Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 226

Tema: Ponovo izmjene Zakona o rodiljinim i roditeljskim potporama???

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nitko nece uvjeriti da su potrebni neznamkakvi životni preduvjeti da bi imali djecu.
    Pa nisu. Primjera oko nas ima koliko hoces da nisu potrebni skoro nikakvi uvjeti.
    Pitanje je života kakvog želimo imati s tom djecom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    zato nikad uzorak nije jedna jedina zena
    Naravno ivka, al vazno je da se napise. Da ne bi tko mislio da su preduvjet za imat djecu posao, stan i auto.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam napisala da se s jednim djetetom stigne sve i kad se radi, zapravo nisam uzela sve u obzir odnosno nisam pojasnila da mislim na odrađivanje nuznog minimuma da bi sve funkcioniralo. Znaci nisam govorila o djecjim potrebama, kao sto je govorila Ivka. U taj dio uopce necu ulaziti jer bi tek tu poletilo perje.

za taj dio s vremenom pomoglo bi u dosta slucajeva vece ukljucivanje oca

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

marta , pa nisu potrebni neznamkakvi preduvjeti. ali jako, jako malo ljudi će se odlučiti imati djecu ako su jedina primanja s kojima će im staviti kruh na stol RIRP i DD.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje je života kakvog želimo imati s tom djecom.
    Sad i tebi ivka moze napisati da uzorak za procjenu nije jedna obitelj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene nitko nece uvjeriti da su potrebni neznamkakvi životni preduvjeti da bi imali djecu.
    Da, ni meni to ne djeluje uvjerljivo. Otkud toliko racionaliziranje i balansiranje? Glavno je da imaš ljubav/želju/volju ... a financije su uvijek problem, jer bi svatko uvijek htio više od onoga što ima. Hbg, ako imaš malo novca, kupovat ćeš manje stvari. Ako imaš više, moći ćeš više stvari priuštiti. Ali to meni nikad nije bilo presudno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za taj dio s vremenom pomoglo bi u dosta slucajeva vece ukljucivanje oca
    Ne slazem se da to ima veze s ukljucenoscu oca. Svejedno mama il tata, netko posao mora odraditi. Uopce nisam isla u tom pravcu u kojem sad ti okreces.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne slazem se da to ima veze s ukljucenoscu oca. Svejedno mama il tata, netko posao mora odraditi. Uopce nisam isla u tom pravcu u kojem sad ti okreces.

ne okrecem u nikakvom pravcu
    populacijska politika treba biti ko hobotnica, rasirena na sve moguce mjere, naravno, sa onima koj su vaznije i manje vazne
    jedna od njih svakako jest i ravnopravnost uloga u obitelji
    ti tvrdis da nijedna mjera nije potrebna, ja tvrdim da se treba vidjeti sto zene kazu - zasto nisu isle na drugo ili trece i onda iz potreba raditi mjere

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naravno ivka, al vazno je da se napise. Da ne bi tko mislio da su preduvjet za imat djecu posao, stan i auto.
    Meni jesu. Dobro da uzorak nije jedna žena
    Čak ne stan i auto, ali posao da. A za veći broj djece preduvjet postaju i stan i auto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jedno dijete trebalo da se ispunim ko majka. i bilo dovoljno.
    imala bi ga bez obzira na to sto zivimo u 30kvadrata i vozimo auto star +20 godina i bez obzira na posao kojeg sam tada imala ili nemala (dodajem)

u tome se slazem s martom
    buduci sam se ja kao majka realizirala i ispunila, ako bi drzava htjela u neke pregovore sa mnom, trebalo bi joj biti stalo sto je ono sto ce mene motivirati na jos jedno ili dvoje djece.
    Posljednje uređivanje od ivarica : 15.03.2012. at 09:19

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne okrecem u nikakvom pravcu
    populacijska politika treba biti ko hobotnica, rasirena na sve moguce mjere, naravno, sa onima koj su vaznije i manje vazne
    jedna od njih svakako jest i ravnopravnost uloga u obitelji
    ti tvrdis da nijedna mjera nije potrebna, ja tvrdim da se treba vidjeti sto zene kazu - zasto nisu isle na drugo ili trece i onda iz potreba raditi mjere
    bas tako. Treba vidjeti sta zene kazu. Hzzo statistika o koristenju dopusta ne drzi vodu jer se taj dopust moze koristiti do osme godine.
    I sama cinjenica da nije puno koristen od strane zaposlenih roditelja meni ne govori da ga se treba ukinuti, vec da treba omoguciti ljudima da koriste ako zele, a mnogi zele, ali ne mogu zbog rada na odredjeno, prijetnja otkazom itd.

Zakon je pun nebuloza i ogranicavajucih faktora za oceve koji zele sudjelovati.
    Npr. Otac i majka mogu istodobno biti na roditeljskom sto je genijalno za npr roditelje blizanaca. Ali to znaci da prvo majka mora odguliti 6 mj. rodiljnog pa tek onda mogu zajedno otvoriti roditeljski. A najveca potreba je do 6 mj i ocevi bi rado sudjelovali i pomogli oko novorodjencadi, ali im se ne dozvoljava.
    I naravno da to nitko ne koristi jer nitko ne moze prehraniti blizance sa 2660+1663 kn roditeljskog, ali bi mogli dok traje delimitirani rodiljni nekako skrpati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje si to iscitala :shock:
    samo sam govorila o skroz drugoj stvari. o tome da je vrijeme vazno. ocu il majci, svejedno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zabrijala

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

samo sam govorila o skroz drugoj stvari. o tome da je vrijeme vazno. ocu il majci, svejedno.
    pa naravno da je važno
    al ne možete me uvjeriti da gladni svjesno idu na 2-3. dijete i da većina ljudi ne promišlja prvo osnovne potrebe.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krumpiric, te "osnovne potrebe" nam se razlikuju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa da, ali generalno se ne mogu previše razlikovat od uvjeta za posvojenje djeteta, barem ne više od 50%
    ne mogu osnovne potrebe djeteta ići ispod jedne roditeljske plaće, bilo kolike i toplog doma, da ga neznamkako okreneš.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, ali generalno se ne mogu previše razlikovat od uvjeta za posvojenje djeteta, barem ne više od 50%
    ne mogu osnovne potrebe djeteta ići ispod jedne roditeljske plaće, bilo kolike i toplog doma, da ga neznamkako okreneš.
    Pa da, slazem se, samo zelim reci da ta plaća moze jako varirati u iznosu, a topli dom moze bit i podstanarski.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

istina, i taj osjećaj sigurnosti da ćeš djetetu imati što dat jesti i platiti školovanje
    važniji je od iznosa plaće
    i od vremena (koliko god me shvaćali krivo ili ne)
    i od ičega, osim zdravlja.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam one razumijem čemu ova fiozofska rasprava na pravnim savjetima?
    možemo li se držati teme Cilj : Ne - smanjivanju i ukidanju (teško) stečenih roditeljskih i i rodiljnih prava i načinima da se to na vrijeme i sigurno ostvari
    naravno, ako je netko za ukidanje nek kaže i argumentira
    a za sve ove ostale trileme o majčinstvu, vremenu i životnim odlukama imamo ostatak foruma

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i kud je nestala ova tema?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ali netko ce, s obzirom da je npr lani rodjeno 1500 djece manje, a ulozeno milijune kuna vise, reci da rezultata nema
    jer je njihov ocekivani rezultat:
    xy kuna jednako toliko i toliko djece vise
    A tko zapravo može znati da li je ta mjera dala rezultat,
    možda bi bez nje broj novorođene djece u ova recesijska vremena bio još manji.
    Meni je konkretno ta naknada bila poticaj za treće dijete,
    ne toliko zbog trogodišnje plaćene naknade, neš ti poticaja od 1600 kuna za peteročlanu obitelj,
    već zato što to pravo mogu koristiti kako mi treba do djetetove osme godine,
    a najviše zbog toga što mi omogućava rad na pola radnog vremena u dvostrukom trajanju dopusta.
    I sada kada sam si posložila život u skladu sa tim pravima, oni bi mi ih oduzeli.
    Jer smo na nacionalnoj razini marginalna skupina. :štanc:
    Zato se slažem sa pikulom da je sramotno da ova vlada ponovno špekulira o ukidanju stečenih prava.

Slažem se sa krumpirić da je roditelju svako dijete jednako važno, i meni je, naravno,
    ali državi bi to treće dijete u obitelji trebalo biti simbolički najvažnije, jer upravo ono simbolizira povećanje nataliteta, jedno ili dvoje djece je stragnacija ili pad, pa stoga nije ne obično da za tu skupinu isto tako simbolički postoji neki dodatni poticaj.
    Neće se sigurno nitko samo zbog njega odlučiti na povećanje obitelji, ali kao jedan od faktora odlučivanja može ponekad prevagnuti. Oko mene je puno primjera koji to potvrđuju.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ova tema me navela da se registriram...
    Ako se već ide u izmjene zakona, može li se predložiti neka izmjena, ne da se ostane na zadržavanju stečenih prava, zašto ne probati povećati prava?

muž bi mi trebao ići na porodiljni / roditeljski... kako se već zove taj drugi dio. U hzzo-u su mu dali papir da ga potvrdi kod poslodavca, kao poslodavac se mora složiti s time... Zašto? Može li se to promijeniti (pretpostavljam da je to dio ovog zakona), ja nisam morala pitati svoga poslodavca za svoj porodiljni, pa zašto mora muž? Eto jedan prijedlog ako se već ide u dijalog s nadležnim ministrstvom i tko zna kime još...

Sorry ako je ovo već negdje na forumu prepeglano i prodisutirano.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

e to je to Piplice. treće dijete je ionako raritet u ovim vremenima (ali ne u mojoj bližoj okolini )

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo ću se kratko složoti s piplicom, i s martom da je vrijeme dragocjeno. Nisam ni razumjela dobro koliko to dodatno vrijeme doma može biti i najčešće i jest potreba obitelji kad broj članova poraste. Jednostavno, treba ti vremena da se uopće svima obratiš u jedom danu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je konkretno ta naknada bila poticaj za treće dijete,
    ne toliko zbog trogodišnje plaćene naknade, neš ti poticaja od 1600 kuna za peteročlanu obitelj,
    već zato što to pravo mogu koristiti kako mi treba do djetetove osme godine,
    a najviše zbog toga što mi omogućava rad na pola radnog vremena u dvostrukom trajanju dopusta.
    I sada kada sam si posložila život u skladu sa tim pravima, oni bi mi ih oduzeli.
    Jer smo na nacionalnoj razini marginalna skupina. :štanc:
    Zato se slažem sa pikulom da je sramotno da ova vlada ponovno špekulira o ukidanju stečenih prava.
    I ja također, naknada je bijeda, zato sam se i vratila ranije na posao, ali VRIJEME, VRIJEME (potpisujem vertex) za djecu, svih troje, to nema cijene. I mogućnost da se do 8. godine povremeno uzme dulji dopust, s bijednom naknadom, ali nema veze kolika je, bitno da je po zakonu i da te nitko zbog toga što ti više vremena treba za troje nego za jedno dijete (čista matematika) neće maltretirati.

A raditi takve mjere koje jednom doneseš, tipa za stanove, aute ili kredite, ili za rađanje djece, pa ih odjednom ukidati kad su ljudi već iskalkulirali planove i život jer djeca su, kao i kredit, nešto vrlo dugoročno, e,
    nemam riječi za izraziti koliko je to slijepo, glupo, kratkovidno, idiotski...
    nefer i kretenski također.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad mi je lakše mislila sam da sam luda...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    i kud je nestala ova tema?
    a možda i jesam LOL

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja planiram krajem 2012. godine poraditi na trećem djetetu i veliki mi je plus postojanje trogodišnjeg porodiljnog. Ne bih ga koristila u komadu, ali sigurno da bih ostala doma duže od 1 godine (oko 1,5 godinu), a točno vrijeme bih tempirala prema polasku najmlađeg djetata u jaslice. Ostatak bih rasporedila u kasnijim godinama (kako se to trenutno može, po nekoliko mjeseci uz prethodnu najavu poslodavcu. Tada ni financijski nije prestrašno, a dodatno vrijeme za obitelj s više djece itekako dobro dođe. Ne razumijem zašto se tako olako shvaća.

apeliram da RODA svakako uloži napor u očuvanju tog prava.

Uloga države nije osiguranje radnih mjesta. Ona nije i ne treba biti masovni poslodavac, nego osigurava institucionalni okvir, među inim radna i socijalna prava.
    Ako oni to ukinu, dobro ću i debelo razmisliti. Trogodišnji porodiljni mi je veliki plus na vagi u odluci za.

I znam puno majki troje djece kojima je to bio jezičac na vagi odluke.
    Posljednje uređivanje od zika : 16.03.2012. at 14:24

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Razumijem da u sklopu pronatalitetne politike trogodišnji porodiljni nije donio očekivane7planirane rezultate. Ali neke rezultate je sigurno donio.

Ima li ijedna mjera vlade koja je imala očekivani učinak....reforma školstva, reforma poreznog sustava....bilo što? Hoćemo onda sve to ukinuti ili nastojati i dalje unaprijeđivati, poboljšavati...? Ili ajmo jednostavno ugasiti...

hoće li i škole zatvoriti jer su nam rezultati na PISI loši ili će revidirati i pokušati još, još...

koja je to logika?
    Posljednje uređivanje od zika : 16.03.2012. at 14:37

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto, ja bih u sklopu preispitivanja uspješnosti pronatalietnih mjera u državi, predložila vladi da uz postojeće mjere parovima s troje djece sufinanciraju kupšovinu stana, da poslodavce roditelja troje ili više djece oslobode svih plaćanja državi za tog zaposlenika barem na godinu dana... Ne razumijem zašto ako nešto nije pokazalo dostatne rezultate ne bi pomislili da to nije dostatno, da tomu nešto fali, da se može više, umjesto ovog da to treba ukinuti.
    I poptuno mi je neprihvatljivo da udruga Roda na ikoji način ima razuimijevnja za ministarstvo koje želi ukinuti neko od stečenih prava koja se tiču roditeljstva. Čak i da to pravo koristi samo jedna obitelj, udruga je tu da razumije tu obitelj, a ne ministarstvo.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    .
    stoga nije ne obično...
    Naravno da nije ne obično nego neobično.

Casa, nije udruga na strani Ministarstva, ivarica je jasno napisala da će se boriti da takav prijedlog ne prođe. U to zaista ne sumnjam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nevjerojatno, casa
    ko je ovih deset godina JEDINI radio na zagovaranju prava majki i oceva na dostojanstvene naknade?
    ko osim nas u rodi?
    ne razumijem stvarno odakle ti pravo na ovakva prozivanja, jer ako za ista u rodi mozemo reci - to je nama nasa borba dala, to je upravo cinjenica da samo zahvaljujuci nasim visegodisnjim upiranjima danas imamo prava (rodiljna i roditeljska) koja imamo
    i nije pritom bilo vazno koje ministarstvo, lijevo ili desno, isle smo u proteste i jednima i drugima
    Posljednje uređivanje od ivarica : 16.03.2012. at 15:11

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zika prvotno napisa Vidi poruku
    Razumijem da u sklopu pronatalitetne politike trogodišnji porodiljni nije donio očekivane7planirane rezultate. Ali neke rezultate je sigurno donio.

Ima li ijedna mjera vlade koja je imala očekivani učinak....reforma školstva, reforma poreznog sustava....bilo što? Hoćemo onda sve to ukinuti ili nastojati i dalje unaprijeđivati, poboljšavati...? Ili ajmo jednostavno ugasiti...
    Ma šta oni znaju kakvi su rezultati? Nikad jedna jedina mjera, osobito ako ju kratko provodiš ne donosi ne znam šta.
    Na kratke pruge naročito. Postoji niz povezanih mjera, tu su i vrtići, stanovanje, krediti, dječji doplatak, pravo majki na bolovanje za dijete, mogućnost zaposlenja nakon rodiljnog, niz mjera koje se trebaju provoditi paralelno i dugoročno, država je tu da provodi strategije, što znači, nešto s duljim trajanjem, ne gluposti od danas do sutra. Testiranja na ljudima pa ukidanja.

Najbolje da ukinu jednu po jednu mjeru za obitelji, neka ukinu sve, za svaku će pojedinačno moći zaključiti kako nijedna nije donijela rezultata i to će im biti opravdanje. Genijalni umovi.
    Eto, sagradili smo vrtić u kvartu, haaaaa, gdje su nova djeca? Nema ih?
    -Dobro, nećemo više graditi vrtiće.
    Šta, imate porodiljni godinu dana, a di vam je treće dijete? Nema ga? OK, ukidamo i to.

Ma, nemam riječi uopće za pomisao da se sve što može olakšati život obiteljima s malom djecom nastoji minirati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Slažem se Nena.

umjesto da shvate da su postojeće mjere nedovoljne i da porade na tome što bi se još moglo učiniti u svrhu poboljšanja natalitetne politike, oni planiraju rezati i smanjivati postojeća prava koja se pokazuju nedostatnima?

meni je to naprosto nevjerojatno...
    Posljednje uređivanje od zika : 17.03.2012. at 09:52

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I potpuno se slažem s ovim.

I jako mi je dobro došao trogodišnji porođajni. I tri godine radnog staža.
    Nije mi bio razlog za imanje trećeg djeteta, ionako se ne bih vratila na posao. Meni je troje djece dovoljan posao, što god tko mislio o tome.

I pikula, nadam se jako da nitko neće ukinuti trogodišnji porođajni.

edit: Sad vidim još jedna strana...
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 18.03.2012. at 22:24

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ivarice, ja sam uistinu zahvalna udruzi Roda koja je zaslužna za mnoga naša roditeljska prava i dječja prava. nekako mi se čini da je Roda jedina koja grize u smislu čuvanja i unapređivanja istih. samo ih ne treba pustiti da ukidaju i donose zakone stihijski, jer to je jedino što rade u zadnje vrijeme.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nevjerojatno, casa
    ko je ovih deset godina JEDINI radio na zagovaranju prava majki i oceva na dostojanstvene naknade?
    ko osim nas u rodi?
    ne razumijem stvarno odakle ti pravo na ovakva prozivanja, jer ako za ista u rodi mozemo reci - to je nama nasa borba dala, to je upravo cinjenica da samo zahvaljujuci nasim visegodisnjim upiranjima danas imamo prava (rodiljna i roditeljska) koja imamo
    i nije pritom bilo vazno koje ministarstvo, lijevo ili desno, isle smo u proteste i jednima i drugima

Ja stvarno moram citirati ovaj Ivaričin post. Jer, iskreno ne mogu vjerovati da na ovom forumu ima članica koje nemaju pojma za što se ova udruga bori i za što se izborila.
    I još prozivaju.

Casa, oprosti, ali mi je to jako tužno.

I još nešto mi je interesantno.... kako to da vas nešto muči, revoltira, a ništa ne činite... već predlažete da netko drugi učini umjesto vas... Mene je svojedobno revolt pokrenuo... i danas ne bih činila to što činim da nije bilo tog revolta.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Za prvo dijete preduvjeti su mi bili: rješeno stambeno pitanje i stalan, dobar posao sa zadovoljavajućim primanjima.

Dakle, jedno dijete bi sigurno imali, bez obzira na iznos porodiljne naknade i dužinu porodiljnog. Nekako bi se već snašli.

Za drugo dijete su mi kriteriji bili veći: uza sve gore navedno za prvo dijete, bitan mi je bio iznos porodiljne naknade (puna plaća prvih 6mj- sa 1 djetetom je to bila ona od max. 4200kn) i mogućnost rada na pola radnog vremena drugih 6mj - odnosno 1g od povratka na posao.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jako mi je \ao ako se itko osjetio proyvanim, jer ja uistinu nisam nikoga prozivala, samo sam iznijela vlastito misljenje u formi meni je neprihvatljivo. Iya istog i dalje stojim, a imala sam ga potrebu iynijeti jer se iz nekih prethodnih postova dalo razaznati da treba razumijeti njih iz ministarstva, a ne gledati kako bi mi zeljele da bude, da nema mama koje se na roditeljstvo odlucuju zbog naknade... Ja djelujem, onako kako ja mislim da najvise mogu, ali stvarno ne mislim da ljudi koji ne djeluju nemaju pravo misliti. Udruga ne treba braniti nikakva moja prava, jer mene tih 1600kuna nece spasiti. Vjerujem da udruga radi jaaakopuno, a i znam da cesto udruga uspije nesto recimo progurati, i bas zato mi je stalo ovdje na Rodinom forumu reci kako je to pravo bitno, jako bitno... Ja poznajem nekoliko cura koje su se odlucile na trece odnosno cetvrto dijete zbog tog prava, i nisu losije majke jer im tih 1600 znaci puuuno jer nemaju posao. I u prethodnom sam postu navela da bi naravno bilo lijepo kad bi ostvarili i druga prava, ali ne po cijenu ovih.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

meni je jedno dijete trebalo da se ispunim ko majka. i bilo dovoljno.
    imala bi ga bez obzira na to sto zivimo u 30kvadrata i vozimo auto star +20 godina i bez obzira na posao kojeg sam tada imala ili nemala (dodajem)

u tome se slazem s martom
    buduci sam se ja kao majka realizirala i ispunila, ako bi drzava htjela u neke pregovore sa mnom, trebalo bi joj biti stalo sto je ono sto ce mene motivirati na jos jedno ili dvoje djece.
    Upravo tako, i sada kada se nakon 7god ponovo iz srca odlučim na drugo dijete, užasno iznenađena, ja u svom slućaju vidim nazadovanje s pronatalitetnom politikom, da je tako uopće i ne zovem.

Uvjet prethodnog staža je povećan, ali nije to toliko važno koliko činjenica da je nedavno bila kriza, recesija, ja sam je osjetila na svojoj koži, kao samohrani roditelj nisam godinu dana bila u stanju naći posao nikakav s prijavom, radila sam kako sam znala, sad kad sam promijenila grad radi posla, nedostaje mi 1mj za 18/24mj prethodnog staža i imam i 1mj prekida (oko Božića da mi ne plate slobodne dane i nedajBože Božićnicu) za onih 12mj neprekinutog staža. Sa svojom VŠS i plačom od cca 5000kn, sad na 1660kn mi izgleda kao pljuska, a da ne govorim o činjenici da s dijagnozom prijetećeg pobaćaja idem radit, povraćam na poslu, padam u nesvijest, napola spavam jer ne mogu sebi priuštit primanje od 830kn na komplikacijama u trudnoći.
    To je sve što imam od svog 10 godišnjeg staža, ni kune ušteđevine, staro auto, gorivo po užasnim cijenama, prvašića kojem dogodine ne znam šta ću priuštit, a ni ovoj mrvi, i vidim samo da mi ova država nije ništa dala za drugo dijete već uzela koliko toliko normalan život mojoj tročlanoj obitelji kad sam se odlučila na TEK DRUGO dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I, jel ste pisale ministarstvu? Jel netko odgovorio šta će se točno mijenjati?
    Ajde, molim vas ako ima nekoga tko živi u EU da napiše ovdje kakvi su tamo uvjeti/prava što se tiče pronatalitetne politike, pa da vidimo gdje ćemo se to usklađivati. Osobito ako mi netko može reći glede prava oko 3.djeteta.
    Što se tiče ovih napadanja pojedinaca od strane senior članica, baš mi je jadno. Nisu RODE svetice, i one bi mogle priznati da griješe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da dodam još jednu totalno subjektivnu konstataciju. Meni je sebično imati samo jedno dijete. Jedno dijete imaš za sebe, da ispuniš sebe kao majka. Drugo dijete, makar meni, je bilo više zbog prvog, da ne bude sam kroz djetinjstvo i život.
    Ja sam jedinica i oduvijek mi je falio brat/sestra. A sada kad imam dvoje (uskoro troje) i vidim kako je njima lijepo zajedno, naprosto se rastapam...i baš mi je tužno (zbog tog djeteta) što netko ima samo jedno dijete.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle neki nisu krivi kaj imaju jedno, pa ni oni kaj imaju 10 pa ih opet gledaš jednako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislila sam dakako samo na one koji imaju mogućnosti a ne žele.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    gle neki nisu krivi kaj imaju jedno, pa ni oni kaj imaju 10 pa ih opet gledaš jednako.
    lunas, ima takvih tema vise na filozofskom kutku
    kako mozes ti ili tvoje iskustvo biti mjera za ono sto je normalno ili pozeljno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zato sam i naglasila da je to moje subjektivno mišljenje, koje dakako može biti u manjini.
    Ali isto tako i ti izražavaš svoje mišljenje iz svojih iskustava. Ne vidim u čemu je problem ako razmijenimo mišljenje na forumu. Tko može reći da je netko u pravu a drugi u krivu?...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel možemo možda o ovom gore što sam napisala, da se nađe netko tko živi u EU i kaže nam više o porodiljnim pravima u članicama EU?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel možemo možda o ovom gore što sam napisala, da se nađe netko tko živi u EU i kaže nam više o porodiljnim pravima u članicama EU?
    I jel netko kontaktirao ministarstvo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zato sam i naglasila da je to moje subjektivno mišljenje, koje dakako može biti u manjini.
    Ali isto tako i ti izražavaš svoje mišljenje iz svojih iskustava. Ne vidim u čemu je problem ako razmijenimo mišljenje na forumu. Tko može reći da je netko u pravu a drugi u krivu?...
    ja ne dajem vrijednosni sud, ne kazem da mi je ili nije sebicno imati jedno, nijedno ili desetoro djece

lunas, bi li se ti prihvatila skupljanja stranih iskustava?
    sto se tice kontakata, gsv nije dobio o ovom nikakvoga glasa, oni bi trebali prvi nesto znati

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ah gdje su ona vremena kada su ljudi djecu radili i radjali bez kalkulatora u ruci

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •