Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: škripi krevet, podnica ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno škripi krevet, podnica ...

može li se nekako riješiti škripanje kreveta (ili podnice - ne znam ni sama što škripi ...)?
    krevet je jako velik - king-size i dio je kompletnog namještaja spavaće sobe i ne bih ga mijenjala ...

ali ja više ne mogu spavati na njemu - inače nemirno spavam i uz to imam lagan san, okrećem se, stalno se dižem, djeca dolaze i odlaze tijekom noći, mala se prebacuje iz krevetića ... nekada nas spava i svih petero na njemu ... i škripi li ga škripi ... katastrofa ...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja imam isti problem, moja strana ne škripi jako, ali mm-ov dio je koma ( on je ipak nešto teža kategorija). Nadam se da ima spasa za škripavi krevet.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čepići za uši

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj bila je takva tema vec, ja ne stignem sad pretraazivati, sjecam se a je jednan od prijedloga bio da se sve namaze sapunom :LOL:

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo, i ja vlasnik jednog škripajućeg kreveta.

Ponekad mi dođe da ga razbijem na komadiće. I nikad ne znam zašto škripi, kriva podnica( velika 180x200) možda smo trebali 2 posebno?!? ili koji je drugi razlog.

Željno čekam nekog da iskopa rješenje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda dođete do nečeg pametnijeg/jeftinijeg. Postoje podnice koje imaju svoje nožice pa idu na pod neovisno oo okviru kreveta. Možda bi tada bilo bolje.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I mene izluđuje to škripanje. Kod nas su dvije podnice, pa opet škripi. Mislim da nije do podnice, nego valjda čitava konstrukcija. Bila bih jako sretna da netko kaže neki čarobni odgovor!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Može pomoći :
    Posipati puder na spojeve
    Našpricati WD 40 po spojevima
    Ako su dijelovi ljepljeni a odvojili su se, tada ponovo zalijepiti.

Točno pronaći mjesto gdje škripi, pa pokušati popraviti.
    Staviti debeli filc između dasaka.
    Rastaviti pa ponovo sastaviti cijeli krevet, po mogućnosti da to radi stručna osoba.
    Staviti madrac na pod.
    Kupiti novi krevet.

Uguglati: bed creaks how to stop

(Meni nije ništa duže pomoglo. Lako što je škripalo kad netko legne, ali oni ritmični škripući zvukovi su stvarali celibat, a to, jelte, ne smijemo dozvoliti. Zdrav bračni život vrijedi novog kreveta. I to onog koji nema škripućih dijelova.Našla sam takav krevet.)
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 05.04.2012. at 21:00

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mm je ispilio neku dasku duljine koliko bi nas krevet trebao biti po sirini i usarafio od ispod na stranice po sirini.
    Krevet se "razvukao/rasirio" nekoliko centimetara na sredini. Sad ga ta daska drzi na pravoj sirini.
    Isto se moze napraviti i po duljini.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sapun stvarno radi. Treba natrljati sapunom drvene površine koje škripe. Sapun pri tome ne bi trebao biti presuh pa je dobro smočiti ga da se otpusti dan prije.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Moj krevet škripi kad se malo odšarafi jedan šaraf (ima ih 4 ali samo taj jedan se odšarafljuje, ne znam zašto?!) i onda je sve ok....dok se opet ne odšarafi.
    Provjeri ima li ti krevet šarafa pa ih sve dobro zategni, a ako su drveni spojevi provjeri njih....tj. kao što je netko već napisao prvo treba otkriti gdje tj. zašto škripi!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj je ganc novi krevet/madrac skripao na mojoj strani ( a ja jos perolaka kategorija), i pomoglo je kad smo okrenuli madrac (ne prevrnuli)....

zvuk je bio cudan,skripa (ma vise cviljenje) ali ne kao da je drvo...nisam znala da i madrac moze ispustat zvukove...
    ugl sad je sve OK,mozda ga je trebalo razradit....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

@jedna2, takav šaraf treba izmjeriti i provjeriti koliko još ima "fore" prije nego izviri na drugu stranu. Onda lijepo odeš u bau-nešto ili kvartovski dućan sa šarafima i kupiš "broj" veći. Zašarafiš i zaboraviš.
    Posljednje uređivanje od Davor : 05.04.2012. at 22:11

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ugl sad je sve OK,mozda ga je trebalo razradit....
    ...na veselje susjedstva.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam kožni krevet, i sve stranice su tapecirane. Podnica ima metalan, čvrsti okvir. Uopće ne mogu skužiti zašto škripi. Ona doduše je skroz na knap uglavljena među stranice kreveta, pa možda škiri na tom spoju metalnih okvira podnice i kreveta, ali osluškivanjem uopće ne možemo točno skužiti gdje.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    @jedna2, takav šaraf treba izmjeriti i provjeriti koliko još ima "fore" prije nego izviri na drugu stranu. Onda lijepo odeš u bau-nešto ili kvartovski dućan sa šarafima i kupiš "broj" veći. Zašarafiš i zaboraviš.
    Ovaj šaraf ide u nogu kreveta i nigdje ne izviruje, jel i tad može biti problem to što je prekratak?
    Šarafim ga otprilike jednom godišnje tak da to i nije baš neka tlaka.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa i nije problem, ali je skoro nevjerojatno koliko znači samo 5mm ekstra navoja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ili 0,5 mm, zar ne Davore?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Misliš na debljinu? Paaa... zbog rizika kalanja drveta prvi korak je uzeti dulji vijak, a tek ako se ne može staviti dulji jer bi provirio na drugu stranu uzme se deblji. Osim ako se radi o mekom drvu poput smreke za vijke je uvijek dobro prvo probušiti adekvatan provrt prije prvog uvrtanja vijka, a ako je drvo posebno tvrdo i tada se pomogne sapunom. Ovo s ispadanjem vijaka je sasvim druga pjesma, a kod popravljanja situacije prvo ipak posegnuti za duljim, a tek potom za debljim vijkom. Već par milimetara friškog navoja hoće kvalitetno fiksirati spoj.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prvo mi je pala na pamet debljina, jer je rekla da izađe iz rupe. Da, ali bitna je i duljina.

Sad čitam što pišem i. Bolje da ja odem sa ove teme o krevetima, škripanju, duljini i debljini...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma ništa se ne živciraj. Imam frenda koji nije dao popraviti krevet jer mu je tako rastao ugled u susjedstvu

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davore

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je novi krevet isto škripao, a počeli smo ga koristiti kad je već istekla garancija pa nije bilo povratka.
    Škripanje smo uspjeli svesti na najmanju mjeru podmetanjem spužve.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo škripanje riješili podmetanjem gumenih traka, pretpostavljam da bi pomogle one samoljepljive trake koje zadihtaju prozore.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podmetanjem pod šta?!

na mjesta gdje se spajaju podnica i okvir kreveta?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pokusajte na svim dodirnim povrsinama poljepiti one male okrugle gumice /stopere sto imate po vratima namjestaja ili ladicama (a je mi opis )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    podmetanjem pod šta?!

na mjesta gdje se spajaju podnica i okvir kreveta?
    Tako je, između podnice i okvira kreveta, iliti gdje podnica sjeda na okvir.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i nama je škripalo na sve strane
    pomoglo je umetanje krpa na mjesta gdje se spajaju okvir kreveta i podnica,od tada sve ok,što god radili na njemu-ništa ne škripi

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eti sa gumama i krpama, morat ćemo probati.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam upravo iz tog razloga išla kupiti novi bračni krevet jer kad je mala spavala s nama kad bi se mi htjeli ustati iz kreveta on toliko škripi da se odmah ustala grrrr.naravno da i novi ŠKRIPI !!! čak smo i ispod podnice stavili nešto kao do toga je..ma no !!užas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •