Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Jaka upala grla

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm da, pedijatrica je spomenula da je možda streptokok. A ja sam onak. Boli me sve oko glave, vrat, baš onako, ne baš lijepo osjećaj. Jučer navečer sam skoro proplakala svaki gutljaj, sad je bolje, sad već mogu gutati.

Jedna stvar koju sam zaboravila napomenuti je da sam prije 2 mjeseca popila sumamed. I čula da 6 mjeseci nakon sumameda nema koristi piti bilo koji antibioitk. Je li to istina?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sam upravo prošla prilično gadnu grlobolju koja je prošla sama od sebe, ali je bila virusnog porijekla. Slično me je boljelo ko tebe. A tko će znat???
    Za sumamed ne znam.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna stvar koju sam zaboravila napomenuti je da sam prije 2 mjeseca popila sumamed. I čula da 6 mjeseci nakon sumameda nema koristi piti bilo koji antibioitk. Je li to istina?
    Tak sam i ja čula. Odnosno, da se ne smije (opet) piti prije nego prođe 6 mjeseci.

Ja sam ga pila prošlu jesen (dokazan mi je bio putem brisa nosa), prvi put nakon valjda 10 godina.

Rekla je doktorica da je streptokok jedina indikacija kad se pije dupla doza sumameda (dakle 6 umjesto 3 tablete).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Hm da, pedijatrica je spomenula da je možda streptokok. A ja sam onak. Boli me sve oko glave, vrat, baš onako, ne baš lijepo osjećaj. Jučer navečer sam skoro proplakala svaki gutljaj, sad je bolje, sad već mogu gutati.

Nije istina. I ako je streptokok (a po opisu bi mogao biti) , dijagnosticira se kliničkim pregledom i prvi lijek odabira je penicilinski antibiotik 10 dana , osim ako nemaš alergiju na penicilin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •