Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

svako malo virnem ovdje, pa niš ne napišem (a malo ste oduljili s khm "raspravom" ), ali imam potrebu reći M@tt - stalno te muči ta štitnjača. tž nema povišena antitijela (anti-tpo, napisao si da joj nisu pozitivna, nije li tako?) i zato joj povišeni tsh ne bi trebao predstavljati problem, jer fakat nije previše povišen, unutar referentnih vrijednosti je. vrci ima hashimoto - povišena antitijela i zato mora uzimat terapiju da izregulira tsh. meni je tsh bio 2.6 pa mi je dr R. spustio euthyroxom na 1.5 ali SAMO zato što imam povišena antitijela, inače bi me pustio u postupak s tim "povišenim" tsh-om.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj štrumfeta prvotno napisa Vidi poruku
    svako malo virnem ovdje, pa niš ne napišem (a malo ste oduljili s khm "raspravom" ), ali imam potrebu reći M@tt - stalno te muči ta štitnjača. tž nema povišena antitijela (anti-tpo, napisao si da joj nisu pozitivna, nije li tako?) i zato joj povišeni tsh ne bi trebao predstavljati problem, jer fakat nije previše povišen, unutar referentnih vrijednosti je. vrci ima hashimoto - povišena antitijela i zato mora uzimat terapiju da izregulira tsh. meni je tsh bio 2.6 pa mi je dr R. spustio euthyroxom na 1.5 ali SAMO zato što imam povišena antitijela, inače bi me pustio u postupak s tim "povišenim" tsh-om.
    Hvala ti na odgovoru štrumfeta. Evo mi postavili pitanje kod dr.R na forum i evo kompletnog odgovora:

"Po ovim nalazima nije to problem, fT4 je čist Ok, iako ja osobno, preferiram još malo iznad, ali pošto su antitijela negativna, mala je šansa da je tu kvaka.
    Mislim, u ovakvim situacijama može se ići na 25ug LTX-a, ali biokemijske trudnoće su daleko najčešći problem laboratorija, a ne nekih težih poremećaja; posebno ne u Vašoj dobi
    Mislim da bi pomalo trebalo ići na obradu finijeg tipa; učinite koagulogram, aktivnosti ATIII, PC, PS; F-II, PAI (ne odmah i nužno genotipizaciju), najbolje u KBC SM, odnedavno rade i aktivnosti pojedinih faktora a ne samo genotpipove.
    Idemo korak po korak, nakon ovih nalaza, možete mi se javiti, pa da vidimo ima li dalje smisla ići dublje u obradu
    HLA i slične stvari zaboravite, nisu se pokazale bitinima kako se očekivalo od tih pretraga."

Znači, po njemu bi FT4 mogao biti malo viši, a i za taj "povišeni" TSH bi dao 25 mg LTX-a. Moram reći da nisam shvatio šta je sa ovim boldanim htio reć, i da ne znam za ni jednu od ovih pretraga koje je on spomenuo da bi mogli napraviti...
    Posljednje uređivanje od M@tt : 28.03.2012. at 19:24

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, po njemu bi FT4 mogao biti malo viši, a i za taj "povišeni" TSH bi dao 25 mg LTX-a. Moram reći da nisam shvatio šta je sa ovim boldanim htio reć, i da ne znam za ni jednu od ovih pretraga koje je on spomenuo da bi mogli napraviti...
    M@tt.. ja se čekam novi zakon i postupak kod dr. R, mene je nakon moje biokemijske poslao na te pretrage. Išla sam u vinogradsku (KBC SM) i napravila ih i sve je ok. nalaz se čeka oko mjesec dana.
    i mene baš zanima kaj je s tim boldanim htio reći.. budem ga baš pitala ka ću ići slijedeći put.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •