Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Da li su se budili i nakon ukidanja nocnih podoja?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Da li su se budili i nakon ukidanja nocnih podoja?

Mame kojima se dete budilo xy puta nocu, a koje ste pokusale sa ukidanjem nocnih podoja: Da li vam je ukidanje nocnih podoja znacilo da se dete manje budi? Sa koliko meseci ste ukinule nocne podoje? I kakvu ste alternativu za uspavljivanje nudili umesto dojenja?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja klinka se budila do 3.5 godine, s 2.5 skinuli dojenje

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

jelena, koliko puta, istim tempom kao i ranije?
    Ako dete koje se budilo 10x nastavi da se budi 2-3x to je po meni ipak druga prica nego da nastavi istim tempom.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo prestali s noćnim podojima kad i s dojenjem, s godinu i 3 mjeseca. Neko vrijeme se još budio ali iz čiste navike. Onda bih mu dala vode (na čašu običnu) i dala mu svoju ruku da je mazi (ionako spava sa mnom u krevetu otkad se rodio). Nakon nekog vremena (možda mjesec dana) nije se uopće više budio po noći.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moji su počeli spavati cijelu noć kad sam skroz ukinula dojenje. Njima parcijalno nije vrijedilo. Ako su dojili danju, dojili su i noću. Dok sam mogla izdržati. Kad sam počela raditi, više nisam mogla. Meni je bilo ili se srušiti i pogriješiti na poslu (ovo drugo nije smjelo biti) ili prestati dojiti. Pa tako, nakon godinu i malo prestala dojiti i spavali i sinovi i ja.
    Svatko napravi najbolje što može. Meni je u tom trenutku bio takav izbor. I svi smo bili zadovoljni.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prvo dvoje nisu. treća još sisa.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

haha, tema za mene

da, budi se i dalje. i grozna je. ali je bolje, u globalu. ukinuli smo uspavljivanje dojenjem i dojenje nocu prije 2 mjeseca. uspavljivanje je uglavnom rijeseno, navikla je leci u kinderbet i zaspati. ovo drugo... khm.

problem je u tome sto se ona i prije budila ne zbog gladi nego jer joj je eto doslo da malo bude budna, jedno sat-dva u gluho doba noci, i zivcira svoje umorne roditelje jer pokusava otici u dnevnu sobu i igrati se, a oni joj ne daju pa mora urlati iz petnih zila da bi ostvarila svoje bogomdano pravo na igranje ili ne jede nist u toku dana pa ju po noci stigne glad, a kako imamo problema s dohranom po danu onda i po noci odbija jesti (spremna sam i ustati i dati joj nesto iz frizidera, samo da ne dojim) nego iskljucivo zeli dojiti, onda nastaje kolizija izmedju mojih i njenih zelja koja rezultira urlanjem.

ali vise nema onih budjenja u 11, 12, 1, 2, u noci, taj dio odspava u komadu. i u svakom slucaju se rjedje budi.

sve u svemu, mislim da ukidanje nocnih podoja pomaze pri odvikavanju od nekih vrsta budjenja po noci. ako imas dijete koje se budi samo zbog navike na dojenje, po danu dovoljno jede dohrane i nema sklonost igranju u 3 ujutro, meni to zvuci kao dobar razlog da ukines dojenje i napokon pocnes spavati po noci

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj se i dalje neko vrijeme budio, al je vec bio 4 godine tada pa sam ga uspjela umiriti rijecima i zagrljajem. on se nije budio toliko zbog cice nego nije mogao opet zaspati bez nje. i sad se nekad nocu budi, al uspije opet zaspati, od nedavno i u svom krevetu sam

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    sve u svemu, mislim da ukidanje nocnih podoja pomaze pri odvikavanju od nekih vrsta budjenja po noci. ako imas dijete koje se budi samo zbog navike na dojenje, po danu dovoljno jede dohrane i nema sklonost igranju u 3 ujutro, meni to zvuci kao dobar razlog da ukines dojenje i napokon pocnes spavati po noci
    Imam dete koje ima 13 meseci, budi se 5-10x nocu, jede odlicno, preko noci mu sigurno ne treba hrana, nema sklonost igranju, uvek se odmah uspava - nema onoga da je dugo bdan preko noci. Nije cicoljubac - dojenje se svelo na uspavljivanje. Cak me najvise nervira sto nekad nece da sisa, a to mi najlaksi nacin da ga uspavam pa mora nosanje.
    Ono sto je moja osnovna dilema i strah - sta ako on nastavi da se budi 10x a trazi da se nosi, mislim da bi tada doslovno pala, jer ima 12kg, a imali smo i takvih noci. Da napomenem - nece dudu, ne sisa prst, nece tesilicu, samo nosanje je opcija umesto dojenja.
    Misim da se budi jer ima lak san. Prosto probudi se ko zna zbog cega i ne ume sam da nastavi da spava.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Ono sto je moja osnovna dilema i strah - sta ako on nastavi da se budi 10x a trazi da se nosi, mislim da bi tada doslovno pala, jer ima 12kg, a imali smo i takvih noci. Da napomenem - nece dudu, ne sisa prst, nece tesilicu, samo nosanje je opcija umesto dojenja.
    Misim da se budi jer ima lak san. Prosto probudi se ko zna zbog cega i ne ume sam da nastavi da spava.
    Meni se ovo i dogodilo - oba puta . Mali je imao dudu, pa mi je bilo malo lakše, ali mala nema dudu. I još se budi, nekad samo 2x, nekad 3-4x, ponekad uspije sama zaspati, ako ne - nosim ju (ima preko 14 kg).

Dakle, moji nisu ništa bolje spavali po prestanku dojenja. Dečko je počeo spavati kako treba negdje između 2,5 i 3 godine, a vidim da i cura ide u tom pravcu (sad ima 20 mjeseci, najgori period nespavanja je imala oko godine dana starosti).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu samo najsvjeziji primjer

ova najmladja je "naprasno" skinuta s nocnog dojenja (ima negdje zapisano kako i zasto) u dobi od dvije godine i tri, cetiri mjeseca. sad ima cetiri i pol godine, prestala se istim intenzitetom buditi nocu negdje prije par mjeseci. al se i dalje budi. zna biti noci da prespava sve u jednom "cugu" al su te jos uvijek izuzeci, ne pravilo...

sretno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, samo da dodam, nisam nikad nocu nosala da bi uspavala (osim za dnevno spavanje, a ni to nisam radila kao pravilo, vec adaptaciju na neku situaciju )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, istim intenzitetom još oko pola godine tj do 3.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam pokušala ukinuti noćno dojenje nešto prije navršene godine, ali nije išlo. Zapravo nisam baš ni pokušavala dugo jer ga nisam mogla slušati kako plače. Ma to nije bio plač, to je bilo urlikanje. A s druge strane, bilo me strah što ako se ipak nastavi buditi, što me tek onda čeka, nosanje po sobi?! Jer jedino je to donekle palilo. Nikakvo draganje, drmusanje, ššššanje i sl. I tako sam brzo odustala i prestao se buditi sam od sebe sa cca 19 mjeseci.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jednom sinu ukinula noćno (i dnevno za koji dan) dojenje s godinu dana, drugom s godinu ipo, možda malo manje. Nakon dan, dva oba su počeli čitavu noć spavati. Alternativa dojenju je bilo nosanje u mraku, tišini, nije bilo nikakvih problema. Tako nekako imam namjeru i sa curom, oko godinu, godinu i nešto ćemo početi s odvikavanjem, vidit ćemo kakva će biti. Da su se oni budili jednom ili dvaput za cicanje noću, vjerovatno nebi još ni prestajali ali po dvadeset puta..nema šanse da ću to sebi raditi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, koliko puta, istim tempom kao i ranije?
    Ako dete koje se budilo 10x nastavi da se budi 2-3x to je po meni ipak druga prica nego da nastavi istim tempom.
    klinka cca istim tempom,da se ćoška o moju majcu

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da. Mi smo prestali dojiti po noci nakon 2,5 godine (a do kraja nakon 2 god i 9 mjeseci). Noc je prvi puta prespavala kada je bila starija od 3 godine. Doslo mi je da otvorim flasu sampanjca!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prestali dojit noću sa 11,5 mj, prestali s dnevnim dojenjem sa 15 mj., al nije odmah počela spavat po noći, davali bismo joj vode da je zavara, tek negdje oko 1,5 god. je počela spavat po noći bez buđenja.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo mi smo friski... Ukinula sam nocno dojenje prije 12 dana. Pokusavala sam i prije mjesec i pol dana pa srezala sa 6-7 nocnih podoja na 2-3 ( izmedu sam isto nosala i ljuljala ) , al onda ona vise nije htjela se nositi, plakala je pa se na kraju opet poceo povecavati br podoja... Svi su mi govorili da ako hocu ukinuti da moram srezat do kraja tu noc i tako sam onda i napravila i proslo iznenadjujuce dobro. Jel sad ona bila spremna s tih 14 i pol mjeseci il sta ne znam... Prvu noc se probudila 2 put i bila je tad budna po sat vremena, al nije jako plakala, cendrala neko vrijeme, drugu noc isto , al je sve trajalo krace i krace, davala joj vodu, nije se htjela nositi, kad je vidjela muza da dolazi je dignut bjezala je meni, mazila se s mojom pidjamom, ja je ceskala... I eto dijete koje se budilo svakih sat, sat i pol sad odspava 5-7 sati u komadu!!! Probudi se jednom il dva put, ali brzo zaspe nazad...uz ceskanje i nekad bocicu s vodom. I da popravilo se i dnevno spavanje.. I ona nikad nije imala dudu, ni tjesilicu, nista.
    Probaj, nemas sta izgubit..uvijek se mozes vratit na staro...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, pa meni nije cilj da on prespava celu noc. Meni je odlican rezultat da ima 2-3 umesto 10 budjenja. Dakle ne ocekujem 12h sna u komadu.
    Jedino ne znam jel moguce ipak zadrzati podoj u zoru - on se tad cesce budi a i smatram da bi mozda i ogladneo, ipak je taj stomacic navikao da cvoljka nesto celu noc.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pa tako sam ja radila, podojila bi je prije spavanja oko 8 h i onda ako se probudi oko 3-4 dobije vodu, ali pred jutro bi sisala,nisam se tocno drzala nekog sata, nekad bi se probudila u 6,30, nekad u 5,30, nekad izmedu, ali kad bi vidjela da ce jutro i da se ona naspavala tad bi joj dala... Sretno!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo samo kratki update.. Prestali smo s dojenjem skroz zbog stalno upaljane cice Vec 10 dana i zadnjih 3-4 dana moja curka prespava cijelu noc, vise se uopce ne budi, spava od 20,30- 6-7 ujutro Ja se jos uvijek budim..(navika , a i cica jos boli)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo nikad ukinuli nocne podoje i nikad se po noci nije budio, cak i kad je bio prehladjen prespavao bi na cici

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

situacija jest bolja otkad se ne doji, ali i dalje se budi. prosječno 1-2 puta. kad smo se tek skinuli s cice je spavao cijelu noć, par mjeseci, onda smo skidali pelenu i krenulo je opet buđenje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Evo, moja curka je sama prestala tražiti mlijeko po noći, a i dalje se budi . Obično oko ponoć - ponoć i pol pa oko pet. Oko ponoći popije malo vode, a oko pet bi se razgovarala - pa priča, pa me gurka ako zaspem i ne mogu odgovoriti Jučer sam se tako probudila u 4.30 i više nisam mogla zaspati (princeza je, naravno, otpričala svoje i dalje zaspala). Sve u svemu, očekujem kroz par mjeseci da bi sastavila noć (nadam se).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, ja samo prijavljujem da se i moja druga curka prestala buditi po noći iako joj je cica još uvijek jako draga. Cica cca 2 puta dnevno!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blagotise

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo cikili do 17 mjeseci i nakon toga prestali potpuno; i po danu i po noći.

Nakon 17 mjeseci buđenja po 5-6...7-8...pa i 10 x (kad god bi cika ispala), počela je spavati cijelu noć u roku 2-3 dana i od tada skoro da se uopće ne budi, osim ako nešto ružno sanja. Jedino što me nagurava po cijelom krevetu pa uvijek završim stisnuta u nekoj ćoši

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Odlozila sam ukidanje nocnih podoja, prvo jer pocinjem da radim, pa da mu ne bude stresno. Drugo imao je sad jaku virozu, pa je izbijalo puno zuba u isto vreme i od deteta koje nikad ne trazi vec sisa samo uvece i nocu pretvorio se u cicoljubca koji trezi svaki cas. Nadam se da cemo uskoro da se vratimo u normalu.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj sin se jednako budi i nakon prestanka...od 3-5 puta..to jednostavno nema veze..neka djeca se bude, neka ne, ja vise ne mozgam zakaj je to tako i ne mislim da to mogu sprijeciti i da sam negdje fulala

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi prestali prije mjesec dana sa 2 god i 3 i pol mjeseca. prvih par noći se budio i tražio da ga nosam. onda sam mu rekla da mi je težak (stvarno je, a i nije mi se dalo šetati po nekoliko puta po noći s njim u rukama kao da se jučer rodio) i da ne mogu pa se još par noći budio da ga samo pomazim i od onda spava u komadu. nije bilo plakanja samo malo razgovora. sa 10-ak buđenja po noći (imam bezbroj postova te tematike) sam se stvarno vratila u život. iako znam za puno primjera gdje su djeca prestala dojiti i nisu se prestali buditi

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nama ukidanje noćnih podoja, pa i dojenje uopće, nije rezultiralo prestankom buđenja.
    Danas kada moje dijete od 2 godine i 3 mjeseca spava čitavu noć (i to tek od nedavno i samo kad spava samnom u krevetu) zaključujem da je bila isključivo stvar nekog njenog fiziološkog sazrijevanja i da nisam mogla napraviti ništa da se ona, prije nego dođe vrijeme, prestane buditi noću.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Kupusic prvotno napisa Vidi poruku
    Nama ukidanje noćnih podoja, pa i dojenje uopće, nije rezultiralo prestankom buđenja.
    Danas kada moje dijete od 2 godine i 3 mjeseca spava čitavu noć (i to tek od nedavno i samo kad spava samnom u krevetu) zaključujem da je bila isključivo stvar nekog njenog fiziološkog sazrijevanja i da nisam mogla napraviti ništa da se ona, prije nego dođe vrijeme, prestane buditi noću.
    I ja ću se s ovim složiti, isto mi se pokazuje i s drugim djetetom (tako je bilo i s prvim). Budi se obično samo jednom, malo cugne vode i nastavi spavati. U zadnja 2 mjeseca naglo se popravilo spavanje, očito joj je jednostavno vrijeme da spava cijelu noć. Za mjesec i pol puni 2 godine.

Dodatak: spava sa mnom, krevetić skoro nismo ni koristili.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 29.04.2012. at 11:26

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja mlađa je prava spavalica, pljuc-pljuc, pa su nam noćni podoji od 4. mjeseca njenog života bili oko ponoći, pa u 6 ujutro.
    Tak da ni ne računam da smo dojili po noći, a dojili smo do 18 mjeseci na zahtjev, ali i naspavali se po noći

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ok. malo pozitive- moje su cure od intenzivnih noćnih cicačica (od 2 do 22 puta), ali uvijek kratko i s lakim povratkom u san , od gotovo prve noći nakon prestanka dojenja počele spavati od 20,30 do 6-7h. Starija od 18 mj., a mlađa od 26 mjeseci. Dakle ja sam zaista počela spavati kad su one prestale cicati, samo je mlađa duže cicala.

first time mum avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ukinula sam uspavljivanje cicom i noćno dojenje kad je curka imala 2 g. i 2 mjeseca i otada spava cijelu noć, ponekad uz jedno buđenje kad me malo potraži po krevetu i eventualno stavi ruku na moj dekolte. Prije toga se uspavljivala isključivo na cici i budila od 5-15 puta. Kako sam to uspjela izvesti? Činilo mi se nemoguće, ali onda se dogodilo da sam imala gripu i osjećala sam se loše pa sam joj objasnila da sam bubana, i da su i cice bubane, i da kad je mrak moraju spavati. Ponudila sam joj čitanje i pričanje priča, rukicu, maženje po kosi, i...iznenadilo me je koliko je to spremno prihvatila, uz malo cendranja na početku. Još par puta dojimo po danu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •