mislim da je u tu svrhu, ukazivanje muževima, dost' preporučivana tzv. "muška & ženska priča"
http://www.roda.hr/article/read/musk...-jednog-poroda
pogotovo jer je tata doktor i jer su imali neki "logični" slijed: 2bolnička poroda, pa pkk.

kako sam ja to izvela??
pa pravo da kažem, išlo je sve nekako polagano....
još od prvog porda (cr) i svega što nam je donio, plus mastitis u bolnici, x različitih a (ko fol) stručnih savjeta oko jedne stvari...
pa smo nekako i mm i ja disali slično....

zato smo drugo dijete htjeli roditi kod Monike
i njemu i meni je to bila sigurna i znanstveno utemeljena odluka. dapače, kontali smo da imamo veće šanse roditi vaginalno (nakon cr) negoli što bi smo imali u Hr.
(no, dogodilo se što se dogodilo i ostali smo u Hr.)

mm je i opet (vezano za drugi porod) imao prilike izbliza vidjeti ne baš lijepe zube našeg zdravstva (svaka čast izuzetcima, ima ih, hvala Bogu, i daju nadu..), tako da su se i te neke stvari oko drugog poroda urezale u pamćenje...

zato mu nije bilo niš čudno kad sam u trećoj tr. počela govorkati o pkk (i za vrijeme druge tr. sam čitala o pkk)
kužio je zaš pričam o tom, zaš mislim da bi i za dijete bilo bolje da imama mamu neometano odmah nakon poroda (ko što je imalo 9mj), zaš sve....
ali, ipak mu je strah bio veći... dijelom, osobno držim, i zbog tog što nije on "gubio oči", kao ja, čitajuć rizike i prednosti, iskustva...
glavni argument za rodilište mu je bio "pa kak si se izborila za masu stvari na drugom porodu, tako napravi i sada"...
očito nije mogao shvatiti svu dubinu, (a možda si nije dozvolio) a ja jednostavno nisam htjela opet glumiti lavicu na svom porodu...nisam htjela biti aktivistica na vl. porodu (kako sam negdje pročitala od neke pkk cure)..
ipak, nekako se smirio..ono, ne sasvim, al nije više bio naporan
sigurnost mu je ulijevao i plan o primalji.
a tu je bila i moja prijateljica u ulozi doule..

kraj moje priče, vjerojatno znaš

premda mm kaže da sam mu oduzela 10god života
ipak, neizmjerno mu je drago zbog pkk. najviše zbog bebice i benefita 0-24 sisanja i doticaja majke. tu je i sam uvidio, prema njegovim riječima, što su starija djeca izgubila (a i ja..mi..)
bilo mi je drago vidjeti ga u ulozi čvrstog oca u mogućim raljima birokracije.. sredio je to, kako bi se reklo, ko od šale.

oboje smo se tijekom tr. i za poroda i babinja utjecali Gospodinu.