Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prijedlog novog zakona o zapošljavanju mladih

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    a u situaciji kad tebi stvarno treba novi dizajner, kojeg bi inače najnormalnije platila, isto ćeš uzeti novajliju na državni trošak, a razliku zadržati u svom džepu. naravno ne radi se osobno o tebi nego o novostvorenoj situaciji da je cijena rada dodatno snižena + pružena je prilika da se smanje uplate doprinosa i poreza (osim mio).tu priliku će mnogi iskoristiti.

i onda bih ja odmah, koja koristi uslugu mlukacinine dizajnerske firme, zamijetila promjenu u radu, greške, i ne bih imala razumijevanje za njezinu uštedu koja meni i mojem poslu nanosi štetu, produžuje rokove, te bih fino otkazala dogovoreni rad i našla drugu firmu koja ne ekperimentira s početnicima za važne projekte - na gubitku bismo bili svi

prima, slažem se tobom da je moguća manipulacija u nekim zanimanjima (ovdje ja vidim pretežno trgovinu i sve one mlade žene (i muškarce) koje rade na slaganju polica i sl. - zamjenjive su u kratkom roku)
    no, za većinu zanimanja za koje je potrebno iskustvo takva vrsta zamjene radnika nije moguća u kratkom roku

mlukcin može uzeti pomoćnog radnika, to može i sada preko student servisa za nezahtjevne poslove, ali ako uloži godinu dana svoga vremena i novac na obučavanje mladog dizajnera, onda ga zasigurno neće zamijeniti s nekim novim u kojeg opet mora uložiti vrijeme i novac ...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Privatniku koji radi kako treba trebaju ljudi koji znaju raditi i rade
    svima trebaju ljudi znaju raditi i rade. a ovisno o gospodarskoj situaciji ljude koji znaju raditi i rade možeš dobiti jeftinije ili skuplje. mjera o kojoj ovdje pričamo ruši cijenu rada.
    profit kao isključivo mjerilo uspješnosti poslovanja je imperativ, i stanje nije tako ružičasto da se iskusni i vrijedni radnici honoriraju visokim plaćama i dobrim uvjetima rada.
    u uvjetima visoke nezaposlenosti svi su lako zamjenjivi.

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    i onda bih ja odmah, koja koristi uslugu mlukacinine dizajnerske firme, zamijetila promjenu u radu, greške, i ne bih imala razumijevanje za njezinu uštedu koja meni i mojem poslu nanosi štetu, produžuje rokove, te bih fino otkazala dogovoreni rad i našla drugu firmu koja ne ekperimentira s početnicima za važne projekte - na gubitku bismo bili svi
    evo ja sam zamijetila u brdo firmi lošu, uslugu i proizvode... i da nema konkurentske firme u kojoj je situacija bolja. želim reći da nije ništa neobično da i kad se ukalkuliraju i gubitci radi lošijeg proizvoda, da još uvijek ispada da jeftinija proizvodnja lošijeg proizvoda donosi veći profit, od kvalitetnijeg ( po proizvodnim troškovima skupljeg) proizvoda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •