Page 73 of 288 FirstFirst ... 2363717273747583123173 ... LastLast
Results 3,601 to 3,650 of 14374

Thread: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

eva133's Avatar

Maslina još jednom čestitke!!!!

Destiny child's Avatar

Sezen mislim da Pulsko rodilište nudi i opciju poroda na stolčiću...(za svaki slučaj da znaš

Destiny child's Avatar

Maslina i Mirna čestitam! I jedva čekam te slatke neprospavane noći

medeni's Avatar

Maslina,čestitam od srca!
    Zaista predivno proljeće s toliko voljenim i željenim bebicama!

lasta's Avatar

Medeni i vi polako stižete na cilj.Sretno i neka bude lagano i nezaboravno. Ma baš smo se zgurale u ovo kratko vrijeme,spremamo se za ljeto.

Evo mi smo napunile mjesec dana i rastemo i zekamo na veliko.

sali's Avatar

Čestitke novim mamicama

Sonja29's Avatar

maslina čestitam!

alma_itd's Avatar

Za sve nove mame cestitke od srca a mojim dragim trudnicama zelim mirno cekanje najljepseg trenutka.Moj beban je poceo da guguce,a otkrio je neki dan i palac i sve njegove ljepote pa ga sad ganjam sa cuclom Jos uvijek izdajam mlijeko i tako ga hranim,svela sam sad na 4 puta u 24h pa je podnosljivo.Vrijeme tako brzo prolazi,slijedeci mjesec vec moram na posao

Tigrica84's Avatar

evo pridruzujem se i ja cestitkama svim novim mama i bebacima.ja sam 28tj +2 i jos neznam koliko mi je beba teska ni sto nosim.Pregled imam tek 1.6.

pepy26's Avatar

Znam da ovo nije možda tema gdje se mogu javiti, ali jednostavno imam potrebu...jer sam prije par godina doslovno "visila" tu hehe

Uspjela sam prirodno zatrudniti prije ponovnog planiranog MPO postupka
    Totalno nas je iznenadilo...i sada je naša pahuljica stara 13+3!!!

.....iskrene čestitke svima vama!!! I,urednu vam i školsku trudnoću želim....
    PUSA!

medeni's Avatar

Hvala, lasta, slatko iščekivanje. Uživajte s bebicom.
    Pepy26, divno!

lovekd's Avatar

Čestitke svim novim mamicama! Uživajte sa svojim bebicama

MalaMa's Avatar

cure, iako još ne pripadam pod ovu temu (nadam se da će se i to ubrzo promijeniti ) ovo mi je najdraža tema na forumu i često vas čitam i dajete mi nadu da je sve moguće. svima vam želim što lakše porode i slatke male smotuljke. onima koje već uživaju u radostima majčinstva neka vam bebači budu zdravi i sretni. svima velike puse

Tigrica84's Avatar

havala Malama na dobrim zeljama.I neka se i tebi sto prije ostvari zelja da postanes majka

nina70's Avatar

maslina, simicv, mirna iskrene čestitke na vašim malim smotuljcima

mery, pepy želim vam lijepu i školsku trudnoću

lasta pusa curi koja je napunila mjesec dana

Ivanicaa's Avatar

Čestitam od srca svim novim mamama!!!

Imam jedno pitanje ako mi možete odgovorit da ne pretražujem cijelu temu. Da li je istina da u praksi kod MPO trudnoće porode u većini slučajeva rade carskim rezom? Ja sam sad u 26 tjednu i to sam pročitala, a moja doktorica mi govori da sam ja sad najnormalnija trudnica i da ne moram napominjat da je moja trudnoća iz postupka u što nisam baš sigurna.

tonili's Avatar

Ivanicaa dobro nam došla!
    Odmah da ti odgovorim - ne, nije istina da MPO trudnoće završavaju carskim rezom. Tvoja liječnica je u pravu, ti si sasvim uobičajena trudnica i ako se ne dese neke druge komplikacije u trudnoći (tipa gestacijski dijabetes, preeklampsija...bilo što što se dešava i kod spontano začetih trudnoća), nema razloga da ne rodiš vaginalno.
    Što se tiče napominjanja o IVF trudnoći - meni je pisalo na med.dokumentaciji koju sam donjela sa sobom u bolnicu.

Osoblje foruma Inesz's Avatar

ivanicaa, dobro nam došla.
    tonili ti je napisala-nema razloga da se ivf trudnoća dovrši carskim rezom samo zato jer je to ivf trudnoća.
    ako nemaš indikacija za carski rez, nema razloga za njega.
    naravno, kad nastupi porod uvijek mogu nastupiti komplikacije i stanja koja će zahtjevati carski rez jednako kod spontanih i kod ivf trudnoća.

evo ja sam prije manje od 2 mjeseca rodila ivf bebu vaginalnim putem. imam 42 godine i nikad mi nitko od doktora nije spominjao carski rez jer za njega nije bilo indikacija.

Mery13's Avatar

Čestitke svim novim mamicama!

Svim ostalim trudnicama želim urednu trudnoću...

Nina70 hvala na lijepim željama

frka's Avatar

Ivanicaa, evo i ja potpisujem cure - IVF nije nikakva indikacija za carski rez i doktorica ti ima super stav! način začeća nema nikakve veze s načinom poroda - porod ovisi o drugim faktorima (komplikacije, zadak i sl.).

lovekd's Avatar

Pozdrav svima! Evo, molila bih ako bi mi koja mogla odgovoriti na pitanje - jučer sam bila na kombiniranom i na mjerenju nuhalnog nabora ( 1,2 mm )! Zanima me jesu Vaši mpo doktori mjerili i nosnu kost i gledali protok? Inače sam na VV kod dr. A., ali ga ujutro nije bilo, pa sam išla kod dr. J. čitala sam da se inače rade i ta mjerenja, pa me zanima jesu to i Vama radili? Valjda nije dr. zaboravila....

Unaprijed hvala na odgovorima! Pozdrav!

Darkica's Avatar

Quote Originally Posted by frka View Post
    Ivanicaa, evo i ja potpisujem cure - IVF nije nikakva indikacija za carski rez i doktorica ti ima super stav! način začeća nema nikakve veze s načinom poroda - porod ovisi o drugim faktorima (komplikacije, zadak i sl.).
    Moja je cura ICSI princeza i rodila sam u vodi...

Darkica's Avatar

mirna i maslina, čestitke od srca!

lasta's Avatar

Evo meni je pukla plodna voda i nisam bila otvorena niti sam imala trudove. Preporuka je bila da se izazovu trudovi i otvaranje i da se rađa prirodnim putem. Carski nam je bio zadnja opcija ako bi presla iza termina kada su oni odredili. U dokumentaciji mi je pisalo IVF trudnoca a zbog toga sam imala poseban tretman.

frka's Avatar

Quote Originally Posted by lovekd View Post
    Pozdrav svima! Evo, molila bih ako bi mi koja mogla odgovoriti na pitanje - jučer sam bila na kombiniranom i na mjerenju nuhalnog nabora ( 1,2 mm )! Zanima me jesu Vaši mpo doktori mjerili i nosnu kost i gledali protok? Inače sam na VV kod dr. A., ali ga ujutro nije bilo, pa sam išla kod dr. J. čitala sam da se inače rade i ta mjerenja, pa me zanima jesu to i Vama radili? Valjda nije dr. zaboravila....

Unaprijed hvala na odgovorima! Pozdrav!
    lovekd, nedavno sam gledala nalaz kombiniranog prijateljice i nasal bone je također naznačena - mislim da ti je to morala pogledati i zabilježiti za kombinirani. za protoke nisam nikad čula da se gledaju tako rano - oni se obično provjeravaju oko 28tt.

Ivanicaa's Avatar

Hvala vam curke na odgovorima!! Zlatne ste!

lovekd's Avatar

lovekd, nedavno sam gledala nalaz kombiniranog prijateljice i nasal bone je također naznačena - mislim da ti je to morala pogledati i zabilježiti za kombinirani. za protoke nisam nikad čula da se gledaju tako rano - oni se obično provjeravaju oko 28tt.
    Hvala na odg. Ma, na onom papiru koji sam morala ostavit u labosu ona je samo napisala za nuhalni, a za nosnu kost ništa! A nije mi niš rekla.... na zadnjem pregledu mi je privatni gin. rekao da je nosna kost vidljiva! Moguće jedino da ju nije mogla izmjerit kad je beba imala rukice na glavi...a vidjet ću sutra šta kaže dr. kad ga budem zvala za nalaz!

Hvala još jednom. Pozdrav!

Mala Emma's Avatar

Bok cure!jel mi moze netko pomoci?usla sam u 12 tjedan trudnoce sa blizancima i danas sam primijetila da mi je lijeva strana trbuha veca nego desna,kao da se lijeva razvija a desna ne,da li netko zna je li to normalno,nije jako velika razlika ali ja primijetim da mi je lijevi dio veci,zna li netko ista o tome?javite se cure,inace je sve ok i sljedeci tjedan imam opet ultrazvuk,pozdrav

eva133's Avatar

Mala Emma čim nosiš dvojke moguće je da ti trbuh ne bude jednak. Zavisi kako su se bebe postavile, a mislim da to nije tako strašno jer bebe još nisu velike. Meni je jedna beba s lijeve, a druga s desne strane, tako da mi je trbuh, kad pogledam odozgo, na sredini plosnat. Točno kao da se vidi gdje se dijele njih dvije.
    Mislim da nema mjesta panici.

tonili's Avatar

Bok Mala Emma - dobro nam došla!
    Mislim da nemaš razloga za zabrinutost. I u jednoplodnim trudnoćama se trudnički trbuh katkad izobliči, ovisno o tome u kojem je položaju bebica, a kamoli kod nas blizića.
    Moje cure su jedno vrijeme bile smještene onako, "na kat" i točno mi se opo sredini trbuha vidjelo malo udubljenje - kao da mi je i on bio podjeljen na dva djela.
    Samo se opusti i uživaj.
    I javi nam kako napredujete

drage cure, nema me puno ovdje ali samo želim od srca čestitati svim novopečenim mama, a čekalicama mirnu i školsku trudnoću

simicv's Avatar

Zahvaljujemo svima na čestitkama i podršci svih ovih dana. Nadams se da će svima trudnoće proteći mirno i uspješno, i da ćete podnijeti sve ono što dolazi nakon toga. Veliki pozdrav od obitelji Simić.

Osoblje foruma Inesz's Avatar

simicv,
    lijepo se je povećala tvoja obitelj
    Petri i Marku želim dug i sretan život a tebi brz oporavak.
    Čestitke još jednom!

mare41's Avatar

simicv, i ja čestitam još jednom sretnim roditeljima!

mistic's Avatar

Koliko novih bebica čestitam novim mamicama!!!

b.a.b.y's Avatar

Eto nisam ni u snu mislila da ću ovdje pisati ali izgleda su stvarno čuda moguća! 30.4 sam imala transfer i 15dpt beta 1375,5 a jučer 17 dpt beta:2898! Pregled u Vinogradskoj tek 30.5.( ima da poludim do tada). Po mojoj računici trudna sam 5 tjedana! Jedino što se i MM i ja bojimo veselit. Nikome još nismo rekli jer strah da nešto ne krene po zlu je ogroman. Srce mi lupa non stop i to sto na sat ( onaj neki čudni osjećaj treme.)
    Molim vas recite mi jeste li vi imale česta probadanja čas u jednom jajniku pa u drugom, bolove pri kihanju, neki puta i pri premještanju iz jednog položaja u drugi...
    Čestitke svim mamama i trudnicama!

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by mirna26 View Post
    evo imene..kao i simicv ,kojoj ovom prilikom čestitam kao i kordici..da sam i ja sa petka na subotu rodila prekrasnog dečkića u 36+2 tjednu sa 3300g ....kažu da je pun mjesec napravio svoje i popunio taj dan rodilište..jako smo sretni i mazimo se pazimo nooooooooooon stop))....

mirna. a ja ovo tek sada vidim!!Čestitam ti jako, jako!! Sa puno uskličnika!!Uživajjjj, i ti i tata i svi...Plakate, papate, spavate...ili baš i ne spavate, ma niš ni bitno, sad kad je vaš sinčić doma. I to veliki sinčić, 3300 sa 36 i malo tjedana...Pravi veliki dečkić.

Mala Emma's Avatar

eva 133,tonili hvala curke,sad mi je ipak lakse

frka's Avatar

Quote Originally Posted by b.a.b.y View Post
    Eto nisam ni u snu mislila da ću ovdje pisati ali izgleda su stvarno čuda moguća! 30.4 sam imala transfer i 15dpt beta 1375,5 a jučer 17 dpt beta:2898! Pregled u Vinogradskoj tek 30.5.( ima da poludim do tada). Po mojoj računici trudna sam 5 tjedana! Jedino što se i MM i ja bojimo veselit. Nikome još nismo rekli jer strah da nešto ne krene po zlu je ogroman. Srce mi lupa non stop i to sto na sat ( onaj neki čudni osjećaj treme.)
    Molim vas recite mi jeste li vi imale česta probadanja čas u jednom jajniku pa u drugom, bolove pri kihanju, neki puta i pri premještanju iz jednog položaja u drugi...
    Čestitke svim mamama i trudnicama!
    baby, čestitam!!! a sve ovo nabrojano je NORMALNO! uživajte!

b.a.b.y's Avatar

baby, čestitam!!! a sve ovo nabrojano je NORMALNO! uživajte!
    Joj ovo sam trebala čut! Hvala

Sonja29's Avatar

Trebam savjet....Već par dana me bole ledja i povremeno su se javljale BH kontrakcije ali zadnja dva dana se pogoršalo (BH kon. nekih 20-ak puta dnevno,možda i više) ,danas me i stomak počeo boliti.Moram napomenuti da sam pomagala sveki oko unuka koji ima nekih 10-ak kg. Nebi da dižem frku i da bez veze zivkam doktora.Dali bi trebala malo usporiti ili da ipak nazovem?

lasta's Avatar

Sonja ja bi na tvom mjestu ipak nazvala doktora. Nije panika ali ipak..Ja sa u subotu imala kontrakcije cijeli dan onako stisne se stomak pa malo popusti i tako stalno.Dobro bio je to stvarno tvrd stomak i trajalo je skoro do popodneva.I u ponedjeljak mi pukla plodna voda. Provjeri rađe.Biti ćeš mirnija. Ja sam si bila prebacivala par dana zašto nisam regirala.
    Last edited by lasta; 18.05.2012 at 20:54.

frka's Avatar

definitivno i uspori i nazovi doktora. ne želim te plašiti i u 90% slučajeva je sve u redu, ali kod mene su na kraju učestale BH (koje su počele u 17tt) u 30tt postale pravi trudovi koji su skratili cerviks i počela sam se otvarati, a nisam osjećala nikakvu razliku između prijašnjih BH kontrakcija i trudova. bolje je provjeriti...

tonili's Avatar

Sonja potpisujem cure - uspori, lezi, popij možda koji normabel - čisto da se opuste mišići, i svakako nazovi liječnika.
    Ja sam tek ležeći u bolnici shvatila da je bol u križima značila zapravo otvaranje. Neka ti lijepo sve provjeriš i budeš onda mirna.
    Sad sve 4 u zrak i javi nam se!

eva133's Avatar

Mene je strah da ja uopće neću skužiti ni trudove, ni bh kontrakcije. Stalno osluškujem, ali hvala Bogu još ništa. Samo se iskreno nadam da ću znati prepoznati i na vrijeme se javiti doktoru. Ja sam još na utrogestanu, jer je gin. rekla da on smanjuje kontrakcije, tako da ga bez pogovora i dalje koristim.

Sonja29's Avatar

Curke hvala vam! Legla sam oko šest,malo je bol u ledjima popustila a sutra ću nazvat dr. pa ćemo vidjeti.

tonili's Avatar

eva133 evo, ja ću ti prenjeti svoje iskustvo koje, nažalost, ne ohrabruje - no može biti primjer za oprez. Dakle, na zadnjem pregledu kod svog doca (cca 32tt) mi je nalaz bio ok, zatvorena, cerviks ok - sve 5, za 10 dana sam išla u Petrovu na pregled kad tamo otvorena 4 prsta do ovoja i glavice, cerviks nestao - hitno hospitalizirana, dobila dex i tokolizu...
    U tih 10 dana ja sam kao i do tada doma zaista mirovala, ništa, ali baš ništa nisam radila, čak sam i sjedila minimalno jer mi je doc rekao kako sjedenje radi pritisak na cerviks, a i bilo mi je fakat teško sjedit...ovaranje nisam osjetila, ili nisam prepoznala. Cure su se bacakale, trbuh poskakivao, cijelo tijelo me boljelo...

Zato nekako mislim da treba što više mirovati i pred kraj se stvarno češće kontrolirati, a ako osjetiš neka ponavljajuća zatezanja bilo trbuha, bilo leđa - pravac doktoru.

frka's Avatar

Sonja, još nešto - za kontrakcije svakako pij magnezij, a kod učestalih slobodno možeš popiti i po 2 dnevno. ja sam pila i po 3 šumeće dnevno, ali meni osim tokolize ništa nije pomagalo...

Sonja i ja mislim da je najbolje nazvati doktora i svakako malo smanji tempo, uzimaj magnezij. BH kontrakcije bi se trebale osjetiti samo u trbuhu, a ne prema dolje ili ledjima. Ja sam ih u prvoj trudnoci imala vec od 19.-20. tjedna i to po preko 20 dnevno (kasnije su postal rjedje) ali sam normalno docekala termin. U ovoj trudnoci ih imam isto vec neko vrijeme, prve sam osjetila s oko 18 tt, doktor mi je propisao magnezij a drzi me i dalje na 1 utrogestanu dnevno. Ne moram mirovati zbog toga.
    Sretno na pregledu!

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Prvo cestitke svim novim trudnicama, a i novim roditeljima!

Zelim samo reci da, iako jos nisam pitala zasto (a mogla bih jer me zanima), na svakom pregledu kod nekog novog doktora, ispocetka pitaju je li trudnoca prirodna ili IVF/ICSI/IUI. To tu kod mene, u Americi, cisto da ne ispadne da samo kod nas pitaju, a ne zna se zasto.

Nisu me pitali nista na nasoj MPO klinici jer su, jel, znali da nas je beba sve iznenadila (taman sam bila pred pocetkom prvog skroz stimuliranog IUI-ja), ali svaki put poslije toga, kod redovnog ginekologa i kod specijalista gdje sam isla na kombinirani, itd. pitali su je li prirodno ili nije i upisivali u kartone (a da nemaju pojma o dijagnozama neplodnosti jer ovdje ne postoje veze medju bolnicama, a jos manje nekakvi kartoni i slicno koji se prenose s pacijentima).