Pokazuje rezultate 1 do 50 od 517

Tema: Curica mi je na granici pretilosti ,što sad

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ifi, a gle, ja npr. svojoj starijoj mogu davati sve te fine stvari koje nabrajaš. Ali moja cura sa skoro osam i pol godina ima 23 kile.. Jede sve, ali u malim količinama, jednostavno ima želudac ko vrapčić. I ne voli kruh. Ponekad hoće pohani, ali rijetko. Nisam ni ja sretna s njenom kilažom, ali eto zdrava je, pa nastojim ne brinuti previše.
    Ali djetetu koje ima problema s težinom smatram da treba ograničavati ugljikohidrate, a UH nisu samo u kolačima, već naravno i u kruhu, krumpiru, riži, tjestenini.. Sami proteini npr. za večeru će osigurati sitost, a neće doći do debljanja. Ne mora dijete u svakom obroku dobivati UH. a što se tiče pahuljica, mislim da je bolje djetetu dati meko kuhano jaje ili pečeno, uz malu šniticu kruha, nego davati kukuruzne pahuljice. Uz to da popije jogurt ili mlijeko i super.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi, a gle, ja npr. svojoj starijoj mogu davati sve te fine stvari koje nabrajaš. Ali moja cura sa skoro osam i pol godina ima 23 kile.. Jede sve, ali u malim količinama, jednostavno ima želudac ko vrapčić. I ne voli kruh. Ponekad hoće pohani, ali rijetko. Nisam ni ja sretna s njenom kilažom, ali eto zdrava je, pa nastojim ne brinuti previše.
    Ali djetetu koje ima problema s težinom smatram da treba ograničavati ugljikohidrate, a UH nisu samo u kolačima, već naravno i u kruhu, krumpiru, riži, tjestenini.. Sami proteini npr. za večeru će osigurati sitost, a neće doći do debljanja. Ne mora dijete u svakom obroku dobivati UH. a što se tiče pahuljica, mislim da je bolje djetetu dati meko kuhano jaje ili pečeno, uz malu šniticu kruha, nego davati kukuruzne pahuljice. Uz to da popije jogurt ili mlijeko i super.
    Ne mora kruh, ali ja osobno osjećam da mi je obrok bezveze ako nema UH. Zdravih, malo, kako god, ali to mi je okrutno. Radije dam manje, ali svega, i natrpam salate i jogurt razrijedim, nego da izuzmem UH. Kažu da se za vitkost treba ugledati u vitke osobe. Nijedna vitka osoba koju znam ne izbacuje UH. Ali ne jede kao omanja pukovnija ničega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •