Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
recimo, ove zime nisam kupila na placu niti jednu narancu ili mandarinu. jeli smo narance i grejpove samo kad su dosli provjereni iz dalmacije, ostalo vrijeme jabuke.
mi smo par puta kupili, ali kao da i nismo
cijelo vrijeme smo jeli svježe jabuke i šljive iz kompota, suho voće, M. koji puta bananu (jednom tjedno) i evo nas, zdravi, jednom smo imali nekakvu malu virozu - prehodali je uz propolis, đumbir i med
istina, cijele zime jedemo raštiku i kelj iz bašče i sezonsko povrće koje kupujem kod žene na pijaci (moje nije uspjelo - grincajg, brokulu, špinat, krumpir)
a to što se eko i bio prodaje pod skupo i nije najveći bed, najveći bed je to što ni to nije uzgojeno potpuno bez pesticida nego ih ima do određene mjere - ok, i to je nešto, ali ipak precijenjeno
kod početka dohrane mi je to bilo važno, ne znam, nisam valjda kužila, ali sada mi je svejedno koji ću ječam ili slanutak kupiti... ok, kod suhog voća gledam da nije sumporirano i to je to
mi dva puta tjedno jedemo ribu i znam da je i ona iz uzgoja i da nije najzdravija, ali šta ja znam, tako smo navikli, M. jako voli ribu... uz sve jedemo puno povrća, kruh pečem, ne kupujemo slatkiše osim čokse za nju i one neke gumene bombone iz Mullera bez umjetnih boja, a od grickalica jedemo kokice, one vulgaris iz šerpe