Stranica 17 od 31 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

danas sam na radiju čula kako se biskupska konferencija očitala o novom zakonu i jedan od njihovih zaključaka je da su djeca rođena nakon postupaka MPO zapravo djeca začeta i rođena nakon preljuba... pretpostavljam da su time pucali na donacije...

to je bio prvi put da mi je reakcija umjesto i bila ... mislim da su konačno iscrpili sve moje zalihe čuđenja i zgražanja... ili mi je samo takav dan

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

jučerašnja istupanje biskupske konferencije je sramotno.
    biskupi su ogrezli su u blagostanju i samodsotatnosti. ne vide kako živi hrvatski narod.

kada su se oglasili protiv siromaštva, nepravdi, nezaposlenosti i otpuštanja radnika? kad će se oko toga oglasiti? kad su se oglasili kad je društvena oligarhija udružena u mrežu poput mafijaške opljačkala hrvatsku i njene građane?
    ne, o tome se biskupi ne oglašavaju, niti su se oglasili u proteklih 20 godina.

sada svako malo u svojoj moralnoj bijedi i materijalnoj raskoši udaraju na neplodne parove. udaraju kao srednjovjekovna inkvizicija. to je sramota.

biskupima je važan moj osmostanični embrij, a nije im važno što hrvatska djeca nemaju za nove tenisice, što nemaju za izlete, što im roditelji ne mogu kupiti knjige!
    biskupi se brinu oko naše smrznute blastociste, ali se ne brinu što hrvatska djeca ne mogu jesti kvalitetno meso, voće i povrće!?
    biskupe sablažnjava što će par sa najtežom vrstom neplodnosti koristiti u postupku doniranu jajnu stanicu ili embrij, a nije ima važno što hrvatska djeca nemaju mjesto u vrtićima ili jaslicama?
    biskupe užasava što će neka žena bez partnera a suočena sa problemom neplodnosti otići na postupak medicinski potpomognute oplodnje, a nije im važno što desetci tisuća hrvatske djece samohranih roditelja ne mogu ostvariti svoja prava na alimentaciju i brigu onog drugog roditelja koji je napustio zajednicu?
    biskupi se užasavaju zamrzavanja embrija, smatraju ga ubijanjem djece (?!), a to što hrvatska djeca svakodnevno proživljavaju nasilje u školama i svojim domovima o tome ništa ne znaju niti protiv toga dižu svoj glas.

biskupi, izgubljeni ste, udaljeni od života i ljudi. biskupi, sami ste sebi svrha. razmislite biskupi o realnosti života u hrvatskoj. onda dignite svoj glas protvi svih nepravdi.

amen.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Inesz, ovo bi trebala poslati u medije! Odlično napisano! Nema veze što dijete moje kume koje je prije malo vremena doživjelo moždani udar nema pravo na osobnu invalidninu jer ga nisu dobro pregledali! Glavno da ih brine zamrznuto "dijete" na -196! Brinite se za živu djecu!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Inesz, ovo bi trebala poslati u medije! Odlično napisano! Nema veze što dijete moje kume koje je prije malo vremena doživjelo moždani udar nema pravo na osobnu invalidninu jer ga nisu dobro pregledali! Glavno da ih brine zamrznuto "dijete" na -196! Brinite se za živu djecu!
    Tako je i ja imam jedan takav primjer prijateljica je rodila dijete s invaliditetom koje se nije moglo liječiti u Hrvatskoj nego samo u inozemstvu, iako su oduvijek bili bliski sa crkvenom zajednicom znači svi su bili upoznati sa njihovim problemom nitko im nije ponudio pomoć ni financijsku a ni neku drugu, već sam odavno vidjela da se zalažu oni za pomoć slabima i bolesnima teoretski ali kad treba nešto konkretno onda nisu tu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Malo OT tj tuznija tema.Interesira me moze li se itko sahraniti(uz prisustvo svećenika) bez dobre naknade crkvi,kod nas je cca 2500 kuna minimalno.Toliko o brizi za vjernike općenito i humanosti istih

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bez naknade, mislim da ne. Ali i kod nas ti je od župe do župe. Cijene variraju, kao na placu! od 200-300kn na gore :smajlićkojiselupabatompoglavi:

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

frka, nažalost iznenađenjima nikad kraja
    inesz potpisujem sve, ali nažalost to ne čitaju oni koji bi trebali. Ti bi mogla biti naša glanogovornica, znaš svu problematiku lijepo i kratko sročiti
    laky nama svećenik nije htio uzeti novac kad smo sahranili svog dečkića, ali mislim da to nije bila odluka crkve nego njegova osobno (jer je čovjek). Nažalost nisu svi kao on.
    Posljednje uređivanje od nina70 : 13.05.2012. at 09:19

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ljudi kada zakon ide u 2. čitanje?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

M@tt izm 1. i 2. citanja mora proci 2 ili 3 tjedna, najranije dakle koncem svibnja

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt izm 1. i 2. citanja mora proci 2 ili 3 tjedna, najranije dakle koncem svibnja
    Hvala Kadauna

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a možemo očekivati vjerojatno i 3. čitanje? jel i to mora biti u razmaku od 2,3 tjedna? Što onda polovicom 6. možemo očekivati da će biti glasanje i onda objava u NN, znači do jeseni ništa

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    a možemo očekivati vjerojatno i 3. čitanje? jel i to mora biti u razmaku od 2,3 tjedna? Što onda polovicom 6. možemo očekivati da će biti glasanje i onda objava u NN, znači do jeseni ništa
    Do jeseni???! Pa zašto to mora tako dugo trajati??

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jer je išlo u redovnu proceduru nažalost... ja isto čekam novi zakon jer po ovom više ne idem u postupak i nekako sam se nadala da će to biti još negdje u 7 mj. ali sumnjam

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni je zadnje rečeno da ništa prije 9 mj.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

9 mj ? pa jesu oni normalni ? sta ga razvlace , samo da se ne razvuce ovako do 2013

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Strašna, od kud ti informacija da bi zakon mogao pocet vaziti tek od 9.mjeseca?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Inesz... potpisujem te od slova do slova.

Kad smo sahranjivali moju svekrvu, nismo dali ni kune svećeniku, to je išlo iz posmrtne pripomoći. I to su bila dva svećenika, neki poznati, ne mogu se sad sjetiti imena i jedan u penziji kojeg je poslao frend od MD-a...

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Molim vas nemoj te me zezati da tek u 9mj?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni je doktorica rekla da necu ic prije u polustimulirani niti u stimulirani jer do 9 mj ništa od zakona......e sad....to tako moze bit..a i ne mora...

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo sa stranica sabora http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2148

Rasprava je zaključena 9. svibnja 2012.
    Dana 11. svibnja 2012. na 4. sjednici donesen je zaključak da se prihvaća Prijedlog zakona. Sve primjedbe, prijedlozi i mišljenja uputit će se predlagatelju radi pripreme Konačnog prijedloga zakona (84 glasa "za", 24 "protiv", 4 "suzdržana").

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

joj cure ja sad ništa više ne kužim! znači zakon je usvojen, a kad stupa na snagu?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nije usvojen Zakon, usvojen je prijedlog Zakona. Sad će im slati prijedloge, mišljenja...i na temelju toga pisat će se Konačan prijedlog Zakona za koji će se glasati na nekom od sljedećih zasjedanja Sabora.

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ima li šanse da ga usvoje na drugom čitanju? ( i ja se svačemu nadam)

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja se ipak nadam da će usvojiti i neke izmjene, koje će ići nama na korist.
    Jer sada ima previše rupa...

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I da će promijeniti ono da se zametak unosi u jajovod.. Jer to im je očito velika greška (iako sigurno slučajna). A iskreno se nadam da neće ograničavati broj postupaka bez stimulacije.. Jer to stvarno ne bi bilo u redu..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zapravo koliko god želimo novi zakon, ovaj stvarno ima rupe:
    - unošenje zametaka u jajovod
    - odredbe za poliklinike (koje nitko neće moći ispoštovati, pa onda i mi koji želimo platiti mpo nećemo to moći)
    - što nakon 10 godina sa smrznutim zamecima
    - ograničavanje broja stanica
    - donorstva ne bude zbog njihovih odredbi
    - ograničen broj postupaka, plus obvezno 2 prirodnjaka (koja kod nekih stvarno nemaju smisla)
    i sigurno ima još toga...

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

dodajem još jednu rupu: dobna granica

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dr. Baumana sam jednom molila da idemo na prirodnjak dok sam čekala mariborski postupak. Njegov je odgovor bio da on nije za prirodnjake, samo ako nema druge opcije, al budući da sam ja za koji mjesec trebala u stimulaciju OK. Uglavnom, zapamtila sam njegovu rečenicu "Ja to svojoj ženi ne bih nikad priuštio", misleći dakle na prirodnjake.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i meni je to dr. Bauman rekao jednom .....

sto se tice novog zakona , cula sam od dr. da se ne ide ispocetka sa brojem postupaka pa to nije normalno , ovaj zakon , osim tog zaleđivanja , nema nista dobro , nista !!!
    ja znaci sam ispucala svojih 4x i imam jos pravo na 2 prirodna , ma mos mislit !!

a jel to znaci za postupke sa lijekovima ili samo za lijekove ? jel postupke imamo neogranicene ?
    ja to nista ne kuzim ....
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 18.05.2012. at 20:31

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

uf... već je iz par izvora iscurila info da se ne broji ispočetka... toplo se nadam da je to neka dezinformacija koja kola okolo jer je Milanka Opačić javno garantirala da će se brojati ispočetka.

crvenkapice, prema novom zakonu postupci neće biti neograničeno na teret HZZO-a - imat ćemo pravo na 4 stimulirana i 2 prirodnjaka, a nakon toga plaćamo SVE - i lijekove i postupke

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

znaci oni koji nemaju novaca se mogu pozdraviti da ce ikada biti roditelji
    zalosno

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ovaj zakon u mnogome je loš.
    zakonom su ograničili:
    -broj jajnih stanica koje se smiju oploditi 12
    -broj stimuliranih postupaka je 4 (u milinovićevom zakonu 6)
    -broj prirodnjaka 2 (u milinovićevom zakonu bez ograničenja)
    -broj inseminacija 4 (ranije bez ograničenja)
    -dobna granica-navršene 42 godine (u milinovićevom zakonu bez zakonskog ograničenja)

same restrikcije, sama ograničenja...
    čini mi se da zakon ide prema onome-SAMI PLATITE AKO ŽELITE IMATI DJECU!!!
    pa će u socijalnoj i pravednoj državi važiti ona:
    KOLIKO PARA TOLIKO DJECE!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

...još ako se postupci ne resetiraju, već se ubroje postupci koji su provedeni prema Milinovićevom zakonu, to će biti vrhunac "brige" i "razumijevanja" za neplodne parove koju deklarira ova Vlada

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    ...još ako se postupci ne resetiraju, već se ubroje postupci koji su provedeni prema Milinovićevom zakonu, to će biti vrhunac "brige" i "razumijevanja" za neplodne parove koju deklarira ova Vlada
    X
    Ne znam dali ijedan drugi pacijent dobije takav tretmana kao neplodni parovi, da im se zakonom ograničava liječenje?!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma to je sve zbog love.. Kakvi licemjeri nisu mogli nečeg drugog malo se odreći , jos i smanje doprinos na zdravstveno na place a zdravstvo je i ovako u k...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

koliko samo ima parova koji su vec iskoristili 4x
    sta ce bit s njima , odakle novac za postupke ?
    evo ja osobno nemam novaca ....
    nista nego poslat muzeve da pljacaju banke

place mi se od muke

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Ne znam dali ijedan drugi pacijent dobije takav tretmana kao neplodni parovi, da im se zakonom ograničava liječenje?!
    ...i da KC o njegovoj bolesti raspravlja na javnim tribinama.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

...a prijete nam i referendumom čorušići,miletići i slični likovi...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj zakon u mnogome je loš.
    zakonom su ograničili:
    -broj jajnih stanica koje se smiju oploditi 12
    -broj stimuliranih postupaka je 4 (u milinovićevom zakonu 6)
    -broj prirodnjaka 2 (u milinovićevom zakonu bez ograničenja)
    -broj inseminacija 4 (ranije bez ograničenja)
    -dobna granica-navršene 42 godine (u milinovićevom zakonu bez zakonskog ograničenja)

same restrikcije, sama ograničenja...
    čini mi se da zakon ide prema onome-SAMI PLATITE AKO ŽELITE IMATI DJECU!!!
    pa će u socijalnoj i pravednoj državi važiti ona:
    KOLIKO PARA TOLIKO DJECE!
    X

Pridodajmo ovome i ograničenje broja postupaka po zdravstvenoj ustanovi u odnosu na uvjete za rad, što će u ovima koje te uvjete ispunjavaju neminovno produžiti liste čekanja.
    U prijevodu, čak ni ako dignemo kredite i prodamo djedovinu, nećemo moći ići u postupak kad god možemo, nego kad dođemo na red.

Hvala vam ministre Ostojiću što ste uveli financijska i dobna ograničenja kojih prije nije bilo, olakšali ste posao ukidanja MPO kao takve kada se desnica vrati na vlast!
    Posebne zahvale uputimo struci, koja je i ovaj put stala uz vlast - ne brinite, nemate ništa za izgubiti osim vlastitih pacijenata i njihove djece, vašeg uspjeha, stručnosti i obraza!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja mislim da je struka tu najviše zaribala stvar prenstveno oni koji su zakon pisali jer upravo oni smatraju kako je opravdano imati dobno ograničenje na 42 god. bez obzira na individulane razlike kao i ograničenje oplodnje na 12 j.s. čak po nekima bi bilo dovoljno i manje, a ovo da se ukinu prirodnjaci tj. ograniče na samo 2 to ne znam čija je bila ideja pošto se tiče i financija pretpostavljam da je to došlo iz ministarstva?
    Ministar Ostojić je više puta rekao da je otvoren za sugestije pa da su dr. sugerirali nešto drugačije vjerujem da bi on to i uvažio...

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovo bi bio stvarno vrhunac bezobrazluka i nepoštovanja prema pacijentima. Mnogi od nas nisu iskoristili 6 Milinovićevih postupaka jer smo odlučili čekati bolji zakon, a sada da nemamo više pravo jer smo, eto, iskoristili 4 stimulirana, bez prava na smrzavanje zametaka, gdje su nam se stanice bacale. Pa jel to moguće?
    Mislim da ne, pa ne može se retroaktivno brojati neko pravo koje u prošlosti nije postojalo (konkretno, zamrzavanje zametaka). To pravno ne štima. Nemojte da moramo dizati tužbe ( koje bi dobili) i da izgubimo još koju reproduktivnu godinu na dokazivanje. Strašno!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi bio stvarno vrhunac bezobrazluka i nepoštovanja prema pacijentima. Mnogi od nas nisu iskoristili 6 Milinovićevih postupaka jer smo odlučili čekati bolji zakon, a sada da nemamo više pravo jer smo, eto, iskoristili 4 stimulirana, bez prava na smrzavanje zametaka, gdje su nam se stanice bacale. Pa jel to moguće?
    Mislim da ne, pa ne može se retroaktivno brojati neko pravo koje u prošlosti nije postojalo (konkretno, zamrzavanje zametaka). To pravno ne štima. Nemojte da moramo dizati tužbe ( koje bi dobili) i da izgubimo još koju reproduktivnu godinu na dokazivanje. Strašno!
    veliki potpis !!

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas u crkvi s oltara, svećenik poziva sve da nakon mise potpišu peticiju protiv zakona
    koji ce oni poslati u sabor, uz jos nekoliko totalnih nebuloza,
    doslovno sam poludila,od bijesa sam u autu propakala,pa šta to meni treba slušati,mogu ja virovati u Boga
    i moliti mu se al bez da slušam te bezdušne karikature,rekla sam mm taman mi je bebica dobila prstiće
    nadam se da zna koji ce im pokazati....

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Danas u crkvi s oltara, svećenik poziva sve da nakon mise potpišu peticiju protiv zakona
    doslovno sam poludila,od bijesa sam u autu propakala,pa šta to meni treba slušati,mogu ja virovati u Boga
    i moliti mu se al bez da slušam te bezdušne karikature,rekla sam mm taman mi je bebica dobila prstiće
    ozbiljno??! u kojoj je to crkvi? Ili je u svima tako, odnosno svecenici pozivaju vjernike na potpisivanje peticije??

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    ozbiljno??! u kojoj je to crkvi? Ili je u svima tako, odnosno svecenici pozivaju vjernike na potpisivanje peticije??

A za što se oni ustvari zalažu tom peticijom? Da li je to peticija protiv novog zakona, odnosno željeli bi da ostane Milinovićev zakon ili navode neke konkretne točke koje ih smetaju ili je to peticija protiv MPO generalno (to znam da bi najviše voljeli)??

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    X
    evo mene, potrošila sam 5 postupaka po Miliju. Je li moram vratiti lovu državi za taj jedan, ili mi se oprašta?! Ne kužim. Jer ako već idemo retrogradno...
    A to s popovima i potpisivanjem nečega što ljudi ni nemaju pojma što se potpisuje (osim po načelu "ako vlč tako kaže, onda je ok!") nemam puno riječi, osim TREBA IH POSLATI NA SUD!!!
    Posljednje uređivanje od Snekica : 20.05.2012. at 19:51

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

... a taman sam se vratila s mirnog vikenda...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku

A za što se oni ustvari zalažu tom peticijom? Da li je to peticija protiv novog zakona, odnosno željeli bi da ostane Milinovićev zakon ili navode neke konkretne točke koje ih smetaju ili je to peticija protiv MPO generalno (to znam da bi najviše voljeli)??
    Prošle nedjelje je to bilo u mojoj župi izgleda da kreća turneja po Hrvatskoj

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Danas na našem otoku u svim crkvama potpisivana peticija nakon mise,najveća je tragedija šta su pod peticiju osim protiv novog zakona naglasak dali na peticiju protiv pobačaja tako da su nas stavili u isti koš i naravno hrpa neuke nacije koja ne čita između redaka je potpisala,jedan svećenik je rekao na propovjedi"potpisat će svi kršćani, a pogani neće.."pa to je za poludit..........gosp.Miletić i njegovi embriji lijepo opet obmanjuju javnost kao šta su pred nekih mjeseci stavili sliku bebe s dudom kao da će se to zamrzavati a ne embrij-blasocista.......strašno i žalosno

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nažalost, javljaju i cure iz Slavonije da se poslije mise tražio potpis. Ja zaista ne mogu vjerovati da se ovo dešava! I ne mogu vjerovati da se opet MPO stavljena pod istu kapu s namjernim pobačajima, naravno, to je tako servirano da bi se lakše prikupili glasovi. Samo, pitam se, čemu ti potpisi na papiru služe? Da se neplodni parovi osjećaju jadno? Grešnima? Da se susjeda susjedi (čija kćer se BTW trudi začeti i u postupcima je - ali to breme nije otkrila javno, pohvali kako je potpisala peticiju protiv uzgoja djece u tvorničkim halama?! Ma prestrašno!
    Mislim da bi i sam Gospodin Bog rekao: SRAMITE SE!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •