dobar dan svim.
imam pitanja na koja nemogu dobiti odgovore pa vas molim za strpljenje ako ponavljam ista pitanja.
dakle 2006 se razvodim,dijete pripada meni,ocu dosuđeno 800 kn alimentacije jer ne radi niti ima kakve imovine. plača on tako nekih godinu dana kako stigne (ja se ne bunim jer mi trebaju novci pa kad stignu dobru su došli). s time da plača vrtić (400 kn) a ostatak meni na račun.
dolazi do situacije da malog dofuram u vrtić i teta mi neda da ga ostavim jer vrtić nije plačen 5 mj?! ja pojma nemam o tome jer kakti tata to plača i moljakam da ga taj dan ostave u vrtiću i da ću ja to rješiti. plačam 2000 kn i dolazim pameti,svjesna sam da od toga niš jer BM ima pored sebe curku koja ga vrti oko malog prsta i govori mu što treba raditi.
čekam još god dana da nešto plati ili da se sjeti da ima dijete ali ništa,uzme maloga kada mu paše a to je jednom mjesečno i onda priča kako ga hrani i kako mu kupuje.
mali kreće u školu i ja pucam,dosta je bilo,ništa mu ne kupuje,ja se brinem o svemu,o plačanju škole (boravak), o trninzima,o opremi za treninge,o izletima,putovanjima,ljetovanju i itd... sve mi to nije teško (ružno izgleda kada ovako nabrajam) jer je moje dijete i jako ga volim i jako sm ga željela,a tata mu stvarno nije fer. i nemože se izmotavati da nemože plačati jer ne radi i jer je stanje u državi takvo,jer da se i ja tako ponašam drage moje/moji pa domovi bi bili puni naše djece-delikvenata o kojima se nitko ne brine.
uglavnom otišla ja u CZSS i predala zahtjev za prijevremeno uzdržavanje (to je bilo krajem 2010),dobivam rješenje (dijete će dobivati 531 kn) početkom 2011 i odmah zaostake od 3 mj. u 7. mj 2011. pozvani smo na maloljetnički sud (prije toga sam morala davati izjavu i u policiji o neuzdržavanju djeteta od strane oca) i tamo je BM dobio nepravomoćnu presudu da mora u roku od god i pol uplatiti sve zaostake ili god dana zatvora. Tada je sutkinja rekla da ćemo dobiti rješenje na kućnu adresu u roku od mjesec dana i da imamo pravo žalbe u roku od 8 dana.
u međuvremenu ja ne dobivam nikakvo rješenje na kućnu adresu,odlazim na sud i doznajem da je rješenje išlo (ja ga nisam dobila),da se BM žalio na presudu i da je to na Županijskom sudu. DALI IMA TKO SLIČNO ISKUSTVO? Kako da ja sad dođem na Županijski sud kad nemam nikakav broj spisa,niti neznam dali sam ja stranka u sporu,jer CZSS pokreće postupak?
i konačno na kraju,danas me zove soc.radnica da moram doći k njima,da se mjenja zakon i da se povečava naknada pa da moram doći dati izjavu (rade reviziju) da bi mogla dobiti novo rješenje za naknadu koju prima od države. naravno mora doći i BM,ali čisto sumlja da će biti zainteresiran tak da će se to produžiti...