Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: izgovor glasova /s/, /š/, /č/, /ć/, /đ/, /dž/, /ž/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

D ima 2,4 god. Jako malo priča, umjesto r kaže g; č, ć, itsl. izgovara meko, neke riječi (sa više samoglasnika) izgovara odlično, ali.. Da li bih trebala logopedu, pošto spaja samo 2 riječi maximalno i baš ima slab vokabular.. Koristi svoj jezik, koji samo ja razumijem.. Da li postoji neki način (osim slikovnica, ponavljanja, konstantnog pričanja, itd.) da joj učenje riječi učinim zanimljivim, jer je potpuno nezainteresirana pošto se i ovako razumijemo..
    Ispričavam se na off topicu..

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    D ima 2,4 god. Jako malo priča, umjesto r kaže g; č, ć, itsl. izgovara meko, neke riječi (sa više samoglasnika) izgovara odlično, ali.. Da li bih trebala logopedu, pošto spaja samo 2 riječi maximalno i baš ima slab vokabular.. Koristi svoj jezik, koji samo ja razumijem.. Da li postoji neki način (osim slikovnica, ponavljanja, konstantnog pričanja, itd.) da joj učenje riječi učinim zanimljivim, jer je potpuno nezainteresirana pošto se i ovako razumijemo..
    Ispričavam se na off topicu..
    Ja mislim da je rano da se brineš. Neka djeca ništa ne pričaju do treće, a onda odjednom propričaju. I kod sina moje kume je tako i ona brije, a ja mislim da će to doći kasnije, to i njoj govorim. Njen je mali sav u "motoričkim stvarima", moj je pak prije pričao nego je prohodao , pa ja mislim da to ide u skladu s djetetovim psihomotoričkim razvojem, sukladno interesu.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je rano da se brineš. Neka djeca ništa ne pričaju do treće, a onda odjednom propričaju. I kod sina moje kume je tako i ona brije, a ja mislim da će to doći kasnije, to i njoj govorim. Njen je mali sav u "motoričkim stvarima", moj je pak prije pričao nego je prohodao , pa ja mislim da to ide u skladu s djetetovim psihomotoričkim razvojem, sukladno interesu.
    Manal, mnogo sam ti zahvalna na odgovoru!! Ona također prednjači motorički.. ali slabo govori.. Dakle, ne ću brinuti.. već će ona progovoriti kad bude spremna.. Uljepšala si mi dan

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    Manal, mnogo sam ti zahvalna na odgovoru!! Ona također prednjači motorički.. ali slabo govori.. Dakle, ne ću brinuti.. već će ona progovoriti kad bude spremna.. Uljepšala si mi dan
    Baš mi drago! Neka samo ona vježba svoje tjelesne sposobnosti, a govor će onda doći kad joj se bude dalo.
    Čujem da mnogi vršnjaci mog malog, pa i stariji, lošije govore od njega, iako on ima taj problem tih glasova. Ne znam kako roditelji s tim postupaju, to ovako čujem u vrtiću.
    A moj miš recimo stepenice još uvijek silazi jednu po jednu uz obavezno pridržavanje za ruku. Od prijateljice mala, mlađa od njega dva tjedna, trči niz stepenice, a zadnje dvije skoči. Bi li ja sad njega trebala nekamo na vježbe slati? Mislim da ne, dijete se boji, smotan na mamu, *ebiga!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem!

Sinek je do nedavno pravilno izgovarao slovo S, bio je u društvu jedne djevojčice koja izgovara nepravilno i sada je i on to "pokupio" da li da ga pustim da se samo ispravi, da li postoje neke vježbe koje mi možete preporučiti?

Prošle godine smo išli na pregled kod logopeda radi motorike (ranije je rođen) i sve je bilo ok...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem!

Sinek je do nedavno pravilno izgovarao slovo S, bio je u društvu jedne djevojčice koja izgovara nepravilno i sada je i on to "pokupio" da li da ga pustim da se samo ispravi, da li postoje neke vježbe koje mi možete preporučiti?

Prošle godine smo išli na pregled kod logopeda radi motorike (ranije je rođen) i sve je bilo ok...
    Ma sve će to biti ok - ako je dijete moglo te glasove izgovoriti ranije, moći će opet.

Tu imaš nešto od vježbi + literaturu: http://www.djecjivrtic-cvrcaksolin.h...-s-z-c-c-dz-d/

Možeš koristiti i kojekakve dječje pjesmice koje ti padnu na pamet (za recitiranje, ali i pjevanje), a da imaju u sebi glas S. Da sad ne izmišljam, potraži ovdje: http://www.pjesmicezadjecu.com/stihovi-za-10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •