Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 115

Tema: Forumska rodinska maminska hitna pomoćna patrola

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa naravno da se znamo; zagreb je selo!
    sa ovog topica poznajem skoro sve žene
    i djecu im
    većini i muževe
    mnogima sam bila i doma

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a daj Apricot, pa ovdje se pisalo o tome tko se koliko i gdje seksa s mužem, tak da to što će forum znati gdje ti držiš prljavi veš ne može nikoga šokirati, iako sad me jako zanima gdje držiš taj veš kad se to ne smije znati

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa naravno da se znamo; zagreb je selo!
    sa ovog topica poznajem skoro sve žene
    i djecu im
    većini i muževe
    mnogima sam bila i doma
    Ma daj? Onda sam ja tu pravi vazemaljac. Samo, ove zadnje dvije rečenice me bodu u oči. Većini poznaješ i muževe a i u kući si im bila. Ne znam, ne znam..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a djeca te ne tangiraju, a?

sa Lutonjičinim mužem sam provela više vremena nego s njom
    LOOOOL

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni ne treba čuvati djecu
    treba mi društvo da temeljito očistim i pospremim kuću
    ta neka ne treba ništa raditi, samo meni mora zapovijedati što da radim i što da bacam
    i gdje da stavim i držim stvari za koje ne znam što bih s njima

i sve to u prijepodnevnim satima

ali, što ako s tom osobom ne klikneš?
    ono, počne ti ići na živce nakon pola sata
    ili ja njoj
    kako se onda "razdružiti", a da nitko ne bude povrijeđen

i još k tome... bi li postojao neki ugovor o tajnosti podataka
    a ne da sutra pola foruma zna gdje ja držim prljavi veš (iako vjerujem da smo na nekim temama čak i sve to napisale)
    ovo ti ja obavim za pola sata, tako da ti ne stignem početi ići na živce.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apri, i, što, sad nećeš pitati lutonjicu npr da ti pomogne, nego - kako? neku po rasporedu forumašicu? koja će kod tebe doć usisavat?
    meni je ta ideja neobična. mislim, zanimljiva je, al je i neobična.
    il pravo na usisavanje/čuvanje imaju samo one koje su pred puknućem i kojima definitivno nema muža ni blizu
    oću reć, teško da će to tako profunkcionirati.
    ja bih krenula od organizacije forumske kave, pa za dalje će se vidjeti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kako ću od lutonjice tražiti da mi bude nadzor u pospremanju nereda, kad njoj nered ne smeta
    ona bi lijepo rekla da mi je sve super i onda bismo sjele i torokale
    LOOOOL

ali, hajvica bi već dobro došla
    ona je opaka (i njoj znam i muža i djecu i bila sam i kod nje doma)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tzv. baby sitting circles su vani uobičajen način snalaženja kad bake i ostala rodbina nisu na raspolaganju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i dok ja napišem, apri me već otračala!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Treba selo da se odgoji dijete, mi nemamo selo, tj. selo je preveliko pa ide po sistemu - biju čovjeka, svi gledaju, i svi čekaju i misle - ma, već će netko drugi... i sad formiramo selo.

Ništa novo da su žene jedna drugoj kuhale, mijenjale klofanje tepiha za teglu ajvara, već koja kako. Tako da je meni da Apri traži da joj netko pomogne kuću, dok se djeca igraju u dvorištu.

Meni najviše treba društvo za djecu, trampim sve ostale normalne životne usluge za društvo djeci (sin zbog alergija dobio dulje bolovanje, pa se doma oporavlja; nije zarazan, nije bolestan, samo mu je kronično dosadno...).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, vidim što piše ajvi, ali mislim da bi mi sve nešto preko noći.
    nema toga preko noći. baby sitting circles... nije mi to simpatično. ono, ne moram uložiti ništa, a dobijem prijateljstvo na gotovs.
    da bi mogla dobiti društvo za dijete koje je doma, nije dovoljna tegla ajvara.
    prijateljstvo, a tu ne radim razliku jel je forumsko il iz osnovne škole, zahtjeva tvoje vrijeme- nauštrb nečega, dal obitelji, posla, we.
    a ovakve usluge zahtjevaju prijatelja. il pare
    il je mene vrijeme pregazilo, nisam u toku s današnjim vremenom, što je isto moguće. ne moguće, nego očigledno

al neću biti partibrejker više, ifi obećavam, i sretno s tvojim selom. ako može vani, može i kod nas, zašto ne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mora biti prijatelj
    ne moraju takva druženja biti "do groba"
    to su, zapravo, interesne grupe
    pa koliko puta smo u parkićima razgovarale sa drugim mamama i milo nam je sasvim ugodno, iako znamo da nam te žene, a ni mi njima, nikada ne bi mogle biti prijateljice

moje prijateljice imaju puno stariju djecu i ne mogu ih dovoditi k nama na igranje
    čuvanje, eventualno
    znači, ja bih trebala tražiti društvo ljudi koji imaju djecu sličnoga uzrasta
    ok, sad su to roditelji djece koja idu sa mojim djetetom u školu, ali nije mi ovo uopće odbojna ideja
    dapače
    čak bi bilo dobro da i Grad osigura neki prostor u kojem bi se znalo da je uvijek netko, gdje uvijek možeš svratiti...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ispričavam se jer idem OT, ali meni je ovo jako interesantno kao ideja za preživljavanje ljetnih školskih praznika.

kamo sa školarcima? taman da i imaš baku kojoj ih možeš uvaliti, mora da su nakon dva tjedna izvan sebe od dosade.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, tu dobro dođu ta druženja
    ali tko bi ih čuvao?
    ti radiš
    ja radim
    da dovedeš A. k nama pa da ostanu sami?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dovedite ih svi kod Ifi

a za uzvrat joj dajte po teglu ajvara
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 14.05.2012. at 13:42

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, za to nema dovoljno mama-kod-kuće.

ja sam razmišljala o čuvalici za dvoje školaraca plus pridružena mlađa braća (dakle 3-4 djece na čuvalicu). trošak je manji i nije im tako dosadno.

a i neka mama može tako zaraditi ako je doma, uz svoje klince ima još dvoje i tako veći dio ljeta. ako ih je više može se napraviti circle, da ne odemo daleko od originalne ideje topica.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e, tu dobro dođu ta druženja
    ali tko bi ih čuvao?
    ti radiš
    ja radim
    da dovedeš A. k nama pa da ostanu sami?
    skompate se s nekim ko ima baku ili neku provjerenu tetu, da im da jest ili da ih nekamo odvede

ili se vi mame mijenjate, uvijek se ima neki slobodan ili se ciljano uzme od godisnjeg i jednom tjedno su kod nje

ili neka mama ili tata s velikom kucom i okucnicom otvori biznis 'cuvam djecu preko praznika'

pricala mi je jedna frendica da kad su oni bili mali njena mama je organizirala cijelu zgradu da svaki dan jedna obitelj kuha i brine o djeci u zgradi, nema smisla da svaki dan kuha svako za sebe )) al to su bila druga vremena

mislim da je najvaznije stvoriti si neku grupu u kvartu jer je to jedan o faktora koji jako olaksava sve te kombinacije, barem meni bi.

mi smo se ko djeca sami brinuli o sebi preko praznika, ali to su bila druga vremena i sve je bilo jednostavnije, a prvenstveno roditelji nisu radili do kasno, nego do 2 ili 3

a i ja danas imam specificne zahtjeve, mi smo recimo vegetarijanci i to mi je otegotna okolnost kod tih grupnih aranzmana

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam se već prijavila kao slobodna za ljeto imam dva školarca pa evo možemo se organizirati
    ja sam čuvala male vegetarijance i vegetarijanci meni, nikakv problem. Ko da mi jedemo meso baš svaki dan!
    Posljednje uređivanje od pikula : 14.05.2012. at 14:08

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, poslala bum onda MM-a da te kontrolira u čišćenju, on pati u našem neredu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, vidim što piše ajvi, ali mislim da bi mi sve nešto preko noći.
    nema toga preko noći. baby sitting circles... nije mi to simpatično. ono, ne moram uložiti ništa, a dobijem prijateljstvo na gotovs.
    da bi mogla dobiti društvo za dijete koje je doma, nije dovoljna tegla ajvara.
    prijateljstvo, a tu ne radim razliku jel je forumsko il iz osnovne škole, zahtjeva tvoje vrijeme- nauštrb nečega, dal obitelji, posla, we.
    a ovakve usluge zahtjevaju prijatelja. il pare
    il je mene vrijeme pregazilo, nisam u toku s današnjim vremenom, što je isto moguće. ne moguće, nego očigledno

al neću biti partibrejker više, ifi obećavam, i sretno s tvojim selom. ako može vani, može i kod nas, zašto ne.
    Moraš uložiti, naravno, i pisati tu, i doći, i družiti se, i pokazati se, i dobiti na neki način ugled u tom "cirlcleu".

Mislim da je kod nas to postalo, kao vani, nasušna potreba.

Osobno mi je ovo potrebno jer sam skontala da mogu imat najbolje prijatelje, al ako su na drugom kraju grada - mogu se slikat. Možemo se mi družit i sve, ali onaj život i svakodnevica, e, za to ti treba netko tko je blizu. Ili mogu doć, ili već nešto.

Kažu - bolji susjed od rodbine...

A onda opet - susjedi u velikom gradu su isto upitan koncept. Ja svoje jedva znam, a one koje znam imaju lifestyle da zapravo nikad nisu slobodni, imaju sto aktivnosti, ili svaki tren su na selu kod svojih, ili su u kući sa svekijima, pa shodno tome niti mogu zvat druge sebi i čuvat svekrvi na tepihu tuđu djecu, ili gazit pomno uzgojenu zelenu travu, niti imaju potrebu za tim.

Tako da je ovo način da ljudi koji imaju sličan problem, potrebu ili želju udruže snage, onako ljudski i bez puno filozofije, s nekim elementarnim ljudskim povjerenjem i normalnošću.

Kome ne treba - zašto bi se gnjavio. Kome treba - razumije da treba i drugom i da će ga ovo "koštat". Al to su slatke brige!

Ja se već vesleim upoznati nove forumašice, i mislim da ćemo se super slagati.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    da, za to nema dovoljno mama-kod-kuće.

ja sam razmišljala o čuvalici za dvoje školaraca plus pridružena mlađa braća (dakle 3-4 djece na čuvalicu). trošak je manji i nije im tako dosadno.

a i neka mama može tako zaraditi ako je doma, uz svoje klince ima još dvoje i tako veći dio ljeta. ako ih je više može se napraviti circle, da ne odemo daleko od originalne ideje topica.
    Ja sam o ovome razmišljala... ali preko ljeta sam na moru (na Lošinju - od lipnja do kolovoza, ako ima još mama da se tamo liječe s djecom i ljetuju - javite se na pp da se družimo na plaži)...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    dovedite ih svi kod ifi

A za uzvrat joj dajte po teglu ajvara

lol

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ne mora biti prijatelj
    ne moraju takva druženja biti "do groba"
    to su, zapravo, interesne grupe
    pa koliko puta smo u parkićima razgovarale sa drugim mamama i milo nam je sasvim ugodno, iako znamo da nam te žene, a ni mi njima, nikada ne bi mogle biti prijateljice

moje prijateljice imaju puno stariju djecu i ne mogu ih dovoditi k nama na igranje
    čuvanje, eventualno
    znači, ja bih trebala tražiti društvo ljudi koji imaju djecu sličnoga uzrasta
    ok, sad su to roditelji djece koja idu sa mojim djetetom u školu, ali nije mi ovo uopće odbojna ideja
    dapače
    čak bi bilo dobro da i Grad osigura neki prostor u kojem bi se znalo da je uvijek netko, gdje uvijek možeš svratiti...

X

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne bi smještaj ponudila, ha?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

a ne bi smještaj ponudila, ha?
    Bih, da ima mjesta...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

Osobno mi je ovo potrebno jer sam skontala da mogu imat najbolje prijatelje, al ako su na drugom kraju grada - mogu se slikat. Možemo se mi družit i sve, ali onaj život i svakodnevica, e, za to ti treba netko tko je blizu. Ili mogu doć, ili već nešto.
    Ili ako su na drugom kraju države, još gore.
    Da, i ja mislim da je bolje upoznati se sa što više ljudi iz kvarta ili bliskih kvartova (gdje ti nije problem skoknuti autom na brzinu) pa će se od njih 10 ustanoviti da ovaj može ovo, a drugi ono.

Uvijek je netko doma dok ti skokneš kod doktora, zubara, obaviš ovo ili ono, nikad ne znaš što kome treba dok malo ne popričate.
    Dok ne upoznaš ljude face to face, ni ne skontaš kolika su im djeca, gdje je tko...u kojem stanju...bar ja ne...pogube mi se negdje usput ti forumski podaci.
    Ja imam veću djecu, školsku, (i još jedno vrtićko, zasad...), one imaju svoje obveze i svoje prijatelje iz škole, ne fali im društva, ali su zapravo uvijek raspoložene za družiti se s nekom novom djecom i otići kod nekoga. Navikli su da nam ljudi stalno dolaze i nama to nije nikakav problem, ako smo doma.

Mi smo "kućarci", više volim da mi ljudi dolaze nego da bauljam po kafićima i parkovima, u principu izbjegavam parkić-spike, što koje dijete jede i koliko kakica ima dnevno, vrte se dan za danom te iste teme, dosade malo, bar meni. A i imam osjećaj da tada gubim vrijeme, stalno imam nekog usputnog posla doma, ne kužim kako, ali nakoti mi se.
    No, kad si u stanu ne možeš privezati djecu doma, mora se u park puno češće.

Znači, kod mene se može doći, imamo kuću i dvorište, mi smo preko ljeta uglavnom kojekuda, ali od jeseni mislim da ću biti neko vrijeme doma (vidjet ću na koju foru će teći preživljavanje ove sezone ambrozije).
    I sad isto, još do kolovoza smo u ZG.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo za druženje i isto nam paše Zg-zapad!

Doduše, mi smo available samo popodne / navečer preko tjedna, kad se vratim s posla, ali vikendom, zašto ne?!

U nekom parkiću, na kavici u hladu...
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 14.05.2012. at 15:30

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni se neda čuvat tuđu djecu uz dvoje svojih i treće na putu, ali bez problema obavim nekom plac ako tko ne stigne zbog radnog vremena istog

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    meni se neda čuvat tuđu djecu uz dvoje svojih i treće na putu, ali bez problema obavim nekom plac ako tko ne stigne zbog radnog vremena istog
    Bucka, mi bi se tebi trebali nuditi, a ne da ti trudna nekome obavljaš plac ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bucka, da me bar nije sram tražiti trudnicu da mi tegli s placa!
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 14.05.2012. at 15:48

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa ja imam kolica
    u koja puuuuno stane
    i svaki dan sam ionako na placu
    i imam već svoje kumice na kvatriću za skoro sve

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni nosi tri puta tjedno, fakat je pouzdana i dobro bira povrće, preporučam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa ja imam kolica
    u koja puuuuno stane
    i svaki dan sam ionako na placu
    i imam već svoje kumice na kvatriću za skoro sve

LOL
    Ja zamišljam tako nas par dokonih baba, a Bucka s to troje, ili trbuhom do zuba raznosi kumpire i luka i mrkvu! ajme! Ali, ako svima paše - zašto ne. Pa nek izgleda kako izgleda

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

bucka, da si bar bliže

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni ne treba čuvati djecu
    treba mi društvo da temeljito očistim i pospremim kuću
    ta neka ne treba ništa raditi, samo meni mora zapovijedati što da radim i što da bacam
    i gdje da stavim i držim stvari za koje ne znam što bih s njima

i sve to u prijepodnevnim satima
    sad da se radi o popodnevnim satima poslala bi ti muža ( vjerujem da pol kuće bi bacil u smeće), ovak ništ.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, Kvatric.

Sta sad da stavim oglas i kazem da trazim nekoga tko ce mi kuhati, spremati i ici u ducan tamo negdje u studenom? Prosincu? Sijecnju? Vani od -10 do -40, snijeg do guzice. S druge strane bare. Itakoto.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam Zg istok ne znam kako ce se odvijati ovo ljeto no uglavnom smo tu.
    ne znam za sto bih se preporucila.
    mogu svasta

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i moj smajlic nije patronizirajuci

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nosi tri puta tjedno, fakat je pouzdana i dobro bira povrće, preporučam.
    i mima i ja OBAVEZNO popijemo kavicu nakon primopredaje placovine!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ajme, ja pročitala - placentovine... mozak radi sto na sat...
    Kao - nakon što rodite, da podlijelite placentu.
    Muko moja. i ovaj forum

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije ni to isključeno ..

