bome i meni. kad sam prije 5 god. bila na porodu, dovezla me mama. MM (iz samo njemu znanih razloga) nije htio prisustvovati porodu, ali moja mama je. i kad sam molila dr.-a koji me zaprimao smije li mama biti samnom u trenutku poroda, rekao je da ne, da samo muž kao "sukrivac" za ženino stanje može biti tamo
.
nekako se nadam (utopistički??) da se možda situacija promijenila do sada pa da će netko tko želi (MM opet ne želi!!) možda i moći biti samnom...

. kad sam prije 5 god. bila na porodu, dovezla me mama. MM (iz samo njemu znanih razloga) nije htio prisustvovati porodu, ali moja mama je. i kad sam molila dr.-a koji me zaprimao smije li mama biti samnom u trenutku poroda, rekao je da ne, da samo muž kao "sukrivac" za ženino stanje može biti tamo
.
Odgovori s citatom
, a evo i zasto. Kada, koliko i da li cete imati djecu je samo vasa,privatna stvar i drzava nema nista s tim. PA tako ako radite placate osiguranje po kojem dobijate 80 posto place u slucaju otkaza, i to dok aktivno trazite novi posao,a to isto osiguranje omogucava da ostanete 3 mjeseca poslije poroda doma s bebom. Poslije toga sami birate izmedju jaslica, ostati doma na neplacenom ili angazirati dadilju ili sto vec. Zdravstvena skrb je jako skupa i placate je iz svog dzepa, pa i di cete roditi ovisi i o tome koje zdr. osiguranje placate. Postoji privatno zd. oisiguranje koje vam omogucava porod u privatnoj klinici i sa tim osiguranjem vam i filharmonija moze svirati ako vam se sprdne, a isto tako porod moze voditi vas ginekolog (babica) koji ili radi u klinici ili ima privatnu praksu. ALI za sve je pracenje trudnoce, porod (obicna bolnica, kuca za porode ili doma) i kontrolni pregled nakon 6 tjedana besplatno (naoko) odnosno pokriveno osnovnim zdrastvenim osiguranjem.(koje je skupo i sami ga placamo)

ma sumnjam