Stranica 66 od 120 PrviPrvi ... 1656646566676876116 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sori m@tt, ja to gledam iz perspektive maratonca. To mi je totalno neprihvatljivo! Al dobro, jednom-dvaput ide.
    anaši, Fragmin/Heparin je definitivno jedna od opcija. Ja probala sa sličnim nalazima. Opet, vele da za implantaciju nema veliku ulogu, nego za održanje trudnoće. Mislim da američke klinike daju tek nakon pozitivne bete. Al treba probati, to su niske doze koje mi uzimamo.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 29.03.2012. at 19:27

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Hoću bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Francesa kad se heparin daje prije punkcije ili kak to več ide?
    Hmmmm... Iskreno ne sjecam se bas, al cini mi se da od transfera

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Francesca prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmmm... Iskreno ne sjecam se bas, al cini mi se da od transfera
    E pa to me baš zanima i da li to momaže za implataciju i šta još može pomoć da dodje do implatacije?)

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje...jel dr-L. javlja odmah drugi dan ako se ništa ne oplodi? Naime, mi smo jučer imali punkciju (2 j.s.) i rekao je najvjerojatnije transfer u petak, al nije nam danas ništa javio, bilo mi je glupo zvati ga kad je rekao da će on mene zvati...sad me strah da nešto ne štima, da se nisu oplodile
    ja sam dan nakon punkcije SMS-om upitala kakva je situacija i L me odmah nazvao i izvijestio. nije bio nikakav problem.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Heparin usporava zgrušavanje krvi. Kod punkcije može doći do krvarenja, tako da ne bi trebalo prije punkcije uzimati. Kod nas su neki liječnici prepisivali nakon transfera, ali sve manje! Prijateljici u Americi su rekli da nema smisla do prve bete.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E pa to me baš zanima i da li to momaže za implataciju i šta još može pomoć da dodje do implatacije?)
    Onaj ko nađe odgovor na tvoje pitanje, zaslužio je Nobelovu nagradu. Dobit ćeš u Pragu imunosupresivnu terapiju, a s tim je isto ko i s antikoagulantnom terapijom (od transfera, Jelo, i dalje)-može i ne mora pomoći, al nije viška (ja sam puno postupaka prošla sa svim tim pa ništa nije pomoglo, a neko drugi će reći da mu je baš to pomoglo).

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Onaj ko nađe odgovor na tvoje pitanje, zaslužio je Nobelovu nagradu. Dobit ćeš u Pragu imunosupresivnu terapiju, a s tim je isto ko i s antikoagulantnom terapijom (od transfera, Jelo, i dalje)-može i ne mora pomoći, al nije viška (ja sam puno postupaka prošla sa svim tim pa ništa nije pomoglo, a neko drugi će reći da mu je baš to pomoglo).
    Ja sam mislila da se i to može otkrit putem nalaza koje sam radila kad je to moj problem

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hoću bebu-na ovo što citiram, pokušavamo stalno upozorit, jer da je sve tako jednostavno-svi bi bili trudni:
    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Fragmin/Heparin je definitivno jedna od opcija. Ja probala sa sličnim nalazima. Opet, vele da za implantaciju nema veliku ulogu, nego za održanje trudnoće.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 30.03.2012. at 08:06

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hoću bebu-na ovo što citiram, pokušavamo stalno upozorit, jer da je sve tako jednostavno-svi bi bili trudni:
    Da kužim ma bitno da sam ja napravila te nalaze i to zahvaljujući tebi a sad ću sve ostalo prepustit sreći

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da kužim ma bitno da sam ja napravila te nalaze i to zahvaljujući tebi a sad ću sve ostalo prepustit sreći
    i da, to sam zaboravila nadodati na gornji post-naravno da ćemo napraviti sve što možemo i trebamo, i sreća je velika stavka, zato-sretno u Pragu!
    Posljednje uređivanje od mare41 : 30.03.2012. at 08:32

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i da, to sam zaboravila nadodati na gornji post-naravno da ćemo napraviti sve što možemo i trebamo, i sreća je velika stavka, zato-sretno u Pragu!
    Ma sve je to sreća!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam mislila da se i to može otkrit putem nalaza koje sam radila kad je to moj problem
    To je problem svih nas

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I ja sam u početku to mislio, pa sam se razočarao kad sam saznao da se na samu implantaciju nažalost ne može utjecati tj. da ni sami doktori još uvijek ne znaju zbog čega do nje ne dolazi. Sada sam sve više i više počeo prihvačati činjenicu da je to sve jedna velika sreća baš kao što cure kažu. Sve se mora poklopiti da bi uspjelo... A šta češ...

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Baš tako M@tt, ima tu i puno veze za srećom, još kad bi nas ta sreća opalila iz prve
    Stići će bebica nama svima, prije ili kasnije....

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš tako M@tt, ima tu i puno veze za srećom, još kad bi nas ta sreća opalila iz prve
    Stići će bebica nama svima, prije ili kasnije....
    Bubi kad ti padaju pregledi prvi? Kawa neka?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hoću bebu, debela većina mojih embrija je bilo optički prekrasno. Svi su bili sretni s njima. Rekacija na stimulaciju super. Pa eto, ništa. Mislim, nemoj da te ja sad ubijem u pojam, jer ima puno više pozitivnih primjera, ali htjela sam ti reći da imam i Dexamethasone doma, i lanene sjemenke i ananas se jeo i cikla i omega i 5 mg Folne (to ide samo na recept), fragmini se kisele u frižideru i da ne nabrajam... Ja ne vjerujem više optičkom pregledu embrija (i tu je bilo spika fragmentacije grozno ili uopće nije važno...), a genetski nemam konkretnu indikaciju za PGD, odnosno PGD se radi ciljano, a mi nemamo detektiran genetski problem.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Bubi kad ti padaju pregledi prvi? Kawa neka?
    Prvi pregled 3. dan sljedećeg ciklusa... Ne znam točno kad će to biti, negdje krajem 4. mjeseca...
    Kavica obavezno ako se uskladimo u sljedećem postupku...
    Kad vi startate opet? Bit ćemo opet nekako u isto vrijeme ili... ?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Prvi pregled 3. dan sljedećeg ciklusa... Ne znam točno kad će to biti, negdje krajem 4. mjeseca...
    Kavica obavezno ako se uskladimo u sljedećem postupku...
    Kad vi startate opet? Bit ćemo opet nekako u isto vrijeme ili... ?
    Pa da, zato pitam. Isto krajem 4. 18.4. smo na pregledu da se vidi ako je slucajno kakva cista da je punktira i onda startamo poslije s stimulacijom.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako je mene naručio prvi postupak da dodjem par dana prije M da vidi da nemam cisti...
    Nije mi jasno zašto mi je sad rekao da dodjem tek 3. dan ciklusa..
    Šta ako budem imala ciste, propada postupak?!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tako je mene naručio prvi postupak da dodjem par dana prije M da vidi da nemam cisti...
    Slobodno ga nazoves pa ga podsjetis na to. Nama je zadnji put na 3dc nasao cistu pa smo trebali odgoditi postupak ali na kraju smo ipak isli.

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

To je problem svih nas
    A nije baš kad ima i pobačaja ali kod mene ni A ni B ni muuuuuu...a mislim naravno da nism željna pobačaja ali si mislim zakaj bebe begaju od mene?!

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Hoću bebu, debela većina mojih embrija je bilo optički prekrasno. Svi su bili sretni s njima. Rekacija na stimulaciju super. Pa eto, ništa. Mislim, nemoj da te ja sad ubijem u pojam, jer ima puno više pozitivnih primjera, ali htjela sam ti reći da imam i Dexamethasone doma, i lanene sjemenke i ananas se jeo i cikla i omega i 5 mg Folne (to ide samo na recept), fragmini se kisele u frižideru i da ne nabrajam... Ja ne vjerujem više optičkom pregledu embrija (i tu je bilo spika fragmentacije grozno ili uopće nije važno...), a genetski nemam konkretnu indikaciju za PGD, odnosno PGD se radi ciljano, a mi nemamo detektiran genetski problem.
    Ma ništa čekam da me opali sreća po glavi)))

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A nije baš kad ima i pobačaja ali kod mene ni A ni B ni muuuuuu...a mislim naravno da nism željna pobačaja ali si mislim zakaj bebe begaju od mene?!
    Imala sam oboje i iskreno - ne bih znala rec sta je gore

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Imala sam oboje i iskreno - ne bih znala rec sta je gore
    Uhhh kako god okreneš teško je((

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hoću bebu, izbriši poruke u sandučiću, prepun ti je

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anaši1507 prvotno napisa Vidi poruku
    Hoću bebu, izbriši poruke u sandučiću, prepun ti je
    Jesam

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I ja sam u početku to mislio, pa sam se razočarao kad sam saznao da se na samu implantaciju nažalost ne može utjecati tj. da ni sami doktori još uvijek ne znaju zbog čega do nje ne dolazi. Sada sam sve više i više počeo prihvačati činjenicu da je to sve jedna velika sreća baš kao što cure kažu. Sve se mora poklopiti da bi uspjelo... A šta češ...
    Mat da to je istina ali čekaj tvoja žena je imala implataciju ako je bila biokemiska trudnoca kaj ne?ispravi me ako grijesim

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga ja sam imala cistu koja nije htjela nestat pa ju je piknuo tak da se ne brini jer bus išla u postupak i nadam se ovaj puta uspješan

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mat da to je istina ali čekaj tvoja žena je imala implataciju ako je bila biokemiska trudnoca kaj ne?ispravi me ako grijesim
    U biti ne znam je li vec bila implantacija onda ili ne? Pa pretpostavljam da je, samo sto se nije odrzalo...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tako je M@tt

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    tako je M@tt
    A zasto se nije odrzalo? Ko to zna... mada mi ovaj drugi postupak ne lici na biokemijsku. Betu smo vadili 13-ti dan i bila je 15,6 a 15-ti dan je pala na 4. Pretpostavljam da to onda nije bila biokemijska kad je beta bila 4, vec se 13-ti dan to jos vidjelo zbog boostera...
    Posljednje uređivanje od M@tt : 30.03.2012. at 21:36

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga ja sam imala cistu koja nije htjela nestat pa ju je piknuo tak da se ne brini jer bus išla u postupak i nadam se ovaj puta uspješan
    Tnx draga

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

U biti ne znam je li vec bila implantacija onda ili ne? Pa pretpostavljam da je, samo sto se nije odrzalo...
    Ja mislim da je to bilo od injekcija ko i kod mene ali ako je imala biokemisku znaci da je došlo do implatacije i sto je veća mogućnost uspjeha...meni je jednom beta bila 11,4 13 dan ali i to preposujem injekcijama jer je idući dan pala ispod 5
    Ma ja vjerujem da će te uspjet sada tj sigurna sam

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja mislim da je to bilo od injekcija ko i kod mene ali ako je imala biokemisku znaci da je došlo do implatacije i sto je veća mogućnost uspjeha...meni je jednom beta bila 11,4 13 dan ali i to preposujem injekcijama jer je idući dan pala ispod 5
    Ma ja vjerujem da će te uspjet sada tj sigurna sam
    Ali u prvom postupku je beta na 15-ti dan bila 56, pa je kasnije pala. To je onda biokemijska jel tako?

Joj hvala ti drag, da bar. Uvijek se nadamo, ali bez uspjeha za sad. Sretno i tebi....

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

M@tt moja je beta 13. dan bila 4,5. Dakle nije od inekcije..

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali u prvom postupku je beta na 15-ti dan bila 56, pa je kasnije pala. To je onda biokemijska jel tako?

Joj hvala ti drag, da bar. Uvijek se nadamo, ali bez uspjeha za sad. Sretno i tebi....
    Pa da naravno da je bila i eto možda bolje da je odmah pala nego kasnije i znam da ste u dobrim rukama i da će ovaj puta biti super ali zaista tako mislim,sto se mene tiče ja bih nastavila kod Lucija ali moj muž je rekao da nema šanse tako da eto idem za Prag

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo mi smo u dogovoru s dr.L. dogovorili da idemo smanjiti taj TSH prije sljedećeg postupka, tako da draga ide kod endokrinologa u ponedjeljak na uzv štitnjače i po recept za Euthyrox 25. Možda na kraju ni nije problem u tome, ali bolje da smo mirni glede toga.

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

[QUOTE=M@tt;2108548]Evo mi smo u dogovoru s dr.L. dogovorili da idemo smanjiti taj TSH prije sljedećeg postupka, tako da draga ide kod endokrinologa u ponedjeljak na uzv štitnjače i po recept za Euthyrox 25. Možda na kraju ni nije problem u tome, ali bolje da smo mirni glede toga.[/QUOT

Super bar ćete biti mirniji da ste i to napravili...iskreno ja znam zašto on ne ponavlja kod nekih žena hormone jer sam ga jednom prilikom pitala a on je rekao da su mu žene ostajale trudne sa nalazima katastrofa i sa endometrijem 6 tako da on više prepušta sreći što se mom mužu nije svidjelo i još puno toga...ono što vama želim je da imate puno sreće u novom postupku i da mi javiš kako bebica napreduje!!!!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

M@tt moja je beta 13. dan bila 4,5. Dakle nije od inekcije..
    ja mislim da je razgradnja bostera vrlo individualan proces.
    ja sam jednom just for fun nakon 5000IE brevactida (stoperica za ovulaciju) pet dana kasnije napravila test koji je bio negativan. zadnji put sam radila test nakon 1500IE brevactida i bio je lagano pozitivan, isto pet dana nakon.
    izgleda da je to vrlo individualno..postoji neki matrix sto se tice razgradnje, mislim da sam link ostavila par stranica prije. mada je i to samo okvirna smjernica.

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je svaki test bio pozitivan dan prije bete ali baš svaki-strašno i to dobro vidljiva crta i nakraju štanga...rekla sam da tetove više nikad ne radim jer sam se svaki puta poveselila i plakala od sreće a onda idći dan suze ronila..

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

[QUOTE=Hoću bebu;2108558]
    Evo mi smo u dogovoru s dr.L. dogovorili da idemo smanjiti taj TSH prije sljedećeg postupka, tako da draga ide kod endokrinologa u ponedjeljak na uzv štitnjače i po recept za Euthyrox 25. Možda na kraju ni nije problem u tome, ali bolje da smo mirni glede toga.[/QUOT

ono što vama želim je da imate puno sreće u novom postupku i da mi javiš kako bebica napreduje!!!!

I mi vama želimo isto.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

M@tt a kad ste primili zadnju štopericu koliko dana prije bete

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

M@tt a kad ste primili zadnju štopericu koliko dana prije bete
    Misliš sad u drugom postupku? 5 dana prije, 6-ti dan smo vadili onda betu. Zašto?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa da onda bi mogla biti i od toga jer njoj treba do 7 dana da se izluči iz organizma, iako i ja sam je primala pa nikad nisam imala ni test a ni betu pozitivnu 13,14 dana poslije transfera

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pa da onda bi mogla biti i od toga jer njoj treba do 7 dana da se izluči iz organizma, iako i ja sam je primala pa nikad nisam imala ni test a ni betu pozitivnu 13,14 dana poslije transfera
    Baš kako je rekla spodoba da je to dosta individualno izgleda. Znači možemo reći onda da sad drugi postupak nije bila biokemijska.... Prvi put dok je beta bila 50 smo vadili betu 15 dan, i mislim da je prošlo 8 dana od zadnje štoperice. To bi bila biokemijska onda ili isto ne? U biti šta je prava definicija biokemijske trudnoće?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pronašao sam:

"Biokemijska trudnoća je vrlo rani pobačaj za koji žena niti ne zna ako nije vrlo rano (prije mjesečnice ili oko datuma očekivane mjesečnice) napravila kućni test, koji se pokazao jedva vidljivo pozitivnim ili je napravila test krvi ß hCG, koji je pokazao vrlo niske vrijednosti koje se ne dupliraju pravilno (svaka 2-3 dana), a ultrazvučnim pregledom ne može se vidjeti gestacijska vrećica."

Ali sad sam se sjetio da smo mi vadili i betu u utorak i bila je beta 4, što je znači 9 dan od boostera još bila zabilježena. Po tome bi onda bila biokemijska i drugi put. Ili je moguće da i nakon 9 dana bude zabilježen trag boostera još uvijek?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

M@tt sve vrijednosti ispod 5 se smatraju negativnom betom

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

M@tt sve vrijednosti ispod 5 se smatraju negativnom betom
    Aha, hvala....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Matt, nadam se da ne bude prejaka doza Euthyroxa dragoj, obvezno to onda redovito kontrolirajte

Meni je TSH u 3 mj Euthyroxa 25mg došao s 5,72 na 0,02 (ref 0,27-4,20). Znači brzo sam reagirala, i jako. Sad dal je to zbog Hashimota ili prejake terapije, ne znam.
    Samo kažem, da provjerite možda još jednom onda THS prije idućeg postupka

Držim vam fige

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Matt, nadam se da ne bude prejaka doza Euthyroxa dragoj, obvezno to onda redovito kontrolirajte

Meni je TSH u 3 mj Euthyroxa 25mg došao s 5,72 na 0,02 (ref 0,27-4,20). Znači brzo sam reagirala, i jako. Sad dal je to zbog Hashimota ili prejake terapije, ne znam.
    Samo kažem, da provjerite možda još jednom onda THS prije idućeg postupka

Držim vam fige
    Idući postupak je krajem 4. tj. početkom 5. mjeseca. Znači u 4 tjedna terapije bi se mogao već tako smanjiti?? Ok, hvala, budemo kontrolirali svakak...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •