I ja sam razmišljala nešto slično kao ova dva gore posta, o banci mlijeka. Super je da se nekako može doći do majčinog mlijeka, ali ne podržavam ovaj način s početka priče. Ni po spermu, krv, plazmu i sl. ne idemo nekome doma, nego u ustanovu koja je za to specijalizirana. Ne slažem se skomentarom da se žena super sjetila. Sjete se ljudi svega pa to ne znači da je to u skladu s općepriznatim pravilima, zakonima... Jedini meni prihvatljiv način distribucije majčinog mlijeka bio bi po sistemu sličnom darivanju krvi. Dobrovoljno je i pomaže nekome drugome. Trebala bi postojati ustanova, koja bi prikupljala mlijeko izdojeno kod njih, pod njihovom uvjetima. Tako bi se znalo da je pravilno izdojeno (higijenski), svježe, a ispitivali bi ga i skladištili oni. Treba li ženama dati naknadu... ja mislim da treba, iako bi bilo i onih koje bi pomagale i besplatno.
Takvo mlijeko bi trebao moći kupiti svatko, a za potrebe nedonoščadi i djece alergične na proteine KM koju majke iz objektivnih razloga ne uspiju dojiti, mlijeko iz banke bi trebalo dijeliti na teret HZZO-a. Tako mali alergičari ne bi morali piti one odvratne hidrolizate. I bezglutenski proizvodi mogu se dobiti na doznaku, ako se dobro sjećam, pa bi tako moglo biti i s majčinim mlijekom.