Mury, draga! Popij si nešto malo za smirenje, ova tvoja trema (tlak) nije dobra za trudnoću. Vidi makar sa docom šta bi mogla, mada sam čitala više puta da curama savjetuju normabele~~~~~~~~~~~~da nas ipak iznenadiš, a prvenstveno sebe i TM!
Mury, draga! Popij si nešto malo za smirenje, ova tvoja trema (tlak) nije dobra za trudnoću. Vidi makar sa docom šta bi mogla, mada sam čitala više puta da curama savjetuju normabele~~~~~~~~~~~~da nas ipak iznenadiš, a prvenstveno sebe i TM!
Mury, draga, ne brini...sve će biti ok...samo se probaj opustiti...čitaj nešto ili gledaj tv, da se malo opusiš! Sretno i drži se.... Vjerujem u tebe...![]()
ja se isto tako osjećam. sutra bi trebala vaditi betu al imam osjećaj da ni od ovog puta neće biti ništa.
nemam nikakve simptome, samo me živci pucaju, isto ko u pms-u
![]()
Hvala cure. Jučer sam maznula jedan normabel od 2 mg, nisam mogla izdržati pritisak, a i danas ću ako me bude ovako držalo. Mada je danas MM sa mnom (jučer je radio), pa me on malo smiruje.
Ja vadim betu u utorak popodne pa ce rezultati biti tek u srijedu.Mene isto pere danas nekakva trema...neznam ako bude opet negativno sta cu,najradije bih se odmorila godinu dana.Dosta mi je izostanaka s posla,iscekivanja,odlazaka doktoru i placanja istoga.Ma sve znate i same.Kad smo kod normabela imam ih i ja od 2 mg.
Znaci nije neka opasnost popiti jedan malo da smirim zivce?Neznam sta da vam kazem dr.osim da se drzite i da ce jednom biti sve dobro.
Mury pokušaj se malo opustiti,ne možeš ništa promjeniti
mala emma sretno utorak
Mury, drizl i Mala Emmai ~~~~~~ za lijepe bete!!
Ja isto nemam baš nikakvih simptoma i nisam baš optimistčna![]()
cure, nemojte tako, evo vam jedan :smajlićkojivaslupapoguzi: !Lako meni pričati, jel da?
Cure, je li netko od vas ikad imao slijedeću neugodnu pojavu nakon transfera; meni se pojavila već 2. puta (oba duga protokola): strašni bolovi u koljenima (i to samo po noći), a ujutro nakon spavanja osjećaj da ste se skvrčeni vozili 10 sati pa morate protegnuti noge, ali ne kao normalno, nego da ih tako morate istegnuti da vam se noge tresu i drhte. Jako mi je to čudno i nikad ništa o tome nisam našla...
Bojim se da ti lijekovi koje uzimamo utječu na cirkulaciju (možda progesteron?).
The margot, mene uvijek pred M bole noge, ali nije tako kao što ti opisuješ, nego kao da su umorne, kao da sam pješačila 100 km...i ja to povezujem sa svojom lošom cirkulacijom i trombofilijom![]()
Mury, samo da ti napišem da držim fige na svim prstima.......
jutros sam napravila test i vidi se slaba crtica. morat ću ponovit za par dana.
odgađat ću vađenje bete jer se užasno bojim igle, lakše mi je pišnut test![]()
Bravo za drizl!!!!!!!!!!!!!Koji ti je danas dpt? Ja sam ti isto bila nestrpljiva, pa sam pišala 11, 13 i 14 dpt! Betu sam trebala vadit 16dpt, al sam ju naa kraju vadila 15dpt! A šta ćeš...ne znaju dr kako smo mi sve sigurno jaaako nestrpljive
Baš mi je drago zbog tebe!!!!Kad ideš vadit betu?
drizl, sretno dalje! čekamo betu! mislim da si nam ti prva forumska betaplus trudnica, čestitke stižu kad javiš betu!
drizl sretno i vibram za betu!
hvala cure
danas mi je 12 dpt. rekla mi je dr da komotno mogu vadit betu al ja ću radije pričekat, a do tad ću pišat
vraćene su 2 morule, 3 dan. navodno jako lijepe. a ne znam, ja se u to ništa ne razumijem pa su me morale objašnjavat šta su to morule i proces diobe. a kako sam sva pod stresom bila ništa nisam skužila
sad je mene strah da mi nije to možda ostatak od brevactida koji sam primila prije tjedan dana ili možda od štoperice. no, kako god, morat ću pričekat do srijede i ponovit test
drizl, brevactide izađe nakon 5-6 dana, aj čekamo da ponoviš test!
isti je test bio
sutra sam naručena kod svoje MPO dr pa ću bit pametnija
Sretno drizl! Držim fige da će bit sve ok! Javi šta bude... i samo misli pozitivno, bez obzira na sve, to ti puno znači!![]()
Jel mi može netko reć kako se odredjuje koji dan bude ET? Skuzila sam da nekad bude 2 dan, nekad 3, a nekad bome i peti. Logično je da kad se vraća 5 dan da su veće šanse, ili?
Strašna mislim da i oni to odredjuju po pračenju embrija i ako misle da bi atrofirali do 5 dana da vračaju ranije i da im daju veču šansu u maternici .To je samo moje mišljenje a što se tiće uspješnosti i implantacije vidjeli smo tu nema pravila!
uf, baš sam u subotu imala prilike vidjeti vrlo zanimljivo prezentaciju i naravno da ima veze kad se vraća embrij, ako se vrate 5. dan dvije dobre blastociste uspješnost je preko 50%, to s trodnevnim embrijma nije slučaj..... ne u tako visokom postotku.
U normalnim državama s normalnim zakonom žene u IVF-u dobiju u prosjeku 10-12 jajnih stanica (dakle ima tu i onih s 6 i onih s 8 ali zato i onih s 15), uglavnom sve dobivene jajne stanice idu u oplodnju (kod nas maks 3 j.s.).
Od tih dobivenih recimo 12 jajnih stanica njih 10-ak se uopće daju oploditi. Od tih deset samo njih recimo 2-4 će postići stadij krasnih blastocista 5. dan, ostatak tijekom razvoja jednostavno samo propadne.... 2 ti vrate a 2 zamrznu...
Kod nas je druga situacija, u kojoj samo 3 j.s. mogu oploditi, rijetko će se liječnik+biolog usuditi ići na 5. dan i čekati stadij blastice jer je velika šansa da niti jedan embrij od te tri jajne stanice ne preživi taj peti dan....
Zato kod nas i je uspješnost manja negu u ostatku Europe, pa makar naši liječnici nas pokušavali uvjeriti u nešto drugo.
Zaboravila sam reći da je razlika izm. 2. i 3. dana vraćanja minorna jer embriji u 90 ili95% slučajeva prežive s 2. na 3. dan, ali je veliki skok i gubitak između 3. i 4. dana.... a opet mala razlika između 4. i 5. dana, tu opet preživi 90 ili 95%
Posljednje uređivanje od Kadauna : 27.03.2012. at 23:16
Meni uvijek vraćani peti dan,uspjelo peti put,ali na žalost završilo kiretažom.
Ne opeterećuj se trentno danima,sada je i bolje da ti vraćaju 2-3 dan baš zbog ovoga što ti je napisala Kadauna.
Kadauna je u pravu, no srecom ne potpuno
Kod nas su se biolozi zadnji 2-3 god "uvjezbali" da prepoznaju kvalitetu gameta, i odabiru najbolje za oplodnju 3, i zamrzavanje, tako da je i kod nas uspjesnost postupka slicna kao i vani. U njemackoj i svicarskoj ne smiju izabirati embrije, to je jos gore nego kod nas, a i njihove stats su nize od ostatka eu. No uopce, ti % uspjesnosti se napuhavaju po svuda, ako uzmete znanstvenu publikaciju vidjet cete da su sanse od transfera 1 embrija 15%. Tako da price o 30-50% sanse u raznim klinikama su za njihove slikovite power point prezentacije.
U svakom slucaju ono sto je jako vazno je visoka kumulativna stopa oplodnje, koja je nakon 5 pokusaja oko 50% i dodje do 84% ako se jos dobro sjecam, nakon mozda 10x.
Dakle, treba samo biti uporan! svega 1/3 ili 1/4 j.stanice moze postati beba kod najzdravijih zena. A sad blastocista ili 3.dan- ja sam ostala trudna (ne mogu vjerovati da jesam!!!!) od 3 embrija 3. dan (jedan 8st i 2 6st od odmrznute j.st.), a nakon 2 blastociste zadnji put- nulicaNo, moram vam reci da sam tad putovala 900km dan nakon transfera, i nisam se nista pazila prva 3 dana, pa nekako mislim da se cure moje drage ipak pripazite u pocetku! Nakon tjedan dana sam vozila bicikl i isla na bazen na plivanje, al nekako mi je feeling da je sam transfer stresan za maternicu i bolje ga je odmirovati uz mamicu
Sretno svima, uspjet cete, neka prije, neka kasnije, al biologija je na nasoj strani!!!
Kadauna je u pravu, no srecom ne potpuno
Kod nas su se biolozi zadnji 2-3 god "uvjezbali" da prepoznaju kvalitetu gameta, i odabiru najbolje za oplodnju 3, i zamrzavanje, tako da je i kod nas uspjesnost postupka slicna kao i vani. U njemackoj i svicarskoj ne smiju izabirati embrije, to je jos gore nego kod nas, a i njihove stats su nize od ostatka eu. No uopce, ti % uspjesnosti se napuhavaju po svuda, ako uzmete znanstvenu publikaciju vidjet cete da su sanse od transfera 1 embrija 15%. Tako da price o 30-50% sanse u raznim klinikama su za njihove slikovite power point prezentacije.
U svakom slucaju ono sto je jako vazno je visoka kumulativna stopa oplodnje, koja je nakon 5 pokusaja oko 50% i dodje do 84% ako se jos dobro sjecam, nakon mozda 10x.
Dakle, treba samo biti uporan! svega 1/3 ili 1/4 j.stanice moze postati beba kod najzdravijih zena. A sad blastocista ili 3.dan- ja sam ostala trudna (ne mogu vjerovati da jesam!!!!) od 3 embrija 3. dan (jedan 8st i 2 6st od odmrznute j.st.), a nakon 2 blastociste zadnji put- nulicaNo, moram vam reci da sam tad putovala 900km dan nakon transfera, i nisam se nista pazila prva 3 dana, pa nekako mislim da se cure moje drage ipak pripazite u pocetku! Kod zadnjeg uspjesnog postupka sam mirovala 3 dana, a kasnije nakon tjedan dana sam vozila bicikl i isla na bazen na plivanje, al nekako mi je feeling da je sam transfer stresan za maternicu i bolje ga je odmirovati uz mamicu
Sretno svima, uspjet cete, neka prije, neka kasnije, al biologija je na nasoj strani!!!
Curke, imam pitanje...zanima me, jel vi pijete nešto tipa Elevit, Prenatal i sl.? Jel uz to potrebno još dodatno pit i folnu ili je to dovoljno? Ja pijem Elevit, pa me zanima jel bih trebala možda još i folnu? Molim Vaša iskustva.
Hvala puno svima i sretno!!!!
ajme, ajme, počet ću gristi nokte od nestrpljenja čekajući test, ako se uspijem primiriti ću ga u nedj raditi, ako ne onda ranije mada mislima da će pokazati - ranije
što se tiće šta pijem, meni je dr dala heferol jer sam anemična inaće i folacin od jgl.kaže daq mi je to sve što trebam 1.tromj.pa ćemo ako ostanem trudna za 2mj vidjeti šta će mi trebati dalje.pitala sam ju da si kupim neki prenatal ali kaže da to ide kasnije, da je za planiranu trudnoću potrebno par tj.prije postupka piti folnu kiselinu i ništa više jer je ona bitna za razvoj neurološke cijevi a to je prvih 12tj razvoja bebe, i zdravo se hraniti
Na koji način misliš da su se izvježbali za odabir? To su samo priče, eto jedino CITO neke mehanizme koje kao prepoznaju strukturu j.s. Prije par godina dr. Kniewald biolog je rekao na TV-u kako se ne može izdvojiti dobra od lošije j.s. prije nego se oplodi. Mogu eventualno prepoznati koja je zrela ili nezrela. Evo meni u zadnjem postupku u Rijeci od 8 j.s. izabrali 3 od kojih je najbolja bila 6 st. embrij, jedna je bila 4 st. a jedna se nije ni oplodila po toj teoriji nisu baš odabrali one najbolje.
Olivera potpuno te shvaćam ... Ja bih trebala vaditi betu za Uskrs ali kako tada ne rade naravno morat ću u petak to će biti 11.dan nadam se uspjehu .
Petra i meni pada vađenje baš za uskrs ali tebi vjerovatno nakon 14 dana?nama u ri se beta vadi naokn 21 dan ali ja isto mislim vaditi na veliki petak ako ne dobijem m do tada
http://www.cbra.org.br/pages/publica...20pag55-62.pdf
Evo Mimi pa si procitaj ovaj free text, ili odi na Pubmed pa napravi research, na osnovi abstracta mozes vidjet neke cinjenice. U znanosti (ja sam isto dr.sc. i radim u labosu) je par godina jako puno, pogotovo u biologiji i medicini, koje se razvijaju mahnitom brzinom i koriste vrlo napredne tehnologije.
Nije 100% uspjeh, ali postoji trend i dobra korelacija (jednako kao i s kvalitetom embrija, meni 2 blastociste 0, a 6st i 8st embriji +), sto znaci da se malo trebamo strpit i doci cemo do kvalitetne stanice i embrija. Sretno i da ti cim prije upali!
cure ja danas obavila transfer i čuvam dvije lijepe mrvice![]()
kiki30, SRETNOOOOO!!!
Meni danad 11 DNT (dvodnevni embriji), već 3 dana povremeno jaki menstrualni bolovi, a sinoć su me u neka doba i probudili, te malo duže trajali. Ja inače kad dobijem nemam tako jake bolove, nikada u životu nisam popila tabletu kad dobijem M, ali sinoć me baš rasturalo. Mislim da ni blizu neću betu dočekati
![]()
Mury, ja ću samo dodati da trudnice znaju reći da su simptomi T isti ili slični kao kod PMS-a, sretno!!!!!!
Ja ću isto dodati da sam sada morala pišnut jedna clear blue, i odmah se pojavila crta, tanka, ali fino vidljivaSva se tresem!!! Samo te Bože molim da to ovaj put bude do kraja tj. 9 mjeseci!!!!