Stranica 7 od 31 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nasa je situacija takva da nam treba donacija, i sad predajemo papire hzzo-u... Tuzna sam jer ce me ovakav zakon ili dovesti na prosjacki stap ili cemo biti prisiljeni odustati. Mogu pitati....da li u procesu posvojenja roditelji imaju zakonsku obvezu reci djeci da su posvojena, ili mogu sami odluciti kada i kako?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo bi pitanje trebala postaviti na podforumu posvojenje, vjerujem da bi tamo dobila brzo odgovor na svoje pitanje, ja ga nažalost ne znam, ali stam tužna također suosjećajući zbog svih vas koje će bojim se zakon jako, jako zakinuti. Banke sperme ili jajnih stanica u Hrvatskoj će bojim se ostati prazne zbog neanonimnosti donora (

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovo što ja čujem da država kroz ovaj zakon kaže je sljedeće:
    Alkoholičari, pijte, opijajte se, ubijte se u alkoholu, svaki put ćemo vas poslati na liječenje, nema veze što su neki od vas neproduktivani na poslu, ili su nezaposleni pa nisu nikad platili kunu poreza.
    Pretili, samo vi jedite, uništavajte si zdravlje, ima ljekova za sve bolesti koje su uzrokovane pretilošću, dat će HZZO.
    ... da ne idem dalje.

Nije mi namjera uvrijediti ni alkoholičare ni pretile... i sama imam viška kila, a bome i lječenog alkoholičara u obitelji.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 26.03.2012. at 16:33

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da,roditelji imaju zakonsku obvezu reći djeci da su posvojena do njihove sedme godine.
    Jedan naš poznati par,koji je posvajao djecu je to napravio odlično-neki roditelji idu u bolnicu i rode dijete,a neki idu u kuću punu djece i povedu dijete sa sobom-to mi je je super za početak i za malo dijete,pa onda postupno prilagodba.Zapamtila sam tu rečenicu u jednom intervjuu.
    Rominka,sretno u slijedećem postupku!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Postoje svagdje ne u ovom obliku ali uvijek postoje.ne mozda zakonom ali onda prosudbom lijecnika/bolnice/nekog treceg tko te bilo zbog godina ili kojeg drugog razloga odbije. I to je neko vid ogranicenja ali opet je nas polozaj nadaleko najdiskriminiraniji;(

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ako je ovo istina, 6 besplatnih postupaka, od toga dva klomifenska, ja se mogu pozdraviti sa svojom MPO pričom, jer sam onda sve besplatne postupke ispucala, a bogme me i financijski iscrpio CITO postupak

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Iskreno, ja sam za da dijete zna za donaciju, mi smo ipak mala zemlja. Svaki posvojitelj ima zakonsku obavezu reći posvojeniku da je posvojen najkasnije do njegove 7. godine života. Donacija (pogotovo spermija) nije ništa drugačije od posvojenja.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je ovo istina, 6 besplatnih postupaka, od toga dva klomifenska, ja se mogu pozdraviti sa svojom MPO pričom, jer sam onda sve besplatne postupke ispucala, a bogme me i financijski iscrpio CITO postupak
    Mislim da ćeš moći iznova u postupke

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Iskreno,ja ne mislim da ce se sad poceti brojati od 0;( ali zasto onda ne nazvati pravnu sluzbu u bolnicu i priupitati

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo ministar na HTV 1 na temu novi zakon o medicinski pomognutoj oplodnji

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    evo ministar na HTV 1 na temu novi zakon o medicinski pomognutoj oplodnji
    šta kaže?... nisam doma pa ne mogu gledati.....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja na nekom live streamu pa i mene izbacilo ( ne čujem niti ja

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

grrr... pogledat ću na snimalici kad dođem doma....

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Nisam sve ulovila, ali 12 embrija se može zamrznuti i zakon ide na izglasavanje na prvu sjednicu u travnju.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sve ulovila, ali 12 embrija se može zamrznuti i zakon ide na izglasavanje na prvu sjednicu u travnju.
    prvu sjednicu sabora??

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno,ja ne mislim da ce se sad poceti brojati od 0;( ali zasto onda ne nazvati pravnu sluzbu u bolnicu i priupitati
    ni ja se ne usudim ni ponadati da krećemo od nule. samo... obzirom da sam sada na sveukupno 8. po redu, možda mi isporuče račun za ova 2 ekstra!
    gade mi se, sada više no ikada. po ovome 4+2 mene će ova država natjerati da sa 30.godina potpišem kapitulaciju i oprostim se od želje za roditeljstvom. jer ista ta država nas tjera da radimo ko crnci za plaću od koje jedva preživljavamo, a sad si još i sve prirodne postupke trebamo plaćati?! kako?! odakle?

i što ćemo to točno plaćati u državnim bolnicama kod tog prirodnog postupka? nije li to isto kao da mi zatreba operacija pa moram platiti doktoru da mi je napravi?! zar ne dobiva on plaću za to? zar ne plaćamo upravo MI te njihove plaće?

ja razumijem da postoji ograničenje koliko lijekova će hzzo platiti, ali nisam ni pomislila da će nam same postupke ograničiti.

ne mogu se oteti dojmu da su se ovaj put doslovce narugali sa nama!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ovo je prestrašno. Ako se ukidanje prirodnjaka obistini, low responderi su gotovi.

*mare*, evo ovdje što (zapravo, koliko) ćemo točno plaćati od prirodnog postupka: cjenik HZZO-a (s njihovog weba)

E, a kako vi interpretirate sljedeće stavke:
    1. 4 stim. + 2 prir. - moraju li se prirodnjaci ispucati na početku ili se mogu ubacivati između stimuliranih?
    2. dobna granica 42 godine - uključuje li to i cijelu 42. godinu žene, do navršenog 43. rođendana?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

vjerojatno cijelu 42. godinu
    a sto se tice dobne granice ona se vjerojatno odnosi na postupke placene od drzave, a ne da necete moci ici na postupak nakon 42
    koliko se sjecam i u onom prastarom prijemilinovicevom zakonu je bila dobna granica i to cak mislim do 38 godina
    ispravite me ako grijesim

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da ,bila je granica do 38g,ali su ruke bile besplatne i poslije toga,bar na Vuku 2007/08,a plaćali su se lijekovi,po toj shemi je išla moja prijeteljica.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

već sam pisala o prijedlogu da se parovima koji su prošli postupke prema važećem restriktivnom zakonu, pokuša na neki djelomično obeštetiti tako da im se po novom zakonu omogući da dobiju dodatne pokušaje na teret HZZO-a.
    ali mala je vjerojatnost da će se to dogoditi. jasno je da će sudeći prema ovome broj pokušaja stimuliranih postupaka MPO na teret HZZO biti smanjen na 4.
    razmišljam o svim parovima koji se u sadašnjosti i koji će se u budnućnosti suočiti sa neplodošću, nisu svijesni koliko će novi zakon smanjiti njihove šanse za roditeljstvo...
    a što se tiče dobnog ograničenja?
    možda nisam do kraja objektivna, ali neka tvorci zakona objanse meni koja će u prosincu napuniti 42. godinu zašto nemam pravo kad mi tek rođeni sin napuni godinu dana pokušati dobiti još jedno dijete? reproduktivno sam zdrava, odlične hormonske slike (sa 40 godina i 6 mj. Amh 24 pmol/L FSH 6 LH 5)?
    na temelju kojih medicinskih činjenica će meni zakonodavac uskratiti pravo na liječenje?
    ili na temelju kojeg zakona će se mom 40-godišnjem mužu koji je neplodan uskratiti pravo da postane roditelj drugi put samo zato jer mu je žena mrvicu starije od njega i za 9 mjeseci će imati 42. godine?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=370&cHash=a7431c4d83
    evo link od 12. minute hrvatska uzivo
    Posljednje uređivanje od Ona koja nije pisala : 26.03.2012. at 21:15

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, ja sam za da dijete zna za donaciju, mi smo ipak mala zemlja. Svaki posvojitelj ima zakonsku obavezu reći posvojeniku da je posvojen najkasnije do njegove 7. godine života. Donacija (pogotovo spermija) nije ništa drugačije od posvojenja.
    Slažem se da bi dijete trebalo znati za donaciju, iako smo mm i ja trenutno što se toga tiče oprečnih stajališta, on smatra da to nije toliko bitno jer ću ja roditi. Bez obzira što ću se, ako uspijemo, osjećati djetetovom biološkom majkom, kad poraste bih svakako rekla i objasnila. Osjećam da je potrebno...
    Ipak smatram da se posvajanje i trudnoća donacijom stanica ne mogu u potpunosti izjednačiti...ali je roditeljstvo - roditeljska ljubav i briga u oba slučaja apsolutno jednaka, a to je ono važno

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

U svemu tome je važna roditeljska ljubav i ljubav vas kao partnera,to je sreća,neizmjerna sreća.
    Ovo nema veze sa Zakonom,no morala sam jer ste divni,borite se,nije vam lako i još vam sudbine ovise o donošenju Zakona i trenutnoj klimi u društvu,financijama....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Još imam potrebu reći i prokomentirati, ako sam dobro vidjela i shvatila da donacija stanica kod nas (kad se pokrene), neće biti anonimna. Ispravite me ako griješim...
    Meni se sviđa ovako kako je u Pragu. Ne znam koliko bi imalo smisla stupati u kontakt s donorom/donorkom...Mislim da bi za obje strane to bilo nelagodno. Stavljam se i u poziciju donorki, da doniram stanice rado bih bila anonimna, i činila bi me sretnom sama činjenica da sam učinila nešto što paru može pomoći da ostvari roditeljstvo...Ništa više.
    Druga je stvar ako si par sam nađe donora/donorku, ali to ovisi o paru...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

koliko sam shvatila iz clanka u jutarnjem nece postojati mogucnost da si sam nades donora, kao ni donacija od clanova obitelji

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, tu bi se diralo u teška pitanja etičnosti (pogotovo kod članova obitelji)...U svakom slučaju, mislim da je najbolje da je identitet zaštićen...za obje strane.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sto s nama kojima je donacija jedini nacin? S obzirom da ce banke kod nas biti prazne zbog zakona, hoce li nam ipak pokriti troskove lijecenja vani ili ce nam onemoguciti lijecenje???? I hoce li me svejedno kaciti to da moram reci djetetu da mu nismo bioloski roditelji?!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni se zapravo čini da je ovaj zakon u dosta aspekata još gori nego sadašnji. Ili se varam?

I kad bi trebao ići u Sabor, nisam baš u toku... nešto se spominje da ne bude u idućih mjesec dana?
    Mene frka oko onih uvjeta koje MPO klinike moraju po novome ispunjavati, kako će se to odvijati

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Slažem se Rominka da nam zakon ne ide na ruku....mi trenutno imamo odobrenje za zahvat, ali naravno nemam garanciju da se neće morati ponoviti...
    Zakon će se promijeniti da donacija postane legalna, ali će po meni trebati vremena dok se to sve uhoda...i mislim da će još dosta trebati da se banke stanica napune...
    A što se tiče ovog treba li reći...Ja bih to samoinicijativno rekla kad dovoljno odraste da shvati...a ne da me netko prisili, kako je npr gore napisano da se posvojenom djetetu mora reći do 7.g.
    To ne može vrijediti za donaciju....Ok, objasniti djetetu da je posvojeno...ali ići djetetu objašnjavat da je nastalo donacijom stanice ?!
    Ali i kao što sam gore rekla...iako nemam svoje js, ako ostvarim trudnoću i rođenje djeteta smatrat ću se i njegovom biološkom majkom...pa tko mu je dao život, nosio 9mj....

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

meni su na pravnom savjetovanju objasnili da imam 6 postupaka za jedno dijete..... kad se odlučim na drugo, da opet imam 6.... i da svaki put s novim zakonom prestane vrijediti stari i da se postupci brišu i kreće se ispočetka... jedini hendikep sada mogu biti godine...

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    koliko sam shvatila iz clanka u jutarnjem nece postojati mogucnost da si sam nades donora, kao ni donacija od clanova obitelji

tako sam i ja shvatila..... i bojim se da će ovo biti jedan žestoki fijasko.....

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ufff...ne znam mogu li uspjeti dobiti pozitivan odgovor od hzzo-a prije promjene zakona... Ukoliko ne, a stupi ovo novo stvarno ne znam kako dalje. Malo mi je nevjerojatno da ce nas stopirati ili tjerati da na svoju ruku opet odlazimo vani i placamo. Zar je moguce da cemo ispastati jer ce banke biti prazne, da necemo imati pravo na lijecenje??? Sada, nakon nezspjeha ovo mi jako tesko pada. Nemam novaca toliko da mogu dva puta godisnje u postupak 1000 km od kuce neka imaju hrabrosti i neka kazu da nismo podobni za ovu drzavu!!! Ljuta sam jako. Zelim moci svome djetetu sama reci kad osjetim da je spremno, tu se Sejla slazem u potpunosti s tobom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj _plavusha_ prvotno napisa Vidi poruku
    meni su na pravnom savjetovanju objasnili da imam 6 postupaka za jedno dijete..... kad se odlučim na drugo, da opet imam 6.... i da svaki put s novim zakonom prestane vrijediti stari i da se postupci brišu i kreće se ispočetka... jedini hendikep sada mogu biti godine...

novi zakon - nove okolnosti. Moram priznati da ja nisam našla u vezi novog, Ostojićevog zakona podatak o tome kako s 2. djetetom, jel onda kreće iz početka računanje besplatnih postupaka...... u starom, još važećem zakonu ima riječi o tome.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 27.03.2012. at 07:53

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

svima je jasno da donacija neće biti obzirom da ti dijete u nekoj životnoj dobi može pokucati na vrata i reći bok tata, bok mama!

a same žene ne smiju na donaciju (pa čak i ako imaju medicinski dokaz da su neplodne?)
    a same žene smiju posvajati djecu...

hoće li se moći refundirati postupak donacije vani - tko zna - obzirom da će se vjerojatno ustrojiti registar (što nije napravljeno za milinovića iako je i po njegovom zakonu donacija bila dozvoljena) u koji će možda tu i tamo kapnuti koja donacija pa postoji mogućnost da se ustroje liste čekanja i onda kao formalno možeš ostvariti postupak u svojoj zemlji
    ili će biti fer i i dalje plaćati postupke u inozemstvu...stvar interpretacije...

svima vam je jasna razlika koja će se dogoditi ako se broj postupaka unese u zakon?
    do sada broj postupaka koji smo mogli obaviti na teret HZZO-a (bilo prirodnih, bilo stimuliranih) nije bio ograničen...ograničeno je bilo pravo na lijekove (zesebnim podzkonskim aktom - listom besplatnih lijekova) prema kojem smo imale pravo (po milinvićevu zakonu) na 6, (a ranije na 3 puta) na lijekove za stimulaciju.
    dalje smo mogle ići na postupke na teret HZZO-a , plaćajući si same lijekove, a na prirodnjake i aiho-ve neograničen broj puta...
    ako ovo uđe u zakon kao pravo na besplatni postupak, to će značiti da si nakon 4 stimulirana i 2 prirodnjaka moramo plaćati svaki slijedeći postupak u cijelosti (postupak/ruke + lijekove)
    (e sad veliko je pitanje, hoće li anulirati broj postupaka od prije...ako neće bit će strašno...posebno za žene koje su ispucale postupke na 'milinovićeve' sulude postupke ...trebalo bi to zapravo pisati u prijelaznim i završnim odredbama zakona...ako ne piše - tko zna...možda izmisle neki način koji bi nam pribrajao stare postupke (obzirom da registra niej bilo pa nemaju stvarnu evidenciju)

ne bih se čudila jer je evidentno da se to napravilo radi uštede u zdravstvu koje je u banani iako svi godinama izdvajamo iz svojih plaća toliko da vjerojatno ne možemo ni otići na toliko postupaka koliko u radnom vijkeu izdvojimo novaca

i činjenica je da su s jedne strane dopustili zamrzavanje zametaka i oplodnju 12 js (o tome ću kasnije), ali su velik broj ljudi oštetili obvezom plaćanja postupaka

medicinski dopustiš, ali financijski uništiš...što si napravio...prevario ljude kojima si nešto obećao...

što se tiče 12 js...

ima jedno barem 10-tak kategorija pacijentica za koje to nije optimalno rješenje
    npr. PCOS i/ili sklonost HS gdje se ženu dovodi u opasnost ponovljenom stimulacijsom umjesto da se iskoriste sve njene stanice koje je proizvela već s minimalnom stimulacijom...
    svi su oni prevarena kategorija

ima toga još...

sramota je samo što su u slaganju prijedloga zakona sudjelovali neki liječnici - i moralna i stručna njihova sramota!

a sramota je i što pacijenti ponovno, kao ni prilikom donošenja milinovićevog zakona, za prijedlog zakona saznaju iz medija, a ponovo se ne prepoznaju kao važni čimbenici u kreiranju zakona, nego nas tretiraju kao neinformirana ovce koje samo trebaju slušatui liječnike jer eto valjda oni znaju 'oni su završili 'pravi fakultet, a mi ostali valjda, bez obzira na obrazovanje nemamo zdrav razum, pristup informacijama i svjetskim standardima liječenja

ova je država i njezino donošnje zakona i njezino tretiranje svojih građana - čista lakrdija...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Za mene je novi zakon gori od starog s obzirom da imam slabu reakciju na stimulacije i meni 12js ništa ne znaci.
    A s novim zakonom 4+2 su mi samo naštetili. Sada ću i prirodnjake i klomifene sama plaćat.

Naravno podrška oplodnji 12js da me nebi netko krivo shvatio.

A opet ja s Jutarnjim Piše da HNS neće podržat zakon u vezi oplodnje žena bez partnera.
    Mislim ovo je žalasno da smo svedeni na novinske članke.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Postoje svagdje ne u ovom obliku ali uvijek postoje.ne mozda zakonom ali onda prosudbom lijecnika/bolnice/nekog treceg tko te bilo zbog godina ili kojeg drugog razloga odbije. I to je neko vid ogranicenja ali opet je nas polozaj nadaleko najdiskriminiraniji;(
    Da, ali po case by case principu, (npr. srce neće izdržati opću, pa se ne ugrađuje umjetni kuk), a nama po principu svima isto. I to još zakonom definirano. Diskriminacija.
    I kako se može u isti koš staviti netko od 25 i netko od 39 godina?
    Ma svinjarija.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sigruno ima nekih koji će pomisliti: super-4 AIH + 6 postupaka (oplodnja 12 stanica + FET)...da se krenemo pobrojavati kome nije bilo dovoljno 6 IVF-ova? Da crtam moguće scenarije: AIH-ovi neuspješni, 4 postupka sa scenarijima iz postupka dea84 (sorry, stvarno ti želim da ti 5. nude bingo i nadam se da će biti), + još 2 s transferom-bez uspjeha ili moji scenariji-4. ciljana s klomifenima, 1. IVF bez transfera, 2. prirodnjak-puko folikul pa napravljen AIH bez uspjeha, 7 transfera bez uspjeha....Nekima će 6 postupaka biti dovoljno, i nadam se da će biti puno njih kojima će 1 ili 2 postupka biti dovoljno- da me ne bi krivo shvatio, al svi koji mislite kako je zakon super-postavite se u kožu onih (nas) kojima to nije dovoljno...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moj primjer: 5 stimulacija, 3 prirodnjaka, 1 sec. = 0
    U tijeku 6.postupak, i opet se iznova nadam da će biti bingo. Na AIH nismo ni išli jer nije bilo šanse da uspije uz endometriozu i MM spermio
    Posljednje uređivanje od Snekica : 27.03.2012. at 09:13

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a bogme ni meni nije bilo dovoljno prvih 6 pokušaja (stimuliranih i prir.) sam išla bez terapije za štitnjaču koja mi je očito trebala pa nisam imala nikakve reakcije na stimulacije i skoro svaki drugi put bi ostala bez transfera, tek sad zadnja dva puta mi se stanje malo popravilo bolje reagiram ali opet nismo uhvatili onu pravu j.s. Tako da vrlo lako možeš ispucati tu kvotu a da realno nisi imao ni šanse!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mare41 sve 5, slažem se s tobom
    mislim treba gledat da i večina nas niti ne može na AIH zbog svojig dijagnoza

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Onda su mene u Petrovoj prevarili! Ja sam 2 postupka iskoristila prije Milinovićevog zakona na VV. Kad sam prešla na Petrovu (a nakon stupanja na snagu Milinovićevog zakona) dali su mi papir na kojem je pisalo da mi je to 3. postupak preko HZZO-a. Nitko nije spominjao po kojem zakonu...
    Posljednje uređivanje od TrudyC : 27.03.2012. at 09:17

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Trudy i ja sam dobila papir...
    zato i tvrdim da to mora biti pravno regulirano
    i da stupanje na snagu novog zakona ne anulira automatski sve posljedice djelovanja nekog starog zakona
    to mora jasno biti negdje napisano (u milinovićevu zakonu nije bilo...a nije bilo ni državnog registra pa je bila stvar od bolnice do bolnice)

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja se samo bojim da nažalost će oni gledat postupke koje smo do sada odradili.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Sigruno ima nekih koji će pomisliti: super-4 AIH + 6 postupaka (oplodnja 12 stanica + FET)...da se krenemo pobrojavati kome nije bilo dovoljno 6 IVF-ova? Da crtam moguće scenarije: AIH-ovi neuspješni, 4 postupka sa scenarijima iz postupka dea84 (sorry, stvarno ti želim da ti 5. nude bingo i nadam se da će biti), + još 2 s transferom-bez uspjeha ili moji scenariji-4. ciljana s klomifenima, 1. IVF bez transfera, 2. prirodnjak-puko folikul pa napravljen AIH bez uspjeha, 7 transfera bez uspjeha....Nekima će 6 postupaka biti dovoljno, i nadam se da će biti puno njih kojima će 1 ili 2 postupka biti dovoljno- da me ne bi krivo shvatio, al svi koji mislite kako je zakon super-postavite se u kožu onih (nas) kojima to nije dovoljno...
    Sve potpisujem!!!
    Evo i moga slučaja: 1. 05/2009 - stimulirani 12 JS ( taman optimalno po našem novom ministru ), 7 oplođenih, 3 petodnevna embrija vraćena - rezulta biokemijska trudnoća
    2. 07/2009 - FET, vraćena 4 embrija - rezultat beta 2,1
    3. 10/2009 klomifenski - 1 JS, nije se oplodila, nema ET
    4. 02/2010 stimulirani 9 JS, dvije se oplodile, vraćena dva embrija, 6 JS zamrznuto - beta = 0
    5. 04/2010 - sek IVF ( od 6 JS niti jedna nije preživjela odmrzavanje, a kamo li da je došlo do ET i trudnoće)
    6. 05/2010 - polustimulirani klomifen + Gonal, dobila 3 JS, niti jedna se nije oplodila, opet nema ET
    7. 06/2010 - klomifenski, 2 JS, jedna se oplodila, vraćen jedna embrij, beta = 0
    8. 05/2011 - stimulirani ( o svom trošku - CITO), dobila 6 JS, oplodile se dvije, vraćene dvije blastice, 3 jS zamrznute, beta = 0
    9. 10/2011 - sek. IVF, od 3 zamrnute j.s. dvije se oplodile, vraćene dvije blastice, beta = 0
    10. 03/2012 - polustimulirani - kolimifen + MP+cetroide = 3 JS, dvije se oplodile....čekam rezultat, ali naravno da imam loš predosjećaj.
    K tome nisam brojala prirodnjake u kojima su punkuli folikuli, a AIH nije rađen, jer je spermiogram MM bio jako loš. Sada kada se MM spermiogram jako popravio, sada ja nemam jednog jajovoda, i pitanje što je s drugim, dr.-i pretpostavljaju da nije prohodan, ali nitko me ne bi poslao na HSG. U postupke sam krenula sa 28 godina, a sa 31 godinu ću izgleda morati digunuti ruke, jer MM i ja radimo za plaćice s kojim preživljavamo iz mjesec u mjesec, i više niti jedna postupak ne mogu plaćati!!!
    PS, u međuvremenu sam imala i jednu biokem. T - spontanu, i jedva "iskamčila" uputnice za trombofiliju, inače sam mogla raditi beskonačno postupaka, ne bih nikada iznjela trudnoću, mada i ovako sada više neću, bez obzira što mi je dijagnosticirana trombofilija, jer nemogu više u postupke, a jedini preostali jajovod je vjer. začepljen .
    Hvala Vam ministri ( i stari i novi), što mislite samo na svoje interese!!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 27.03.2012. at 09:22

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I još malo moje statistike, vezano za prethodni post, sveukupno "potrošeno" 36 JS (ako sam dobro pobrojala), i transferirano 16 embrija (ukuljučujući ova dva koja su sada u meni možda još živa) + dva embrija iz spontanih trudnoća ( biokemijska + VM).

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

aposolutni nonsens...

kod nas je teška muška neplodnost - aih uopće nema smisla
    prirodnjaci? znači mm mora proći svaki put testikularnu punkciju za 1 js, a da ne govorim da nam je uspješnost oplodnje uz PICSI 25%

jučer je ministar govorio o zaštiti zdravlja žene, kao da je neplodnost isključivo ženski i uzrok i problem. a što je sa zaštitom zdravlja muškaraca koji se bore s neplodnošću?

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čini mi se da su teme koje nas muče, njima bile sporedne. Kao poboljšali su nešto da bace kost pacijentima, no pravi razlog donošenja zakona je uvođenje štednje, čak i zarade na pacijentima koji ne uspiju u propisanom broju postupaka.
    Ovim zakonom MPO ide na tržište i u državnim bolnicama. I planiraju dobar uliv novaca iz te djelatnosti. Domislili se kako biti konkurentni Slovencima.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jel netko jučer gledao ministara, da li objasnio šta po novome ide na teret HZZO-a?I šta je s odrađenim postupcima?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko jučer gledao ministara, da li objasnio šta po novome ide na teret HZZO-a?I šta je s odrađenim postupcima?
    nije rekao šta je s odrađenim postupcima.... dosta kratko je bio.....

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

pa očito su nas lijepo nasamarili, ukinuli nam čak i ono malo što nam je milinovićev zakon dozvoljavao.
    kad se samo sjetim koliko je parova čekalo zadnjih mjeseci i odgađalo postupke baš zbog zakona, a sad smo dočekali da na iste te postupke više nemamo pravo!

Stranica 7 od 31 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •