vremena nego s jednim ili dvoje. No, nikakav genijalni potez hrvatske vlasti ma kojeg usmjerenja bila me nece iznenaditi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ali što ti,marta, ne misliš da to vrijeme ovisi o svim okolnostima, a ne samo o brojevima?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih uvela jedno pitanje, zasto sva djeca nemaju dječji doplatak? AKo se to i sluzbeno zove tako, onda je to očigledna diskriminacija. Šta su moja djeca manje vazna zato sto mi zaradjujemo vise xy kuna po glavi?
    Cijela masa stvari oko roditeljstva i djece u ovoj zemlji ne da nije uredjena nego je katastrofa.
    djecji, ali ne zato jer je to pravo svakog djeteta. nego jer na njega imas pravo samo ako imas dijete
    kao i bozicnica, neki dan nam je jedna forumasica htjela ukinuti jer smo ateistkinje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    djecji, ali ne zato jer je to pravo svakog djeteta. nego jer na njega imas pravo samo ako imas dijete
    kao i bozicnica, neki dan nam je jedna forumasica htjela ukinuti jer smo ateistkinje
    aaaaaaaaaa prejako
    ja mislim da bi ja ( a i ti) onda mogle dobiti danplanetazemljicu? :D
    naknada samo za ono što poslom brinu za zemlju.

inače, dječji doplatak je pravo socijalno ugroženih imatelja djece. ne svih. tako je kako je.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 15.03.2012. at 08:46

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uvjerena da je mojem djetetu trebalo 3 godine bez obzira koji broj bio u obitelji

akrap je radio prije 7-8 godina istrazivanja zasto se zene ne odlucuju na drugo/trece dijete, ima stvarno zanimljivih izlaza
    trauma poroda u hr rodilistima bila je visoko na ljestvici

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa vrijeme uvijek možeš dobiti. uzmi neplaćeno. vidiš da su i prije ovih 3g porodiljnog žene to radile

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, pa zato je ovo dvije različite teme (i tri) u jednoj.
    prva je ta da NITKO OD NAS ne želi da se neka roditeljska prava smanje.
    Druga je ta kako se zapravo odlučiš na 2,3,4 dijete.
    Ja vjerujem da je to "u nama" i da su potrebni osnovni životni preduvjeti da to ostvarimo, zdravlje, posao, mjesto za živjeti..

odg sam nakon ivarice.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 15.03.2012. at 08:49

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali što ti,marta, ne misliš da to vrijeme ovisi o svim okolnostima, a ne samo o brojevima?
    S obzirom da ti radis i sigurno si se probudila ranije do mene, molim te pojasni mi nerazbudjenoj, wtf, kakvi brojevi o čemu ti to? Pa ti onda mozda i budem u stanju odgovoriti.

Mogu probat i odmah al nemoj zamjerit ako promasim temu u zadaći.

Kad imas jedno dijete, stignes sve s tim djetetom i kad radis. I s dvoje se stigne, ali teže pogotovo ako su male razlike u godinama. AL ako imas troje ili vise onda ti treba vise vremena da odhendlas sve njih kako spada. To je to vrijeme o kojem ja pricam. Nemam pojma o kakvim ti brojkama pričaš.

Doduše, čak i ako sam promašila temu u zadaći, nije vjerojatno da ću pisati ispravak, jerbo ne stignem, moram zamišljat novu kuhinju da mi se što prije materijalizira. Ova mi je premala za ovoliko djece.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene nitko nece uvjeriti da su potrebni neznamkakvi životni preduvjeti da bi imali djecu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dok ja odem dvaput odradit jutarnje, natuče se preko nekoliko postova. i opet, moj se odnosi na lunu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vrijeme uvijek možeš dobiti. uzmi neplaćeno. vidiš da su i prije ovih 3g porodiljnog žene to radile
    Pa bila sam doma i s prvim i drugim neplaćeno. A biti ću i s trećim ako ukinu plaćeni...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam napisala da se s jednim djetetom stigne sve i kad se radi, zapravo nisam uzela sve u obzir odnosno nisam pojasnila da mislim na odrađivanje nuznog minimuma da bi sve funkcioniralo. Znaci nisam govorila o djecjim potrebama, kao sto je govorila Ivka. U taj dio uopce necu ulaziti jer bi tek tu poletilo perje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nitko nece uvjeriti da su potrebni neznamkakvi životni preduvjeti da bi imali djecu.
    zato nikad uzorak nije jedna jedina zena

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skužila sam babyboys
    Posljednje uređivanje od lunas : 15.03.2012. at 08:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •