Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je danas na kontroli puna 32.tt receno da imam visak plodne vode. guk jutros radjen i bio 4, ogtt nisam radila, niti u prijasnjim trudnocama , a ni sada (3.) , nemam dijabetes u porodici, za ova 32 tt sam se udebljala 9,5 kg, beba mi od pocetka prednjaci za 7 dana, i prethodna beba je bila krupna preko 4 kg.
    dr nije panicio, ali je rekao pregled za 20 dana, da izbacim slatko, i to je sve.
    da li ste vi sa gest. dij. imale visak plodne vode, i da li je to uticalo na porod, bebu itd? ogtt cu vjerovatno otici sama da uradim privatno.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

nalaz je OK. pozlilo mi je zbog hipoglikemije

prvo vadjenje krvi ujutro glukoza 4,7
    nakon 2 h 2,9

Ipak mi je dr. preporučila dijetu i dala tablicu prehrane

Tek sam u 20 tjednu još se svašta može dogoditi sa šećerom i mojom kilažom zar ne?
    Posljednje uređivanje od Shania : 05.04.2012. at 21:34

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    nalaz je OK. pozlilo mi je zbog hipoglikemije

prvo vadjenje krvi ujutro glukoza 4,7
    nakon 2 h 2,9

Ipak mi je dr. preporučila dijetu i dala tablicu prehrane

Tek sam u 20 tjednu još se svašta može dogoditi sa šećerom i mojom kilažom zar ne?
    pa svakoj trudnici bi bilo preporučljivo da jede hranu sa što nižim GI, da izbjegava skokove šećera u krvi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je danas na kontroli puna 32.tt receno da imam visak plodne vode. guk jutros radjen i bio 4, ogtt nisam radila, niti u prijasnjim trudnocama , a ni sada (3.) , nemam dijabetes u porodici, za ova 32 tt sam se udebljala 9,5 kg, beba mi od pocetka prednjaci za 7 dana, i prethodna beba je bila krupna preko 4 kg.
    dr nije panicio, ali je rekao pregled za 20 dana, da izbacim slatko, i to je sve.
    da li ste vi sa gest. dij. imale visak plodne vode, i da li je to uticalo na porod, bebu itd? ogtt cu vjerovatno otici sama da uradim privatno.
    Ne znam da li GD utječe na povćanu količinu plodne vode kod dijeteta, ali sigurno utjeće na zadržavanje vode u tkivima. Ako dr. nije zabrninut , tada siguno i nije zabrinjavajuće. U svakom slučaju probaj izbaciti ne samo slatko, nego i smanjiti kompletan unos ugljikohidrata jer oni zdražavaju vodu.
    Ugljikohidrate zamjeni dobrim masnoćama i ugljikohidratima iz povrća (a ne žitarica i škroba).
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.04.2012. at 07:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •