Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Prijedlog novog zakona o zapošljavanju mladih

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno me interesira, prima, zašto bi radnik poduzeća i vlasnik poduzeća bili u istoj poziciji? Zašto bi trebali biti?
    I da se razumijemo, ne mislim pritom na pamfletisticki, populisticki odgovor.

Mislim na odgovor u svjetlu kapitalistickog sustava, kojeg su da nas svih jos jednom podsjetim, velikom većinom i jako zdusno izabrali građani naše države. I isto tako su velikom većinom odbacili model radnickog samoupravljanja ili participacije, u korist podrzavljenja društvene imovine i vrlih nam 200 obitelji, kao ostvarenja sna bivšeg nam predsjednika.

Inače, tvoj odgovor zašto nisi privatnik, je prilično jeftino izvrdavanje. I nije argumentacija.
    Ali eto za vježbu probaj osnovati uspješno i profitabilno poduzeće, recimo bruketa&zinic, odvjetnicki ured, arhitektonsku biro, da se malo maknemo od kutle, todorica i ostalih. Mogla bi se prilično iznenaditi.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno me interesira, prima, zašto bi radnik poduzeća i vlasnik poduzeća bili u istoj poziciji? Zašto bi trebali biti?
    stvarno, zašto bi morali biti u istom položaju? kad se protivim konstataciji da jesu u istom položaju, time ni blizu nisam sugerirala da moraju biti.

I da se razumijemo, ne mislim pritom na pamfletisticki, populisticki odgovor.

Mislim na odgovor u svjetlu kapitalistickog sustava, kojeg su da nas svih jos jednom podsjetim, velikom većinom i jako zdusno izabrali građani naše države. I isto tako su velikom većinom odbacili model radnickog samoupravljanja ili participacije, u korist podrzavljenja društvene imovine i vrlih nam 200 obitelji, kao ostvarenja sna bivšeg nam predsjednika.
    aj sad stvarno da se dobro razumijemo, kako ti to misliš moje odgovore modelirati u svijetlu kapitalističkog sustava?
    ja bi trebala početi razmišljati onako kako je većina razmišljala '90.g? kako?

iako je mišljenje "sami smo si krivi i sad krotko podnesimo posljedice" prilično široko prihvaćeno, ja u kolektivnu odgovornost ne vjerujem, i ne mislim da svi trebamo podmiriti ceh.
    (eto jedna neosvjetljena svijetlom kapitalističkog sustava )

Inače, tvoj odgovor zašto nisi privatnik, je prilično jeftino izvrdavanje. I nije argumentacija.
    Ali eto za vježbu probaj osnovati uspješno i profitabilno poduzeće, recimo bruketa&zinic, odvjetnicki ured, arhitektonsku biro, da se malo maknemo od kutle, todorica i ostalih. Mogla bi se prilično iznenaditi.
    moj odgovor tebi zašto nisam privatnik je argumentiran više nego dovoljno.više nego je to pitanje zaslužilo. jer čemu to pitanje uopće? gdje, kad, kako sam je rekla da je biti poduzetnik lako, privlačno, da je meni ikad palo na pamet? zašto točno bi ja morala biti privatnik? da mogu razgovarati o mjerama poticanja zapošljavanja mladih? mislim, mogla si me jednako tako pitati kako to da meni nikad nije palo na pamet da farbam kosu? jer moj afinitet prema farbanju kose je jednak onom da postanem poduzetnik. ne postoji. ti naravno ni neznaš što ja ustvari radim, koje je moje zanimanje i jeli to zanimanje uopće materijal za osamostaljenje. je biti privatnik ako si blagajnik, ili vjeroučitelj, ili kardiokirurg, ili pilot, nije baš izvedivo, jelda?
    ipak tvoj doprinos raspravi je da me naputiš da ja postanem privatni poduzetnik,
    jednako bi ja mogla svakog tko se sa mnom ne slaže naputiti da se zaposli u poduzeću u privatnom vlasništvu i da se na vlastitoj koži uvjeri kakva je situacija.
    uz savjet da se probate zaposliti u brukete&zinica, arhitektonskom uredu,...odmaknite se malo od kutle,todorića i ostalih

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku

Pa da, sada ispada kako su ljudi početkom '90-ih kroz nametnut rat i braneći svoju domovinu išli braniti 200 tuđmanovih obitelji, privatizaciju i sve ono što nam se poslije dogodilo.
    Baš je netko znao da će biti tako.
    I hvala Bogu što eto, makar 20 godina poslije dolazimo k pameti pa termin samoupravljanje više ne zvuči tako gorko kako je možda zvučalo prije 10, 15 godina. Doći će narod k pameti, samo treba vremena.
    A valjda će i skužiti da socijalna demokracija nema veze s ovima na vlasti, Linićem i Čačićem, jadničkom Milanovićem i njihovim neoliberalnim kapitalizmom. Europa i svijet su sve glasniji. Krenulo se talasati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •