Evo,
ja sam jučer bila na drugom pregledu. Na prvom me je doktorica vaginalno pregledala i napravila vag. uzv, piškila sam, tlak, kile. Prije sam provjerila krv i urin kod opće. Sve je uredno. Odbila sam testove probira jer nisam u nikakvoj rizičnoj skupini i iskreno, da se nešto o otkrije ne bih mogla pobaciti. Ona se složila da su u tom slučaju ti testovi nepotrebni i zapisala je da ih odbijam. Poslala me na krvne testove u petrovu (sifilis, krvna grupa i to).
Jučer sam došla s nalazima i sve je uredno, tj. negativno

, pa rutina: piš, tlak, kile - sve super. Kad me uputila u svlačionicu pitala sam ju zar je to potrebno i pokrenula lavinu. Bilo je i podizanja glasa, ustajanja sa stolice, mahanja rukama. Nije mi htjela dati nikakvo objašnjenje zašto je potrebno vag. me pregledati, samo je ponavljala da ona to mora napraviti. Pa me poslala van iz ordinacije da kod sestre potpišem da odbijam pregled i time "preuzimam odgovornost za zdravlje svog djeteta", pa me opet pozvala unutra zajedno sa sestrom s kojom je onda zaključila da sam trebala nešto takvo potpisati i za odbijanje testova probira (ili kako se to već zove), zadnji put. Uglavnom, jako neugodno - dobila sam status frikuše (predbacila mi je u jednom trenutku i to što sama uzgajam svoje povrće, pa smatram da mi ne trebaju nikakvi testovi - bilo je prilično otkačeno sve skupa

)