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni se sviđa ova ideja, mislim da bi to moglo funkcionirati.
    Osobno se ne bojim primiti tuđe dijete, ali kužim da su ljudi oprezni po tom pitanju.
    Lani su u našoj školi iz Društva naša djeca tražili smještaj za djecu iz cijele Hrvatske (za neku smotru dječjeg stvaralaštva), mi smo se prijavili kao dobrovoljci da primimo jedno dijete na spavanje. Prvo sam se iznenadila kada mi je moj mali rekao da nitko osim njega u razredu nije donio upitnik sa pozitivnim odgovorom, a poslije je ispalo da smo jedini u cijeloj školi voljni primiti tuđe dijete na par dana.
    Takva su valjda vremena, ljudi se boje da se nešto ne dogodi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

count me in , bar za kavu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajme, ja pročitala - placentovine... mozak radi sto na sat...
    Kao - nakon što rodite, da podlijelite placentu.
    Muko moja. i ovaj forum
    pa prvo popijemo kavicu a onda shake od placente nakon mog drugog, odnosno uskoro trećeg poroda

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa prvo popijemo kavicu a onda shake od placente nakon mog drugog, odnosno uskoro trećeg poroda

Eto, naš tajni ritual uspostavljen. Samo se sjetite rastrančirat posteljicu - da imamo za duže.
    ajme jesam grozna!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mima, eto ti u subotu Bucke s cijelom super(kon)for(z)um patrolom. Superakcija! U 11.99!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Tko onda dolazi u srijedu (i napišite je biste radije ujutro ili popodne ili vam je svejedno).
    1.Ifi
    2.
    3.
    4.
    5.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj bas mi zao sto ste na drugom kraju grada
    Mozemo i mi sa istoka nesto organizirati!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dok vi raspravljate tko će kome pospremiti kuću i čuvati djecu,ja bogec već pol ćuke razmišljam šta je RL!
    ...al dešifrirala sam!

mislim da ne postoji mjesto za formalno upoznavanje prijatelja.u nekog se zaletiš na cesti,kraj nekog sjediš u čekaoni...treba dati priliku.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja imam, majkemi, napismeno! Trebalo mi za volontiranje u jednoj udruzi...
    ne znam ja Ifi, koliko ti je stara ta potvrda

joj, e, baš ste me nasmijale, a tek sam došla do ovog posta
    Neno, a ti si baš zabrijala, pa nije nitko rekao da će se na forumu dogovoriti čuvanje djece
    valjda će se žene upoznati, pa malo družiti pa tek onda, ako je stvarno krajnja situacija, i pričuvati djecu
    ne vidim ništa sporno u tome
    ok, sit gladnom ne vjeruje, ja nikada nisam bila u takvoj situaciji (npr., MM ne radi ponedjeljkom, možete li to zamisliti, tad on i dijete idu na piknik, baka i deda su nam 7 min. pješke, imamo svu silu rodbine MM okolo i stvarno mi je super i zato se divim majkama koje budu same u velikom gradu bez igdje ikoga, kojima, kako Apri kaže, patronažna bude jedina odrasla osoba za cijeli dan..., ma, uopće ne mogu zamisliti, mislim da bih prošvikala)
    kad mi je frendica rodila, nije nikoga imala u blizini, nikoga ni za pomoć ni za popričati..., stalno smo se čuli, nosila sam joj jesti, dolazila da barem malo popričamo, bila je svaki puta na rubu..., bile smo si uvijek tu ako je trebalo i vidjela sam da joj je to baš dosta značilo
    eto, ja nisam Zg zapad, nisam ni blizu, ja sam Osijek Jug 2 pa ako nekome nešto treba, makar i u Retfali, neka se javi... nemam potvrdu, pitanje je bi li mi ju dali..., no za čašicu dvije na klupi u parku se možemo dogovoriti
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 15.05.2012. at 02:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •