Stranica 16 od 31 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    citam i ne vjerujem!!!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ubilo nas čekanje. Ima li živih?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

reny123, navodno je sutra ujutro u Saboru rasprava o Zakonu, tako je javila MC

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala, tetadr. Znam, pratim. Samo mi se čini da je sve ovo što se događalo dotuko pacijente i da vlada apatija. Dajte više, što date, samo nek se ova priča s natezanjem i otezanjem završi. Čini mi se kao strategija donošenja "osjetljivog" zakona.

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja više i nisam u toku....stalno sam na poslu....

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

šta da kažem, osim da sam ja na čekanju od 1. mjeseca od kad su mi se hormoni štitnjače stabilizirali i na kraju zbog njihovog razvlačenja više nisam mogla čekati i krenut ću u postupak po Milinovićevom zakonu sredinom mjeseca

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cure moje, evo vidim da imate saznanja o novom zakonu.. Vise neznam sta bi dali da ceka ili da sad idem na ovaj... Jer neznam sta je blesavije od svega skupa i jeli stvarno istina da ce se embriji u novom zakonu vracat u jajovode? Ovo mi je kao horor prica iz koje se zelim sto prije probuditi..

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

U šta bi ih meni vratili kad ih nemam! Odakle ti to?!

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma procitala sam negdje, ili cula u emisiji jednoj i ovdje kad sam provrtila zadnje stranice, jedna cura je napisala da prema clanku tom i tom stoji u novom zakonu..

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Čl. 9, st. 1, tč. 5: Medicinski pomognuta oplodnja provodi se primjenom sljedećih postupaka:... prijenos spolnih stanica ili zametaka u jajovod. evo to je to, zato pitam??

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

onda ti ne mozes na postupke
    pise na jednom mjestu u zakonu, ne sjecam se tocno gdje, ali po mom skromnom misljenju to je greska, ili mi nismo zavrsili isti fakultet kao stvaratelji prijedloga zakona

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

"najdrazi" milinović je znao da se embrij vrati u zenu
    ovi su precizniji
    za koju godinu kada budemo imali normalan zakon mozda pogode i mjesto na koje se vracaju embriju

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo pročitala sam taj dio, ali pod br. 2 piše IVF, a to pod 5 je možda nešto drugo.
    Ma nek više to završi prepuna mi je kapa!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ima nesto sto se zove ZIFT
    evo linkic http://www.americanpregnancy.org/infertility/zift.html

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj lola32 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo pročitala sam taj dio, ali pod br. 2 piše IVF, a to pod 5 je možda nešto drugo.
    Ma nek više to završi prepuna mi je kapa!
    Lola32, potpuno te razumijem, jer ovo cekanje je grozno, jer mi smo se odlucili privatno ici.. Samo za 1 postupak je pre skupo, a drugo imam nocene more od samog postupka... Koliko sam citala zmrzavanje js se ne isplati jer imaju dozu vode u sebi i propadaju radi klistarizacije.. Ovaj zakon koliko toliko, ima logike.. Uzasno mi idu na zivce ovi iz razno razni udruga koji se nesto bore protiv zakona za mpo.. Luda sam

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj hedoniza prvotno napisa Vidi poruku
    Lola32, potpuno te razumijem, jer ovo cekanje je grozno, jer mi smo se odlucili privatno ici.. Samo za 1 postupak je pre skupo, a drugo imam nocene more od samog postupka... Koliko sam citala zmrzavanje js se ne isplati jer imaju dozu vode u sebi i propadaju radi klistarizacije.. Ovaj zakon koliko toliko, ima logike.. Uzasno mi idu na zivce ovi iz razno razni udruga koji se nesto bore protiv zakona za mpo.. Luda sam
    draga hedoniza nemoj da embriji vide "klistarizaciju" mislit ce da jajne stanice klistiramo

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    draga hedoniza nemoj da embriji vide "klistarizaciju" mislit ce da jajne stanice klistiramo
    Ajme ja se ispricavam na tom sta sam napisala, u zurbi nisam ni skuzila eto moja duboka isprika... Nadam se da mi nitko nece uzeti za zlo..

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma sve pet, to je bila sala
    sto smo sve danas culi u Saboru samo je falilo klistiranje

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mene zanima samo jedno. JEL POSTOJI NETKO NA OVOJ ZEMALJSKOJ KUGLI TKO IMA PROBLEMA SA ZACECEM I ZELI MILINOVICEV ZAKON?
    Ako ne, onda molim gamad HDZ ovsku da vise usuti jer ovo je prestrasno.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala gđo Dunja!

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala gđo Dunja!
    X

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Duboko me dotaknuo Vaš govor i suze ne prestaju teći. Hvala Vam Dunja!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

skidam kapu, gospođo Dunja!!! drago mi je da sam Vas upoznala

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Svaka joj čast. Onaj tko ne zna koliko neplodnost boli nema prava sudjelovati u donošenju ovog zakona!!!!!!!!!!!!!!!!

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nina32 prvotno napisa Vidi poruku
    Duboko me dotaknuo Vaš govor i suze ne prestaju teći. Hvala Vam Dunja!
    x
    Svaka čast i hvala od srca!

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kapa do poda!

kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Matt, slusala sam to danas, zena je dala sve od sebe, treba to reci naglas pred svima.

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I ja sam se rasplakala na govor Dunje Šporer! Svaka joj čast! Barem znamo da u saboru imamo nekoga tko nas razumije, i tko je na našoj strani 100%! Hvala Vam!

A sad nešto drugo..jeste vi vidjeli ovo: http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...jetna-oplodnja
    Pa dobro, di je mozak tim ljudima?! Stvarno su neki i dan danas ostali na razini embrija!
    Posljednje uređivanje od Lalala : 10.05.2012. at 09:18

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gospođo Špoljar, hvala puno na prekrasnom govoru!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da li je netko gledao Otvoreno jučer? Onaj HDSSB-ovac je, kao, neki doktor? Dobro da je otišao u politiku jer onakav i bolje da nije u struci. Sve što je bio u stanju reći je: Embrij je živo biće, živo biće!! i to ponavljati unedogled i širit' ruke k'o da je Mišo Kovač. Uh, baš sam se bila iznervirala, nisam mogla zaspati više od sat vremena. Emisija je završila riječima dr. Ćalušića (mislim da se tako zove, ginekolog onkolog iz Petrove) - rekao je da će, ako zakon prođe ovakav kakav je, organizirati peticiju za referendum i da će bez problema skupiti 500.000 glasova. ****te, koja država!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ili kako je ****** iz sabora izjavio da će se zamrzavanje embrija koristit u bijelo roblje.....grozno
    Posljednje uređivanje od BHany : 14.05.2012. at 08:04 Razlog: pravila foruma

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Taj onkolog je Corusic (inace vrhunski doktor). Ali nisam shvatila peticija ce mu biti za sto? Nije valjda za povratak na stari zakon?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jel zna netko možda kada če zakon ići na drugo čitanje??

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja mislim da oni žele 100% ukinuti medicinski potpomognutu oplodnju! Pretpostavljam da bi im peticija bila upravo za to.. **************
    Bas se nerviram.. A zbog *******..
    Posljednje uređivanje od BHany : 14.05.2012. at 08:03 Razlog: pravila foruma

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno sinoćnja emisija Otvoreno-tema MPO

Sudjelovala je naša cura! Draga naša ti si sjajna cura. takavo je bilo i tvoje sinoćnje sudjelovnje-ti si sjajna, moćna, dominantna, jasna, pametna, staložena i vrlo televizična-govoriš jasno, glasno, suvisno i ne manje važno jako si nam bila lijepa.

naša zajednica iam novu zvijezdu!

a emisja?
    sramota. odabir gostiju je promašen. što u toj emisiji ima raditi dinko burić? što ima raditi u toj emisji dr ćorušić?
    hloverka je dobila čistu jednincu.
    hloverka, pročitaj ovo i crveni se. sama si bila bolesna i živa si zahvaljujući pomoći liječnika.
    nama, neplodnim parovima, nisi spreman kao novinarka pomoći da dođemo do optimalnog liječenja?

kakav je to odabir gostiju u studiju? vrčić kao pisac zakona-da, ministar kao zakonodavac-da, naša predstavnica BB-da, ti ljudi imaju mjesto u raspravi i u emisiji. zašto u emisju nisu pozvane zastupnice koje su u rapravi u saboru dale svoj značajan doprinos-tireli, špoljar, i još neke zastupnice? čemu zvati ljude poput burića?
    dinko buruć i njegov kompanjon iz stranke vinković već su pokazali svoje primitivne stavove u saborskoj raspravi na ovu temu. njih treba banirati naprosto. oni nemaju što reći pametno o zakonu.

a dr ćorušić?
    prava sramnota je nastup tog liječnika onkologa. od kud njemu pravo da kaže da naših 700 djece koje se rode svake godine nisu važni? od kud mu pravo reći da je naše liječenje skupo? od kud mu pravo prijetiti ministru tj. vlasti da će oni (ma tko su to oni?) srušiti na referednumu zakon?

a možda ćorušić (koji već nekoliko puta je istupao u medijima protiv zakona) želi biti novi ravnatelj Klinike za ženske bolesti i porode?
    dr ćorušić brinite za svoje pacijente i istupajte o onkološkim temama.
    ima puno za govoriti o raku, o lijekovima za rak, o dijagnostičkim postupcima za otkrivanje raka, o uvjetima u kojima se liječe oboljeli od raka, o problemima koje imaju onkološki bolesnici... o tome govorite jer rak je veliki problem hrvatskog društava, rak je drugi po učestalosti uzročnik smrti hrvatskog stanovništva. dr ćorušić, u hrvatskoj godišnje od raka umre više od 13 ljudi, a svake godine dijagnosticira se više od 21 000 ( dvadeset i jedne tisuće) novooboljelih.

dr ćorušić vi ste onkolog pričajte o raku. naplodnosti se ostavite. ne zanimaju nas vaši osobni stavovi, već zlatni standard liječenje neplodnih parova.
    ne omalovažavajte nas, naše probleme, ne omalovažavajte našu djecu ni naš zdrav razum.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Taj onkolog je Corusic (inace vrhunski doktor). Ali nisam shvatila peticija ce mu biti za sto? Nije valjda za povratak na stari zakon?

Charlie, njegova peticija bi bila protiv ovakvog zakonskog prijedloga, takav zakonski prijedlog u sadašnjem obliku se jučer Ćorušić prijetio da će rušiti.

Bio Ćorušić vrhunski onkolog ili ne, on je jučer govorio da bračnim parovima omogućiti doći do djeteta svim sredstvima, ali je također dokazao i rekao da je on kontra zamrzavanja embrija, što je ok, on to ne želi, pa i ne mora, nitko ga ne sili na zamrzavanje embrija, ali ne može nametati takvo svoje mišljenje ostatku svijeta. Iako je Ćorušić jučer prebacio Vrčiću da je ovaj zakon nametanje mišljenja manjine večini.

Kaže neki dan na radio emisiji da je radio abortuse u mladosti jer je to morao, jer je za vrijeme bivše države na to bio prisiljen te da je tad abortus bio vid kontracepcije. Čim je došla nova vlast i priziv savjesti on je odmah stao na stranu onih koji abortus ne žele raditi, što je sa mnom također ok, ne mora. Ali ako je postao ginekolog u YU znajući da će morati kako on sam kaže raditi abortuse, zašto je uopće išao specijalizirati ginekologiju? Jadan on kad ga je YU natjerala na abortus, uopće ne znam kako danas živi s tom svojom savješću!

Dame i gospodo, upoznajte prof. Ćorušića:

http://arhiva.hkr.com.hr/program_web...502znakovi.mp3

http://www.glas-koncila.hr/index.php...&news_ID=20388

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Odličan komentar Zorana Šprajca na jučerašnju rasparvu u Saboru!
    http://bigblog.tportal.hr/spranja

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Voljela bih da doktori i svi ostali prestanu izjednačavati abortuse sa zamrzavanjem embrija jer služe totalno drugačijoj svrsi ja bih zamrznula svoje embrije ali sa željom da ih rodim to nikako nije ista stvar kao otići na abortus!
    To što se prije zamrzavalo sve i svašta dakle masu embrija koji nisu nikad ni imali kapacitet da postanu dijete to nije naša krivica. I sad je najveća briga tko će ih sahraniti kako kažu naši doktori. A gdje se shranjuju svi oni embriji koji se nikad ne implantiraju u našoj maternici? Mislim da malo pretjeruju sa tim izrazima. Ubrzo ćemo i misu naručivati svaki put kad dobijemo menstruaciju kako stvari stoje

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure moje, nema sreće tamo gdje primitivci imaju glavnu riječ

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

možete me proglasiti paranoičnom, ali imam osjećaj da kc, razni "embriji", i ostali neće biti sretni dok ne izađe na njihovo, pod tim mislim da će pokušati napraviti sve da se zakon ne izglasa, a ako se i izglasa da će napraviti sve da ga sruše.
    koliko god mi to ne željeli priznati crkva i gore navedeni još uvijek imaju prejaku moć.

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo da vam se javim, da sam i ja gledala sabor i raspravu od mpo.. Moram jedno reci da sam bila zgrozena sa tim da rijetki od njih tamo sta su bili su rekli da se raspravlja od MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJI, a kroz sve rasprave velikih i naucnih ljudi, koristili su termi rijeci UMJETNA OPLODNJA.. Stvarno strasno, Gđa.. Dunja svaka cast na svakoj rijeci upucenoj za nas...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dragi svi,

Oprostite na upadu
    ...ali moram vas zamoliti da neki od vas malo ublaže retoriku...

Znam da smo u ovo situaciji svi mi revoltirani. Znate i vi da mi kao udruga činimo sve kako bi se donio Zakon kakav trebamo i kakav imaju sve druge zemlje te kako bi educirali i senzibilizirali širu javnost... i da bi stavovi kao oni strašni od jučer...i okrutne i neistinite riječi i tvrdnje izrečena jučer (ponajviše u svrhu stvaranja negativnog javnog mnijenja među neupućenima te klime za rušenje zakona - kako je netko rekao ako dovolnjo puta ponoviš da se u MPO-u ubijaju djeca, neupućeni ljudi će to uzeti zdravo za gotovo - neće ići provjeravati...i zgrozit će se, naravno) ostale u manjini.

Ponijelo me...da se vratim na temu...
    Usprkos svemu tome, ne smijemo dopustiti direktno upućivanje uvrede konkretnim osobama te neprimjerene izjave vezane za njih. Iako shvaćamo te i sami osjećamo vaš revolt, takav način komunikacije nije u skladu s našim pravilima foruma http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma Vćs sam editirala par postova i shodno tome, podijelila par upozorenja...Sda sam došla i vidim da moram opet.

Molim vas, pokušajte svoju ljutnju izraziti verbalno bez direktnih uvreda.

Hvala na razumijevanju.

Moderatorica

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

jako lijep članak sanje modrić

hvala sneki

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Strasno, nisam znala da je dr. Corusic takvih stavova meni jako bliskoj osobi spasio je zivot svojevremeno, zasto se ne drzi onog u cemu je vrhunski strucnjak...bas me razocarao.

A i dalje mi nije jasno zasto mediji daju prostora svakom ekstremu...samo im se daje na vaznosti, koju nicim nisu zasluzili.

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ma ja više nemam živaca se borit sa zakonom.....doktor me već sada odbio a još zakon nije ni donešen!
    pa šta će biti kada dođe zakon i parovi su već u dugovima zbog MPO!
    dobro ću razmisliti preko ljeta da li da idem dalje ili da odustanem....
    jako sam povrijeđena što me dr odbio jer nema vremena...
    i kako da ja imam više povjerenja u njega?!
    prestrašno....ljuta sam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •